Olika köksmöbler: valfria finesser

En mängd olika köksmöbler låter dig väcka liv i de mest vågade inredningsidéerna En mängd olika köksmöbler låter dig väcka liv i de mest vågade inredningsidéerna Dina köksmöbler – vad ska det vara? Enkel, demokratisk, klassisk eller modern, med betoning på tidens inflytande, med ett överflöd av prylar på olika nivåer. Du kan läsa recensioner på speciella forum, bläddra igenom mer än en designtidning och inte komma till ett enda beslut.

Designerens första tips är att bli kär i en av stilarna. Bara bli kär, utan att tappa alla nyanser och glädje ur sikte. Då vet du exakt hur din inredning ska se ut och hur dess atmosfär kommer att se ut..

Tja, då – processen att välja möbler för ett drömkök, och denna process ligger i din makt att göra det inte smärtsamt, men underbart.

Hur man väljer köksmöbler: stil och design

Sedan vi började med stilarna kan du gå igenom dem. För att förstå hur inredningen i ditt kök kommer att se ut, känna “smaken” av varje stil, vad som är nära dig i det, vad som är särskilt attraktivt och vad som inte är ditt alls.

Köksinredning, i vilken stil gillar du designen:

 • Land. Lugna, dämpade färger, kompletterade med ljusa, till och med eleganta textilier. Det vill säga ganska enkla möbler för ett sådant kök kan dekoreras ljust med textilier, souvenirer, etc. Massor av köksredskap och ett stort bord är attribut för ett kök i lantlig stil.
 • Klassisk stil. Snåla inte med dekoration, fasta möbler och sofistikerade textilier, då passar du definitivt in i kanonerna i den här stilen – möbler i köket är lika dekorativa som funktionella.
 • Art déco. Både möblerna i ett sådant kök och dekorationen kommer inte att skona din plånbok. Denna stil “längtar” efter lyxen i pre-revolutionära interiörer och lyfter skönhet till en kult och avvisar enkelhet.
 • Provence. Nödvändigtvis naturliga material, liksom många hyllor med dekorativa prydnadsföremål. Ett sådant kök kommer att dekoreras med burkar med torkade örter och retromöbler, kanske till och med artificiellt åldrade.
 • Etnostyle. Utformningen av ett sådant kök möjliggör användning av nationell smak, folkkonst. Skandinaviska, japanska, franska och afrikanska stilar är särskilt älskade av våra landsmän.

Moderna typer av köksdesign:

Modernt, minimalism, hi -tech – och allt detta går inte ur mode.

Möbler: kök och lagarna i deras arrangemang

Naturligtvis kommer många praktiska ägare att säga att du först och främst måste titta inte på designen, utan på materialen och deras kvalitet. Men idag är kombinationen av material särskilt uppskattad, så att designen i första hand kan presenteras säkert..

Kombinationen av material för köksmöbler hjälper till att skapa en original design Kombinationen av material för köksmöbler hjälper till att skapa en original design

Klädda köksmöbler: finns det ett behov av det

Du måste börja med om du behöver det alls. Svaret är enkelt: om köket är stort tillåter bilderna – naturligtvis! Men du klarar dig med en blygsam soffa. Du kan sitta på den på kvällen med en bok, du kan också sitta gäster på den.

Förresten, om köket har stoppade möbler är köket rymligt – rummet kan fungera som ett vardagsrum.

Inuti ett rymligt kök kommer det inte att vara överflödigt:

 • Canapes;
 • Fåtölj;
 • Puff;
 • Osmanska istället för en soffa.

Bra överkast, capes – och sådana möbler är inte rädda för hushållsföroreningar. Klädda möbler kan vara mycket enkla, men passar perfekt in i en eller annan köksinredning.

Klädda möbler i köket är praktiskt när det finns många hushållsmedlemmar och alla behöver slå sig till ro.

Klädda möbler, som en soffa, passar perfekt in i en eller annan köksinredning Klädda möbler, som en soffa, passar perfekt in i en eller annan köksinredning

Cabriolet köksmöbler

Samma stoppade möbler kan omvandlas. Den transformerande soffan fälls ut, ottomanen också, och puffarna fungerar ibland som mini-skafferier eller kistor.

Men namnet “transformator” kan naturligtvis inte bara vara stoppade möbler för ett sådant kök..

Detta är en transformator och:

 • Tabeller;
 • Bardiskar;
 • Stolar;
 • Pallar;
 • Skåp.

Transformatorn är bekväm främst för ett litet kök, och även transformatorn är på modet.

Sådana möbler är inte ett tecken på blygsamhet i filmer, utan beröm för din praktiska funktion. Tja, designertransformatorn – möblerna i ditt kök är bortom beröm.

Att förvandla möbler är inte bara bekvämt för ett litet kök, det är ett modernt element i inredningen i ett köksrum. Att förvandla möbler är inte bara bekvämt för ett litet kök, det är ett modernt element i inredningen i ett köksrum.

Smidda köksmöbler: betona stil

Det är värt att nämna några av dess fördelar:

 • Inte skrymmande;
 • Med graciösa dekorativa element;
 • Aristokratisk;
 • Raffinerad;
 • Hållbar.

Oavsett om det är en liten soffa med en smidd rygg eller annat – den ser ädel och snygg ut.

Smidda köksmöbler betonar den raffinerade smaken hos husets ägare Smidda köksmöbler betonar den raffinerade smaken hos husets ägare

Matmöbler för köket: nyanser av urval

Matmöbler är främst bord och stolar. Matgruppen kan beställas eller köpas färdig. Allt beror naturligtvis på kökets storlek. Det är möjligt att sätta ett stort runt bord – sätt det, en sådan matplats kommer alltid att vara lämplig.

Men matgruppen kan presenteras i form av en bardisk, och i form av en bordsskiva (fönsterbrädan) och samma transformator. Ibland tas matplatsen ut till ett annat rum..

Ett runt bord är alltid lämpligt i matsalen i köket Ett runt bord är alltid lämpligt i matsalen i köket

Möbler för inbyggda köksapparater och inbyggda möbler

Inbyggda apparater kräver ibland skräddarsydda möbler (för olika typer av apparater), och hur inbyggda möbler “fungerar” ser på resurserna till samma skandinaviska stil.

Möbler inbyggda i interiören är alltid praktiska och rimliga. Skåp, nischer – mycket bekvämt, och det beror inte på kökets storlek.

Möbler för inbyggda vitvaror i köket görs oftast på beställning. Möbler för inbyggda vitvaror i köket görs oftast på beställning.

Ekonomi och minikökmöbler: minikökutrustning

Ekonomiklass är inte bara en definition av renovering, utan också en beskrivning av möbler. Ja, dess huvudsakliga uppgift är att spara utrymme..

Ekonomi är funktionella möbler i ett litet kök. Minimalistisk men rymlig, djup, välstrukturerad.

Och även ekonomin är:

 • Minsta utrustning (endast grundläggande);
 • Enkel design externt;
 • Enkel hantering;
 • Omarrangerbarhet.

Och, naturligtvis, möjligheten att passa in i en ekonomisk reparationsplan.

Huvuduppgiften för möbler för att komplettera ett minikök är att spara utrymme. Huvuduppgiften för möbler för att komplettera ett minikök är att spara utrymme.

Kök, möbler, renovering – hur man hanterar?

Ekonomiplanen innehåller förresten också att spara tid som du kommer att lägga på att leta efter möbler, apparater (och som det visar sig, det behövs inte mycket utrustning), inredning.

Renoveringen kommer att försenas om du ännu inte har bestämt vilken stil möblerna ska vara i ditt kök, hur många hushållsapparater du verkligen behöver, vilken typ av inredning du vill få.

För att skynda på reparationen, ta en titt på recensionerna på speciella forum.

För att spara tid, innan du börjar reparera i köket, bör du i förväg bestämma möbelstilen och mängden hushållsapparater För att spara tid, innan du börjar reparera i köket, bör du i förväg bestämma möbelstilen och mängden hushållsapparater

Köksmöbler: recensioner

Recensioner hjälper till att svara på frågor: hur man väljer möbler för köket, hur man gör reparationer ekonomiska, hur man inte förvandlar reparationer till en utdragen händelse.

Och naturligtvis innehåller recensionerna information om vilka specifika köksmöbler som uppfyllde köparens förväntningar, och som överskuggade renoveringen och alla dess efterföljande glädjeämnen..

Glöm inte att lämna recensioner själv, skryta om hur ditt kök har blivit en dröm. Och dessa recensioner kommer att inspirera många och hjälpa dem att förstå vilka möbler som är att föredra för köket..

Köksmöbler är ett viktigt val. Ta en närmare titt inte bara på de välkända headseten, utan också på de retromöbler som blir mer och mer fashionabla. Istället för köksmoduler – skåp, hyllor, matskåp. Kanske är du redo för en sådan förändring?

Ha ett bra val!

Hur man väljer köksmöbler, expertråd (video)

Olika köksmöbler (fotogalleri)