Hogyan készítsünk álmennyezetet kerettel a profilból

Ma az álmennyezet meglehetősen népszerű és igényes, mivel megbízható és tartós Ma az álmennyezet meglehetősen népszerű és igényes, mivel megbízható és tartós. Az álmennyezet szereléséhez speciális hosszú elemeket használnak – fémprofilokat. Az alumínium profil porlasztása miatt ellenáll a nedvességnek és a külső tényezők egyéb negatív hatásainak.

Különféle profilok álmennyezetekhez

Profil – acélszalag. Nagyon vékony, körülbelül 0,6 mm vastag. Az elem hossza eltérő lehet (300-400 cm). Annak érdekében, hogy merev legyen, falain speciális hosszanti hullámosságot készítenek.

Háromféle profil létezik:

 • szögletes;
 • hordozó;
 • átlós.

Mielőtt folytatná a mennyezeti csempe felszerelését, először telepítenie kell a profilokat. Mielőtt folytatná a mennyezeti csempe felszerelését, először telepítenie kell a profilokat.

A tartóprofil szükséges a tartószerkezet alátámasztásához. A teljes készlet tartalmaz egy speciális zárat, amely 2 elem erős összekapcsolásához (átfedés) szükséges. Minden támasztóprofil rendelkezik résszel a keresztprofilokhoz.

A sarokopciók szükségesek a külső sarokcsuklók elrendezéséhez, hogy megvédjék őket a mechanikai igénybevételtől. A sarokprofilok fogyasztását a helyiség kerülete határozza meg, ahol a felfüggesztő szerkezetet szerelik.

Fontos! Bármely videóban a mennyezeti csempe felszerelését csak a telepítési műveletek, nedves befejező folyamatok befejezése után kezdik meg.

A keresztirányú profilokat a résekbe illesztjük, és ütközésig benyomjuk. A végén is vannak zárak. Rajtuk keresztül további fokú stabilitás biztosított, a teljes keret szilárdsága.

Az álmennyezet előnyei fémvázon

A mennyezeti keretet leggyakrabban fémprofilok segítségével hozzák létre. Ez annak köszönhető, hogy bármilyen helyiségben telepíthetők. Ez az anyag nem fél a magas páratartalomtól. A horganyzott acél védelmet nyújt a vegyszerek, sav, tűz és víz negatív hatásai ellen.

Az álmennyezet telepítésekor sokan inkább fémprofilból készült keretet választanak, mert könnyen rögzíthető mind a betonhoz, mind a fa mennyezethez. Az álmennyezet telepítésekor sokan inkább fémprofilból készült keretet választanak, mert könnyen rögzíthető mind a betonhoz, mind a fa mennyezethez.

 Fém keret esetén a telepítési munka sokkal könnyebb. Egy ilyen elem előnye:

 • jó rugalmasság;
 • a szeletelés lehetősége;
 • bármilyen megfelelő formát ölt.

Fontos! A többszintű és ívelt mennyezetek kereteit a fémprofilból készítik. Ez exkluzív formát kölcsönöz a formatervezésnek.

Fa vagy fém álmennyezeti keret

A szerkezet telepítésekor fontos, hogy az álmennyezet hosszú ideig szolgáljon. A legjobb, ha nem fa lécekre, hanem fémprofilokra szereljük. Az utóbbi elemeknek azonban van egy hátrányuk a fából készült tömbökhöz képest. Költségük lényegesen magasabb.

A mennyezet keretének kiválasztásakor figyelembe kell vennie annak minőségét és tartósságát. A mennyezet keretének kiválasztásakor figyelembe kell vennie annak minőségét és tartósságát.

 A fa mennyezeti léc más paraméterekben rosszabb, mint a fém. Az utóbbi lehetőség hosszú ideig szolgálhat. az ilyen előnyöknek köszönhetően:

 • munkaintenzitás;
 • kopásállóság;
 • maximális erőssége.

A szükséges eszközökkel mindenki fel tud függeszteni egy függesztett szerkezetet. Annak érdekében, hogy az eredmény pozitív legyen, és sokáig örüljön a tulajdonosoknak, követni kell az összes munka sorrendjét..

Fontos! A jelölés és a rögzítés különböző módon történik, sok paramétertől függ.

 Fakeretes álmennyezet jellemzője

A keret fa változata előnyös, mivel a fa kényelmes anyag. Ezért könnyű vele dolgozni. A rudak költsége alacsony. További előny, hogy az egész folyamat rövid idő alatt befejezhető..

A fából készült termék hátránya az anyag instabilitása a nedvességgel szemben. Ezt az anyagot nem kell magas páratartalmú épületekben használni..

A fa keret egyszerűbb és költségkímélőbb lehetőség a gipszkarton mennyezet felszerelésére A fa keret egyszerűbb és költségkímélőbb lehetőség a gipszkarton mennyezet felszerelésére

Vízzel érintkezve az anyag deformálódik, megduzzad. Emiatt repedések és különböző hibák jelennek meg az elkészült bevonaton. Ahhoz, hogy megszabaduljon egy ilyen problémától, a mester speciális alkatrészekkel impregnált fa alkatrészeket használ..

A faelemek kiválasztási kritériumai:

 1. Előnyben részesítse a jól szárított anyagokat.
 2. Az anyag nedvességtartalmának körülbelül 13% -nak kell lennie.
 3. A keret alapjának megszerzéséhez az egyes rudak mérete 4 x 4 mm legyen.

Fontos! Fagerendák használatával nem lehet görbe vonalú szerkezeteket összeszerelni, amelyek nagyon népszerűek a modern belső terekben. De hajlított fémprofilok alkalmasak lesznek..

Felkészülés álmennyezeti futókra

Ha gondosan követi az ajánlásokat, bármilyen álmennyezetet saját kezével szerelhet fel. Kezdje a jelöléssel. Ehhez keresse meg a felület legalacsonyabb pontját. Vizuálisan vagy pontosan határozzák meg mérőműszerek segítségével. Fontos megtudni, hogy mekkora az interceiling tér magassága. Ezután jelölést alakítunk ki a kerület mentén..

Az álmennyezetet maga is felszerelheti, a lényeg az, hogy gondosan olvassa el a telepítésre vonatkozó ajánlásokat Az álmennyezetet maga is felszerelheti, a lényeg az, hogy gondosan olvassa el a telepítésre vonatkozó ajánlásokat

A lépésről lépésre történő rögzítési terv a következő pontokból áll:

 1. Válassza ki a fő profilok lefektetésének irányát.
 2. Az egyes profilok közötti rést úgy választják ki, hogy 4-5 cm legyen.
 3. A mennyezet felületére párhuzamos vonalak kerülnek, amelyek szükségesek a vezetők felszereléséhez. A távolság, amelyen a legközelebbi felfüggesztések vannak a falaktól, nem haladhatja meg a 8 cm -t.
 4. Rögzítse a fő profilokat az alaphoz. Telepítésükhöz speciális jelöléseket kell tenni..
 5. Jelölje meg a felületet az építőelemek beállításához.

Fontos! Ezen manipulációk elvégzése után lehetséges egy bélelt mennyezeti felületet kapni hozzávetőleges vonalakkal. A későbbi munka a kiválasztott tervezéstől függ.

A sínek felszerelése az álmennyezethez

A mennyezeti profilok a kerület mentén vannak felszerelve. A rögzítéshez önmetsző csavarokat vagy csapszegeket használnak. A választást a falazat típusa alapján kell meghozni. A rögzítőelemeket 5 cm -es lépésekben kell végrehajtani.

A szerkezet deformációtól való védelme érdekében szalagot kell ragasztani minden elemhez, amely tömítésként szolgál. Az oldalra van ragasztva, amely érintkezik a fallal. Ezzel a manipulációval jó hangszigetelést lehet elérni a helyiségben..

Annak érdekében, hogy a keretet biztonságosan rögzítse a mennyezethez, kiváló minőségű önmetsző csavarokat kell használnia. Annak érdekében, hogy a keretet biztonságosan rögzítse a mennyezethez, kiváló minőségű önmetsző csavarokat kell használnia.

Ezt követően a vezetőprofilok telepítése történik:

 1. Vágja a profilokat hosszú ollóval.
 2. Ragaszkodjon minden falhoz.
 3. Egyenletesen terítse el a mennyezetet.

A profilok fémcsavarokkal vannak egymáshoz csatlakoztatva. Miután sikerült megbirkóznia az összes részlettel és rögzítenie kell őket, kap egy mennyezeti keretet, amelyet előkészítenek a későbbi befejező munkákhoz.

Fontos! Kis méretük miatt a csavarokat bolhának vagy bogaraknak nevezik. Körülbelül 1 cm hosszúak..

Hogyan kell helyesen rögzíteni a profilfogasokat a mennyezethez?

A munka megkezdése előtt tudnia kell, hogyan kell megfelelően rögzíteni a gipszkarton felfüggesztéseket. Az álmennyezeteknél a felfüggesztéseket belső nyílásokba szerelik fel. Ezután minden rögzítőt le kell húzni. Ha jelentős terhelést viselnek rajtuk, a húzás nem következik be..

A függesztett gipszkarton mennyezet lehetővé teszi a mennyezet felületének kiegyenlítését, és elrejti annak fő hátrányait A függesztett gipszkarton mennyezet lehetővé teszi a mennyezet felületének kiegyenlítését, és elrejti annak fő hátrányait

Néhány kézműves inkább akasztókat rögzít a külső lyukakhoz. Ebben az esetben minden egyes “fülön” erőfeszítéssel le kell húznia. Ha a felfüggesztések torzulnak, akkor nem okoz kárt..

Fontos! A lényeg az, hogy a teherhordó elemek alatt van egy utolsó sík..

Álmennyezeti szerelés (videó)

Ezen tippek alapján minden mester megérti, hogy melyik profilt kell választania a tervezéshez. Ha követi a megadott tippeket, tegyen mindent helyesen, akkor nem lesz probléma a javítási folyamat során..

Felfüggesztett mennyezet kialakítása a belső térben (fényképes példák)