Bucătărie din colț cu blat de bar: un design confortabil pentru un spațiu mic

O soluție destul de obișnuită pentru o bucătărie pe colț cu un blat de bar este utilizarea blatului ca zonator pentru două camere combinate. O soluție destul de obișnuită pentru o bucătărie pe colț cu un blat de bar este folosirea tejghelei ca zonare între două camere combinate. Proiectarea unui spațiu de bucătărie pe colț necesită adesea mult efort creativ pentru a găsi un echilibru între formă și funcție. Alternativ, colțul este umplut cu dulapuri sau chiuvetă. Cu toate acestea, dacă se presupune că este instalat un blat de bar în bucătărie, atunci acesta poate fi atașat la un colț, de aceasta percepția estetică a bucătăriei va beneficia doar.

Bucătărie pe colț cu bar pentru camere mici

Designul bucătăriilor mici se confruntă în mod constant cu o lipsă de spațiu. Un ghișeu de bar din colț este una dintre opțiunile pentru rezolvarea problemei unui loc pentru a mânca într-o bucătărie sau studio îngust. Pentru bucătăriile mari, dimpotrivă, există multe opțiuni de design – pandantive cretate, plăci de piatră și ferestre întregi deasupra chiuvetei..

Întreaga problemă este să câștigi un loc cu o suprafață de cel puțin o chiuvetă pentru o bucătărie mică.

Din cauza lipsei unei zone de luat masa în bucătărie, un blat de bar poate fi folosit ca masă pentru mese. Din cauza lipsei unei zone de luat masa în bucătărie, un blat de bar poate fi folosit ca masă pentru mese.

Acest suport mic și solid poate îndeplini mai multe funcții:

  • Loc pentru mâncare sau băut ceai:
  • Locul de muncă pentru un elev sau părinții săi;
  • Suprafață de lucru pentru gătit și tăiat alimente.

Înălțimea blaturilor de bare poate fi aceeași cu blatul principal sau cu 10-15 cm mai mare pentru a se ascunde de vedere, de exemplu, dezordine temporară în zona de lucru a bucătăriei Înălțimea blaturilor de bare poate fi aceeași cu blatul principal sau cu 10-15 cm mai mare pentru a se ascunde de vedere, de exemplu, dezordine temporară în zona de lucru a bucătăriei

Singurul dezavantaj al unui contor de bare multifuncțional este că acesta nu poate servi simultan ca birou pentru un student și o masă de tăiat, de exemplu.

Pentru ca blatul de bar să nu interfereze cu mișcarea în jurul bucătăriei înghesuite, îl puteți monta în colț. Pentru amplasarea confortabilă în spatele unui astfel de raft, aveți nevoie de un loc unde să vă puneți coatele – 60-75 cm.

Bucătărie mică pe colț cu bar: soluții interioare (video)

Cum se aranjează bucătăriile din colț cu un blat de bar

Nu vă puteți folosi bucătăria eficient datorită dimensiunilor mici? Doriți să vă maximizați spațiul disponibil în bucătărie? Dacă da, atunci ar trebui să luați în considerare amplasarea unui colț în bucătărie..

Astfel de rafturi sunt un avantaj pentru bucătăriile mici. Pe lângă faptul că tejgheaua de bar este o zonă suplimentară pentru gătit, face posibilă și savurarea micului dejun într-un cadru informal. În plus, multe tejghele de baruri sunt combinate cu dulapuri pentru depozitarea oalelor voluminoase, oalelor și a altor ustensile sub tejghele și astfel poți elibera spațiu în dulap..

Atunci când alegeți dimensiunea și designul, blaturile de bare respectă același stil și sunt concepute pentru a profita la maximum de spațiul disponibil. Atunci când alegeți dimensiunea și designul, blaturile de bare respectă același stil și sunt concepute pentru a profita la maximum de spațiul disponibil.

Scaunele și scaunele de bar care se potrivesc cu stilul tejghelei ajută la obținerea armoniei într-un singur spațiu de bucătărie. De asemenea, puteți depozita scaune de bar undeva în cămară, astfel încât acestea să nu împiedice bucătăria atunci când nimeni nu le folosește..

Un blat pliabil în locul unui contor de bare va îndeplini aproape aceleași funcții ca și contorul în sine, dar va economisi în mod semnificativ spațiu neprețuit.

De asemenea, puteți face un raft simplu pe roți, cum ar fi un cărucior de bar, în loc de o masă pliantă sau staționară..

Dacă aveți un apartament de tip studio, atunci între cameră și bucătărie puteți pune un blat de colț, care va separa într-un fel aceste două camere, iar pe de altă parte, stând la tejghea, vă puteți uita la televizor în cameră Dacă aveți un apartament de tip studio, atunci între cameră și bucătărie puteți pune un blat de colț, care va separa aceste două camere, iar pe de altă parte, așezat la tejghea, vă puteți uita la televizor în cameră

Blatul de bar nu este doar un aspect decorativ al barelor de bucătărie, ci servește și ca depozit pentru diverse obiecte, dar în plus, nici o petrecere nu este pur și simplu de neconceput fără un bar de bar, deși, desigur, nu este întotdeauna convenabil să organizați petreceri în apartamente mici.

Când plasați bara de colț în formă de L, asigurați-vă că nimic nu va obstrucționa vederea atunci când stați în spatele ei..

Copiii pot fi așezați la bar la micul dejun sau la prânz, de obicei le place foarte mult să stea pe un podium. În același timp, copiii nu vor interfera cu adulții la masă, se răsucesc, discută și perie vasele și furculițele pe podea.

De asemenea, puteți așeza un blat de colț pe culoar între bucătărie și cameră, după ce ați demolat mai întâi peretele interior De asemenea, puteți așeza un blat de colț pe culoar între bucătărie și cameră, după ce ați demolat mai întâi peretele interior

La bar, oaspeții pot aranja o masă tip bufet. În plus, va fi posibil să puneți uși glisante pe culoar, astfel încât să nu puteți vedea ce se întâmplă în bucătărie din cameră..

Design de bucătărie pe colț cu un blat de bar (video)

Cum să asamblați o bucătărie de colț cu un blat de bar și o fereastră

În principiu, blatul barului poate fi de casă. Poate fi realizat din țevi de oțel nichelat și MDF sau material mai scump..

De obicei, ei asamblează un bar de colț cu propriile mâini în acest fel:

  • Măsurați-vă bucătăria cu o bandă pentru a determina spațiul disponibil. Dacă doriți să adăugați un blat într-un spațiu liber mic, amintiți-vă că aveți nevoie de cel puțin 1m distanță între bar și scaune de masă lângă masă sau peretele opus. Din aceste măsurători va deveni clar cât de lată va fi bara dvs..
  • Uită-te la alte blaturi din bucătăria ta. Dacă colțurile sunt dreptunghiulare, colțurile barei trebuie să fie la fel și dacă sunt rotunjite, atunci, în consecință, rotunjite..
  • Determinați înălțimea contorului de bare. Înălțimea standard este de 107 cm sau 42 inci de podea, iar această dimensiune se potrivește majorității scaunelor sau scaunelor de bar. Dacă doriți o poziție mai mare sau mai mică, asigurați-vă că puteți achiziționa locurile corespunzătoare. De asemenea, puteți cumpăra sau realiza scaune reglabile.
  • Alegeți o metodă de atașare a barei la blatul dvs. existent. Pentru un raft mic, va fi suficient să îl apăsați cu paranteze triunghiulare pe laturile barei..
  • Selectați tipul de finisaj al blatului. O alegere bună vă va permite să vă faceți bucătăria și mai armonioasă, deși puteți, dimpotrivă, să creați blatul de bar într-un stil complet diferit – acest lucru va revigora atmosfera. De exemplu, dacă aveți un blat pentru gresie sau gresie, iar masa de bucătărie în sine este din stejar, atunci o bară de stejar în același stil va crea un singur spațiu de bucătărie. Dacă blatul dvs. este laminat, atunci puteți, de exemplu, să creați un blat pentru granit și, în același timp, să adăugați mai multe elemente finisate din granit – cutii de depozitare, ghivece pentru plante, plăci de tăiat etc…

Montarea și instalarea contorului de bare (video)

Bucătării pe colț cu o bară lângă fereastră

Dacă așezați ghișeul de bar lângă fereastră, atunci numai dacă nu există cu adevărat alt loc pentru acesta în bucătărie. Deoarece raftul nu poate fi apropiat de fereastră, va exista întotdeauna pericolul de a arunca ceva pe pervaz, iar accesul la pervaz va fi foarte dificil.

Este foarte dificil să plasați contorul de bare lângă fereastră, astfel încât să puteți deschide și închide ușor fereastra, mai ales dacă acest lucru se face des. Prin urmare, un astfel de aranjament este mai potrivit pentru bucătăriile cu o fereastră orb alternativă. Este foarte dificil să plasați contorul de bare lângă fereastră, astfel încât să puteți deschide și închide ușor fereastra, mai ales dacă acest lucru se face des. Prin urmare, un astfel de aranjament este mai potrivit pentru bucătăriile cu o fereastră orb alternativă.

Un moment pozitiv în acest caz va fi că privirea celui care stă la tejghea va fi nituită de ceea ce se întâmplă în afara ferestrei. Această opțiune are succes dacă există o vedere cu adevărat interesantă sau o stradă dinamică în afara ferestrei..

Interior bucătărie cu bar și fereastră (video)

Un blat de colț din bucătărie vă va ajuta să obțineți spațiu suplimentar pentru întrunirile de familie, relaxare și gătit în bucătăria dvs. Stâlpii de colț sunt de obicei atașați la mobilierul de bucătărie cu înălțime standard și sunt utile pentru separarea unei zone de bucătărie de o altă cameră într-un studio. Când bara din colț nu este folosită pentru a mânca, copiii pot sta în spatele barei, se pot juca sau își pot face temele sau pur și simplu o pot folosi ca spațiu extins de gătit..

Design de bucătărie pe colț cu blat de bar (foto)