Hogyan lehet az üveg mennyezetet a belső tér fő elemévé tenni

A fényes mennyezetek az utóbbi időben népszerűek lettek: sok modern formatervezési stílushoz alkalmasak. A fényes mennyezetek az utóbbi időben népszerűek lettek: sok modern formatervezési stílushoz alkalmasak. A haladás azonban nem áll meg: most egyre gyakrabban láthat különböző formájú és színű mennyezetet. Például matt, fényes és mások.

A plexi típusai

A mennyezethez megfelelő plexi kiválasztásához először meg kell értenie, hogy végül mit szeretne kapni: szépséget vagy funkcionalitást. Talán még mindkettő.

A legtöbb tervezési irányhoz a mennyezet, amely képes fényt továbbítani, megfelelő. A tervezési irányok többségéhez a mennyezet, amely képes fényt továbbítani, megfelelő.

A mennyezet plexi típusai a következők:

 • Átlátszó plexi (sima).
 • Átlátszó plexi (hullámos).
 • Matér plexi.
 • Színezett plexi.

Milyen típusú háttérvilágítású plexi mennyezetet válasszon

Nézzük meg közelebbről, hogy milyen típusú plexi alkalmas az Ön céljaira, valamint azt, hogy milyen mennyezetet kaphat ennek eredményeként..

A közelmúltban népszerűvé váltak a különböző képekkel és mintákkal rendelkező mennyezetek. A közelmúltban népszerűvé váltak a különböző képekkel és mintákkal rendelkező mennyezetek.

Az átlátszó anyagok előnyei:

 • Az ilyen anyag tökéletesen átengedi a fényt, így a mennyezet fényesnek és “élőnek” tűnik.
 • Az átlátszó, sima anyag fényes fényű – ez lehetővé teszi, hogy még bájosabb legyen a mennyezet.
 • Az ilyen típusú plexi tökéletesen továbbítja a képet. Például, ha van egy rajz a mennyezeten. Ezenkívül sima plexit használnak a ház tetőjére a csillagos ég megfigyelésére..

A hullámos, átlátszó plexi előnyei

 • Az elülső hullámos üveg változatos mintázattal rendelkezik: ez a hatás lehetővé teszi a fény szokatlan módon történő eloszlását.
 • Sokféle hullámos plexi létezik. Például: négyzet, kör, rombusz, ovális és így tovább.
 • Ez a fajta üveg titokzatos elmosódottságot árul el a mennyezet mintájáról..

A hullámos üveg kiváló szilárdsággal és hőállósággal rendelkezik A hullámos üveg kiváló szilárdsággal és hőállósággal rendelkezik

Mindezek az előnyök ellenére a hullámos plexinek számos hátránya van..

Plexi mennyezet a lakás belsejében (videó)

A világító üveg mennyezetek típusai

Az üveg mennyezet egy másik érdekes módja a szoba díszítésének. Annak ellenére, hogy a mennyezet egy kis helyet „elfogyaszt” a telepítés során, végül az üvegplafon éppen ellenkezőleg, könnyedséget kölcsönöz a helyiségnek, és még vizuálisan is megemeli a mennyezetet, lebegő hatást keltve.

Első pillantásra az üveg törékeny és megbízhatatlan anyag a szoba egészének díszítéséhez, nem beszélve a mennyezetről. De az üvegfajtákat szó szerint nem lehet számolni: egyeseket nem lehet megkülönböztetni erejüktől más építőanyagokkal.

A tükrözött mennyezet vizuálisan megnövelheti a szobát A tükrözött mennyezet vizuálisan megnövelheti a szobát

A legnépszerűbb üveg mennyezetek

 • Tiszta üveg.
 • Jégvirágos üveg.
 • Tükör üveg.
 • Mintás üveg.
 • Ólomüveg.

A technológiák nem állnak meg, és ma már bármilyen minta alkalmazható az üvegplafonra. Ez lehet virág, csillagokkal teli ég, vagy akár saját fotó. A háttérvilágítás még több hatást eredményez.

Az ólomüveg alkalmas keleti stílusú szobákba, és hangsúlyozni fogja a helyiségek tulajdonosainak eredetiségét és vendégszeretetét. Az ilyen mennyezeteket meglehetősen nehéz felszerelni, és valószínűleg nem lesz képes egyedül megbirkózni. Először is a speciális alumínium vezetősíneket kell felszerelni. Könnyűek, mégis tartósak – ideális fém az ilyen típusú mennyezetekhez. Ezt az esztergát először a mennyezethez rögzítik, és csak ezután telepítik a dekorációs elemeket..

Az ég képe a szoba általános belsejében nagyon szép lesz Az ég képe a szoba általános belsejében nagyon szép lesz

Ha fényes mennyezetre van szüksége, akkor az üveglapok felszerelése előtt egy LED -szalagot kell elhelyezni a rács szélén..

Mennyezeti kezelés folyékony üveggel

Először is meg kell értenie a folyékony üveg fogalmát. A folyékony üveg elsősorban vízből álló anyag. Kálium- és nátrium -szilikátokat adunk az oldathoz a viszkozitás érdekében. Ha kinyit egy üveg folyékony üveget és alaposan megvizsgálja, látni fogja, hogy az oldat kristályokból áll. Az oldat felületre történő felhordása után ezek a kristályok kitágulnak és kitöltik az összes szabálytalanságot.

A folyékony üveg megvédheti a mennyezetet a legtöbb sérüléstől. A folyékony üveg megvédheti a mennyezetet a legtöbb sérüléstől.

Ha ilyen kompozíciót alkalmaz a mennyezetre, akkor megszűnik engedni a levegőt és a nedvességet..

A folyékony üveg tulajdonságai

 • Az oldat víztaszító hatást fejt ki.
 • Az oldat antibakteriális hatással rendelkezik.
 • Nincs villamosítva.
 • Az oldat alkalmazása után a mennyezet védve lesz a savaktól, és általában erősebb lesz.
 • Az anyag nem ég, ami biztosítja a helyiség tűzbiztonságát.

Hogyan használható folyékony üveg

Folyékony üveg is sokféleképpen használható..

A folyékony üveg és a cementhabarcs keveréke tartósabb lesz. A folyékony üveg és a cementhabarcs keveréke tartósabb lesz.

A leggyakoribb módszerek a következők:

 • Ha folyékony üveget visz fel a mennyezetre, cementtel keverve, akkor maga a mennyezet még akkor sem szivárog, ha zuhog az eső.
 • Ragasztóként használható. Például üveglapok összeragasztásához vagy különböző színű üveg mozaik összeállításához.
 • Ezenkívül az oldat alkalmazásával elkerülheti a penész és a penész kialakulását..

Hogyan lehet ragyogni a folyékony üveg mennyezetet

Nem nehéz folyékony üveget alkalmazni a mennyezetre. A massza sűrű állagú, és nem fog lefolyni. Ezt követően bármilyen rajzot alkalmazhat. Most ez ritka, de az ilyen mennyezetek még mindig megtalálhatók. De ami igazán lenyűgöz majd, és sok jó benyomást tesz rád és a háztartásodra, az az izzó rajz.

Az ilyen mennyezet tökéletes az óvodához: szivárványos karaktereket készíthet gyermeke kedvenc rajzfilmjeiből.

A foszforos festékeket dobozokban vagy dobozokban értékesítik. Az utóbbi lehetőség előnyösebb A foszforos festékeket dobozokban vagy dobozokban értékesítik. Az utóbbi lehetőség előnyösebb

A hálószobához romantikus környezetet hozhat létre. Például festeni a mennyezetet világos skarlát szívekkel.

A mennyezet ragyogásának leggyakoribb lehetőségei:

 • Foszforfestékkel vigye fel a kívánt mintát a folyékony üveg mennyezetre.
 • Folyékony üveg felhordása előtt adjon foszforos festéket az oldathoz: ebben az esetben monokróm fényes panelt kap.
 • Rajzoljon rajzot egy speciális géppel széles nyomtatáshoz. Ehhez szakembert kell hívnia, de higgye el: megéri.

Mi helyettesítheti a folyadékot és a plexit

A folyékony tapéta kiváló alternatíva az üveghez. Lehetővé teszik egy háromdimenziós rajz hatásának létrehozását. A sima üvegekkel ellentétben az ilyen tapéta segítségével tetszés szerint bármilyen mennyezetet vagy mintát adhat a mennyezetnek..

Folyékony tapéta még tökéletlenül lapos felületekre is felvihető Folyékony tapéta még tökéletlenül lapos felületekre is felvihető

Mi szükséges az ilyen tapéta felhelyezéséhez a mennyezetre?

 • Maga a tapéta. Számukat a következő paraméterekkel kell meghatározni: 10 négyzetméterre két és fél kilogramm folyékony tapéta szükséges.
 • Tara, ahol a háttérkép elválik.
 • Gumihenger és spatula.
 • Domborító henger.
 • Permet.

A fényes felület eléréséhez bármilyen színű festéket kell hozzáadnia a tapétához, beleértve a világítót is.

Hogyan díszítsük a mennyezetet folyékony tapétával (videó)

Korábban több lehetőség is volt arra, hogy a mennyezet határozza meg az egész szoba hangját. Általános szabály, hogy valószínűtlen, hogy önállóan boldoguljon. Ezt a munkát speciális berendezések szakemberei végzik. De folyékony üveg és tapéta esetében megmutathatja minden művészi tulajdonságát, és büszkén mutatja meg munkája eredményét barátainak és ismerőseinek..

Példák üveg mennyezetre (fotó a belső térben)