Kompakt hörn för ett litet kök: bekvämlighet och komfort

Kompakt pentry med standarddesign rymmer inte mer än 3-4 personer vid bordet Ett kompakt pentry med standarddesign rymmer högst 3 till 4 personer vid bordet. Pentryt är en av de mest populära formerna för att organisera utrymme i köket. Vanligtvis innehåller uppsättningen en soffdel med speciella sittplatser, ett bord och pallar eller stolar. Varför speciella sittplatser? Faktum är att det inte ska vara en konstruktion av bänk, utan ändå en soffdel, med ökad komfort.

Små hörn i köket: fördelar med att använda

Om du fortfarande tvivlar på om det är värt att uppmärksamma sådana hörnsektioner, skulle det vara klokt att bekanta sig med deras obestridliga fördelar..

Ofta, under hörnet, placerar tillverkaren förvaringslådor som hjälper till att förvara köksredskap och andra viktiga saker i vardagen. Ofta, under hörnet, placerar tillverkaren förvaringslådor som hjälper till att förvara köksredskap och andra viktiga saker i vardagen.

“Fördelar” med ett hörn för kök:

 • Rationell användning av rymden;
 • Möjligheten att passa alla hushållsmedlemmar vid ett bord;
 • Sofforna har en rygg med en ganska mjuk klädsel som det är lätt att luta sig mot eller slå sig ner på;
 • Vissa soffor kan förvandlas till sovplatser;
 • Hörnmöbler anses vara en bra rymdzon..

För ett litet kök med ett burspråk eller för ett trångt rum med en icke-standardform kan ett soffhörn vara det enda valet när du ordnar en matplats För ett litet kök med ett burspråk eller för ett trångt rum med en icke-standardform kan ett soffhörn vara det enda valet när du ordnar en matplats

Förresten, ett hörn är inte nödvändigtvis ett färdigt kit. Det finns utmärkta alternativ som använder en soffa, köpt separat, samma bord och stolar. Den enda frågan är i den korrekta placeringen av matplatsens design.

Snygg design av kompakta kökshörn (video)

Middagshörna för ett litet kök: matcha efter färg

Bara ett sådant exempel kan övervägas mer detaljerat. Föreställ dig ett kök med en matplats i loftstil. Detta är ett område nära väggen, till exempel en vit tegelvägg och några meter som du måste placera ett bord, stolar och en soffa på..

Du kan göra så här:

 • Ta en soffa i en neutral nyans (bleknad brun, grå), grov i konsistensen, nästan en vägg;
 • Vitt bord i vintage -stil;
 • Vita stolar med stoppade säten som liknar en soffa.

Designers rekommenderar att inte fokusera på fullständig slump: angränsande färger och texturer, enhetlighet i stil - möbler är redan Designers rekommenderar att inte fokusera på fullständig slump: angränsande färger och texturer, enhetlighet i stil – möbler är redan “vänliga”, vilket gör det till en uppsättning

Det är svårt att hitta ett sådant färdigt kit, men det är fullt möjligt att komponera det själv.

Små hörnsoffor i köket: hur man väljer

Små hörnsoffor är kompakta möbler som också har plats i ett litet kök. De ska inte se skrymmande ut, inte vara särskilt mörka och inte sticka ut från köksbilden..

Klädseln har ingen liten betydelse:

 • Velour, chenille, jacquard, plysch – det här är kanske de mest populära klädselstyperna, lämpliga för köksmöbler;
 • Teflonbelagd mikrofiber – ett modernt alternativ till traditionella beläggningar, som kännetecknas av god färghållning och hög slitstyrka;
 • Flock – inte ett lika bra alternativ som det föregående, men inte heller dåligt, men högen bör vara kort och ha en diagonal vävning;
 • Läder – ett av de bästa alternativen, men ganska dyrt;
 • Ekoläder – och detta är ett mer acceptabelt alternativ, och även utåt förlorar det inte för naturläder.

Om du väljer design och konstruktion av ett hörn för ett litet kök, försök att passa det mentalt i din inredning innan du köper eller skapar en layout på en dator Om du väljer design och konstruktion av ett hörn för ett litet kök, försök att passa det mentalt i din inredning innan du köper eller skapar en layout på en dator

När det gäller att fylla sätena i en soffa eller stolar används oftast skumgummi, syntetiskt vinterdämpare eller polyuretanskum. Det senare materialet anses vara det bästa av de tre. Det finns sex grupper av polyuretanskum, det kan vara av normal styvhet och hög elasticitet, och mjukt och hypermjukt, och ökad styvhet, och bara hårt.

Urvalsregler: hörn för ett litet kök (video)

Hörn för ett litet kök: designfunktioner

Hörn till stridens hörn. Det finns stationära modeller, det vill säga elementen i sådana kök kan inte ordnas om. Denna uppsättning har antingen en hörnsoffa eller en rak soffa. Levereras vanligtvis med interna förvaringslådor.

Ett hopfällbart hörn är i viss mening mer bekvämt, eftersom det innebär möjligheten att skapa en kaj, eller till och med två på en gång Ett hopfällbart hörn är i viss mening mer bekvämt, eftersom det innebär möjligheten att skapa en kaj, eller till och med två på en gång

Sådana hörnstrukturer finns oftast i tre typer;

 • Delfin;
 • Eurobook;
 • Fransk mussla.

Utformningen av sådana små hörn är imponerande: det finns strikta klassiska modeller, och det finns mönster för moderna kök med strömlinjeformade former, ovanliga lösningar, ljusa färger.

För små kök är konstruktioner med några knep praktiska, till exempel:

 • Utdragbar stång eller flaskhållare. Vanligtvis är den monterad i hörnsidan, det är väldigt bekvämt och ergonomiskt.
 • Sovplats. Det ligger i ett extra kvarter och låter dig antingen placera en gäst som har övernattat i köket, eller att ge möjlighet, efter att du har bestämt dig för att övernatta i köket, att övernatta här..

Förvaringsdelen är ett annat vanligt trick för ett kompakt pentry. Som regel kan den placeras under en koja eller under alla horisontella plan i en soffa. Förvaringsdelen är ett annat vanligt trick för ett kompakt pentry. Som regel kan den placeras under en koja eller under alla horisontella plan i en soffa.

För ett litet kök kan du välja soffmodeller med genomgående vägg eller utan armstöd, detta underlättar designen.

Hörn av en ovanlig design (video)

När du väljer en sådan design, var uppmärksam inte bara på klädseln och andra material, utan också på formens konsonans med ditt köksset. De måste matcha. Förutom väggar, golv, tak bör inte “protestera” mot hörnmodellens färg och form.

Hörn för ett litet kök (foto)