Dulap practic pentru bucătărie: comoditate și ergonomie

Masa de bufet este o piesă de mobilier ergonomică și multifuncțională care va fi potrivită atât într-o bucătărie spațioasă, cât și într-o bucătărie mică Masa-piedestal este o piesă de mobilier ergonomică și multifuncțională care va fi potrivită atât într-o bucătărie spațioasă, cât și într-o bucătărie mică. O bucătărie mare și spațioasă pentru orice gospodină este un vis, care nu poate fi realizat pentru mulți. Dar ceea ce este și mai important este funcționalitatea și confortul său, atunci când toate ustensilele de bucătărie necesare sunt la îndemână. În plus, se poate observa că în lumea modernă, nu toată lumea se poate lăuda cu suprafața necesară a camerelor de bucătărie. Prin urmare, astăzi majoritatea familiilor încearcă să achiziționeze mobilier multifuncțional, care nu numai că poate economisi spațiu și timp de lucru, ci și poate face munca de gătit acasă mult mai ușoară. Unul dintre aceste mobilier este o masă de piedestal..

Ce este o masă-dulap pentru bucătărie

Masa de piedestal a fost inventată în Evul Mediu. De exemplu, în secolul al XVI-lea, astfel de mese erau o parte integrantă a interiorului casei inteligenței și serveau nu numai în bucătărie, ci și în birouri, biblioteci, camere de zi și dormitoare. Desigur, cel mai obișnuit era o masă obișnuită, dar nu avea un singur raft încorporat și, prin urmare, era destinat numai gătitului și mâncării. O masă cu rafturi este un fel de „transformator”, care, dacă este necesar, își poate schimba dimensiunile geometrice și forma.

Datorită versatilității și spațiului său, astfel de mobilier a devenit foarte popular în întreaga lume..

Masa de piedestal este un fel de transformator, care poate fi un loc auxiliar pentru depozitarea ustensilelor și o masă în același timp. Masa de piedestal este un fel de transformator, care poate fi un loc auxiliar pentru depozitarea ustensilelor și o masă în același timp.

Prin modificarea dimensiunii suprafeței de lucru, aceste tabele pot îndeplini funcțiile:

 • Birouri – pentru lucrul cu documente;
 • Cantine și săli de mese – pentru a mânca;
 • Mese de tăiere – pentru prelucrarea semifabricatelor.

În plus, ele acționează și ca un dulap cu sertare, unde pot fi depozitate diverse veselă mică (cuțite, linguri, cupe, condimente sau orice alte ingrediente și multe altele), ceea ce reduce semnificativ numărul de dulapuri de perete din cameră..

Caracteristica, când tot ce aveți nevoie este întotdeauna la îndemână, face ca masa de piedestal să fie cea mai atractivă în raport cu o masă obișnuită cu blat de masă.

Un alt factor neimportant în favoarea lor poate fi remarcat dimensiunile destul de mici în forma asamblată și greutatea nesemnificativă, care vă permite să rearanjați astfel de mobilier la discreția dvs., până la a le duce în altă cameră.

Dulapuri de podea pentru bucătărie

În prezent, există o mare varietate de produse similare pe piața mobilierului de bucătărie. Diferite modele, realizate din materiale complet diferite și diferite prin aspect, tehnologie de transformare și tehnologie de producție, sunt într-o mare concurență între ele, ceea ce afectează în mod direct atât calitatea, cât și costul..

Standul de podea poate fi o parte integrantă a unei unități de bucătărie sau un element independent. Standul de podea poate fi o parte integrantă a unei unități de bucătărie sau un element independent.

Prin urmare, atunci când alegeți una sau alta masă de piedestal, trebuie luate în considerare mai multe puncte:

 • Zona de bucătărie utilă;
 • Interior bucatarie;
 • Scopul mesei de piedestal;
 • Oportunități financiare.

Zona bucătăriei stă la baza alegerii mobilierului de luat masa, deoarece dimensiunile mesei, dulapului sau dulapului achiziționat ar trebui să asigure economia spațiului util și a confortului în timpul gătitului și al mesei. De asemenea, ar trebui să acordați atenție interiorului din jur, astfel încât mobilierul nou să fie în armonie cu tapetul, pardoseala, dulapurile suspendate și rafturile de bucătărie, pe cât posibil. Acest lucru va da efectul confortului și confortului..

Scopul mesei de podea cu soclu este foarte important. Aceasta va determina alegerea unui anumit model în funcție de caracteristicile sale funcționale. Scopul mesei de podea cu soclu este foarte important. Aceasta va determina alegerea unui anumit model în funcție de caracteristicile sale funcționale.

Deci, dacă aveți nevoie de o masă pentru gătit, atunci nu este necesară o dimensiune mare a suprafeței de lucru a blatului, dar prezența unui dulap de luat masa în miniatură cu rafturi și noptiere extensibile nu va strica. Dacă aveți nevoie de o masă mare, iar dimensiunea camerei nu se potrivește, atunci o masă transformatoare este o soluție excelentă pentru problemă. Dar, oricât de mare ar fi dorința sau nevoia de astfel de mobilier, fără economii financiare va rămâne un vis.

Înainte de a cumpăra o masă-dulap pentru bucătărie, este necesar să efectuați o mică analiză financiară a bugetului familiei și, pe baza rezultatelor, alegeți produsul cu corespondența maximă dintre preț și calitate..

Împreună cu mesele laterale, dulapurile de podea pentru bucătărie sunt deosebit de populare. Utilizarea lor masivă acasă se datorează combinației compacte de dulap și masă pentru gătit. De regulă, acestea ocupă puțin spațiu și beneficiază în raport cu dulapurile de perete..

Mobilierul suspendat poate suporta doar o greutate foarte limitată, iar unitatea de pardoseală poate găzdui cu ușurință obiecte mai voluminoase și mai grele Mobilierul suspendat poate suporta doar o greutate foarte limitată, iar unitatea de pardoseală poate găzdui cu ușurință obiecte mai voluminoase și mai grele

Caracteristicile sale distinctive sunt:

 • Dimensiuni relativ mici (convenabil în apartamente mici);
 • Volum mare al dulapului interior;
 • Prezența rafturilor și a noptierelor extensibile;
 • Picioare reglabile (facilitează procesul de curățare a camerei);
 • Blat de masă detașabil.

Standurile de podea alcătuiesc o gamă aproape nelimitată de mobilier de bucătărie. Ele pot varia în culori, design, material, funcționalitate și dimensiune. Ultimul moment vă permite să creați un interior potrivit pentru aproape orice zonă de bucătărie, de la apartamente mici până la spații destinate activităților comerciale. Blatul detașabil al mesei, care poate fi achiziționat împreună cu dulapul sau separat, are o valoare deosebită. Această configurație permite ca dulapul să fie utilizat cel mai eficient. Deci, dacă nu este nevoie de un blat, atunci o chiuvetă cu instalații sanitare și comunicații de canalizare poate fi încorporată în dulap, ceea ce va transforma zona de lucru într-o parte integrantă a setului de bucătărie.

Dulap de masă pentru bucătărie din lemn masiv (video)

Dulap de bucătărie îngust: caracteristici și funcționalitate

Dimensiunea clasică a piedestalelor este de 85 cm înălțime, 60 cm adâncime și 30 până la 80 cm lățime. Toate dimensiunile pot fi comandate, dacă se dorește. Dar, în majoritatea cazurilor, într-o bucătărie prea îngustă, se preferă piedestalele înguste cu lățimea de 30 până la 40 cm.

Deoarece astfel de mobilier este realizat pentru camere mici, configurația deschiderii ușilor joacă un rol foarte important. Deoarece astfel de mobilier este realizat pentru camere mici, configurația deschiderii ușilor joacă un rol foarte important.

Există următoarele tipuri de uși:

 1. Leagăn. O opțiune destul de comună. Ușor de operat, reparat și fabricat. Cu toate acestea, are un dezavantaj: la deschidere ocupă mult spațiu și creează inconveniente. Recomandat pentru bucătăriile mari.
 2. Alunecare. Un design mai complex, dar de neînlocuit într-o bucătărie mică. În plus, ușile glisante elimină probabilitatea de rănire..
 3. Pliere. Modelele sunt foarte ușor de utilizat. În cazurile în care o singură mână este liberă, ceea ce este tipic pentru lucrul în bucătărie, astfel de uși nu vor da greș. Cu toate acestea, spre deosebire de cele swing, acestea sunt destul de dificil de reparat..
 4. Pliabil. Un exemplar destul de rar folosit în camere cu fațadă rotunjită.

În funcție de locație, piedestalele pot fi drepte și unghiulare, cu o masă solidă, care întărește întreaga structură. De asemenea, pentru echipamentele suplimentare disponibile la vânzare există închizători de uși, plinte concepute pentru etanșarea îmbinărilor blatului cu peretele, diferite fitinguri, căptușeli de izolație termică (în cazurile în care bordura este aproape de placă) și dopuri. Rafturile extensibile sunt în special solicitate, care sunt atașate la uși, iar când sunt deschise, glisează afară, oferind acces nestingherit la zonele greu accesibile..

Trebuie remarcat faptul că dulapurile de podea cu dulapuri și rafturi extensibile, atunci când sunt umplute cu ustensile de bucătărie grele (cazane, oale, tigăi etc.), afectează semnificativ pardoseala, deci merită să cumpărați mobilier cu picioare adecvate..

Dulapuri de bucătărie personalizate (video)

Dulapuri de bucătărie și rafturi

Întregul set de bucătărie (dulap, masă, dulap, chiuvetă, rafturi suspendate și interioare, frigider etc.), de regulă, ar trebui să joace un rol practic în gătit și mâncat, spălat vase, curățat camera etc…

Din această poziție, ei disting:

 • Dulapuri închise cu rafturi;
 • Rafturi deschise.

Diferența dintre mobilierul închis și cel deschis este că dulapurile și rafturile articulate cu uși sunt proiectate pentru a depozita toate ustensilele de bucătărie, în timp ce rafturile deschise sunt utilizate în principal pentru decorare. Plăcuțe frumoase de suveniruri, pahare de vin, pahare și multe altele sunt așezate pe ele, ceea ce servește nu pentru comoditate, ci mai mult pentru a crea o atmosferă confortabilă.

Pe piața mobilierului de bucătărie, există o gamă largă de rafturi din lemn sculptat, sticlă, porțelan și chiar forjate, care pot conferi solidității și individualității interioare..

Deoarece instalarea mobilierului decorativ este etapa finală, alegerea designului, dimensiunii, culorii și materialului rafturilor deschise depinde direct de interiorul deja format. Cu toate acestea, astăzi dulapurile și dulapurile sunt realizate din diverse materiale, ceea ce poate adăuga un plus de poftă decorului..

Rafturile deschise nu sunt potrivite pentru depozitarea ustensilelor de bucătărie. Este mai relevant să le folosiți ca spațiu suplimentar pentru decor. Rafturile deschise nu sunt potrivite pentru depozitarea ustensilelor de bucătărie. Este mai relevant să le folosiți ca spațiu suplimentar pentru decor.

Fabricarea materialelor:

 • Piatră. În acest caz, se utilizează fie piatră naturală, fie artificială. Acesta din urmă este folosit mult mai des, deoarece caracteristicile sale fizice sunt mult mai bune, iar prețul este cu un ordin de mărime mai mic. Soluțiile de design vă permit să creați un aspect unic al mobilierului. În plus, blatul din piatră are o durată de viață destul de lungă. Și întrucât un astfel de produs are o greutate semnificativă, nu sunt recomandate acoperiri de podea pentru acesta, ceea ce poate economisi bugetul familiei. Dezavantajele includ complexitatea producției și instalării..
 • Matrice – o opțiune foarte scumpă. Dar astfel de piedestale, cu o calitate excelentă, arată și ele elegant și oferă întregii încăperi un sentiment de căldură și confort. De asemenea, lemnul este un produs ecologic..
 • Geam securizat – design excelent în frumusețe și armonie. Nu trebuie să vă faceți griji cu privire la fragilitatea produsului, deoarece structura materialului asigură anumiți parametri de rezistență.
 • Oțel inoxidabil. Unul dintre cele mai durabile modele de mobilier de bucătărie, în care interesul consumatorilor casnici a crescut semnificativ în ultima perioadă. Prețul ridicat și greutatea disproporționată sunt, de asemenea, caracteristici negative..
 • Plastic – cel mai frecvent tip de mese de piedestal de pe piață astăzi. Cererea uriașă se datorează combinației optime de preț și calitate a produselor, iar utilizarea unei suprafețe laminate a blatului poate da aspectul oricărei pietre sau lemn, ceea ce este foarte apreciat de utilizatori. La caracteristicile pozitive, puteți adăuga o durată de viață destul de tolerabilă..
 • PAL (PAL). Una dintre cele mai ieftine opțiuni, dar de cea mai mică calitate, deoarece acest material este distrus sub influența stresului mecanic sau a umezelii în câteva săptămâni. În acest caz, nu este nevoie să vorbim despre durabilitate..

Dulapuri de bucătărie (video)

Achiziționarea unei mese de piedestal, suport de podea și dulapuri sau rafturi de perete ar trebui luată destul de în serios. Este necesar să vă calculați capacitățile financiare, să luați în considerare interiorul format al bucătăriei, dimensiunile sale (până la înălțimea tavanului), să vă gândiți la ce funcții ar trebui să aibă mobilierul achiziționat și din ce material ar trebui să fie făcut.

Proiectarea mesei de bucătărie (foto)