A 11 legfontosabb háztartási adat, amelyet a vendégek azonnal észrevesznek

A vendégszerető emberek mindig készen állnak a rokonok és barátok váratlan és spontán fogadására. Figyelemre méltó, hogy éppen az ilyen találkozók lepik meg leggyakrabban a gazdát alkalmatlan otthonával. Szerencsére számos olyan elem van, amelyekre a vendégek elsősorban összpontosítanak. Ha ezekre a részletekre a sterilitásra és a rendre összpontosít, a lakás benyomása lenyűgöző lesz, és bónuszként már nem kell rohannia a teljes körű takarítás elvégzésével..

Tiszta bejárat vagy “fényes bejárati ajtó”

Ha a színház ruhatartóval kezdődik, akkor egy hangulatos lakás a bejárati ajtóval kezdődik! Otthonának egyfajta “őre” a vendéglátás és a tisztaság első kiemelkedő eleme. Végül is a bejárati ajtót látják a vendégek anélkül, hogy átlépnék a küszöböt. És találkoznak, mint tudják, a ruhájuk alapján!

Ezért az otthoni ételek elkészítésekor ne felejtse el ellenőrizni az ajtó és a bejárati hely megjelenését. Vigyázzon a kéznyomokra, foltokra és porra. Ne felejtse el megtisztítani a külső ajtószőnyeget, különösen, ha kint koszos és latyakos..

Vendégcsarnok: előcsarnok, mint csodálat tárgya

Az első benyomás csak egyszer fordul elő! És szeretném, ha a lehető legjobban megfelelne az elvárásainknak. Ez vonatkozik a lakóhelyed benyomására is. A vendégek véleménye rólad és otthonodról már a találkozó ezen szakaszában alaposan kialakul..

Olyan fontos részletekről van szó, mint a felsőruházat kényelmes felakasztásának képessége, szabad hely a cipők számára, kényelmes éjjeliszekrények a kiegészítők számára – mindez okot ad vendégeinek arra, hogy elemezzék, szívesen látják -e ebben a házban. Ezért azt tanácsoljuk, hogy figyeljen a folyosóra, legalább annyira, mint a lakás többi része..

Illatos és aromás kompozíciók

Ha megszokja az otthoni teret, megszokja a szagot, ami jelenleg körülvesz. De érdemes megjegyezni, hogy ez az egyik első dolog, amit a vendégek észre fognak venni. Valóban, még a tökéletes tisztaság mellett is a kellemetlen szag tönkreteheti a találkozó teljes benyomását..

A kukák előzetes tisztítása és elszállítása, valamint a beltéri növények jelenléte a házban segít elkerülni a kínos helyzeteket. Nos, előre nem látható találkozók esetén megszüntethető a lakás kellemetlen szaga: szellőztetés, illatosított gyertyák és diffúzorok, ventilátor és természetesen a finom, frissen elkészített ételek illata.

“WC” és fürdőszoba

A csarnok utáni logikus útvonal az, hogy menjen a mellékhelyiségbe, és mosson kezet. És ha nem is azonnal – előbb -utóbb a vendégek meglátogatják ezeket a díszeket. A piszkos WC és fürdőszoba nemcsak undort okoz, hanem azonnal elrontja a ház tulajdonosainak benyomását. A fürdőszobába lépve nehéz lesz nem látni a vízvezeték jelenlegi állapotát, a fertőtlenített és ragyogó mosogató pedig azonnal felkelti a tekintetét, és kellemes benyomást kelt..

Ha még mindig van ideje egyetlen hely tisztítására a házban, válasszon WC -t és fürdőszobát:

 • fertőtlenítse a mosdót és a WC -t;
 • ellenőrizze a foltok és a lepedék hiányát;
 • tartsa tisztán és frissen a törülközőket és a higiéniai cikkeket;
 • kövesse nyomon a WC -papír és légfrissítő készleteket.

Farkú nyomok (szőrme és szagok)

Minden személy, akinek háziállata van a lakásban, valószínűleg aggódik az állatok borostyánkőjének jelenléte előtt a vendégek érkezése előtt. És maga a tenyésztő, valószínűleg megszokásból, észre sem veszi őket. Azonban nem csak a szagok vonzzák mások figyelmét..

Egyesek számára a kedvtelésből tartott állatok szőrének látványa sértő undort okoz, különösen akkor, ha maguknak nincs háziállatuk..

Használat előtti ajánlások:

 • Távolítsa el a gyapjút a kárpitozott bútorok és padlók felületéről porszívóval, ragadós hengerrel vagy nedves ruhával;
 • Tedd rendbe kedvenceid játékait;
 • Tisztítsa meg kedvence étkezési területét;
 • Cserélje ki a macskaalom almát.

Kétlábú fésűk

Elég kényes pont. Gyakran előfordul, hogy a fésűknek egyáltalán nincs állandó regisztrációs helye. Javítsa ki a formázást a folyosón lévő tükör mellett, szövjön egy tüskét a gyermeknek lefekvés előtt, formálja meg a haját a zuhany után, és ennek eredményeként a fésűk ott vannak, ahol kell. A szemrevételezés után azonban nem az ő helyzete a házban a fontosabb, hanem az állapota és a megjelenése. Vagyis van -e por, szennyeződés, és ami a legfontosabb, szőr nyoma a fésűjén.

Végül is egyet kell értenie: valaki más DNS -jének kusza csomója nem a legkellemesebb látvány.

Konyhaasztal és a kényelem aurája

Gyakran a konyha a leendő buli célja. És ez a tény önmagában azt jelzi, hogy a tisztítás itt is prioritás. A konyhaasztal minden étkezés kulcsa. Próbáljon meg előzetesen eltávolítani belőle minden felesleges részletet, gondoljon át egy gyönyörű terítéket, fektessen ünnepi terítőt vagy óvatosan törölje le a felületet. És ne feledkezzen meg egy másik fontos elemről sem: a kényelmes és tiszta székekről..

Az étkészletek, mint különálló művészeti forma

Ne feledje a mester parancsolatát: az edényeknek ragyogniuk kell! Végül is a legfinomabb ételekből és italokból származó benyomás elronthatja az ételek külső állapotát és az asztalterítés hiányát. Folt a szemüvegen mosás után, foltok és rozsda, forgácsok és karcolások – nyilvánvalóan nem szabad tárgyalni a vendégekkel.

Világítás a házban

A sötétség a fiatalság barátja. Az otthoni összejöveteleknek azonban nem mindig van szükségük a fény hiányára. Sokan nem világítanak elég jól otthonukban. A meglehetősen gyenge fény irritációt és fejfájást okoz a vendégeknek, és a túlságosan fényes lámpák – nem kevesebb, mint az első nyilvánvaló “allergén”.

A negatív áramok elkerülése érdekében kövesse az alábbi egyszerű utasításokat:

 • A természetes fény napközben biztos módja a kellemes hangulat megteremtésének;
 • Ha a vendégek éjszakára a házban maradnak, győződjön meg arról, hogy elegendő mesterséges fény van a vendégszobában;
 • Ha hiány van belőle, használjon éjszakai fényt és további lámpákat / lámpákat;
 • A romantikus és szelíd légkör megteremtéséhez gyertyákat használhat: lágy és folyékonyvá teszik a világítást..

Tükrök és fényvisszaverő felületek

A szelfibotok és az emelő íjak korában a tükör elhelyezése olyan hely, mint egy modern ember oltára. Győződjön meg arról, hogy vendégei így vagy úgy felkeresik ezt a teret, és mindenképpen utánanéznek..

A piszkos üvegfelületek azonnal észrevehetők. Ezért a tervezett találkozó előtt feltétlenül ellenőrizze nemcsak a folyosón lévő tükröt, hanem a fürdőszobában és más helyiségekben is. A tükrök gondozása nagyon egyszerű: elegendő, ha időben törölje le őket mikroszálas kendővel. Az ujjlenyomatok és foltok a tükrökön segítenek eltávolítani a speciális tisztítószereket. A lakás azonnal ragyogni fog, és nagyon kevés időt vesz igénybe.

Por és szennyeződés a padlón és a szőnyegen

A tiszta otthon fontos mutatója a vendégek tiszta zoknija lesz. Ez a padló tisztaságát jelenti. Éppen ellenkezőleg, a piszkos padlók azonnal benyomást keltenek rólad, mint egy tisztátalan személyről, aki nem hajlandó senkit befogadni a házába. A kellemetlenség elkerülése érdekében előzetesen távolítsa el a játékokat és egyéb tárgyakat a padlóról, söpörje le a területet és mossa le a felületet..

A szőnyeg aktív menedékhely a por, gyapjú, morzsa és egyéb törmelék számára. A vendégek minden bizonnyal figyelni fognak az állapotára, így a legjobb megoldás a helyzetből az, ha alapértelmezés szerint tisztán tartja a szőnyeget. És a vendégek azonnali érkezése előtt nem lesz felesleges az összes szőnyegfutó porszívózása.

És ne felejtsd el az egyszerű igazságot: az otthonod a kastélyod! Rendben és kényelemben tartva életterét, megőrzi harmóniáját önmagában. Ez pedig azt jelenti, hogy az ilyen emberek látogatása kétszeresen kellemes és őszinte..