12 mindennapi szokás, ami rosszul és kellemetlenné teszi

Néhány háztartási szokás azt a tényt eredményezi, hogy a lakás lakói megbetegednek vagy rosszul érzik magukat. Tíz elfogadhatatlan helyzetről és azok kijavításáról fogunk beszámolni..

1. A friss levegő hiánya

Az emberek annyi kényelmet és melegséget akarnak, hogy teljesen elfelejtik, hogy a friss és hűvös levegő ugyanolyan fontos. Általában a tél kezdete előtt minden, a szem számára láthatatlan ablakot és repedést lezárnak, és a fűtőelem a tél és az ősz fő kísérő alanyává válik..

A fűtőberendezések és légkondicionálók hosszú távú használata következtében az ember fejfájást és szédülést érez. A fűtőberendezések és az akkumulátorok szárítják a levegőt, “élettelenné” téve azt. És ha a fűtőkészülékek szűrői is eltömődtek, akkor a test és a légzőrendszer kettős károsodást szenved..

A helyzet orvoslása érdekében gondoskodni kell arról, hogy a helyiség levegője mindig tiszta és friss legyen. Ne felejtse el szellőztetni a helyiséget. A rekuperátor is segít. Ahhoz, hogy a levegő mindig friss maradjon, érdemes párásítót vásárolni. Megvásárolhatja a szaküzletekben..

levegőztetés

2. Penész rejtett helyeken

Még a tiszta és gondozott lakások és házak is érzékenyek a gombára. Ezeknek a mikroorganizmusoknak a helye nemcsak a fürdőszobává, hanem más helyiségekké is válhat. A penész megjelenését elősegíti a nedvesség, amely mind a fürdőkádban, mind a nem megfelelően beszerelt műanyag ablakokban megfigyelhető..

Bármilyen típusú penész negatív reakciót vált ki a szervezetből. A családtagok allergiát vagy gyengített immunrendszert tapasztalhatnak. Ha a házban krónikus betegségben szenvedők élnek, jólétük többször romlik..

Ha még apró penészgombákat is talál, vegyen szivacsot, speciális mosószert és távolítsa el a szennyeződést. A gomba megjelenésének megelőzése érdekében a tapasztalt háziasszonyok rendszeresen szellőztetik a helyiséget, és eltörlik a lehetséges forrásokat.

Öntőforma

3. Piszkos szőnyegek és rengeteg kitömött játék

A ház fő porgyűjtői szőnyegek és puha játékok gyerekeknek. A háziasszonyok nem fogadják el ezt a tényt. A poros gyermekjátékokat és szőnyegeket évekig nem mossák és nem tisztítják. Ez viszont egy személy légúti betegségeihez és rossz egészségi állapotához vezet..

Ha allergiás ember lakik a házban, és állapota rosszabbodott, akkor érdemes kiütni a szőnyegeket és mosni az összes puha elemet, amelyek a lakásban vannak. A padlóburkolatokat általában kivezik, és seprűvel vagy speciális eszközzel kiütik, a játékokat pedig mosógépben mossák.

Szőnyegek

4. A mosás és tisztítás tulajdonságai

Lehetetlen a ház rendbetétele tiszta törülközők, szivacsok és seprűk nélkül. Sajnos minden harmadik háziasszony beteg abban a szokásban, hogy nem cserél ki edényszivacsot vagy rongyot a padló tisztítására. Ez ahhoz vezet, hogy a káros baktériumok még többé válnak a tisztítás után, és a ház lakóinak jóléte romlik. Váratlan betegségek fordulhatnak elő, vagy az immunitás gyengülni kezd.

Ezt a problémát nagyon könnyű kijavítani. Törölközőket, rongyokat és egyéb tisztítószereket rendszeresen cserélni kell. Az edényszivacsokat legalább hetente egyszer, a padlórongyokat pedig kéthetente kell cserélni. Ne felejtsük el a porszívó tisztítását és a kesztyű cseréjét..

Tulajdonságok

5. Agresszív vegyszerek gyakori használata

“Fehérség”, “Feri” és “Vanish” szükséges, de elfogadható mennyiségben. A tisztítószerek kis mennyiségben is hatékonyak. A vegyszerek túlzott használata a szőnyeg tisztítása vagy a padló felmosása során betegségekhez és rossz egészségi állapothoz vezethet..

kémiai szerek

Ne adjon elsőbbséget a mosószer mennyiségének. Jobb, ha drága, de hatékony és kiváló minőségű terméket vásárol, és minimális mennyiségben használja..

6. Piszkos ágynemű

Az ágynemű időben történő cseréje megszünteti a káros mikroorganizmusok megjelenését. A több mint egy hete használt vászonban kényelmes környezet jelenik meg a kullancsok és más káros rovarok megjelenéséhez..

Annak érdekében, hogy megvédje az egész családot ettől a nagy kellemetlenségtől, az ágyneműt a lehető leggyakrabban kell cserélni..

Ágynemű

7. Kisállat szőr

A macskák és kutyák csodálatos lények, amelyek észrevehetően felderítik a ház lakóinak életét, és világosabbá teszik a mindennapokat. De az állatok időben történő ellátást igényelnek, és gyakran megolvadnak. Az utánuk maradt haj allergiát és rossz közérzetet okozhat. A kutyák és macskák lerakhatják a nem kívánt rovarokat és káros baktériumokat.

A probléma elkerülése érdekében folyamatosan nedvesíteni és szárítani kell a helyiségeket. Érdemes leszoktatni az állatokat a kárpitozott bútorokon való alvásról is. Ne felejtse el, hogy gyapjú kerül a szekrényekre, szőnyegekre és ruhákra..

állatok

8. Dohányzás

A rossz szokások automatikusan a rossz közérzet és betegségek forrásává válnak. De a beltéri dohányzás helyrehozhatatlan kárt okozhat. A nikotin a bútorokba és a falakba kerül, és levegőben marad a dohányzás abbahagyása után is.

cigaretta

A cigarettafüst sok káros elemet tartalmaz. A sárga körmök és a piszkos mennyezet mellett a dohányzás rákhoz és tüdőbetegségekhez vezethet. Ennek elkerülése érdekében ne dohányozzon beltérben..

9. Zsír felhalmozódása a főzőlap körül

Főzés után észrevehetetlen zsírcseppek vagy egyéb ételek maradnak a tűzhely közelében. Rendkívül károsak a szervezetre, de kényelmesek a káros baktériumok számára. Ha apró sárga olajfoltokat talál a falakon vagy más felületeken, azonnal távolítsa el azokat. Nemcsak a közérzet romlásához vezethetnek, hanem a csótányok vagy poloskák megjelenéséhez is..

Zsír

10. Az élelmiszerek helytelen tárolása

Gyakran előfordul, hogy a nem megfelelően lebomlott élelmiszerek káros baktériumok forrásává válnak. Tartsa be az elfogadható élelmiszertárolási szabályokat. A zöldségekhez speciális tartályok vannak, és az erjesztett tejet a hűtőszekrény külön polcán tárolják..

Hűtőgép

11. Poros szegélylécek

Takarításkor sokan megfeledkeznek a sarkok és az alaplapok tisztaságáról. Ez pedig durva hiba, ilyen észrevétlen helyeken por, szennyeződés halmozódik fel, penész és pókháló képződik. Allergiát vagy gyengített immunrendszert okoz.

A szegélyléceket minden tisztításkor alaposan meg kell tisztítani. Ebben a kérdésben vattapálca vagy szivacs fog segíteni. Nem lesz felesleges hatékony mosószert és türelmet készíteni..

Szegélyléc

12. A takarítás elhalasztása holnapra

Háztakarításra van szükség, ha nem is naponta, de legalább hetente egyszer. Idő vagy erőfeszítés hiányában sok háziasszony nem tartja be az időkeretet, és siralmas állapotba hozza a házat. Ez fejfájáshoz, rossz egészségi állapothoz és depresszióhoz vezet..

Állítsa be magát a heti takarításra, és ne halogassa. Ha kevés az idő, érdemes keményen dolgozni, és naponta legalább 30 perc takarítást végezni..

Lásd még: 5 perc, ennek köszönhetően a ház mindig tiszta és rendezett lesz