6 módja a TV díszítésének a nappaliban

Elmondjuk, hogyan kell helyesen, stílusosan és kényelmesen elhelyezni a TV -t a nappaliban a falra.

1. A design mint design elem

A minimalista belső terekben a hangsúlyt általában a TV -re helyezik. A sima fal hátterében különbözik, és a fal egyik fő részének tekintik. A TV a kanapéval és a dohányzóasztallal szemközti sötét felületen remek hely az egész család pihenésére. A belső tér kiegészíthető minimális számú, a stílushoz illő festménnyel és koszorúval, családi fényképekkel, műtárgyakkal. Ne felejtse el a minimalista belső tér eredeti elképzelését, és ne akasszon sok további dekorációt a falra..

Általában ebben a kialakításban polcot függesztenek a TV alá. Gyertyákat vagy figurákat tehet rá. Ha a szoba világos, fehér árnyalatokkal készült, akkor gondolkozzon el, mielőtt felakaszt egy fekete TV -t. Ez nem hoz élvezetet vagy szokatlanságot a stílushoz, hanem csak a fekete lyuk érzését kelti a falban. Ennek megoldásához sötét anyaggal díszítheti azt a helyet a falban, ahol a TV lógni fog. Ha a háttérkép világos, de nem egyszínű, akkor ne hajtson végre változtatásokat.

TV a falon a nappaliban

2. Helyezze egy résbe

Ha elegendő hely van a vendégszobában a gipszkarton fülke díszítésére, akkor középen érdemes helyet hagyni egy televíziós panel elhelyezésére. Ő lesz a nappali akcentusa. A niche rekeszek felváltják a klasszikus “falat”, szekrényeket és polcokat. Könnyen elférnek könyvek, háztartási cikkek és ajándéktárgyak.

Nagyon jó, ha hasonló kialakítás már van a lakásban vagy a házban. Ellenkező esetben saját maga vagy megrendelésre készíthet rést. A legjobb a sötét színeket választani, mivel a panelhez képest egyetlen egészet hoznak létre, és látványosnak tűnnek..

3. Díszítse a TV -t bútordarabként

Az ideális megoldás egyedi bútorok készítése. Így a TV -panel a tárolórendszer részévé válik, és jól fog kinézni a nyitott polcokon található díszítőelemekhez képest. A függő modulok megteszik. Még akkor is, ha a középső rész jobbra, balra és tetején több polc található, a belső tér észrevehetően átalakul..

Figyelembe kell venni az olyan tényezőket, mint a panelek elhelyezése és a bútorok színe. A TV -t a klasszikus stílus szabályai szerint a központba akasztják. Megrendeléskor megkérheti a mesterembereket, hogy tegyenek helyet a középponttól jobbra vagy balra, attól függően, hogy milyen bútorokat helyeznek el a szobában..

4. Álcázás

Néha a panel helytelenül néz ki a szobában. Ezután a TV -t bútor elemekkel lehet álcázni. Leggyakrabban itt zárható ajtóval ellátott szekrények vagy polcok alkalmasak. Megengedett a szekrény utánzatának létrehozása. Az ajtóknak csúszniuk kell, mint a modern szekrényeknek, különben zavarják a tévénézést.

Van egy másik módja annak, hogy álcázza a TV -t: akassza fel egy fényes fekete falra. A képernyő alá fal vagy padló komód helyezhető. Érdemes odafigyelni a panelekre, amelyek kikapcsolva festményeket utánoznak. A TV -t egy kis fülkébe is telepítheti, és ajtóként használhatja kedvenc gyönyörű festményét vagy családi fotóját..

5. Rögzítse az ékezetes falhoz

Maga a panel vonzza a vendégek és a háztartások figyelmét. Ezért különleges helyet foglalhat el számára, és a falat szokatlan színekben díszítheti, amelyek megfelelnek a belső tér és a TV stílusának. Ilyen esetben általában a kívánt árnyalatú festéket vagy tapétát használják. Az élénk geometriai minták is alkalmasak, de ne alkalmazzanak túl kiemelkedő vagy cselekményes formát, ezek zavarják a filmnézést.

A modern lakásokban a paneleket zónázásra használják. Ne használjon textilt. A következő anyagok alkalmasak: fa, bőr, 3D lehetőségek. Bizonyos helyzetekben, a helyiségtől függően, tükrös paneleket használnak. Nem szükséges a teljes fal kiválasztása: elegendő hely van a panel lógásához.

6. A kandalló felett

Ha a háztulajdonosoknak szerencséjük van, hogy kandalló van a nappaliban, akkor ez a tökéletes hely a TV -hez. Tökéletesen fognak kinézni egymással, és figyelemfelkeltő forrássá válnak. Ebben az esetben figyelembe kell venni a kandalló és a TV méretét: szélességüknek meg kell felelniük. Ellenkező esetben a belső tér nehézkes lesz. Ami a magasságot illeti, minden attól függ, hogy a tervező milyen díszítő elemeket – keretes fényképeket vagy vázákat – szeretne elhelyezni a kandallón.

A klasszikus elemek triádját saját maga is létrehozhatja a modern biokandallók és a kandalló utánzatok segítségével. A kandalló melletti TV nem fog szenvedni, hanem csak örülni fog a ház nézeteinek. A kényelem érdekében a TV -rész kényelmes kanapékat, foteleket, kis dohányzóasztalokat és egyéb díszítő elemeket tartalmaz.

A tervezők leggyakrabban a felülvizsgálatban megadott több lehetőséget kombinálják. A lehetőségek között van egy rés, kandalló és design elem. Az ilyen módszerek nemcsak lehetővé teszik a TV elegáns felakasztását, hanem a vezetékek és egyéb szemnek kellemetlen elemek elrejtését is..