9 módszer egy komód elhelyezésére egy kis hálószobában

Egy meglehetősen szerény hálószobában nehéz elhelyezni az összes szükséges bútordarabot. Végül is ezt a szobát nem mindig csak alvásra használják. Néhány apartmanban a hálószoba öltöző, dolgozó és pihenőhely szerepet játszik. Ebben az áttekintésben mindenféle módot bemutatunk, hogy egy komódot be lehessen illeszteni egy kis hálószobába..

1. Telepítse az ágy lábához

A leghatékonyabb módszer egy komód elhelyezése az ágy lábánál, ha az elég magas. Így a bútorok a hálóhely kiterjesztésévé válnak. A szoba vizuálisan nagyobb lesz, és a törülközők és ágyneműk megtalálják a helyüket. Párnákat vagy puha ruhát helyezhet a komód tetejére. Az ágy és a komód szélességének meg kell egyeznie.

2. A kikötővel szemben

A komód legnépszerűbb helye az ággyal szemben van. Ennek a módszernek a használatakor érdemes figyelembe venni, hogy a fiókok mélységének kicsinek kell lennie, hogy gond nélkül kinyitható legyen, a komód és az ágy között. A legkisebb hálószobákhoz 25-40 centiméteres mélységű komódokat választanak..

Azok az emberek, akik nem hisznek a misztikában, tükröt akaszthatnak egy bútordarab fölé. Ezután a komód mind az öltözőasztal, mind a dolgok és ágyneműk tárolására szolgáló hely szerepét játssza..

A legjobb, ha virággal vagy figurákkal ellátott vázákat helyez a fiókos szekrényre, és a belső stílusnak megfelelően fényképeket vagy festményeket rögzít felette. A komódnak a külső jellemzőkkel is meg kell egyeznie a szoba választott stílusával..

3. Mint egy éjjeliszekrény

Gyakran kis helyiségekben, az ágy felszerelése után kevés hely marad az oldalakon. Ha az ágyat oldalra tolja, akkor egy komód jól illeszkedik a felszabadult térbe. Vagy elhelyezhet két kis komódot az ágy mindkét oldalán..

A hely mennyiségének növelése érdekében több polcot is felfüggeszthet a falakra. A tér vizuális növeléséhez minden elem csak világos árnyalatait kell használni: ágynemű, ágykeret, bútorok, függönyök, tapéta. Krém és bézs színek is megfelelőek..

4. Keressen helyet az erkélyen vagy a loggián

Néhány hálószoba loggiával rendelkezik – praktikus és kényelmes hely, ahol el lehet helyezni néhány bútordarabot, beleértve a komódot is. A szekrény nem valószínű, hogy elfér a környéken, de kis éjjeliszekrények lépnek a helyükre. Nagyon fontos, hogy a loggia felmelegedjen.

Ebben az esetben meglehetősen terjedelmes komódot választhat. Néhány apartmanban az erkély öltöző szerepet játszik. Kis hálószobák esetén ez egy nagyszerű megoldás, amely lehetővé teszi, hogy a lehető legtöbbet hozza ki a térből..

5. Helyezze az ablakhoz

Ha a hálószobát dolgozószobaként használják, és nincs helye asztalnak, akkor egy fiókos fiók telepíthető az ablak mellé. Ebben az esetben magasságának meg kell egyeznie a bútordarab magasságával. Kérésre bármilyen magasságú és szélességű fiók megvásárolható..

A komód felülete elegendő ahhoz, hogy egy munka laptopot vagy naplót tegyen rá. Elég hely egy szervezőnek írószerrel. Az ablakpárkányon kis könyvtárat rendezhet a dolgozószoba kiegészítéseként. Figyelembe kell venni, hogy a komódot úgy kell elhelyezni, hogy legyen hely az átjáró számára.

Ha a komód elég hosszú és széles, erős és kiváló minőségű anyagból áll, akkor nemcsak íróasztalként, hanem pihenőhelyként is használható. Ez egy nagy ablakpárkány szerepét fogja betölteni, amely lehetővé teszi, hogy esténként az ablak mellett ülve könyveket olvasson..

A felületre közepes méretű díszítő elemek helyezhetők. Egy ilyen hely nagyszerű hely lesz egy karácsonyfa vagy dísznövény számára egy edényben..

6. Niche

Néhány apartman kis fülkével rendelkezik. Kényelmesek, mivel lehetővé teszik a bútorok elrendezését úgy, hogy ne csökkentsék az amúgy is kicsi helyiséget. Egy fülkében sarkot készíthet öltözőasztallal, vagy falitükrökkel vagy fényképekkel díszítheti ezt a helyet.

Emlékeztetni kell arra, hogy a kialakításnak meg kell egyeznie a hálószoba stílusával. Ez a lehetőség praktikusabb, mintha szekrény lenne a fülkében az alkalmi ruhák vagy ágynemű, függönyök és ágytakarók számára..

7. Lógó komódok

A komódok között kényelmes és praktikus lehetőségek vannak – csuklós. Az ilyen bútorok segítségével vizuálisan növelheti a szoba méretét és megkönnyítheti a tisztítási folyamatot..

Az ilyen komódot egy szabad fal mentén vagy az ágy oldalán helyezik el. Vásárlás előtt érdemes ellenőrizni a falak minőségét, mivel a dolgok súlyossága szükségtelen problémákat okozhat.

8. Keskeny hosszú komódok az ágy oldalán

A lógás mellett vannak keskeny, de hosszú komódok is. Jól fognak mutatni a kikötő oldalán. Általában a falra vannak függesztve, és meglehetősen sok dolgot tárolnak. Elférnek benne könyvek, ruhák, ágynemű.

9. A kikötő oldalára / szemben

Hatékony és tömör módja lesz a falnak, az ágy oldalának. Itt érdemes figyelembe venni a dobozok szélességét és a folyosó méretét. A szekrényt általában a komód mellé helyezik. Az öltöző fölött egy képet vagy tükröt akaszthat fel, és öltözőasztallá alakíthatja a területet.