Dulapuri pentru chiuvete de bucătărie din colț: caracteristici de proiectare bricolaj

O chiuvetă în colț economisește mult spațiu în bucătărie O chiuvetă în colț economisește mult spațiu în bucătărie Modelele moderne nu sunt întotdeauna doar un dulap gol, ci un dispozitiv echipat cu sisteme de depozitare și dispozitive speciale pentru o locație mai convenabilă a echipamentelor, chiuvetelor etc..

Dulap de colț pentru chiuvetă în bucătărie: ce este în interior

Opțiunea de colț este cea mai bună soluție pentru cei care doresc să economisească contoare. Și acesta nu este întotdeauna un compromis forțat, deoarece designul unei astfel de chiuvete poate fi foarte interesant, iar ușurința de utilizare nu este mai mică decât cea a unui dulap direct.

Puteți alege orice design al chiuvetei: toate echipamentele necesare sunt instalate separat Puteți alege orice design al chiuvetei: toate echipamentele necesare sunt instalate separat

Și dacă este dificil să vă certați despre calitățile externe ale cabinetului, alegeți totuși un cabinet care se potrivește cu setul, atunci puteți vorbi despre structura internă.

Ce ar trebui să fie în cabinet:

 • Cos. Unde fără el, astăzi, apropo, containerele cu capacitatea de a sorta deșeurile sunt la modă acasă..
 • Partea ascunsă a aparatelor de bucătărie. De exemplu, un eliminator de deșeuri alimentare sau un filtru de apă.
 • Incalzitor de apa instantaneu. Dacă lățimea și adâncimea dulapului permit, iar încălzitorul de apă este destul de compact.
 • Spatiu de depozitare. De exemplu, puteți depozita produse chimice de uz casnic, aspirator, hrană pentru animale de companie etc..

În ceea ce privește noile produse care simplifică viața de zi cu zi, nu putem decât să ne amintim de elementele lansate. Coșurile de desfășurare a ochiurilor de plasă sunt într-adevăr la mare căutare, tocmai ați tras mânerul, iar coșul a alunecat ușor din bordură. De obicei, produsele chimice de uz casnic, perii, cârpe etc. sunt depozitate acolo..

Unitățile de depozitare convenabile încorporate în dulap facilitează accesul la colțuri îndepărtate Unitățile de depozitare convenabile încorporate în dulap facilitează accesul la colțuri îndepărtate

Pe ușa dulapului de sub chiuvetă, puteți atașa și un recipient pentru deșeuri. Apropo, pot fi două coșuri, cu sau fără capac..

Dulap de colț sub chiuvetă în interiorul bucătăriei (video)

Dimensiunea dulapului din colț sub chiuveta de bucătărie

Probabil cea mai comună dimensiune a dulapului pentru chiuvetă este de 900 x 900 mm. Acest dulap are o capacitate destul de acceptabilă și o stabilitate ridicată..

Această dimensiune presupune două tipuri de piedestale:

 • Dulap cu panouri laterale exterioare de 520 mm, pereți interiori de 450 mm și bază de modul hexagonală. Cadrul unui astfel de dulap nu are un perete din spate pentru a facilita trecerea comunicațiilor. Nu există raft în acest dulap.
 • Dulap cu pereți laterali exteriori de 520 mm și pereți interiori de 838 și 854 mm, cu fundul pentagonal. Se pare că modulul este mai mare decât în ​​primul caz și, în consecință, mai funcțional. Dar sub alimentarea cu apă va trebui să faceți un decupaj.

În ceea ce privește fațada bucătăriei, atunci pe astfel de dulapuri este instalată cu un singur leagăn. Este imposibil de montat coșul extras.

Dimensiunile standard ale celui mai simplu dulap de colț pentru o chiuvetă de bucătărie Dimensiunile standard ale celui mai simplu dulap de colț pentru o chiuvetă de bucătărie

Există o altă opțiune, dimensiunile sunt aceleași – 900 x 900 mm, dar structura are două uși. Puteți face două fațade deschise în același timp sau separat.

Modulul se va dovedi a fi în formă de L:

 • Pereții laterali ai unui astfel de modul sunt de 520 mm;
 • Peretele din spate al dulapului are 854 mm, există un singur panou lateral interior;
 • Fund hexagonal în formă de L.

Dulapurile de colț pot, în principiu, să aibă dimensiuni diferite - pentru caracteristicile bucătăriei dvs., dar adâncimea față de blatul mesei rămâne neschimbată Dulapurile de colț pot, în principiu, să aibă dimensiuni diferite – pentru caracteristicile bucătăriei dvs., dar adâncimea față de blatul mesei rămâne neschimbată

În astfel de noptiere, puteți instala fie un raft drept sub chiuvetă, fie andocarea cu PAL, dar este foarte dificil să o faceți singur..

Dulap de bucătărie din colț: desen de proiectare

Este necesar un desen al unui dulap lateral pentru chiuvetă dacă aveți de gând să realizați o structură cu propriile mâini. Apropo, acest lucru nu este atât de dificil, iar dacă ați făcut alte elemente pentru bucătărie pe cont propriu, atunci veți face față cabinetului.

Desenul bordurii poate fi desenat manual sau folosind programe speciale de computer. Desenul bordurii poate fi desenat manual sau folosind programe speciale de computer.

Înainte de a proiecta un desen, decideți următoarele:

 • Scopul noptierei este dacă este doar un dispozitiv pentru chiuvetă sau un loc pentru depozitare etc .;
 • Decideți dimensiunile dulapului în ansamblu și componentele acestuia;
 • Calculați distanța dintre rafturile interioare, dacă există;
 • Decideți culoarea noptierei și designul;
 • Ridicați materialul;
 • Pe baza informațiilor colectate și a celui mai precis eșantion foto dorit, întocmește un desen.

Conform desenului, este mult mai ușor să asamblați dulapul, iar ansamblul va fi clar, unde totul merge în mod clar conform planului. Desenul standard terminat poate fi obținut pe Internet.

Desen de dulap de colț de bricolaj (video)

Dulap de bucătărie colțar pentru o chiuvetă: faceți-l bine

Modulele de colț sau părți ale acestora pentru bucătărie pot fi realizate de unul singur.

Caracteristici ale ansamblului dulapului sub chiuvetă:

 • Diblurile sunt introduse în găuri oarbe pentru a fixa în prealabil părți ale dulapului;
 • După ce ați introdus diblul într-o parte, introduceți capătul acesteia în orificiul din cealaltă, apăsați strâns cele două părți ale dulapului unul împotriva celuilalt;
 • Înainte de instalarea finală, trebuie să verificați uniformitatea tuturor pieselor;
 • Confirmanții sunt înșurubați în dibluri cu un hexagon obișnuit;
 • După aceea, puteți monta și regla picioarele, dacă există;
 • Pe pereții laterali, sunt instalate elemente de fixare pentru șine, de-a lungul cărora se vor deplasa cutiile;
 • Fixați singuri șinele;
 • După crearea cadrului, pe peretele din spate este atașată o foaie de fibră de fibră.

Dacă îl luați în mod responsabil, puteți face un dulap cu propriile mâini nu mai rău decât unul din fabrică și îl puteți echipa în cele din urmă cu tot ce aveți nevoie Dacă îl luați în mod responsabil, puteți face un dulap cu propriile mâini nu mai rău decât unul din fabrică și îl puteți echipa în cele din urmă cu tot ce aveți nevoie

Dacă aveți nevoie de o decupare pentru chiuvetă, trebuie să o atașați la blat și să o marcați cu un creion. O gaură este găurită la marginea liniei de marcare, astfel încât fișierul să se potrivească bine în ea. După tăierea cuibului, o chiuvetă este introdusă în el și fixată cu un suport special (este inclus în kit).

Prezentare generală a dulapului din colț sub chiuvetă (video)

Designul piedestalelor de colț astăzi este divers, iar un design modest, destul de simplu, chiar și unul mic poate fi făcut mai interesant tocmai datorită designului. Sau, o chiuvetă dintr-un material neobișnuit, spectaculos, poate lumina parametri modesti..

Buna treaba!

Dulapuri de colț sub chiuvetă pentru bucătărie (foto)