A 9% -os ecet a legjobb tisztítószer, amelyről a háztartási vegyi anyagok gyártói hallgatnak

Kevesen tudják, hogy egy fillér 9% -os ecet szinte mindent megtisztít otthonában – a padlótól a vízforralóig. Vegye ki a spray -palackot, és helyezze könyvjelzőbe ezt a cikket, hogy ne felejtse el a tisztítóoldatok arányát.

Ecet

Tisztítás, fertőtlenítés, szagtalanítás és polírozás – ez az ecetoldat 4 funkciója

Megjegyzések:

  • Az ecetes tisztítószer egyetlen hátránya a szag. Csökkentése segít 20-30 csepp illóolajban (ízlés szerint) és nyitott ablakban. Az ecet azonban gyorsan eltűnik, és minden más kellemetlen szagot is eltávolít magával, és meghagyja a szükséges tisztasági illatot..
  • Mikor NE használjon ecetet? Ami miatt az ecet hatékony tisztítószer – a savassága – az oka annak is, hogy miért nem szabad bizonyos felületeken használni. Az ecetes oldat károsíthatja a természetes követ (például gránitot vagy márványt), a viaszos és kezeletlen fát, valamint a selymet és a gyapjút..

1. Univerzális tisztítóoldat

Ez a megoldás használható csaptelepek, mosogatók, falak, sziták és vízvezeték -szerelvények tisztítására a zuhanyzóban, valamint minden más vízkő szennyeződésre érzékeny felületen. Ezenkívül a termék alkalmas konyhai felületek, hűtőszekrény, tükrök, ablakok tisztítására és szerves szennyeződések eltávolítására (például szeretett macska hányása stb.).

1. lépés Keverje össze az ecetet és a vizet 1: 1 vagy 1: 2 arányban egy spray-palackban, és adjon hozzá 20-30 csepp illóolajat az oldathoz ízlés szerint..

2. lépés. Permetezze a terméket a szennyeződésre, és hagyja 10 percig áztatni (vagy 1-2 órát, ha a szennyeződés, például a vízkő régi).

3. lépés. Tisztítsa meg a felületet.

  • A könnyű szennyeződések (például a munkalapok törlése) eltávolításához használjon 1 rész ecetből és 3 rész vízből készült oldatot..

2. A vízforraló vízkőmentesítése ecettel

A vízforraló vízkőmentesítésének talán legnépszerűbb módja az ecet..

Ecet vízforraló mérleg

Ezt a következőképpen teheti meg:

1. lépés Ürítse ki és öblítse le a vízforralót.

2. lépés Készítsen 1: 1 arányú tisztítóoldatot vízből és ecetből.

Lépés 3. Öntse az oldatot a vízforralóba a maximális jelig (vagy majdnem hozzá).

Lépés 4. Indítsa el a vízforralót, majd kapcsolja ki a ciklus körülbelül felében, és hagyja egy órán át ázni.

5. lépés Egy óra múlva indítsa el a vízforralót, amíg a víz teljesen fel nem forr.

6. lépés: Öblítse le az ecetoldatot, és végül háromszor forraljon fel tiszta vizet a vízforralóban, hagyja kissé lehűlni a forralási ciklusok között.

7. lépés Mossa ki vízforralóját kívül -belül mosogatószerrel és öblítse le.

  • Egyébként a kávéfőző tartályát is ugyanígy mossa ki..

3. Hogyan tisztítsuk meg a padlót ecettel

Az ecettel szinte minden típusú padló tisztítható, beleértve a csempéket, a laminált faanyagot is. Íme, hogyan kell csinálni.

1. lépés: A port és a szennyeződést alaposan porszívózza fel a padlóról.

2. lépés. Adjon fél pohár 9% -os ecetet 4 liter meleg vízhez, és keverje össze az oldatot.

3. lépés Mossa le a padlót, majd várja meg, amíg megszárad.

4. Hogyan mossuk a mikrohullámú sütőt ecettel

A mikrohullámú sütőt ecettel mindössze 10 perc alatt tisztíthatja meg.

Hogyan tisztítsuk meg a mikrohullámú sütőt ecetes fürdővel

1. lépés: Keverjen össze körülbelül 2 csésze vizet és 2 evőkanál ecetet egy mikrohullámú sütőben használható edényben / tálban.

Lépés 2. Tegye az edényt az oldattal a mikrohullámú sütőbe, és működtesse a készüléket nagy teljesítményen 5 percig, hogy a folyadék felforrjon..

3. lépés Hagyja a tálat még 2-3 percig állni, hogy a gőz fellazítsa a szennyeződést..

4. lépés Óvatosan távolítsa el a tálat és a forgótányért.

5. lépés Szivaccsal törölje le a mikrohullámú kamrát, kezdve a “mennyezetről” és az oldalfalakról, és természetesen ne felejtse el az ajtót és a lemezt. Ezután törölje le az összes felületet egy konyharuhával, hogy eltávolítsa a maradék ecetet, és helyezze vissza a tiszta lemezt. Voálá! A mikrohullámú sütő ismét használatra kész!

5. Hogyan kell vízkőmentesíteni a vasalót

A vasaló vízkőmentesítéséről ecet segítségével már írtunk itt. Itt egy gyors összefoglaló:

1. lépés Készítsen 1: 1 arányú vizet és ecetet.

Lépés 2. Öntse az oldatot a vastartályba a teljes térfogat körülbelül egyharmadáig.

Lépés 3. Helyezze a vasalót függőleges helyzetbe, melegítse elő maximálisra, és hagyja 5-10 percig ülni. Ez idő alatt a vasaló felpuffad, majd be- és kikapcsol – ne zavarja ezt a folyamatot.

4. lépés. Ezután tegyen egy edényt a vasaló alá, és a készüléket vízszintesen tartva nyomja meg a gőzkioldó gombot. Folytassa az eljárást, amíg a rozsdás cseppek ki nem folynak a készülék talpából..

5. lépés Töltsön tiszta vizet a tartályba, és melegítse fel a vasalót maximálisra. Ezután kövesse a 4. lépés lépéseit. Ismételje meg az eljárást tiszta vízzel még 1-2 alkalommal.

Hogyan lehet vízkőmentesíteni a vasat ecettel

6. Hogyan kell ecetet mosogatni a mosogatógépben

Az ecet kiválóan helyettesíti az öblítőszert a mosogatógépben, megakadályozva a fehéres foltokat az edényeken és fényessé téve azokat. Az ecetes oldatot azonban nem öntheti az öblítőszer rekeszbe (!). Megoldás?

  • Csak öntse az ecetet és a vízoldatot (1: 1) egy kis tálba, és tegye a felső polcra, majd indítsa el a PMM -et a szokásos módon..

Ecet a PMM -ben

Egyébként magát a mosogatógépet szinte ecetsav nélkül moshatja ecettel. Mindössze annyit kell tennie, hogy a tálat az oldattal a felső polcra helyezi, és a gépet üresjáratban futtatja a ciklusban a legmagasabb vízhőmérséklet mellett..

7. Hogyan kell ecetet használni a szőnyegek tisztításához

Az ecet akár szőnyegek tisztítására is használható. Íme 2 módszer.

  • Megszabadulni a kellemetlen szagoktól. Keverjen össze 1 teáskanál szódabikarbónát, 1 evőkanál ecetet és 2 csésze meleg vizet egy spray -palackban, és azonnal permetezze a szőnyegre.

Szőnyeg tisztítása ecettel

  • A foltok eltávolítása. Amint lehetséges, miután a folt megjelenik a szőnyegen, törölje át szalvétával vagy ronggyal (de soha ne dörzsölje). Ezután ecet és víz (1: 1) oldatát permetezze a szennyezett területre, hagyja néhány percig ázni, végül törölje át ismét egy ruhával. Az ecet használata előtt szódabikarbónát is szórhat a foltra, hogy felszívja a folt egy részét..

Megjegyzés: Az ecetes oldat használata előtt ellenőrizze a szőnyeg színállóságát egy nem feltűnő területen. Ne feledje, hogy ez a “jogorvoslat” csak szintetikus szálból készült szőnyegen használható..

Miért működik az ecet

Az ecet tisztító ereje a savasságában rejlik. Körülbelül 2,5 pH -értéknél az ecetes oldat hatékonyan oldja a szennyeződéseket, zsírt, rozsdát és vízkövet. Bár nem lehet csak ecetre hagyatkozni, ha a felületek komoly fertőtlenítésére van szükség (például ha valaki a háztartásból megbetegszik az influenzával), ennek ellenére a könnyű fertőtlenítés teljesen a hatalmában áll.