Scaune și mese frumoase pentru bucătărie: alegerea celei potrivite

Confortul este principalul criteriu pentru alegerea mobilierului de bucătărie Comoditate – principalul criteriu pentru alegerea mobilierului de bucătărie Și într-o chicinetă mică, aceeași masă este adesea înlocuită de un blat în miniatură sau de un model extensibil. Ei bine, dacă nu un blat de bar, atunci un set foarte compact. Merită să încercați să luați în considerare alegerea mobilierului de bucătărie din mai multe părți..

Mobilier de bucătărie: mese și scaune

În primul rând, trebuie să determinați criteriile pentru alegerea mobilierului de bucătărie..

Atunci când alegeți mobilier, este important să luați în considerare cerințele de bază pentru acesta. Atunci când alegeți mobilier, este important să luați în considerare cerințele de bază pentru acesta.

Cum să alegeți mese și scaune pentru o bucătărie tipică:

 • Confort. Latura estetică este foarte importantă, dar mesele și chiar mai mult scaunele din bucătărie ar trebui, desigur, să fie confortabile. Mai mult, convenabil pentru toți membrii gospodăriei. Scaune cu scaune ergonomice care urmăresc conturul corpului uman sunt în tendințe astăzi. Scaunele late cu cotiere sunt din nou la modă, iar mesele de bucătărie cu sertare sunt din ce în ce mai văzute în cataloagele de mobilier la modă..
 • Dimensiuni (editați). Se crede că, pentru ca un adult să se simtă confortabil, va avea nevoie de un spațiu care să aibă o lățime de cel puțin 60-70 cm. Mese mari de bucătărie, 120 cm lungime, 75 cm înălțime și 85 cm lățime sunt considerate cele mai preferabile. Și lungimea, înălțimea și lățimea unui astfel de tabel creează efectul volumului în spațiu, chiar și la infinit.

Este mai bine să cumpărați mese și scaune pentru bucătărie la sfârșitul renovării. În acest moment, este clar ce imagine a dobândit bucătăria dvs. și, conform acestui concept de design, cumpărați o masă și scaune. Apoi va deveni clar dacă veți cumpăra o masă în stil clasic – din lemn masiv natural sau o veți înlocui cu o versiune din plastic care este familiară astăzi sau cu un produs din sticlă. Mesele în oglindă își pot găsi și ele locul în bucătărie, dar îngrijirea lor necesită mult timp..

Mese de bucătărie, astăzi, sunt cel mai important element al interiorului Mese de bucătărie, astăzi, sunt cel mai important element al interiorului

Treptat, simplitatea, ușurința externă a designului ies în evidență. Setul poate fi lipsit de orice decor, în timp ce laconicismul și autosuficiența acestuia vor fi principala caracteristică a mobilierului..

Mese și scaune pentru bucătărie: cel mai bun mobilier de bucătărie (video)

Mese și scaune frumoase pentru bucătărie în diferite stiluri

Puteți lua în considerare, folosind exemplul mai multor stiluri de interior populare, cum diferă un set de altele, care sunt caracteristicile lor.

Stiluri de kit:

 • Stil scandinav. O condiție prealabilă sunt materialele naturale. Masa și scaunele sunt realizate din lemn masiv și nu neapărat vopsite. Dar designul în care este realizat mobilierul poate fi foarte diferit. De la forme geometrice simple la decor sofisticat pe aceeași masă. Uneori, un set foarte simplu de mobilier, de exemplu, alb, este decorat cu textile fin selectate – o față de masă, șervețele, perne.
 • Stil provensal. Schema de culori este ușoară, estompată. Este minunat dacă mobilierul este deschis la culoare cu îmbătrânire artificială (mese și scaune de bucătărie patinate). Momentele aspre în textura mobilierului pot fi.
 • Stil Hi-Tech. Aici principalele materiale sunt sticla, metalul și plasticul. Și un set de masă și scaune poate fi frumos în această estetică modernă. Stilul se caracterizează prin forme nestandardizate ale scaunelor, chiar și extravagante. Scaunele din piele și scaunele din piele nu sunt din această „operă”. Setul original este ceea ce se apreciază în acest stil..
 • stil japonez. În ciuda faptului că culoarea și textura sunt importante în acest stil, bucătăria japoneză este destul de reținută, ca și cum ar mătura toate lucrurile inutile. Forma mesei și scaunelor este foarte simplă, culoarea este de preferat întunecată. Setul este decorat cu un decor modest, dar sofisticat.
 • Stilul estic. De asemenea, este necesar să se utilizeze materiale naturale, un set de mese și scaune se distinge prin forme calme, ornament complicat, tehnici de finisare destul de complexe, prezența unui număr mic de articole autentice..

Condiția principală pentru mobilierul în stil scandinav sunt materialele naturale. Condiția principală pentru mobilierul în stil scandinav sunt materialele naturale.

În ceea ce privește forma meselor, nu există o modă definită – mesele rotunde, pătrate și dreptunghiulare sunt la fel de relevante..

Scaune pentru piele de bucătărie

Scaunele din piele pentru bucătărie nu sunt doar practice, ci și foarte estetice. Acestea adaugă niște șic la mobilierul de bucătărie aparent simplu. În plus, un set de astfel de scaune va servi mult timp..

Dacă bucătăria este îngustă, alegeți scaune mici din piele (acoperite cu piele). Dacă dimensiunea bucătăriei permite, luați mai mult mobilier – atunci decorul din piele arată mai elegant.

Scaunele din piele ecologică sunt de mare interes. Mulți oameni cred că pielea ecologică este aceeași piele. Dar acest lucru este doar parțial corect. Este dificil să distingem piele ecologică de piele naturală; în exterior, aceste materiale sunt foarte asemănătoare. Piele ecologică include bumbac, polimeri sintetici, componente artificiale pe bază de celuloză și, desigur, piele naturală. Prin urmare, a spune că piele ecologică este piele, desigur, este greșit..

Stilul Provence nu tolerează culorile strălucitoare Stilul Provence nu tolerează culorile strălucitoare

Scaunele din piele artificială nu sunt, de asemenea, o opțiune proastă. Și dacă aveți grijă în mod corespunzător de acest mobilier, atunci piele nu vă va dezamăgi, va servi mult timp.

Cum să îngrijiți corect scaunele din piele:

 • Curățarea chimică și piele sunt lucruri incompatibile;
 • Curățarea cu vodcă, alcool, acetonă și percloroetilenă este, de asemenea, interzisă (piele deteriorată de la acestea);
 • De asemenea, este imposibil să curățați piele cu înălbitor, ca și în cazul tuturor tipurilor de lacuri;
 • Obiectele ascuțite și piele sunt, de asemenea, incompatibile, iar petele uscate nu pot fi răzuite cu același cuțit în niciun caz;
 • Dar cu siguranță vă puteți spăla cu apă cu săpun sau puteți folosi șampon;
 • Produsele cu amoniac sunt acceptabile;
 • Îndepărtați petele și murdăria cu un șervețel sau un burete moale..

Urmele de bere sau suc de pe astfel de scaune pot fi îndepărtate cu un amestec de oțet și amoniac, după care suprafața trebuie clătită bine..

Mese și scaune din lemn masiv (video)

Mese și scaune pentru bucătărie din Malaezia

Mobilierul din Malaezia a fost foarte solicitat în ultima vreme. Acest mobilier se distinge prin calitate excelentă, design modern și adesea unic..

Scaune și mese din Malaezia sunt:

 • Utilizarea materialelor naturale de înaltă calitate;
 • Culori frumoase, bogate;
 • Tapițerie perfect realizată;
 • Atât decor clasic, cât și original;
 • Mobilierul din Malaezia presupune utilizarea diferitelor materiale de tapițerie.

Pielea sau înlocuitorul se potrivește bine cu metalul cromat Pielea sau înlocuitorul se potrivește bine cu metalul cromat

Și mobilierul din Malaezia are un preț destul de democratic și, spre deosebire de mărcile de mobilă din Italia, nu veți plăti atât de mult pentru marcă, deoarece nu toți producătorii sunt suficient promovați. De asemenea, mesele și scaunele din Malaezia sunt foarte moderne, designerii lucrează bine la estetica mobilierului.

Înălțimea meselor de bucătărie

Se crede că înălțimea optimă a mesei de bucătărie este de 75 cm. Suprafața standard a mesei este de 60×60 cm, iar înălțimea sa este, de asemenea, standard. Prin urmare, în teorie, o astfel de înălțime ar trebui să fie confortabilă pentru toată lumea. Dar merită totuși să ne dăm seama de unde provin acești parametri standard..

Înălțimea mesei este determinată de condiția ca acest standard să fie derivat pentru o persoană a cărei înălțime este de 165 cm. Adică, această înălțime este media. Din aceasta, se calculează înălțimea. Se pare că, dacă înălțimea dvs. este mai mare decât această medie sau mai mică, este posibil ca înălțimea standard a mesei să nu vi se potrivească personal..

Dacă luați o masă la comandă, atunci atât înălțimea, cât și alte dimensiuni pot fi ajustate Dacă luați o masă la comandă, atunci atât înălțimea, cât și alte dimensiuni pot fi ajustate

Un alt standard de suprafață pentru masă este 60×80. Înălțimea sa este calculată folosind aceeași formulă. Dar atât primul caz, cât și 60×80 pot avea alte dimensiuni în înălțime.

Un set de masă și scaune pentru bucătărie

Cum să cumpărați mobilier – individual sau să luați un set? Nu există un singur sfat aici. Există un kit în care totul se potrivește perfect, dar uneori kitul este complet anorganic.

Ei bine, acum despre cum să alegeți un kit:

 • Luați în considerare dimensiunea bucătăriei; transformatoarele de bucătărie sunt bune pentru o chicinetă mică;
 • Pentru o familie mică, este potrivit un set cu o masă mică, elegantă, care nu implică mai mult de două sau trei persoane la cină;
 • Masele masive și aceleași scaune sunt mobilier ideal, dacă spațiul, desigur, permite;
 • Deoarece se lucrează adesea la masa din bucătărie, masa trebuie să fie puternică, durabilă, să nu se teamă de lovituri.

Și, desigur, nu uitați de designul bucătăriei în sine. Tabelul ar trebui să se încadreze în designul general și dacă va fi accentul său sau va fuziona cu gama generală – depinde de dvs..

Stilul high-tech este ușor extravagant, dar valoarea sa principală este originalitatea Stilul high-tech este ușor extravagant, dar valoarea sa principală este originalitatea Stilul japonez poate fi atractiv pentru reținere și simplitate. Stilul japonez poate fi atractiv pentru reținere și simplitate.

Amintiți-vă, de asemenea, că originalitatea, tradițiile, vintage-ul sunt deosebit de apreciate astăzi. Prin urmare, fețele de masă și șervețelele, textilele „bunicii”, obiectele de artizanat din bucătărie sunt din nou la modă. Și pot apărea și pe masa din bucătărie. Și dacă este din sticlă sau oglindită, nu va fi armonios. Prin urmare, mesele din lemn sunt mai populare decât omologii lor, sunt universale și arată întotdeauna adecvate.

Și, desigur, cum să nu spunem despre culoare. Nuanțele setului de bucătărie pot fi foarte diferite – astăzi nu este momentul în care există trei culori în sortiment. Pentru o bucătărie mică, este mai bine să nu luați scaune foarte luminoase..

Apropo, se crede că scaunele scaunelor ar trebui să fie mai ușoare decât suprafața mesei. În unele cazuri, piesele de mobilier contrastante ar fi o opțiune excelentă..

Și dacă bucătăria este foarte mică, atunci te poți înarma cu scaune invizibile din plastic transparent. Este atât la modă, cât și foarte elegant și economisește mult spațiu în bucătărie. Pentru iubitorii de stil minimalist, asemenea scaune sunt de asemenea bune..

Scaune și mese: alegeți propria opțiune (video)

Mese și scaune pentru bucătărie sunt un element elegant, autosuficient al interiorului. Atunci când îl alegeți, amintiți-vă că vă va servi mult timp, ceea ce înseamnă că nu ar trebui să se plictisească. Prin urmare, alegeți o masă și scaune pentru un anumit stil care vă place mult timp și este puțin probabil să vă plictisiți. Și, desigur, nu economisiți la calitatea mobilierului..

Ai o alegere bună!

Scaune și mese pentru bucătărie (foto)