A csarnok harmonikus belseje: 10 tipp a tereprendezéshez

A csarnok belsejének kiválasztásához először meg kell határoznia a tervezési stílust A csarnok belsejének kiválasztásához először meg kell határoznia a tervezési stílust.A városi lakásban vagy magánházban néhány óra alatt önállóan kialakíthatja a csarnok belsejét. A kezdeti szakaszban figyelni kell arra a stílusra, amely már létezik a csarnokban, vagy arra, amelyet csak megvalósítani terveznek. A pénzügyi tényező a második helyen áll. Ha nincs elegendő pénzeszköz, akkor mindig olcsóbb anyagokat választhat, amelyek minőségi jellemzőik tekintetében nem különböznek az eredetitől..

A csarnok belsejének helyes leírása: ékezeteket helyezünk el

Minden új belső megoldás egyszerű axiómán alapul – a szobában dolgozni és pihenni kényelmesnek kell lennie. Ezért a funkcionális szempont mellett az esztétikai szempontra is figyelnek. Ahhoz, hogy kellemesen élhessen és dolgozhasson, gondosan meg kell vizsgálnia a rendelkezésre álló teret. Először is meg kell értenie, mi történik a végén..

A bútor színének kiválasztásakor figyelembe kell venni a csarnok megvilágítását. A bútor színének kiválasztásakor figyelembe kell venni a csarnok megvilágítását.

Az alábbi gyakorlati ajánlások némi segítséget nyújtanak a holisztikus kép kialakításához:

 1. A napos oldalra néző csarnokot nem szabad túl világos bútorokkal kitölteni;
 2. A homályosan ellenkező szabály az árnyékos oldalra vonatkozik;
 3. Ha gyerekek vagy négylábú barátok élnek a házban, akkor le kell mondania a bársonyról és más könnyen piszkos anyagokról..

Figyelembe véve az új csarnokbelsőket: innováció vs klasszikus

Kezdje a környezetbarát anyagok kiválasztásával. A műszaki leírás segít ennek ellenőrzésében. A második helyen a funkcionális szempont szerepel. Függetlenül a szoba méretétől, ne korlátozza magát. Ugyanakkor nem keverheti össze a klasszikusat és a modernt..

Kísérletek – ez a szlogen, amelyhez sok megvalósított tervezési megoldást gyakran használnak. Annak érdekében, hogy ne sokkolja az eredményt, a tervezési szakaszban mindent át kell gondolni..

Jobb ragaszkodni egy stílushoz a csarnok belsejében. Jobb ragaszkodni egy stílushoz a csarnok belsejében.

Az alábbi irányelvek segítenek eldönteni:

 1. Szekrény, komód, félemelet – a klasszikusok világának tipikus képviselői;
 2. Bútorok sok visszahúzható rekesszel – lehetővé teszi, hogy mindent kijelöljön, amire szüksége van a hely feláldozása nélkül;
 3. A helyzet automatikus beállítását és bekapcsolását lehetővé tevő világítási rendszer hatékony módja az energiatakarékosságnak, miközben irányított fényáramot kap;
 4. Az üvegfelületek sokaságára vonatkozó fogadás akkor indokolt, ha nincsenek gyermekek és háziállatok a házban.

Belsőt hozunk létre egy lakás előszobájában: fali dekoráció

A tapéta páratlan dekoráció a falak számára. Moshatók, fényképezhetők stb. Csak a fajok felsorolása sok időt vesz igénybe.

Nem szabad megvennie az első opciót, amely, mint Önnek tűnik, sikeresen illeszkedik a belső térbe. Minden szín pszichológiai funkciót hordoz, amelyet jobb előre megismerni..

A csarnok díszítésekor nagy figyelmet kell fordítani a tapétára. A csarnok díszítésekor nagy figyelmet kell fordítani a tapétára.

A valós élet példái azt mutatják, hogy a megfelelő szín radikálisan megváltoztathatja a tér érzékelését:

 1. Vörös és bordó – erőt és szenvedélyt áraszt. Nem alkalmas érzékeny és idős emberek számára.
 2. Égszínkék – vizuálisan bővíti a teret, de ugyanakkor további vizuális ékezetek használatát igényli.
 3. Fényképészeti panel – a tengerentúli országok vagy a városképek nézetei emlékeztetni fognak a múltbeli utazásokra.
 4. A fekete, barna és fémes színek tilosak..

Válassza ki a hall megfelelő belső térét – funkcionális bútorokat

Mielőtt a boltba megy, ahol különféle kanapék, fotelek és szekrények mintáit mutatják be, el kell döntenie, hogy mit tervez végül átültetni a belső térbe. Az első tervezési szabály kimondja, hogy a házban rendelkezésre álló területre kell építeni. Több időre van szükség a tágas nappaliban. A központi elemmel kell kezdenie – a kanapéval és a szekrénnyel. Jobban a falhoz, a bemeneti kompozíciótól balra helyezkedik el. Ebben az esetben nem zavarják a szabad mozgást..

Jobb a bútorokat úgy elrendezni, hogy funkcionálisak legyenek. Jobb a bútorokat úgy elrendezni, hogy funkcionálisak legyenek.

Ezenkívül figyelmet kell fordítani a következőkre:

 • A kanapéval szemben tükrös ajtókkal ellátott szekrény van felszerelve, ahol edényeket és gyűjthető alkoholos italokat tárolnak;
 • Ha kevés hely van, de sok mindent kell tárolnia, akkor a katalógusban keresnie kell a tágas belső rekesszel rendelkező bútorokat;
 • Egy kis szoba funkcionális bútorokat igényel: kanapét.

A belső teret a magánház halljában alakítjuk ki

A városi lakással ellentétben egy magánházban nem kell korlátoznia magát a bútorok és dekorációs elemek kiválasztásában. A legfontosabb dolog nem ellentmondani a már kialakult stílusos döntésnek. A finn vagy klasszikus belső terek esetében a természetes anyagokat részesítik előnyben. Azoknak, akik szeretik a minimalizmust vagy a keleti stílust, tanácsos a pasztell színeket és a részleteket választani. Ha a fejben még nincs kialakított lehetőség, akkor a tematikus bútorkatalógusban könnyen megtalálhatók a példák.

Nem kívánatos túlterhelni a csarnok belsejét egy magánházban részletekkel. Nem kívánatos túlterhelni a csarnok belsejét egy magánházban részletekkel.

Megtekintés közben ne feledje a következőket:

 • Jobb feladni a túl “feltűnő” színsémákat, különben nem lesz képes teljesen ellazulni;
 • Nem lehet túl sok bútor, különben nem lesz kényelmes egy ilyen szobában lenni;
 • A 3D vetítési funkcióval rendelkező PC -hez készült program segít megismerni, hogyan fog kinézni a bútor egy adott belső térben..

Dekoratív elemek kiválasztása

Miután befejezte a szoba összes bútorának elrendezését, gondolnia kell a díszítésére. Több dekorációs elem is megbirkózik ezzel. Ön is elkészítheti őket, vagy megvásárolhatja a megfelelő boltban. Minden attól függ, hogy van -e idő és vágy a személyben. A döntéstől függetlenül emlékeznie kell a józan észre.

A választott stilisztikai megoldástól függetlenül nem lehet túl sok dekoráció. Jobb szabad helyet hagyni, mint feleslegesen túlterhelni..

A csarnok díszítése egyéniséget kölcsönöz neki A csarnok díszítése egyéniséget kölcsönöz neki

A következő ajánlásokra kell építeni:

 1. Az ajtókompozíció felső részét patkó vagy ünnepi koszorú díszíti, ha karácsonyról vagy újévről beszélünk..
 2. Saját készítésű kereteket helyezhet el az ablakok közelében, ahol a családról vagy a kedvelt tájakról készült fényképeket helyezik el.
 3. Külön helyet kap a kanapé és a fotelek környéke. Itt több fényképet vagy festményt kell elhelyezni. Ha valaki a háztartásból szereti a mesterséget vagy a kötést, akkor ebben az esetben helyénvaló a kreativitás mintáit elhelyezni a kanapé tetején..
 4. Különös figyelmet fordítanak az ablakpárkányokra. Mérettől függően emléktárgyakat és különféle kézműves tárgyakat helyeznek el..

Beltéri világítás kialakítása

A csarnok megfelelően kiválasztott világítási rendszere egyszerre több funkciót is ellát. Először is, funkcionálisan zónázza a belső teret. Mérettől függően munkaterületre, pihenőhelyre és a tér egy pontjára van osztva, ahol háztartási gépeket és bejárati kompozíciót szerelnek fel. Másodszor, a fény hatékony módja annak, hogy kiemelje a szoba stílusjegyeit. E tekintetben a tervezők azt javasolják, hogy gondosan közelítse meg a választását..

A világítás fontos részlet a belsőépítészet tervezésekor A világítás fontos részlet a belsőépítészet tervezésekor

Kezdje a saját érzéseinek tanulmányozásával:

 1. A kikapcsolódáshoz kissé tompított fénykibocsátás szükséges, így nem kell minden fényt az adott helyre irányítani. Nem ajánlott klasszikus stílust választani hatalmas berendezéseivel. Jobb, ha előnyben részesítjük a csarnok belsejében lévő pontszerű eszközöket. Fő előnyük, hogy manuálisan irányíthatják a fényáramot.
 2. Az ülősarokban egy kis világítótestet kell elhelyezni. Ezt a szerepet egy gyertyatartó vagy egy állólámpa játssza. A helyiség stílusos megoldásától függően meg kell választania a megfelelő színvilágú világítótestet.
 3. Ne felejtse el a zónák helyes funkcionális felosztását. Mint korábban említettük, ezt a szerepet nemcsak a redőnyök vagy függönyök, hanem a sima fényátmenetek is betöltik. Ezek létrehozásakor figyelembe kell venni a végeredményt. Ha nyugodt légkör van az élen, akkor a tét a kissé tompított világítási megoldásokra vonatkozik..

Ablakok és ajtók: az utolsó díszítőelem

Miután hosszú utat tett meg a különféle dekoratív és funkcionális elemek kiválasztása szempontjából, szükséges a helyes pont megfogalmazása. Először a bemeneti összetételre figyelnek. Ne feltételezze, hogy az ajtó szabadon álló elem. Szervesen illeszkednie kell a belső térbe. A szoba klasszikus kialakításában a választást a sok díszítőelemmel ellátott faajtó mellett végzik..

Erősen ajánlott olyan opciót választani, amely ellenáll a páratartalom változásainak és a külső fizikai hatásoknak. Egyes üzletekben a vevőnek számos üvegbetéttel rendelkező opciót kínálnak..

Egyrészt elég stílusosan néz ki a nappaliban, másrészt azonban különös gondosságot igényel. Biztonsági okokból érdemes elhagyni az üvegbetéteket, ha kiskorúak vannak a házban.

Az ablakoknak és ajtóknak meg kell felelniük a szoba általános kialakításának Az ablakoknak és ajtóknak meg kell felelniük a szoba általános kialakításának

Ezenkívül a következő ajánlások is figyelmet érdemelnek:

 1. Az ajtók színsémája nem lehet túlságosan ellentmondó a környező térrel. Ideális esetben egy árnyalattal világosabb, mint a körülötte lévő tér. Ebben az esetben a szoba vizuálisan nem szűkül az ajtónyílás területén..
 2. Amikor a lengő- és tolóajtó opciók között választ, ajánlott a második opciót választani. Ebben az esetben nem lesz veszteség a rendelkezésre álló hely tekintetében..
 3. A minimalista belső tér minden tekintetben könnyű ajtókat biztosít. Az anyag mellett fontos szerepet játszik a színösszeállítás. A tervezők azt javasolják, hogy előnyben részesítsék a pasztell vagy hideg árnyalatokat..

Az ajtókból az ablakokhoz kell mennie. Függetlenül az adott régió hőmérsékletétől, a választás a kettős üvegezésű ablakok mellett történik. Sokat beszéltek előnyeikről, ezért nincs szükségük speciális reklámokra. A legfontosabb dolog a megfelelő forma és színséma kiválasztása. Süllyesztett ablaknyílású lakásba nem szabad kis kereteket elhelyezni..

Ebben az esetben vizuálisan a szoba indokolatlanul kicsinek tűnik. Ha sekély ablaknyílásokról beszélünk, akkor ebben az esetben jobb megtagadni a túl nagy ablakokat. Kényelmetlen lesz egy ilyen szobában élni. Figyelmet kell fordítani a nyitás módjára. A legtöbb modellnek 2 lehetősége van. A hajtogató mechanizmus mellett csúszó módszer is rendelkezésre áll..

Csarnokbelső (videó)

A tágas nappaliban pontosan ez a lehetőség a megfelelő, de korlátozott hely esetén jobb, ha előnyben részesíti az összecsukhatóat. Ebben az esetben a nappali igazán hangulatos lesz. Nem könnyű felszerelni a belsejét, de még mindig lehetséges. Minden egy tervezési projekt kialakításával kezdődik. Ebben segít egy papírlap vagy egy speciális számítógépes program..

A lakás előszobájának belseje (fotó példák)