Masă de bucătărie din piatră artificială – design monumental și practic

Materialul are toate calitățile pentru a fi ideal pentru masa din bucătăria ta Materialul are toate calitățile pentru a fi ideal pentru masa din bucătăria dvs. În bucătărie, totul ar trebui să fie comod, confortabil și frumos. Acest lucru se aplică, de asemenea, în mare măsură zonei de lucru. Desigur, este foarte important ca masa să fie comodă și să servească cât mai mult posibil. Dar, nu mai puțin important, vreau ca masa să arate estetic plăcută și scumpă și nu aș vrea să o ascund cu blasfemie sub o pânză de ulei. Și aici merită să acordați atenție pietrei artificiale.

Ce este piatra artificială

Mese de bucătărie cu piatră artificială neagră arată extraordinar, în plus, sunt foarte practice Mese de bucătărie cu piatră artificială neagră arată extraordinar, în plus, sunt foarte practice

Acest material este un compozit modern care combină avantajele pietrei naturale și plasticului. Astăzi, există multe varietăți ale acestui material. Calitatea sa depinde în mare măsură de ce componente este fabricată..

Varietate de culori

Într-un singur tabel, pot fi combinate atât piatra artificială de diferite culori, cât și texturi Într-un singur tabel, pot fi combinate atât piatra artificială de diferite culori, cât și texturi

O varietate de culori este unul dintre cele mai importante avantaje ale pietrei artificiale. Datorită faptului că culoarea este determinată de pigmenți coloranți sau așchii de piatră naturală, mesele din piatră artificială pot avea o culoare foarte diferită, chiar și una care nu se găsește în pietrele naturale. Și acest lucru extinde foarte mult posibilitățile de proiectare. Acum, designerul poate crea chiar și un interior complet futurist, cu blaturi fluorescente strălucitoare la mese – serviciu sau masă.

Există multe opțiuni de culoare. Acestea sunt tonuri naturale, culori pure strălucitoare și culori modelate. Blatul în sine poate fi lustruit sau mat. Aceasta extinde și posibilitățile de proiectare..

Important: Pentru mesele de luat masa, puteți alege o piatră incrustată cu diverse inserții: astfel de mese arată foarte respectabil. Dar pe mesele de lucru, incrustarea este inadecvată – aici este mai potrivită o piatră artificială de diferite culori..

Avantajele pietrei artificiale

În ciuda faptului că materialul este rece, o astfel de masă nu va afecta în niciun fel atmosfera de confort din bucătărie. În ciuda faptului că materialul este rece, o astfel de masă nu va afecta în niciun fel atmosfera de confort din bucătărie.

 • durabilitate: piatra artificială servește foarte mult timp – câteva decenii;
 • ușurința prelucrării: spre deosebire de piatra naturală, materialele compozite sunt mult mai ușor de tăiat și pot fi modelate în orice formă. Aceasta extinde și posibilitățile de proiectare;
 • piatra nu absoarbe apa și murdăria;
 • Piatra nu se deformează în timp și nu își schimbă aspectul și culoarea;
 • rezistent la radiațiile ultraviolete și nu se estompează la soare;
 • rezistent la diferite tipuri de solicitări mecanice;
 • igienic: ușor de curățat, rezistent la detergenții chimici.

Costul blaturilor realizate din acest material este destul de mare. Dar, în același timp, este mult mai mic decât costul pietrei naturale. Prin urmare, folosind materiale compozite, puteți crea interioare respectabile scumpe, în timp ce investiți mult mai puțini bani..

Tipuri de materiale

Piatra artificială acrilică este convenabilă, deoarece vă permite să realizați o masă în aproape orice formă imaginabilă Piatra artificială acrilică este convenabilă, deoarece vă permite să realizați o masă în aproape orice formă imaginabilă O masă din piatră acrilică poate fi realizată dintr-o formă simplă, economisind mulți bani O masă din piatră acrilică poate fi realizată dintr-o formă simplă, economisind mulți bani

Toată varietatea de piatră artificială este împărțită în 2 grupe:

 • piatra acrilica;
 • aglomerat.

Baza pietrei acrilice este rășina acrilică. Se completează cu diverse materiale de umplutură – așchii de piatră naturală, pigmenți coloranți, nisip de cuarț.

Piatra acrilică are multe avantaje – este ușor de tăiat, rezistentă la zgârieturi și apă, are o mare varietate de culori și este mai ușoară decât aglomeratul. Masele acrilice pot avea aproape orice formă. Și toate datorită particularităților materialului – în timpul încălzirii devine moale și i se poate da orice formă. Piatra acrilică este folosită în special pentru realizarea zonelor de luat masa. O astfel de masă poate fi nu numai rotundă sau ovală – puteți realiza o masă de design octogonală sau cu capete fanteziste. De asemenea, măsuțele de cafea cu forme complicate, mesele pentru sufragerie, mesele de lucru sunt realizate din piatră acrilică..

Piatra aglomerată are aproximativ aceleași avantaje, dar cântărește foarte mult. Avantajele aglomeratului:

 • putere specială;
 • rezistență la abraziune și zgârieturi;
 • rezistență la temperaturi extreme;
 • rezistenta la umezeala.

Masa de bucătărie aglomerată se distinge prin rezistența sa la diferite tipuri de daune și o durată lungă de viață Masa de bucătărie aglomerată se distinge prin rezistența sa la diferite tipuri de daune și o durată lungă de viață

Astfel de blaturi nu se tem să lucreze pe ele cu un cuțit; preparate calde. Aglomeratul este mai potrivit pentru un desktop care are nevoie de rezistență specială și rezistență la deteriorarea mecanică. Cel mai bine este să creați un desktop din el, transformându-vă într-un pervaz.

Important: Piatra artificială umplută cu așchii de piatră naturală este mai dificil de tăiat. Prin urmare, o astfel de piatră este utilizată pentru a produce tabele cu forme geometrice simple..

Tipuri de tabele

Masele din piatră artificială pot avea scopuri diferite.. Cel mai adesea, piatra artificială este utilizată pentru fabricarea:

 • o masă de lucru pentru bucătărie – o zonă de lucru pentru tăierea alimentelor;
 • mese pentru bucătării și săli de mese;
 • Mese de cafea;
 • mese de lucru pentru birou.

O masă de luat masa din piatră artificială va fi un design luminos care atrage atenția O masă de luat masa din piatră artificială va fi un design luminos care atrage atenția Mese de cafea din piatră pot fi găsite rar, dar trebuie admis că această soluție este foarte originală. Mese de cafea din piatră pot fi găsite rar, dar trebuie admis că această soluție este foarte originală. Un astfel de blat nu va fi doar un decor al designului bucătăriei, ci va avea și caracter practic. Un astfel de blat nu va fi doar un decor al designului bucătăriei, ci va avea și caracter practic. Un blat din piatră și o masă cu o singură culoare vor arăta destul de bine. Un blat din piatră și o masă cu o singură culoare vor arăta destul de bine.

În orice caz, o masă din piatră artificială va arăta foarte elegantă și respectabilă. Trebuie avut în vedere faptul că atunci când alegeți acest material, trebuie să vă asigurați că designul întregii încăperi corespunde nivelului materialului – o masă din piatră artificială va arăta ridicolă înconjurată de mobilier ieftin și pe un fundal ieftin tapet.

Important: O masă poate fi făcută din piatră artificială sau întregul produs poate fi realizat din ea. Cu toate acestea, acest lucru face ca produsul să fie mai greu și mai scump. Prin urmare, ei preferă să facă doar mobilier mic în întregime din piatră artificială – măsuțe de cafea cu forme de designer. În acest caz, piciorul poate fi și din piatră..

Reguli de selecție

Alegerea culorii depinde în totalitate de soluția de design a camerei și de preferințele locuitorilor casei. Cu toate acestea, experții recomandă să nu alegeți suprafețe complet negre sau foarte întunecate. Pe ele, zgârieturile care apar în timp sunt vizibile mai repede.

Dacă vă este teamă că blatul negru va fi acoperit cu zgârieturi - alegeți o piatră neagră cu texturi diferite - astfel încât zgârieturile să nu fie vizibile Dacă vă este teamă că blatul negru va fi acoperit cu zgârieturi – alegeți o piatră neagră cu texturi diferite – astfel încât zgârieturile să nu fie vizibile

Prin urmare, apropo, mulți experți recomandă concentrarea pe suprafețe granuloase, suprafețe cu diverse pete colorate și modele pentru zona de lucru. Zgârieturile de pe un cuțit de bucătărie sunt practic invizibile pe ele, iar pentru desktop acest lucru este foarte important.

Cum să cumpere

Este destul de dificil să găsești astfel de mese la vânzare. De regulă, acestea sunt realizate conform unui proiect individual. Este destul de dificil să găsești astfel de mese la vânzare. De regulă, acestea sunt realizate conform unui proiect individual. Mese de piatră cu forme simple sunt prezentate într-un sortiment destul de larg, astfel încât să îl puteți ridica cu ușurință pentru bucătăria dvs. Mese de piatră cu forme simple sunt prezentate într-un sortiment destul de larg, astfel încât să îl puteți ridica cu ușurință pentru bucătăria dvs.

Astăzi, puteți cumpăra cu același succes o masă gata făcută din material compozit sau o puteți încredința unei companii specializate în fabricarea lor. Va fi mult mai ieftin să cumperi o masă gata făcută. Cu toate acestea, această cale are două dezavantaje semnificative:

 • o astfel de masă are o formă standard – dreptunghiulară, ovală sau rotundă;
 • nu există atât de multe opțiuni de culoare.

Conform propriei schițe, este logic să creați o masă dacă aveți nevoie de o formă originală pentru dimensiuni și forme individuale de mobilier sau dacă este conceput un concept original de bucătărie sau altă cameră..

În același timp, mesele la comandă pot fi chiar decorate cu o varietate de decoruri sau pot fi încrustate pe piatră artificială. Incrustate cu sidef, monogramele arată foarte original.

Producerea de mese în funcție de propriul design în firme specializate nu necesită, de obicei, mult timp..

Ce va determina costul unui tabel pentru un proiect individual

Costul final al unei mese din piatră artificială depinde nu numai de tipul de material, ci și de forma mesei în sine Costul final al unei mese din piatră artificială depinde nu numai de tipul de material, ci și de forma mesei în sine

Va depinde de mulți factori, inclusiv costul materialului de pornire, complexitatea procesării acestuia, complexitatea configurației de masă, prezența sau absența altor piese de masă din piatră, inclusiv picioarele.

Decorul suplimentar adaugă valoare produsului. De asemenea, trebuie avut în vedere faptul că, cu cât este mai gros blatul mesei, cu atât este mai mare prețul mesei..

Posibilități de proiectare

Blatul din piatră arată uimitor - modern și foarte elegant Blatul din piatră arată uimitor – modern și foarte elegant Foarte des piatra este utilizată împreună cu gips-carton. Foarte des piatra este utilizată împreună cu gips-carton. Blatul de piatră ușoară este foarte practic și, mai mult, părăsește interiorul Blatul ușor din piatră este foarte practic și, mai mult, părăsește interiorul "cald" și confortabil

Nu numai produsele de mai sus pot fi fabricate din piatră artificială. O masă solidă arată foarte impresionant, combinând o chiuvetă, o zonă de lucru, o zonă de sobă și un pervaz. Acest blat creează un singur spațiu de bucătărie și îl face foarte funcțional, elegant și modern..

În plus față de masa obișnuită de bucătărie, puteți face un blat de bar. Aici, o piatră artificială va fi de asemenea utilă. Un astfel de ghișeu de bar va arăta foarte scump și respectabil..

Reguli de îngrijire

Este foarte ușor să îngrijești mesele din piatră artificială – trebuie doar spălate pe măsură ce se murdăresc. Datorită faptului că materialul nu are absolut pori, nu permite trecerea murdăriei și a apei. Prin urmare, chiar și din lichidele de colorat, nu se colorează, spre deosebire de unele materiale naturale, inclusiv marmură și lemn. Iar rezistența la reactivi chimici vă permite să utilizați orice agent de curățare.

Piatra este un material foarte practic, deoarece nu este doar rezistent la daune, ci și ascunde imperfecțiuni minore Piatra este un material foarte practic, deoarece nu este doar rezistent la daune, ci și ascunde imperfecțiuni minore

În ciuda faptului că piatra artificială este foarte rezistentă la deteriorarea mecanică, pe parcursul timpului pot apărea zgârieturi. Dar acest lucru nu este înfricoșător – măcinarea vă permite să le îndepărtați cu ușurință și să readuceți suprafața la aspectul original.

Mesele din piatră artificială sunt o soluție aproape ideală pentru bucătărie. Sunt frumoase, durabile și foarte practice. Merită să investești bani în achiziția sa o dată și să uiți de lucrările de reparații și cumpărarea de mobilier nou timp de decenii.

Mese de bucătărie din piatră artificială (galerie foto)