Kétszintű mennyezet: a telepítés fő finomságai

A gyönyörű mennyezet segít abban, hogy a nappali belseje vonzó és érdekes legyen. Egy gyönyörű mennyezet segít abban, hogy a nappali belseje vonzó és érdekes legyen. A dekorációban sok divatirányzat létezik, de a legszembetűnőbb és szokatlan a kétszintű mennyezet, amely nemcsak vonzza a figyelmet, hanem további díszítéssel is teret enged a képzeletnek.

Eredeti kétszintes mennyezet a lakásban: anyagok

Az emeletes mennyezet kialakítása olyan sokrétű, hogy ötleteket meríthet csak az internetről származó fényképből, és különösen a találékonyak készíthetnek saját vázlatot és rajzot a dobozról. A 2 szintes mennyezet fő előnye, hogy tökéletesen elrejti a mennyezeten lévő szabálytalanságokat. Nem igényelnek nagy pénzügyi költségeket és időigényes telepítést. A kétszintes mennyezetek általában egyszerű anyagból készülnek – gipszkartonból, amely nem válogatós a telepítés és a karbantartás során, és nem rendelkezik magas vételárral sem..

Mielőtt folytatná a kétszintű mennyezet felszerelését, előzetesen vásároljon kiváló minőségű anyagokat a javításhoz. Mielőtt folytatná a kétszintű mennyezet felszerelését, előzetesen vásároljon kiváló minőségű anyagokat a javításhoz.

Tehát, mielőtt kétszintű mennyezetet telepítene, tanulmányozza az anyagokat, amelyekkel foglalkoznia kell:

 1. Gipszkarton. Ezt az anyagot széles, 8 milliméteres vastagságú táblákban értékesítik, amelyek méretre vághatók, valamint íves 6 mm -es lemez formájában. A gipszkarton rendkívül tartós.
 2. Fémből készült vezetőprofilok, valamint konzolok hozzájuk. Ezeket a profilokat csavarhúzóval rögzítik a mennyezethez, és speciális keretet hoznak létre, amelyre a gipszkarton van felszerelve.
 3. Mennyezeti fogasok, amelyekre gipszkarton -vezetők vannak felszerelve.
 4. Sarokcsatlakozók és második szintű csatlakozó. Különleges részletek a keret létrehozásához gipszkartonhoz, amellyel összetettebb kialakítást készíthet.
 5. Csapok, horgonyok, önmetsző csavarok – a teljes szerkezet rögzítéséhez és rögzítéséhez.
 6. Serpyanka szalag varratokhoz a gipszkarton dobozban (utolsó szakasz).
 7. Gitt (kezdés és befejezés) az utolsó érdes felületkezeléshez.

Feszítőelemek – fényes, szatén vagy matt, fényképnyomtatás, LED -ek stb. Kiegészíthetik a kétszintes mennyezetet egy lakásban..

A mennyezeti anyagok két szinten történő kiválasztásakor ügyeljen a gyártóra, az alkatrészek sértetlenségére és minőségére, valamint a gyártó garanciális kötelezettségeire.

Hogyan készítsünk kétszintes mennyezetet saját kezünkkel

A gyönyörű kétszintes mennyezet létrehozásához nincs szükség speciális készségekre – az előkészítés, a minőségi anyagok és szerelvények elegendőek lesznek egy érdekes felület kialakításához. Tehát, ha már van rajza egy kétszintű mennyezetről, az alábbiakban lépésről lépésre ismertetjük a telepítési utasításokat..

Nem nehéz kétszintes mennyezetet saját kezűleg felszerelni, a legfontosabb az, hogy alaposan tanulmányozza a lépésről lépésre szóló utasításokat, amelyek segítenek a feszített vászon helyes felszerelésében. Nem nehéz kétszintes mennyezetet saját kezűleg felszerelni, a legfontosabb az, hogy alaposan tanulmányozza a lépésről lépésre szóló utasításokat, amelyek segítenek a feszített vászon helyes felszerelésében.

Felület előkészítése

Tegyen helyet a munkának, tisztítsa meg a területet, és készítse elő a szükséges eszközöket. A mennyezet tisztítása után ajánlott minden anyagot előkészíteni a munkához – rögzítőelemeket, vezetőket és a doboz alapját. Nem szükséges a mennyezet összehangolása a telepítés előtt: a gipszkarton megteszi.

Kétszintű mennyezet sémájának kiszámítása

Ez a szakasz egy kicsit bonyolultabb, és magában foglalja a doboz rajzának elkészítését, a fény létrehozására szolgáló helyek kiszámítását, a szerkezet magasságát, valamint a gipszkarton pontos illesztését a meglévő vezetőkhöz. A 2. szintű plafonra vonatkozó számítás létrehozásához megtekintheti a meglévő sémákat a fotón az interneten, vagy igénybe veheti hasonló gondolkodású emberek segítségét..

Ön önállóan és professzionális tervezők segítségével hozhat létre mennyezeti kialakítást. Ön önállóan és professzionális tervezők segítségével hozhat létre mennyezeti kialakítást.

Vezetőprofilok felszerelése

A kétszintű mennyezet beépítéséhez speciális profilokat rögzítenek a horgonyokhoz, dübelekhez és önmetsző csavarokhoz speciális konzolok segítségével. A 2. szintű mennyezet építésének tervének felvázolása után rajzolhat egy irányító mintát a mennyezetre, és rögzítheti a profilokat ennek a sablonnak megfelelően. Minden profil 1 csavarral van egymáshoz rögzítve, ami merevséget kölcsönöz a szerkezetnek. Vannak csatlakozók két sínhez is, amelyek szorosabbá teszik a teljes szerkezetet..

Gipszkarton rögzítése

Szükséges méréseket végezni, és a keretnek megfelelően kivágni a szükséges alkatrészeket, hogy ne legyenek rések, és minden egyfajta rejtvénybe forduljon. A gipszkarton lapokat 25 centiméteres felszállással rögzítik, és oldalsó részeiket ezenkívül profilos jumperrel a kerethez csatlakoztatják.

Duplex mennyezet: tervek és ötletek 2018 -ra

A 2018-as trendek sokféle dizájnra hívják fel a figyelmet a kétszintű mennyezetek egyszerű és gyönyörű kompozícióinak létrehozására egy lakásban, amelyek nem igényelnek sok szerelési munkát, tömörnek és elegánsnak tűnnek.

A szoba szerves része a szoba belsejében úgy néz ki, mint egy kétszintű, barna vagy homokos színű mennyezet A szoba szerves része a szoba belsejében úgy néz ki, mint egy kétszintű, barna vagy homokos színű mennyezet

A 2 szintes mennyezetek legnépszerűbb színsémái a púderrózsaszín és kék árnyalatok, a lágy pasztell és a fekete klasszikusok. Egy alapvetően új megoldás a színekben kétszintes lila mennyezet – ez a szezon trendje, amely megfelel a gyermekszoba kialakításának és az elegáns hálószoba kialakításának.

A doboz 2018 -as nézetének kialakításakor a következő tervezési megoldások érvényesülnek:

 • Hullám:
 • Kétszintű mennyezet lépcsővel;
 • Feszített mennyezet;
 • Geometriai lehetőségek.

Kétszintű mennyezet a falhoz: hogyan kell elkészíteni

Ez a fajta szobatervezés régóta népszerűvé vált, mivel egyesíti a könnyű telepítést és a bonyolult tervezési megoldás létrehozásának lehetőségét. Az előny természetesen a hullámzó dobozoknak adódik, de a belső tér geometriája sem adja fel pozícióit. Ha göndör mennyezetet telepít egy stúdiólakásba, tökéletesen zónázhatja a teret, funkcionális fülkéket és polcokat alakíthat ki, valamint elhelyezhet egy érdekes világítási rendszert, amely simán áramlik a mennyezetről a falakba..

Ezenkívül a kétszintes mennyezetet díszítheti stílusos reflektorokkal Ezenkívül a kétszintes mennyezetet díszítheti stílusos reflektorokkal

A kétszintű mennyezet felszerelése a falra való átmenettel gyakorlatilag nem különbözik a klasszikus verziótól, az egyetlen dolog, amit meg kell tennie, hogy rajzot és tervet készít a vezetőprofilokról, amelyek lemennek a mennyezetről, és folytatják a klasszikus telepítési módszer.

Ki kell számítani a háttérvilágítás helyét, hogy a dobozban lévő elektromos vezetékeket el lehessen vezetni, valamint ki kell számítani a kapcsoló helyét.

A falra guruló kétszintes mennyezet kialakításának ötleteit az interneten található fényképekből és videókból merítheti, vagy saját maga is előállhat, a lényeg az, hogy pontosan végezze el az összes számítást és mérést.

Kétszintű mennyezet felszerelése: telepítési számítás

A kétszintes mennyezet helyiségbe történő beépítésének kiszámítása az egész folyamat egyik legfontosabb összetevője. Ezt az eljárást több szakaszban kell elvégezni..

A javítási munkák előtt kötelező lépés a mennyezet beépítésének kiszámítása A javítási munkák előtt kötelező lépés a mennyezet beépítésének kiszámítása

Ugyanis:

 1. A mennyezet kerületének kiszámítása, amely megegyezik a profil hosszával a gipszkarton irányában. Ezt az értéket meg kell duplázni, mert a profilokat azonnal két irányba kell felszerelni;
 2. A keret típusú profil rögzítésének kiszámítása a következő képlet szerint történik: helyiség szélessége / 600. A 600 érték a minimális felszállási szint, amellyel a keretvezetőt fel kell szerelni. Így kiszámíthatja a telepítéshez szükséges deszkák számát;
 3. A közvetlen típusú felfüggesztések számának kiszámítása. A képlet szerint állítják elő: (helyiséghossz / 600 szintű felszállás) * az előző képletből származó profilok száma. A kapott szám a működéshez szükséges felfüggesztések száma;
 4. A gipszkarton függőleges rögzítésére szolgáló állványok száma megegyezik a kötőelemek áthidalóinak számával;
 5. Az utolsó lépés a szükséges gipszkarton lemezek számának kiszámítása. Ehhez meg kell találnia az 1. szint és a 2. szint mennyezetének területét, a gipszkarton lemez szabványos méreteit, és egyszerű számításokkal meg kell határoznia a lapok teljes számát..

Fontos! Minden fal hosszát meg kell mérni, mert vannak olyan esetek, amikor két párhuzamos fal különböző mutatókkal rendelkezik, és akkor speciális számítást kell végeznie.

Emeletes mennyezet: hol található a rajz

Azok számára, akik úgy döntöttek, hogy saját kezükkel szerelik fel a kétszintű mennyezetet, szakemberek segítsége nélkül, számos építési fórum található az interneten, ahol segítséget kaphat olyan szakemberektől vagy olyan emberektől, akik már maguk telepítették ezt a mennyezetet..

Ezenkívül az interneten megtalálható érdekes mesterkurzusok elmondják a feszített mennyezet telepítésének titkait Ezenkívül az interneten megtalálható érdekes mesterkurzusok elmondják a feszített mennyezet telepítésének titkait

Mindenesetre a hálózat kiterjedésében rengeteg olyan anyag található, amelyek részletesen leírják a 2. szintű mennyezetek telepítésének folyamatát, valamint rajzok és számítások a példákra vehető helyiségekre..

A kétszintes mennyezetről készült videók és fényképek sokfélesége nem hagy inspiráció nélkül, és otthon könnyen felépíthet egy hasonló szerkezetet. A legfontosabb dolog azonban az anyagok pontos kiszámítása, megvásárlása és a doboz eredeti vázlatának elkészítése, amely figyelembe veszi az összes preferenciáját..

Mennyire csökken a kétszintű mennyezet a szerelés során

A kétszintes mennyezet egyik fő tulajdonsága, hogy „ellopja” a teret, és ezért alkalmasabb a magas mennyezetű házakba történő beépítésre. Azonban sokféle keret létezik, amelyeket az alacsony mennyezetű emberek megengedhetnek maguknak, hogy lakásba telepítsék..

A kétszintes kialakítás tökéletesen illeszkedik a magas mennyezetű vendégszobába A kétszintes kialakítás tökéletesen illeszkedik a magas mennyezetű vendégszobába

A szint, amelyre a mennyezet leeshet, 2 és 20 centiméter között mozog. Mindez a telepítés néhány árnyalattól függ:

 • Az alacsony mennyezetű házakban ajánlott kétszintes mennyezetek egyszerű rendszerrel történő felszerelése, kerülje a többrétegű, ami leengedi a mennyezetet. Ehhez ajánlatos nem túl széles profilokat és gipszkarton lapokat venni, valamint erőteljes világítási rendszert létrehozni, amely kibővíti a teret. Különösen sikeresen kombinálható kétszintű feszített mennyezetekkel;
 • Ha a helyiség lapos mennyezetű, akkor a kétszintű rendszer nem csökken több mint 3 centiméterrel. Rések és szabálytalanságok jelenlétében ez az érték akár 10 cm -re is növekedhet, mivel a profilozó rész nem fog teljesen a mennyezethez tapadni, hanem ezekhez a szabálytalanságokhoz lesz rögzítve;
 • Komplex világítási rendszer jelenlétében a mennyezet csökkenésének mértéke is emelkedni fog. Például a LED -ek rögzítésekor 4 cm, csillárral – körülbelül 6 cm;
 • Ha szellőzőrendszert szerelnek a 2. szint mennyezetébe, akkor annak mélysége elérheti a 20 centimétert. Ez a fajta telepítés a legalkalmasabb a magas mennyezetű lakásokhoz, amelyek képesek leereszkedni ilyen sok centiméterrel..

Duplex mennyezet (videó)

A kétszintű mennyezetek hosszú ideje beléptek a tervezés területére, de minden évben egyre inkább átalakulnak, ötvözve az innovatív trendeket és ötleteket. Természetesen nem lesz nehéz kétszintes mennyezetet felszerelni-különösen, ha megfelelő előkészítéssel és kiváló minőségű anyagokkal rendelkezik, és a kész szerkezet megjelenése sok éven át örömet okoz Önnek, mivel ez a fajta dekoráció, hidd el , hamarosan nem megy ki a divatból!

Kétszintű mennyezet kialakítása (belső fotó)