O insulă în bucătărie este convenabilă și originală (43 de fotografii pentru fiecare gust)

Insulă de bucătărie de înaltă tehnologie Insulă de bucătărie de înaltă tehnologie Această zonă de lucru este situată în centrul camerei de bucătărie. Articolul nostru vă va spune cum să faceți din insulă nu numai un element elegant, ci și o descoperire de design..

Ce este o insulă pentru o bucătărie?

Insula de bucătărie este o adevărată descoperire de designer în bucătăria modernă Insula de bucătărie este o adevărată descoperire de designer în bucătăria modernă În aproape fiecare bucătărie din Provence puteți găsi o insulă de bucătărie. În aproape fiecare bucătărie din Provence puteți găsi o insulă de bucătărie.

Designul părții insulei, de regulă, are o formă dreptunghiulară, dar pot fi găsite și opțiuni de formă nestandardizate:

 1. Oval;
 2. Semicircular;
 3. Zigzag.

O insulă de bucătărie personalizată va fi cea mai confortabilă doar într-o cameră destul de mare (o suprafață de cel puțin 16 metri pătrați). Cea mai mică parte a insulei de bucătărie ar trebui să aibă 3 metri pătrați.

Dimensiuni standard ale insulelor de bucătărie:

 • Lungime – cel puțin 120 de centimetri;
 • Lățimea minimă este de 60 de centimetri, lățimea maximă este de 150 de centimetri;
 • Înălțime – de la 85 centimetri la 95.

Spațiul care se desfășoară între suita principală și insulă trebuie să fie de cel puțin un metru. Designul bucătăriei insulei, de regulă, include o singură schemă de culori pentru toate articolele din setul cu cască. Acest lucru nu înseamnă că diferitele contraste sunt inacceptabile în acest caz, ci doar că trebuie să fii mai atent cu ele. Designul bucătăriei trebuie să fie armonios.

Funcționalitatea insulei

O insulă în bucătărie poate fi atât un loc de gătit, cât și o mică zonă de luat masa. O insulă în bucătărie poate fi atât un loc de gătit, cât și o mică zonă de luat masa.

Nu uitați că insula din bucătărie este destinată nu numai preparării alimentelor, ci și preparării acestora. Scaunele bine alese pot forma, de asemenea, o zonă de luat masa..

Ce se poate așeza pe blatul insulei:

 • Plita și chiuveta, care sunt separate de o zonă de lucru. Lățime – 30 de centimetri;
 • Suprafața de gătit și zona de tăiere;
 • O zonă pentru pregătirea mâncării și o chiuvetă mare cu două secțiuni;
 • O plită plus o chiuvetă mică. Acest design de bucătărie include următoarea dispunere: bucătăria are două chiuvete, una dintre ele este cea principală și este așezată pe perete;
 • O zonă de luat masa care este gândită tehnologic. În acest loc, puteți instala toate aparatele electrocasnice necesare de dimensiuni mici.

O insulă în bucătărie poate fi fără echipament, caz în care va fi o suprafață de lucru excelentă. O insulă în bucătărie poate fi fără echipament, caz în care va fi o suprafață de lucru excelentă. În interiorul insulei pot fi amenajate dulapuri frumoase În interiorul insulei pot fi amenajate dulapuri frumoase

Cel mai adesea, o insulă de bucătărie poate fi văzută ca o suprafață de luat masa sau ca un blat de bar..

Apropo, sub blat se pot construi “insule”:

 1. Cuptor;
 2. Cameră frigorifică;
 3. Mașină de spălat vase;
 4. Rafturi pentru vase;
 5. Sertare pentru diverse tacâmuri.

O hota puternică poate fi instalată pe suprafața insulei, care la rândul ei poate fi echipată cu iluminare. De asemenea, puteți instala cu propriile mâini un raft special, bărbătesc, pe care puteți atârna toate ustensilele de bucătărie necesare..

Design de bucătărie cu insulă: stiluri de bază

Insula Art Nouveau - formă simplă și forme drepte Insula Art Nouveau – formă simplă și forme drepte Instalând aragazul în insulă, puteți elibera spațiu în căști Instalând aragazul în insulă, puteți elibera spațiu în căști Suprafața de marmură este elegantă și monumentală Suprafața de marmură este elegantă și monumentală Stilul Provence este o formă sculpturală și o abundență de detalii Stilul Provence este o formă sculpturală și o abundență de detalii

Designul insulei de bucătărie poate include orice soluții de stil:

 • Clasic. Acest stil este dominat de fațade sculptate, blaturi din piatră sau marmură, vitralii. Partea insulară în acest caz poate fi decorată cu rafturi arcuite, suprapuneri sculptate, balustrade. Dacă o plită este deja încorporată în insula de bucătărie, atunci deasupra ei este instalată o hota de tip șemineu..
 • Țară. Acest design de insulă de bucătărie include o varietate de plase decorative, perdele chintz, sertare de răchită scoase.
 • Modern. Proiectarea bucătăriei în acest caz necesită cel mai adesea metal și sticlă. Principala caracteristică distinctivă este blaturile simplificate, o suprafață plană a pereților, absența vaselor și a echipamentelor din exterior.
 • Minimalism. Calitatea principală a unei insule de bucătărie bricolaj este funcționalitatea maximă, ergonomia și simplitatea. O caracteristică distinctivă a minimalismului este cea mai funcțională cavități pentru depozitarea alimentelor, a vaselor, a aparatelor electrocasnice încorporate, a ușilor glisante ale dulapului, a căștilor care nu au mânere sau sunt deghizate în ele..
 • High Tech. Designul bucătăriei include suprafețe metalice care au un luciu specific sau patină. O bucătărie de acest stil are multe în comun cu clasicii. Formele rotunjite creează un ușor indiciu de futurism.

Amenajarea unei mici bucătării cu o insulă

Într-o bucătărie mică, o insulă poate ajuta la organizarea spațiului mai corect. Într-o bucătărie mică, o insulă poate ajuta la organizarea spațiului mai corect.

Mulți oameni întreabă: cum stau lucrurile cu insula într-un apartament mic? Există o cale de ieșire și va fi reamenajarea, adică combinația dintre living și bucătărie. Merită să ne amintim că aspectul bucătăriei cu insula ar trebui să includă anumite puncte:

 • Tabelul insulei ar trebui să fie caracterizat prin funcționalitate maximă. Cu alte cuvinte: poate fi atât de luat masa, cât și de tăiat. În cazul în care amenajarea unui apartament sau a casei dvs. implică o bucătărie studio, atunci suprafața insulei va fi o zonă de gătit, spălat sau de lucru pe o parte și o zonă de luat masa pe cealaltă. Este demn de remarcat faptul că o astfel de masă trebuie instalată astfel încât zona de lucru, gătit sau spălat să fie amplasată în partea de bucătărie a camerei. În același timp, zona de luat masa este un element al camerei, care va fi granița cu bucătăria..
 • Într-o bucătărie care are o insulă, merită să planificați locația dulapurilor, aparatelor de uz casnic și toate acestea cu o succesiune de utilizare. Și, în plus, nu uitați de ergonomia dulapurilor, suprafețelor de lucru și a diferitelor rafturi..

O insulă de mărimea potrivită va face bucătăria confortabilă și elegantă O insulă de mărimea potrivită va face bucătăria confortabilă și elegantă Roșu contrastant se recomandă să fie combinat cu păduri întunecate Roșu contrastant se recomandă să fie combinat cu păduri întunecate

Pentru o bucătărie mică cu o insulă de bricolaj, dulapurile încorporate și aparatele de uz casnic sunt cele mai potrivite.

 • Pentru a economisi spațiu, puteți utiliza mobilier pliant. De exemplu, suprafața mesei de pe insula dvs. poate fi pliată, iar zona de spălare poate fi adaptată pentru zona de tăiere. Din fericire, tehnologia modernă creează o oportunitate excelentă de a crea o plită multifuncțională..
 • Toate aparatele de uz casnic pot fi așezate una peste alta. Multe în acest caz depind de cât de des utilizați un anumit dispozitiv. Un frigider pentru o bucătărie mică cu o insulă este cel mai bine cumpărat îngust și ușor alungit în sus.
 • O atenție deosebită trebuie acordată pervazului. Pentru o bucătărie mică, acest element, care are dimensiuni suficiente, poate servi ca o zonă de lucru suplimentară. Pervazul ferestrei poate include funcții de masă, precum și funcții de tăiere a suprafeței.

Insula bucătăriei (video)

În acest videoclip veți găsi o fotografie cu 30 de opțiuni pentru o insulă de bucătărie:

Putem concluziona că proiectarea proiectului „insulă-bucătărie” poate fi adecvată nu numai în camere mari, ci și în camere mici. Și, apropo, puteți face aspectul astfel încât bucătăria să arate mult mai mare și, în același timp, să fie cât mai funcțională..

Ce insulă de bucătărie să alegi (galerie foto)