Mi a feszített szatén mennyezet: 7 előny és 5 hátrány

Stílusosan átalakíthatja a szoba belsejét szatén feszített mennyezet beépítésével Stílusosan átalakíthatja a szoba belsejét szatén feszített mennyezet beépítésével. A feszített szatén mennyezet ügyes és nagyon stílusos belső megoldás szinte minden otthon számára. Természetesen ez bizonyos gondosságot igényel, amelyet kívánság szerint bárki képes kezelni. Bonyolultságainak elsajátítása nem több, mint néhány óra! És az eredmény lehetővé teszi, hogy hosszú ideig meghosszabbítsa a szerkezet eredeti megjelenését. Így néhány év múlva is újnak tűnik.!

Szatén feszített mennyezet: a telepítés előnyei és hátrányai

Természetesen a szatén mennyezet csak név, mert valójában polivinil -klorid összetételű. Külsőleg azonban a kialakítás nagyon emlékeztet egy drága és nagyon szép szövetre – szaténra. Ebből és a névből. De a szövet semmilyen módon nem szerepel az alkotás folyamatában. Minden az optikai csalódásról szól.

Sokan inkább szatén feszített mennyezetet választanak, mert ez kifinomultabbá teszi a szoba kialakítását. Sokan inkább szatén feszített mennyezetet választanak, mert ez kifinomultabbá teszi a szoba kialakítását.

Ennek a tervezési lehetőségnek az előnye egyszerűen számtalan! És a legfontosabbak a következők:

 • Tiszteletreméltó megjelenés;
 • Az árnyék megváltoztatásának lehetősége a világítás típusától függően;
 • Kiváló minőségű anyag;
 • A szerkezet tartóssága;
 • Nedvességállóság;
 • Környezetbarát;
 • Nagy teljesítményű.

Ugyanakkor az ilyen típusú feszített mennyezetnek számos hátránya is van:

 • Függés a mechanikai igénybevételtől;
 • Bizonyos árnyalatok jelenléte a telepítés során;
 • A telepítés lehetetlensége magas hőmérsékletű helyiségekben – az anyag olvadni kezd;
 • A telepítés bonyolultsága nagy helyiségekben;
 • Képtelenség egy szerkezetet újra felhasználni.

A tervezés összes hibája egyáltalán nem kritikus. És egyikük sem szól amellett, hogy feladja a szatén mennyezet vásárlásának szükségességét..

Melyik feszített mennyezet jobb: matt vagy szatén változat

Mint tudják, minden találmánynak megvannak az előnyei és hátrányai, amelyeket a potenciális tulajdonosnak el kell viselnie. És ez annak ellenére, hogy nagyjából ugyanúgy készülnek. Az egyetlen különbség maga az árnyékban van. Az alapkoncepció mellett azonban még egy kérdést meg kell oldani: melyik a jobb? Fényes vagy matt mennyezet?

Nincs egyetlen helyes lehetőség, ezért minden lakástulajdonost saját vágyai vezérelnek..

A szatén feszített mennyezet gyors és olcsó megoldás a mennyezet felületének egyenletessé és simavá tételére A szatén feszített mennyezet gyors és olcsó megoldás a mennyezet felületének egyenletessé és simavá tételére

Fényes:

 • Szebben néz ki;
 • Kevésbé vonzza a szennyeződés és a por;
 • Őrizze meg eredeti megjelenését sokáig.

Másrészt azonban az unalmasság különleges pikantériát és magas költségeket ad a bevonatnak. Egy ilyen belső megoldás tökéletes bármilyen, még a legkifinomultabb otthonhoz is, a díszített szoba berendezéséhez stb. És ami különösen fontos, nem hagy senkit közömbösen!

Mit mondanak a szatén feszített mennyezetről: vásárlói vélemények

A szatén PVC vagy természetes változatában szinte mindenkinek tetszik, aki érintkezésbe kerül ezzel az anyaggal. Az ilyen típusú feszített mennyezetekkel kapcsolatos vélemények általában pozitívak, így nem kell aggódnia, hogy nem tetszik az anyag.

A helyiség vizuális kiterjesztése érdekében jobb, ha világos árnyalatú szatén mennyezetet választ A helyiség vizuális kiterjesztése érdekében jobb, ha világos árnyalatú szatén mennyezetet választ

Eközben annak érdekében, hogy a “szatén” különleges módon játsszon, fontos a megfelelő színséma kiválasztása! Végül is a különböző színek gyökeresen eltérően viselkednek..

A legjobb az egészben, hogy a vélemények szerint így néznek ki:

 • Fényes árnyalatok;
 • Gyengéd – pasztell színek;
 • Mély nemes árnyalatok.

Természetesen minden szabály alól vannak kivételek, és egy meglehetősen ellentmondásos szín nemessé válhat – fekete. Jobb kombinálni különböző textúrákkal, árnyalatokkal és akár egész festményekkel! Az eredmény minden várakozást biztosan felülmúl.!

A fekete eleve aktív szín, amely jól illik a fehérhez, pasztellhez és bármilyen színű, de tompa hangszínhez. Ennek a kialakításnak a telepítése nagyon egyszerű, de az eredmény rendkívüli és stílusos lesz..

Mi az a szatén feszített mennyezet: meghatározás egyszerű szavakkal

Mindennek ellenére a szatén csak textúra, az anyagnak semmi köze a természeteshez.

A feszített szatén mennyezetet meglehetősen magas minőség és alacsony költség jellemzi A feszített szatén mennyezetet meglehetősen magas minőség és alacsony költség jellemzi

A következő meghatározásokkal jellemezhető:

 • Alacsony ár;
 • Jó minőség;
 • Reális design;
 • Multifunkcionális használat.

Az anyag teljesen biztonságos az emberi életre, ráadásul égve sem bocsát ki mérgeket! A polivinil -kloridot aktívan használják az emberi élet különböző területein, ezért sokoldalúságát már az idő bizonyította.!

Ezenkívül szinte minden vállalat felkéri ügyfeleit, hogy ismerkedjenek meg minőségi tanúsítványokkal, amelyek megerősítik szavaik valódiságát. Természetesen nem kell visszautasítani egy ilyen dokumentumot.!

Szatén feszített mennyezetek felszerelése kezdőknek

A feszített mennyezetek felszerelése számos nehézséggel jár, azonban ennek ellenére minden kezdő elsajátíthatja az eljárást.

Nem nehéz szatén mennyezetet telepíteni saját kezével, a lényeg az, hogy jó minőségű anyagokat válasszon a javítási munkákhoz Nem nehéz szatén mennyezetet telepíteni saját kezével, a lényeg az, hogy jó minőségű anyagokat válasszon a javítási munkákhoz

A folyamat a következő algoritmus szerint történik:

 • Űrjelölés;
 • Gyártásépítés – az alapok;
 • Az alap felszerelése;
 • Szatén szövet kiválasztása;
 • Későbbi szerkesztése.

Minden nagyon egyszerű és egyértelmű, de fontos, hogy ne hibázzunk az egyes folyamatokban! Ellenkező esetben ferdülés lesz, ami a szerkezet törékenységét jelzi. Ezért, ha legalább egy hibát elkövetett, azt azonnal meg kell újítani. Még akkor is, ha ez az eljárás elég butának tűnik.

Általában a szakemberek egy nap alatt befejezik a telepítést, míg egy kezdőnek több napra vagy akár hetekre van szüksége. Nem kell sietni, mert a lényeg a minőség!

Hogyan kell gondoskodni a feszített mennyezetről

A texturált bevonat jellemzői nem jelentenek további törődést. Ezeket ugyanúgy kell mosni, mint bármely más feszítőfelületet.!

Annak érdekében, hogy a feszített szatén mennyezet mindig vonzónak tűnjön, időről időre gondoskodni kell róla. Annak érdekében, hogy a feszített szatén mennyezet mindig vonzónak tűnjön, időről időre gondoskodni kell róla.

Annak érdekében, hogy mindig tiszták maradjanak, szükség van:

 • Hetente törölje le a felületeket egy puha, puha ruhával;
 • Felejtsd el az agresszív tisztítószereket;
 • Csak speciális tisztítószereket használjon.

A heti tisztaság fenntartásához csak néhány perc szabad idő szükséges, míg az általános takarítás órákat is igénybe vehet. A gyártók gyakran adják meg ajánlásaikat, amelyeket meg kell hallgatni! Végül is az egyes márkák kissé eltérőek az ellátásban..

Ha a mennyezet erős és összetett szennyezéssel rendelkezik, akkor jobb, ha nem próbálja meg maga kezelni! Ilyen esetekben jobb egy professzionális takarító cég szolgáltatásait igénybe venni, amelynek erőfeszítései révén a fényes vagy matt árnyalat ismét önmagává válik.

Hol a legjobb hely a szatén mennyezet felszerelésére

A különbség a szatén mennyezetek pontos telepítési helyén jelentéktelen, azonban a szakértők határozottan javasolják, hogy tartózkodjanak a konyhában történő felszerelésüktől. A zsíros anyagokkal és a meleg levegővel való folyamatos érintkezéstől a fehér vagy világos árnyalat biztosan elsötétül. Nem lehet tisztázni, még szakember segítségével sem, bármilyen eszközt is használtak.!

A stílusos és gyönyörű feszített mennyezet tökéletesen illeszkedik a hálószoba belsejébe A stílusos és gyönyörű feszített mennyezet tökéletesen illeszkedik a hálószoba belsejébe

Eközben a szatén mennyezet kiválóan alkalmas:

 • Hálószobák;
 • Nappalik;
 • Menzák.

A feszített szatén mennyezet felszerelése (videó)

A szatén mennyezet egy divatos és nagyon releváns trend, amely fokozatosan behatol a tömegekbe. A fényes vagy matt árnyalat minden szobát biztosan díszíteni fog, és a könnyű használat lehetővé teszi, hogy még egy amatőr is elvégezze a szerelési munkákat. Fontos figyelembe venni az összes meglévő jellemzőt, amelyek a szerkezet tartósságának javát szolgálják. Valójában a gyártó szerint az ilyen mennyezetek legalább 10 évig szolgálhatnak.!

Szatén feszített mennyezet kialakítása (fotó a belső terekben)