Flytning af køkkenet til et andet rum – muligheder og muligheder

En kompetent overførsel vil gøre køkkenet rummeligt og stilfuldt! En kompetent overførsel vil gøre køkkenet rummeligt og stilfuldt! At flytte et køkken til ethvert andet boligareal har en række nuancer og begrænsninger. Der er dog nogle justeringer for at opnå den ønskede ombygning..

En person bestræber sig altid på at leve bedre, forbedre sine levevilkår, foretage reparationer og foretage alle former for ombygninger for at forbedre livet og øge komforten.

Små lejligheder, engang betragtet som “palæer” – “Khrushchevs” eller ældre bygninger i sovjetperioden, er nu forældede, og i sammenligning med moderne nye bygninger er deres områder ubetydelige, hvilket ikke altid passer til ejerne af sådanne lejligheder. Desuden er alle lejligheder i gamle bygninger udført efter standarddesign, hvilket gør dem identiske, og mange beboere har et ønske om at gøre deres hjem speciel. En win-win-mulighed i dette tilfælde er ombygning af lejligheden..

Fraværet af en skillevæg i et lille køkken er en god løsning Fraværet af en skillevæg i et lille køkken er en god løsning

For flere årtier siden, da folk fik separate boliger og forlod kasernen og fælles lejligheder, syntes et lille tekøkken i “Khrusjtjov” at være perfekt. Men årene går, mennesker ændrer sig, deres livssyn og prioriteringer. Og nu, i en æra med moderne teknologier, der bidrager til at skabe maksimal komfort for en person, er et køkken med et areal på 6 kvm. m er ikke praktisk nok, da det ikke er muligt at placere alle husholdningsapparater på den.

For at gøre køkkenet mere rummeligt og rummeligt uden meget tab, kan det flyttes til et andet rum.. Der er to måder at gøre dette på:

 1. Flyt køkkenmøbler og -apparater til et andet rum.
 2. Flyt alt indholdet i køkkenet til et andet rum, herunder forsyninger, spildevand og ventilation.

Ombygning af lejlighed

Et køkken kombineret med en hal er en meget sjælden begivenhed, men utvivlsomt original Et køkken kombineret med en hal er en meget sjælden begivenhed, men utvivlsomt original

Processen med den sædvanlige omlægning af møbler er ganske enkel, men den anden mulighed har nogle vanskeligheder, og før du beslutter dig for det, skal du tydeligt forestille dig den kommende front af arbejdet, omkostningsniveauet samt de juridiske konsekvenser.

At flytte køkkenet til et andet rum er en del af lejlighedsombygningen.

Køkkenet kan flyttes til en gang, stue eller et andet rum (afhængigt af husplanens funktioner). I de fleste tilfælde er køkkener med et areal på mindre end 10 kvm. m. Overførselsprocessen er ret kompliceret, både efter aftale og ved implementering, fordi det er nødvendigt at overføre og forbinde ingeniørkommunikation til eksisterende rørledninger samt sørge for ventilation.

Der er stikkontakter til komfurer og andre køkkenmaskiner i alle rum, men kloaksystemet, vandforsyning og ventilation vil kræve en stor indsats og investering..

For eksempel for at sikre spildevandets tyngdekraft skal rørene lægges med en hældning. Den påkrævede hældningsvinkel vil være ret vanskelig at sikre, når køkkenet flyttes til fjerne rum. Derudover kan det være svært at føre kloakrør uden at komme ind i døråbninger. Hvis den korrekte hældning af lignende årsager er sikret, er der ingen mulighed, der bruges en kloakpumpe. Dets anvendelse gør det muligt at udføre kloaksystemet uden hældning. Ulempen er kun i dens omkostninger..

Tilpasset køkkenflytning

At flytte køkkenet til gangen har både ulemper og fordele, men der er naturligvis flere af sidstnævnte - plads og bekvemmelighed At flytte køkkenet til gangen har både ulemper og fordele, men der er naturligvis flere af sidstnævnte – plads og bekvemmelighed

At flytte køkkenet ind i en stue, soveværelse, entre eller et andet område er en utraditionel tilgang..

Ikke-standardoverførsel er mest acceptabel, når der ikke er mulighed for at øge køkkenområdet på andre måder (brug altanen, hvis den er tilgængelig, eller flyt væggen). Denne mulighed er temmelig omhyggelig både dokumentarisk og teknisk. Ud over at få mange tilladelser ligger vanskeligheden ved overførsel af tekniske kommunikationssystemer.

Tilpasset køkkenflytning – juridisk procedure, men ikke uden registreringsproblemer. Derudover indebærer det overholdelse af mange krav og indhentning af de nødvendige papirer.

Ikke-standardiserede overførselsbetingelser

For ikke at komme i en uheldig situation, og arbejdet ikke var forgæves, skal du tænke på ombygningens overholdelse af loven i første fase For ikke at komme i en uheldig situation, og arbejdet ikke var forgæves, skal du tænke på ombygningens overholdelse af loven i første fase. Disse dokumenter er udviklet på grundlag af gældende reguleringsdokumenter, hvor der er mange præciseringer og forbud..

Overførslen kan blive umulig af følgende grunde:

 1. Hvis livsvilkårene bliver forringet. Tidligere blev der ikke taget hensyn til denne indikator. I tilfælde af nogen, endda en væsentlig overtrædelse, underskrev ejeren blot et papir, der bekræfter sit samtykke til disse værdiforringelser. Dette betragtes som uacceptabelt i dag..
 2. I tilfælde af overtrædelse af de teknologiske instruktioner fra ingeniørnetværk. Overførslen må ikke godkendes, hvis det under ombygningen af ​​lejligheden bliver nødvendigt at påvirke det elektriske netværk eller vandforsyningssystemet. Dette punkt havde været hårdere et par år tidligere. Nu er det vigtigste, at stederne for ombygning af netværk er frit tilgængelige..
 3. Ved tilslutning af værelser, hvis gennemsnitstemperatur er anderledes. Overførsel er ikke muligt til et værelse kombineret med en balkon, da det indebærer en ændring i varmesystemet med sin effekt til balkonen. Og dette er forbudt af teknologiske standarder..

Disse konventioner er de vigtigste fra hele de mange begrænsninger..

Det skal huskes, at en ulovligt omplanlagt lejlighed ikke kan genudstedes..

Tilladelser og forbud

Hvis du forlader partitionen, kan du få en fantastisk bar Hvis du forlader partitionen, kan du få en fantastisk bar

Ud over de angivne betingelser er der også visse regler, hvoraf mange ifølge den gældende lovgivning muligvis ikke tillader overførsel. Disse forbud er berettiget af den enkelte kolonner SNiP og SanPiNov:

 • Flytning af køkkenet er ikke tilladt i stuen, som er placeret i henhold til byggeplanen over naboernes opholdsområde nedenfor. Køkkenet er et rum med øget vandfare, ligesom et badeværelse, og i tilfælde af en uforudsete oversvømmelse kan naboernes lejlighed blive beskadiget.
 • Køkkenet kan ikke flyttes til badeværelset. Selvom området er tilstrækkeligt, er dette en forringelse af levevilkårene direkte..

Baseret på ovenstående betingelser og begrænsninger tyder konklusionen på, at en utraditionel overførsel af køkkenet er umulig.. Der er dog også officielle regler samt en række tricks, der giver dig mulighed for at udføre overførslen:

 1. For beboere i lejligheder i stueetagen er der ingen begrænsninger for overførslen.
 2. Det er tilladt at flytte køkkenet til ejerne af lejligheder i flere etager (undtagen det første niveau), da der ikke er nogen fare for boligkvarteret til naboerne herunder.
 3. Flytning af køkkenet er tilladt til et sted, der ikke er beboet i nedenstående lejlighed. Det kan være en gang eller et spisekammer..

Det skal bemærkes, at denne form for ombygning er tilladt for ejerne af lejligheder, hvorunder der er butikker, kontorer eller caféer. Administrative bygninger er ikke beboelsesområder, derfor er der ingen begrænsninger for ejerne af sådanne lejligheder.

Flytning af husholdningsapparater og køkkenudstyr

Overførsel af udstyr er ikke let og har en række nuancer. Overførsel af udstyr er ikke let og har en række nuancer.

Husholdningsapparater og elektrisk udstyr er af stor betydning ved flytning af et køkken. Nogle regeringsorganer, der er involveret i udviklingen af ​​tilladende dokumenter, er loyale over for dette. Hvis naboernes boligkvarter er placeret nedenfor, kan overførsel være tilladt, forudsat at genstande relateret til vand er placeret på de ikke-beboelsesområder i nedenstående lejligheder..

En gaskomfur kan ikke bruges i et køkken, der er flyttet til et andet rum, da en gasledning kun kan installeres i et køkkenrum, og ændring af planen for gasrør er strafbart ved lov. Kun muligheden for at bruge elektriske ovne er acceptabel.

Når du bruger en elektrisk komfur til konstant madlavning, ældes opladningen. Anvendelsen af ​​gaskomfurer i denne henseende er mere økonomisk..

Overførsel af VVS og kommunikation

Overførsel af VVS og køkkenkommunikation er som regel den mest langvarige og komplekse proces. Overførsel af VVS og køkkenkommunikation er som regel den mest langvarige og komplekse proces.

At flytte køkkenet til et andet rum vil ikke give mening uden at flytte vasken, hvilket indebærer ændring af vandforsyning og kloaksystemer:

 • Inden ombygning skal en ny vandforsynings- og kloakplan godkendes.
 • Nye ledninger til VVS og kloaksystem bør udføres fra det nærmeste punkt, som er i køkkenet eller på badeværelset.
 • Opdeling af døråbninger til vandforsynings- og kloakrørene kan lægges under gulvbelægningen. I dette tilfælde lægges kloakrørene uden hældning ved hjælp af en kloakpumpe, som er monteret under vasken..
 • VVS -systemet bør planlægges under hensyntagen til antallet af alle forsyningspunkter for varmt og koldt vand (vask, vaskemaskine eller vaskemaskine).
 • Til VVS-systemet kan du bruge rør fremstillet af metal-plastik, stål, messing eller kobber.
 • I spildevandssystemets enhed bruges rør med en diameter på mindst 50 mm.

Ekspertråd: Når vasken flyttes til ethvert andet sted, ændres selve mixeren ofte, hvis sæt indeholder to rør i en metalfletning. Når du bruger disse dyser, må du ikke tillade deres pludselige vælter eller vridninger for at undgå dannelse af lækager på læssesteder.

Ventilation af rummet

Tilstrækkelig ventilation holder den nødvendige luftfugtighed i køkkenet Tilstrækkelig ventilation holder den nødvendige luftfugtighed i køkkenet

Der er særlige betingelser for ventilation af det rum, som køkkenet skal overføres til:

 • Luftventilationen i det nye køkken skal passere gennem kanalen i det gamle rum. Dette indebærer at trække ventilationskanalen gennem alle rum undervejs..
 • Luft fra det overførte køkken bør ikke trænge gennem ventilationskanalerne til naboer.
 • Det er forbudt at tilslutte ventilationskanaler til badeværelsets kanaler.
 • Hvis ventilationskanalens længde er lang nok, er det nødvendigt yderligere at installere ventilatorer, der fremkalder naturligt træk..

Råd: om nødvendigt vil strækninger eller lofter i flere niveauer hjælpe med at føre ventilationskanalen gennem boligkvarteret. Dog kræves tilladelse til at lave huller i bærende vægge..

Køkkenbelysning

Tilstedeværelsen af ​​en naturlig lyskilde er en forudsætning for lovlig ombygning og flytning af køkkenet Tilstedeværelsen af ​​en naturlig lyskilde er en forudsætning for lovlig ombygning og flytning af køkkenet

Ifølge SNiP skal køkkenet have en kilde til naturligt lys. Hvis køkkenet overføres til et lokaler, hvor der ikke er vinduer, er det nødvendigt at ændre skillevægge eller døråbninger. Dette problem kan løses på to måder:

 1. Brug glasskillevægge til at få naturligt lys fra vinduet i et tilstødende rum.
 2. Installation af glasfiberdøre.

Det skal bemærkes, at det i dette tilfælde er usandsynligt at få tilladelse til at flytte køkkenet..

De elektriske ledninger i det nye rum skal udføres efter at have overvejet antallet af nødvendige strømkilder (som der ikke er mange af i et moderne køkken) og udarbejde et diagram.

Det er ligegyldigt i hvilket hus der foretages en ikke-standardoverførsel: i en mursten, blok eller panel. For lejlighedsejere er det vigtigste klart at kende reglerne for gennemførelse af overførslen og beslutte en acceptabel mulighed. Den mest optimale i pris og tekniske termer er ombygningen af ​​køkkenet med balkon, men ikke alle lejligheder har balkon i køkkenområdet..