Bucătărie personalizată: sfaturi practice

Există o mulțime de idei despre cum să transformați o bucătărie fără costuri suplimentare. Există o mulțime de idei despre cum să transformi bucătăria fără costuri suplimentare Bucătărie … câte amintiri plăcute îmi vin imediat în minte ale oricărei persoane sovietice. Pentru el, aceasta este mai mult decât o simplă cameră în care se prepară și se mănâncă mâncare: este un loc sacru unde sunt discutate cele mai importante evenimente din lumea politicii, sportul sau pur și simplu problemele de zi cu zi. Este logic ca acest loc să arate într-un mod special, sunt necesare schimbări: apoi începe unul dintre cele mai cumplite evenimente din viața unei persoane – renovarea.

Bineînțeles, puteți angaja pur și simplu lucrători care pot face totul eficient și rapid: din păcate, nu toată lumea are suficiente fonduri pentru a plăti serviciile unui bun maestru. Mai mult, chiar dacă există bani, nu există nicio garanție că angajatul va putea lua în considerare toate dorințele și implementa toate ideile clientului. Cum poți ieși din situație? Cea mai rațională opțiune ar fi „fă-o singur”.

Cum să faci o bucătărie cu propriile mâini: alegerea celui mai bun stil

Bineînțeles, trebuie mai întâi să decideți ce stil de bucătărie doriți să faceți. Acum există un număr mare de stiluri de design diferite: toată lumea poate găsi un design de bucătărie potrivit pentru ei înșiși. De exemplu, stilul modern de înaltă tehnologie câștigă popularitate acum. Acest stil este destinat tinerilor care doresc ca bucătăria lor să arate elegant și să fie mobilată cu cea mai recentă tehnologie. Îi lipsesc culorile vibrante sau patosul care poate fi văzut în alte stiluri..

Dacă decideți să faceți o bucătărie în acest stil, atunci trebuie remarcat faptul că va trebui să achiziționați cele mai noi și mai moderne aparate pentru o astfel de bucătărie, deoarece în stilul high-tech, principalul lucru este raționalitatea și funcționalitatea. Dacă nu vă este frică de prețurile ridicate, doriți să aveți o bucătărie modernă, atunci acest stil este pentru dvs..

Hi-tech - o combinație reușită de minimalism cu funcționalitate Hi-tech – o combinație reușită de minimalism cu funcționalitate

De asemenea, stilul Provence este perfect pentru bucătărie: nu este la fel de brutal și robotizat ca stilul de design anterior. Puteți spune chiar că Provence este exact opusul stilului high-tech. În stil provensal, fiecare detaliu ar trebui să fie puțin ponosit, păstrează-i istoria și secretul: starea generală a camerei creează o atmosferă reală confortabilă. Acest stil este perfect pentru familiile cărora le place să ia masa, să gătească sau doar să stea împreună. Pereții sunt de obicei finisați cu piatră sau cărămidă, culorile mobilierului sau tapetului sunt întotdeauna deschise și plăcute.

Stilul Provence vă va cuceri cu aroma sa grațioasă Stilul Provence vă va cuceri cu aroma sa grațioasă "semi-antic"

În plus față de stilurile menționate anterior, există multe alte opțiuni pentru decorarea bucătăriei: a vorbi despre fiecare stil de design este foarte lung și plictisitor..

Dacă aveți dorințe specifice despre interiorul bucătăriei dvs., atunci puteți citi despre toate stilurile populare de pe Internet..

Idei de interior pentru o bucătărie confortabilă (video)

Din ce fac profesioniștii din bucătărie?

Cel mai comun material pentru bucătărie este PAL. Este utilizat atât în ​​bucătăriile ieftine, cât și în versiunile mai scumpe. Acum, în Europa, o versiune îmbunătățită de PAL este populară: este mai durabilă și rezistentă la umiditate. Acest efect este obținut prin faptul că conțin mai mult adeziv și parafină, ceea ce face acest material atât de durabil. Materialele de cea mai înaltă calitate sunt produse de fabricile de Lamatry și Egger: puteți fi sigur de calitatea materialului de PAL laminat pe care îl produc.

PALul este un material ieftin din care poate ieși o opțiune de bucătărie de designer PALul este un material ieftin din care poate ieși o opțiune de bucătărie de designer

PALul nu este singurul material din care puteți face o bucătărie.

Acum, pe piața materialelor de construcție, puteți găsi o selecție imensă dintr-o mare varietate de materiale care diferă în ceea ce privește prețul și calitatea. Cel mai faimos dintre ei:

  1. Plastic. Material destul de ieftin, potrivit pentru un buget mediu.
  2. Piatra artificială sau naturală. Această opțiune este potrivită pentru persoanele care sunt cu adevărat gata să cheltuiască o grămadă de bani și doresc să-și facă bucătăria cu adevărat șic. Piatra artificială este mai ieftină decât alternativa sa naturală și chiar superioară în calitate materialului natural. Pentru stilul Provence sau multe stiluri clasice de design, acest material ar fi o opțiune excelentă.
  3. Lemn natural. Un astfel de material este potrivit și pentru bucătăriile scumpe: este acoperit cu diverse amestecuri și lacuri, astfel încât materialul să fie durabil. Lemnul în sine este un material fragil, este ușor să-l strice, pot apărea fisuri. Pentru a evita această problemă, diverse companii își folosesc propriile metode pentru a întări copacul..

Alegerea materialului afectează nu numai calitatea bucătăriei, ci și atmosfera Alegerea materialului afectează nu numai calitatea bucătăriei, ci și atmosfera

Alegerea materialului pentru bucătărie este cel mai important moment în pregătirea renovării: acțiuni ulterioare și, ulterior, rezultatul va depinde de această alegere..

Este important să luați această problemă cât mai în serios și să nu luați decizii spontane..

Facem noi un podium în bucătărie

În majoritatea caselor din țările post-sovietice, bucătăria ocupă cea mai mică suprafață. Este logic ca mulți proprietari să dorească să extindă spațiul bucătăriei, să-l facă vizual mai larg. O modalitate de a vă extinde bucătăria este de a construi un podium dedicat. Cea mai importantă cerință pentru bucătărie, astfel încât un podium să poată fi făcut acolo, este ca acesta să aibă plafoane înalte: după cum știți, în vremurile sovietice, plafoanele erau făcute înalte, astfel încât un astfel de podium să poată fi făcut în aproape orice casă.

Iluzia optică cu podium în bucătărie mărește semnificativ spațiul liber Iluzia optică cu podium în bucătărie mărește semnificativ spațiul liber

Înainte de a instala cadrul viitorului podium, învelișul vechi al pardoselii trebuie îndepărtat..

Cadrul poate fi din lemn sau metal: totul depinde de interiorul general al bucătăriei. Întârzierile de pe cadru trebuie instalate în unghi drept unul față de celălalt. Puteți acoperi cadrul cu placaj sau PAL: este important să lăsați goluri, astfel încât deformarea ulterioară să nu afecteze cadrul în sine și calitatea acestuia.

Remodelare bucătărie: sfaturi și recomandări ale experților

În plus față de podium, există o altă modalitate de a extinde spațiul din bucătărie – tapetul cu modelul potrivit. După cum știți, liniile orizontale pot mări vizual o cameră. Dacă cumpărați tapet cu dungi orizontale, puteți scăpa de problema majorității bucătăriilor – zonă prea mică.

Schema de culori potrivită vă va extinde vizual bucătăria Schema de culori potrivită vă va extinde vizual bucătăria

Nu cumpărați tapet sau mobilier întunecat: o culoare închisă restrânge spațiul; de aceea este important ca camera să fie cât mai luminoasă posibil.

Acest lucru se poate face cu tapet ușor și ferestre mari. Pentru bucătărie, jaluzelele ar fi o opțiune ideală: dacă este nevoie de iluminare suplimentară, atunci puteți deschide pur și simplu jaluzelele; dacă dintr-un anumit motiv aveți nevoie de o cameră întunecată, atunci le puteți închide pur și simplu.

De ce aveți nevoie pentru a face o bucătărie nouă dintr-o bucătărie veche

Este puțin probabil ca o persoană obișnuită să poată compune corect interiorul viitoarei sale bucătării. Cu siguranță ar trebui să contactați designerul, să-i spuneți despre dorințele voastre, despre stilul dvs. preferat – și el va face totul pentru dvs. Nu ar trebui să economisiți bani pentru un designer bun: la urma urmei, întregul interior al bucătăriei va depinde de el..

Reparația o puteți face chiar dvs. Aceasta este o sarcină destul de dificilă, nu toată lumea poate face față acesteia..

Actualizăm bucătăria cu propriile mâini (video)

Vă puteți consulta cu specialiștii în reparații: cu ajutorul sfaturilor lor, aceștia vă vor putea îndruma pe „drumul cel bun”. Nu trebuie să faceți singur toate etapele de reparații: este mai bine să încredințați cele mai dificile etape profesioniștilor, deoarece reparația este o sarcină foarte responsabilă și necesită performanță și profesionalism de înaltă calitate. Ești gata să-ți asumi această responsabilitate? Dacă da, urmați toate sfaturile exprimate mai devreme și veți reuși.!

Bucătărie DIY (foto)