Viihtyisä ja lämmin olohuone, jossa takka: 4 erilaista järjestelyä

Takka lisää viihtyisyyttä olohuoneeseen, joten se on kaikkien perheenjäsenten suosikki paikka talossa. Takka lisää viihtyisyyttä olohuoneeseen ja tekee siitä kaikkien perheenjäsenten suosikkipaikan talossa. Olohuone on talon tärkein huone, koska täällä rentoudumme töiden jälkeen ja keräämme myös vieraita iltaisin ja viikonloppuisin. Ja juuri takka voi lisätä tähän huoneeseen upean tyylikkään ilmeen sekä luoda kodikkuuden ja lämmön tunteen. Niiden, jotka haluavat ostaa takan, on kiinnitettävä huomiota huoneen kokoon. Vapaan tilan määrästä riippuen voit valita täysin erilaisia ​​tulisijoja.

Olohuoneessa tulisijojen tekeminen

Tällaiset huoneen sisustuselementit voivat antaa huoneelle erityisen viehätyksen. Tässä on kuitenkin joitain hienovaraisuuksia. Jotta takka sopisi orgaanisesti huoneeseen, sen ulkonäön on vastattava huoneen tyyliä. On myös otettava huomioon huoneen asettelu ja toimivuus. Jos tämä on pieni kodikas olohuone, takka voidaan rakentaa seinään. Ja jos tämä on esimerkiksi tilava ruokasali, pöydän vieressä sijaitseva massiivinen takka luo lämpimän ilmapiirin illalliselle..

Takka, joka on vuorattu luonnonkivellä tai kauniilla tiilellä, näyttää erityisen upealta. Takka, joka on vuorattu luonnonkivellä tai kauniilla tiilellä, näyttää erityisen upealta.

Jos portaat johtavat olohuoneesta toiseen kerrokseen, portaiden alla oleva paikka voi olla ihanteellinen paikka takalle. Kuitenkin täällä niiden, jotka haluavat ostaa todellisen takan, on mietittävä, kuinka tehdä savupiippu.

Mikä voi olla takka

Tällä hetkellä lämmitystyypistä riippuen on 4 tyyppistä takkaa:

 • Sähköinen;
 • Puulämmitteinen takka;
 • Kaasu;
 • Keinotekoinen takka.

Sijainnista riippuen on myös useita tulisijoja. Sisäänrakennettu takka – kompakti, koska rakennettu kokonaan seinään. Sen haittoja ovat suurten käteis- ja työvoimakustannusten tarve. Seinälle asennettava takka on vakio ja kaunein ulkoasu. Se sopii parhaiten suuriin olohuoneisiin, koska se on melko massiivinen. Tällaisille tulisioille on tarjolla erilaisia ​​viimeistelyjä, jotka riippuvat omistajan mausta ja mieltymyksistä. Saari (kelluva) takka on erittäin kaunis ja moderni ratkaisu. Sen erikoisuus on se, että se ei seiso seinää vasten, vaan sijaitsee huoneen keskellä. On ripustettuja ja lattiatyyppejä. Omistajat käyttävät pääsääntöisesti tällaista takkaa olohuoneen keskellä huoneen kaavoittamiseksi. Tällainen takka näyttää sopivammalta olohuoneessa, jossa on korkeat katot..

Takin ulkonäön tulisi vastata huoneen yleistä tyyliä ja näyttää siltä orgaaniselta. Takin ulkonäön tulisi vastata huoneen yleistä tyyliä ja näyttää siltä orgaaniselta.

Corner on erittäin suosittu tulisija. Pienten asuntojen omistajat valitsevat yleensä heidät..

Takka voidaan sisustaa useissa muodoissa, tässä on tärkeimmät vaihtoehdot:

 1. Maalaismainen takka on yleensä valmistettu puusta, jossa on tummia metallielementtejä. Lähes aina tällainen takka näyttää luonnolliselta, mutta sen ulkonäkö on hieman karkea..
 2. Puulämmitteinen liesi näyttää erittäin epätavalliselta ja omaperäiseltä. On suositeltavaa lisätä tämäntyyppinen rakenne huoneeseen, joka on sisustettu viktoriaaniseen tai puiseen tyyliin..
 3. Klassinen takka valmistetaan usein lisäämällä vaaleaa marmoria tai graniittia. Sopii huoneeseen, jossa on sama värimaailma.
 4. Loft-tyylinen takka on erinomainen ratkaisu epätyypillisen tyylin ystäville, jolle on ominaista epätavallinen ulkonäkö..

Olohuone, jossa takka huoneistossa

Voit laittaa todellisen takan vain omakotitaloon, koska erillistä savupiippua ei voi luoda asuntoon. Siksi tällaisten asuntojen omistajat valitsevat pääsääntöisesti sähkötakat..

Jos asut asunnossa ja haluat iltaisin viettää aikaa tulen lähellä, sähkötakka on ihanteellinen vaihtoehto. Jos asut asunnossa ja haluat iltaisin viettää aikaa tulen lähellä, sähkötakka on ihanteellinen vaihtoehto.

Sähkökäyttöisillä tulisijoilla on useita etuja:

 • Korkea turvallisuus ja helppokäyttöisyys;
 • Tällainen takka antaa lämmön lisäksi myös himmeän valon, joka täyttää huoneen mukavuudella;
 • Polttopuita ei tarvitse laittaa takkaan, mikä säästää huoneen roskista;
 • Kaupat tarjoavat laajan valikoiman, ja jokainen voi löytää haluamansa takan;
 • Kun kytket virran pistorasiaan, voit kytkeä takan päälle ja pois milloin tahansa;
 • Kyky säätää lämpötilaa itsenäisesti;
 • Sähkötakat täyttävät huoneen lämmöllä hyvin nopeasti;
 • Ulkonäöltään sähköiset takat ovat täysin erottamattomia todellisista. Ne simuloivat täydellisesti tulta, mukaan lukien jopa halkeilevan puun polttamisen ääni..

Lisäksi tällaisen viihtyisän nurkan luomiseksi olohuoneeseen monet käyttävät keinotakkaa, jota kuvataan yksityiskohtaisesti myöhemmin..

Olohuone, jossa on takka talossa: järjestelyn salaisuudet

Yksityisen talon hyvä puoli on, että siinä on savupiippu. Tämä ilahduttaa suuresti niitä omistajia, jotka haluavat tulla puulämmitteisen takan omistajaksi. Epäilemättä myös muiden tyyppien asennus on mahdollista. Yksityistaloissa ja erityisesti kartanoissa takka voi luoda ainutlaatuisen mukavuuden tunteen. Puulämmitteisten takkojen lämmönsiirto on kuitenkin suhteellisen pieni, varsinkin jos koot sen itse.

Talon takka ei ainoastaan ​​suorita koristeellista toimintoa, vaan myös lämmittää huonetta. Talon takka ei ainoastaan ​​suorita koristeellista toimintoa, vaan myös lämmittää huonetta.

Huoneen lämmön lisäämiseksi on suositeltavaa varustaa takka tulenkestävästä materiaalista valmistetulla lasipaneelilla..

Suojaava seinä antaa lämmitettäessä lämpöä olohuoneeseen. Toinen tällaisen paneelin merkittävä etu on, että se auttaa suojaamaan tilaa takasta lentäviltä kipinöiltä. Kaasutakka voi myös olla hyvä vaihtoehto yksityistalojen omistajille. Tämä säästää omistajaa polttopuiden laittamisen tarpeesta, mutta sen asennus on mahdollista vain hyvin ilmastoidussa tilassa..

Puinen olohuone, jossa on takka: designvivahteita

Hyvin usein suurten omakotitalojen tai asuntojen omistajat koristavat olohuoneen ylelliseen puiseen tyyliin. Usein tähän sisustukseen liittyy massiivisia antiikkisia puukalusteita, jotka antavat huoneelle rikkaan ja tyylikkään ilmeen. Jos huone on suuri, seinään asennettava takka on sopivin. Se antaa olohuoneelle erityisen tyylikkyyden. Sen vieressä olevat tuolit näyttävät hyvältä. Tällainen kaunis muotoilu tekee takan äärestä paikan maagisen nurkan. Suunnittelijat eivät suosittele massiivisen takan sijoittamista vaatekaapin viereen, muuten siitä tulee kasaava vaikutus.

Tiiliseinäinen takka sopii hyvin mihin tahansa tyyliin sisustettuun olohuoneeseen, mutta se näyttää erityisen rikkaalta puisella tyylillä sisustetussa huoneessa.

Tiiliseinäinen takka sopii täydellisesti sisustukseen, jossa katossa on massiiviset levyt ja puulattia Tiiliseinäinen takka sopii täydellisesti sisustukseen, jossa katossa on massiiviset levyt ja puulattia

Olohuoneen värimaailmasta riippuen materiaali voi olla eri sävyjä. Esimerkiksi vaalea huone sopii täydellisesti sekä vaaleisiin että tummiin tiileihin. Myös viihtyisä tilava olohuone, joka on sisustettu puiseen tyyliin, sopii täydellisesti kivitakkaan. Alkuperäinen idea olisi, jos koristelisit takan kivellä, joka eroaa muodostaan ​​ja koostaan. Loft-tyylinen takka sopii täydellisesti puutyyliin sekä kelluva takka. Kaikki riippuu tilojen omistajan mielikuvituksesta sekä summasta, jonka hän on valmis käyttämään.

Takka olohuoneessa: edut

Venäjän ilmasto on jo pitkään pakottanut asunnon omistajat käyttämään kiukaita kotiensa lämmittämiseen. Jopa asunnonomistajat onnistuivat saamaan asuntoihinsa tiiliseinän. 1900 -luvulla nämä valtavat huoneiden lämmityslaitteet korvattiin uuneilla “kattiloilla”. Tämä malli oli pieni uuni, joka oli valmistettu ohuesta metallista..

Nyt metalliset takat ovat muuttuneet melko paljon, mutta ne säilyttävät edelleen päätarkoituksensa..

Takka -uuni lämmittää huoneen hyvin, joten voit vähentää merkittävästi lämmityksen taloudellisia kustannuksia Takka -uuni lämmittää huoneen hyvin, joten voit vähentää merkittävästi lämmityksen taloudellisia kustannuksia

Niiden etuja ovat:

 • Moderni metallinen takka, toisin kuin tiili, kuumenee nopeasti ja täyttää huoneen lämmöllä;
 • Helpompi liitäntä savupiippuun;
 • Tällainen liesi on helppo asentaa lattialle, joka on varustettu metallilevyillä tai keraamisilla laattoilla;
 • Korkea paloturvallisuus, samalla kyky havaita tulipalo.

Tällaisen uunin tärkein etu on korkea lämmönsiirto. Hän pystyy lämmittämään suurella nopeudella huoneen, jonka pinta -ala on 30 neliömetriä ja 4 kg polttopuuta. Samaan aikaan tavallinen takka lämmittäisi viisi kertaa enemmän polttoainetta..

Ideoita takkahuoneeseen: koristele huone maulla

Huolimatta runsaasta valikoimasta erilaisia ​​takkoja, kaikki eivät sovi tiettyyn sisustukseen. Jos talon tai asunnon omistaja päätti lisätä mukavuutta olohuoneeseensa, on tärkeää kiinnittää huomiota itse huoneen suunnitteluun. On tärkeää, että takka sopii koko sisustukseen eikä eroa paljon siitä..

Korkean teknologian olohuoneeseen takka on täydellinen, jonka pääosa on lasia Korkean teknologian olohuoneeseen takka on täydellinen, jonka pääosa on lasia

Tässä muutamia ideoita takan yksityiskohtien sisustamiseen olohuoneessa:

 1. Älä aseta televisiota lähelle lieden paikkaa, koska se voi viedä huomion. Jos kuitenkin haluat todella sijoittaa ne vierekkäin, on parempi kääntyä suunnittelijoiden neuvojen puoleen..
 2. Perhevalokuvat, kellot tai hahmot näyttävät erittäin kauniilta itse takassa..
 3. Paras vaihtoehto takan edessä olevan vapaan tilan sisustamiseen voi olla pieni pöytä tai verhoillut huonekalut, esimerkiksi nojatuolit..
 4. Tyypillisesti suunnittelijat eivät suosittele maton asettamista takkahuoneen lattialle. Jos herää kysymys eristyksestä, voit harkita hanketta huoneen varustamisesta “lämpimän lattian” järjestelmällä.
 5. Tulisijan sijainti ulkoseinää vasten ei ole paras vaihtoehto. Tällainen järjestely edistää sitä, että liesi antaa kaiken lämmön kadulle eikä huoneeseen..

Keinotekoinen takka olohuoneessa: tulisija huonekaluna

Joskus talojen tai huoneistojen omistajat eivät voi tai eivät halua varustaa olohuonetta todellisella takalla. Mutta jos on vielä tarpeen luoda niin kodikas paikka taloon, väärennetty takka olisi erinomainen vaihtoehto – eräänlainen todellisen jäljitelmä. Ulkoisesti tällainen olohuoneen koriste -elementti ei eroa tavallisesta takasta. Et voi vain ostaa sitä, vaan myös tehdä sen itse. Useimmiten väärennetty takka on valmistettu kipsilevystä, koska sitä on helppo käyttää ja se voidaan yhdistää mihin tahansa huoneen tyyliin, koska valkoinen värimaailma sopii kaikkeen. Lisäksi se on halpa materiaali..

Keinotekoisella takalla on monia etuja, esimerkiksi sitä ei tarvitse puhdistaa säännöllisesti Keinotekoisella takalla on monia etuja, esimerkiksi sitä ei tarvitse puhdistaa säännöllisesti

Niille, jotka haluavat nauttia liekistä, on useita suunnitteluvaihtoehtoja:

 1. Takka -alue voidaan koristaa aidolla puulla, joka voidaan sisustaa oikeilla kynttilöillä. Niiden polttaminen luo todellisen tulen vaikutuksen..
 2. Biotakka ei ole todellinen, mutta se luo tunteen.
 3. Nykyään voit keksiä useita vaihtoehtoja keinotekoisen takan järjestämiseksi. Yksi niistä on sähköinen valokuvakehys, joka voidaan sijoittaa väärennettyyn takkaan. Liekin kuvat luovat illuusion todellisesta tulesta. Kaunis valokuva nestekidenäytöllä näyttää niin realistiselta, että harvat ihmiset voivat kertoa eron..

Olohuoneen sisustus takalla (video)

Nykyään on valtava valikoima erilaisia ​​vaihtoehtoja takan sisustamiseen olohuoneessa. Se voi olla sekä todellinen että takka, jossa on keinotekoinen tuli. Omistajan toiveista ja mielikuvituksista riippuen tällainen sisustuselementti voidaan sisustaa eri tyyleillä ja väreillä..

Olohuoneen suunnittelu takalla (sisäkuva)