A kanzashi topiary készítése: egyszerű ötletek

A Topiary meglehetősen eredeti ajándék: ennek a terméknek az értéke jelentősen megnő, ha saját maga készíti el A Topiary meglehetősen eredeti ajándék: ennek a terméknek az értéke jelentősen megnő, ha saját maga készíti el. A topiária elkészítése kanzashi virágokból fáradságos folyamat, de nem olyan bonyolult, mint egy kezdőnek első pillantásra tűnhet. Egy ilyen ajándéktárgy gyorsan elkészíthető saját kezével, anélkül, hogy különleges kézműves ismeretekkel rendelkezne. A legfontosabb, hogy legyen türelmes, mert sok miniatűr szirmot kell előkészítenie a topiáriumához a kanzashi technikával.

A topiary tulajdonságai a kanzashi technikával

A kanzashi technikával készült textilvirágokat a tűsasszonyok kölcsönzik a topiáriumhoz az ősi japán hajdíszek készítésének művészetéből. Több évszázaddal ezelőtt a keleti mesterek kitalálták, hogyan lehet fényűző virágokat, pillangókat és más figurákat készíteni miniatűr selyemszövet -darabokból, amelyek japán szépségek fésűit, hajtűit és hajtűit díszítették..

A kanzashi az egyik leggyakoribb technika a topiárium létrehozására, mivel mindenki elsajátíthatja. A kanzashi az egyik leggyakoribb technika a topiárium létrehozására, mivel mindenki elsajátíthatja.

Első pillantásra egy kanzashi termék rendkívül bonyolultnak és nehezen megvalósíthatónak tűnik. De a közelebbi ismerkedés során világossá válik, hogy teljesen lehetséges egy nap alatt elsajátítani a technika alapvető technikáit..

A kanzashi topiary teljes komplex kialakítása sok egyszerű elemből áll. És az egész titok az, hogy fel kell készíteni a keleti türelmet, és megpróbálom szépen elvégezni a munkát.

Topiary a kanzashi virágokból: eszközök és anyagok

A kanzashi virág készítéséhez szalagokból kissé több kell, mint egy tű és olló..

A szirmok esetében a szövetragasztó a legjobb. A szirmok esetében a szövetragasztó a legjobb.

Készüljön fel a raktározás szükségességére:

 • Vonalzó;
 • Csipesz;
 • Gyertyák vagy öngyújtók;
 • Ragasztó;
 • Éles olló;
 • Finom varrótűk és biztonsági tűk;
 • Különböző színű szálak;
 • Többszínű szatén szalagok, organza vagy más megfelelő szövet készlete;
 • Gyöngyök, strasszok, flitterek és egyéb díszítő elemek.

A szirmok nemcsak szaténszalagokból készülhetnek. A kanzashi stílusú mesterséges rózsákat topiáriumhoz is varrják organzából, selyemből, krepp szaténból. A munka során ezen szövetek szélei hajlamosak összeomlani, ezért meg kell olvasztani őket. Ezért van szüksége tűzforrásra – öngyújtóra vagy gyertyára..

A nyílt lángot le lehet cserélni egy másik forró szerszámmal, amely kényelmesebb az Ön számára. Ez lehet forrasztópáka, faégő vagy fűtött ollókések..

A rózsa az egyik legszebb virág: ráadásul meglehetősen könnyű saját kezűleg csinálni. A rózsa az egyik legszebb virág: ráadásul meglehetősen könnyű saját kezűleg csinálni.

Néhány fajta kanzashi virágot összegyűjtünk egy szál és egy tű segítségével. Mások számára kényelmesebb a szirmok ragasztása. Ezért előre meg kell raktároznia speciális szövet ragasztót. By the way, ez akkor is hasznos, ha ezután virágokat ragasztunk a topiary koronájára.

Egyszerű virágok a kanzashi topiary számára: mesterkurzus

Annak biztosítására, hogy egy ilyen összetett virág elkészítése, mint a rózsa, nem nehéz, használhat egy nagyon egyszerű MK példáját.

Szaténszalag helyett nylon vagy selyem termékeket használhat. Szaténszalag helyett nylon vagy selyem termékeket használhat.

Tartsa be a következő munkasorozatot:

 1. A szalagot, amelynek szélessége 5 cm, 5×5 cm méretű darabokra vágjuk.
 2. A vágások széleit öngyújtóval vagy más kényelmes módon megolvasztjuk.
 3. A kapott négyzet alakú munkadarabot átlósan hajtogatjuk, és összeragasztjuk a konvergáló sarkokat.
 4. Hajlítsa meg a kialakított sarkokat 45 fokkal a ragasztott 90 fokos csúcshoz.
 5. A csomópontot csipesszel tartjuk a széltől körülbelül 5 mm távolságra.
 6. Ezt a szélét fűtött ollóval levágjuk, hogy lezáruljon.
 7. Hasonlóképpen elkészítjük a szükséges számú szirmot..
 8. Vigyen fel ragasztót a vágás helyére, és szorosan hajtsa össze az első szirmot – rügy alakú lesz, amely körül a többi részletet ragasztani kell.
 9. Vigyen fel ragasztót a következő szirom szélére, majd tekerje bele a kész elsőt.
 10. A folyamat addig tart, amíg a végeredmény az eredetileg fogant virág mérete nem lesz..

A virágok létrehozása ékszermunka: ezért tekintik ezt a szakaszt a legnehezebbnek a topiárium létrehozása során A virágok létrehozása ékszermunka: ezért tekintik ezt a szakaszt a legnehezebbnek a topiárium létrehozása során

A rügy elkészítéséhez 3-4 szirom elegendő. Egy kis virághoz hét üres darab elegendő. A teljes virágzású rózsa körülbelül 20 szirmot igényel.

Hogyan készítsünk virágot szalagokból (videó)

Kanzashi: napraforgó a topiary koronán

A rózsákkal ellátott topiária tökéletesen illeszkedik a hálószoba vagy a nappali belsejébe. A napraforgós kézműves termékek tökéletesek a konyhába..

A napraforgót kávészemekkel lehet díszíteni A napraforgó díszíthető kávébabbal

A befejezéshez a következő munkára lesz szüksége:

 1. Vágjon egy 5 cm széles sárga vagy narancssárga szalagot körülbelül 6-7 cm hosszú darabokra. 40-50 darab ilyen üres darab lesz.
 2. Minden szalagot hosszában félbehajtunk, és az egyik oldalát levágjuk, éles szöget érve el. Csavarja be a végeit kifelé, és ragassza fel őket. Viszont a páros él sarkát az elülső oldalra tekerjük, és ragasztjuk is.
 3. A korona gömblapját kávébabokkal (vagy gombokkal vagy nagy gyöngyökkel) ragasztjuk, amelyek utánozzák a napraforgómagot.
 4. Rúdot ragasztunk a labda lyukába, amely a jövő napraforgó szárává válik.
 5. A labda és a rúd találkozásából sakktábla mintázatban elkezdjük ragasztani a szatén napraforgó szirmokat.
 6. A rudat zöld szalaggal becsomagoljuk. Kívánt esetben szaténszövet zöld leveleit ragaszthatja rá, a szirmokkal analóg módon.
 7. A kész virág szárát egy edénybe merítik, és vakolattal rögzítik. A tetejét díszítse egy réteg kávébabbal.

A kompozíció utolsó simítása egy dekoratív katicabogár egy levélben, egy pillangó a virágon, amely a kanzashi technikával készült, vagy egy fazékba ültetett csiga. Ez a topiária nagyszerű ajándék a konyhai dekoráció számára a kávé szerelmeseinek..

Hogyan készítsünk topiárt saját kezűleg (videó)

Mint látható, a kanzashi művészete egyszerűbb, mint amilyennek első pillantásra tűnhet. Ezzel a technikával szinte minden virág utánozható. És egy ilyen topiárium elkészítéséhez szüksége lesz a leggyakoribb eszközökre, amelyek biztosan megtalálhatók minden otthonban minden tűmunkástól.

Kanzashi topiary (fotó)