Gyönyörű, fényes feszített mennyezet: 10 fénypont

A feszített mennyezet népszerű és költséghatékony módja a mennyezet díszítésére Feszített mennyezet – népszerű és költséghatékony módszer a mennyezet díszítésére A gyönyörű feszített mennyezetet ma már széles körben használják a tervezők a világ minden tájáról. Olyan népszerűségre tettek szert, hogy nehéz elképzelni egy belső teret ilyen mennyezet nélkül. De ez nem volt mindig így. Az a tény, hogy a feszített mennyezetnek bizonyos előnyei vannak más mennyezetekkel szemben..

Hogyan kell ápolni a feszített mennyezetet

Van egy vélemény, hogy könnyű gondoskodni a fényes mennyezetről, de ez egyáltalán nem így van. Valójában az ilyen típusú dekoráció nagy figyelmet igényel, mivel megvannak a sajátosságai..

Szinte minden gyártó azt állítja, hogy az ilyen mennyezetek felszereléséhez használt fólia por-taszító tulajdonságokkal rendelkezik. Ez igaz, de egy ilyen plafont hetente egyszer legalább meg kell törölni.

Tehát mi a bevonat karbantartása:

 • Száraz tisztítás. Az ilyen tisztítást egy erre a célra szánt fúvókával ellátott porszívóval vagy egy speciális géppel hajtják végre, amely összegyűjti a pókhálót és a port a felületről..
 • Száraz tisztítás. A tisztítást egy puha, száraz ragasztódarabbal végezzük, és a teljes felület óvatos törléséből áll.
 • Nedves tisztítás. Speciális vegyszerek használatával óvatosan törölje le a fényességet. Fontos, hogy ne vigyük túlzásba, nehogy megsértsük a film szerkezetét..

A feszített mennyezetet szárazon tisztítják puha velúr vagy mikroszálas kendővel. A feszített mennyezetet szárazon tisztítják puha velúr vagy mikroszálas kendővel.

Fontos, hogy csak speciálisan kialakított tisztítószereket vásároljon fényes mennyezetekhez. Célszerű ezt speciális üzletekben megtenni, különben fennáll annak a veszélye, hogy megsérül a vászon.

Fényes fehér feszített mennyezet: a belső tér díszítése

A fehér szín szinte minden belső térbe gond nélkül illeszkedik, és ha fehér fényes mennyezetet tervez telepíteni a házába, akkor az eredmény minden várakozást felülmúl. Egy ilyen bevonat térfogatos visszaverődést eredményez, amelynek köszönhetően a lakás vizuálisan tágasabb lesz..

A fehér jelenléte a belső térben azt jelzi, hogy a lakás tulajdonosa szereti a tisztaságot. Mindenki tudja, hogy minden szennyeződés nagyon jól látható a fehéren. Mivel a bérbeadó ilyen színt választ a lakásához, ez azt jelenti, hogy tudja, hogy gyakran kell majd takarítani ezt a mennyezetet, de tudatosan megteszi ezt a lépést..

Mindezen előnyök ellenére a fehér, fényes feszített mennyezetnek hátrányai is vannak:

 1. A telepítés összetettsége. A nehézség abban rejlik, hogy a fólia telepítésekor nagyon könnyű megsérülni, és fehéren észrevehetően jobb lesz, mint bármely más.
 2. Tisztítás. A fehér mennyezetet a legnehezebb tisztítani. Mindez annak a ténynek köszönhető, hogy a rossz minőségű tisztítás után a foltok jól láthatók a fényes bevonaton.
 3. Ár. Mivel az ilyen színű mennyezetet nehezebb felszerelni, mint más színeket, az anyag ára valamivel magasabb lesz. A telepítés is többe kerül.

A fehér fényes mennyezet nemcsak a belső teret díszíti, hanem vizuálisan növeli a szoba méretét A fehér fényes mennyezet nemcsak a belső teret díszíti, hanem vizuálisan növeli a szoba méretét

Nem mindenki tudja telepíteni az ilyen bevonatot, ezért jobb, ha a fényes fehér mennyezet telepítését bízza az e terület szakembereire..

Fényes feszített mennyezet: a design előnyei és hátrányai

Mint minden típusú felület, a fényes feszített mennyezetnek megvannak az előnyei és hátrányai. Természetesen sokkal több plusz is van. Ennek köszönhetően nyerte el népszerűségét a fényes mennyezet..

Előnyök:

 • Hosszú élettartam.
 • Telepítési sebesség.
 • A vászon nem gyúlékony, és nem tartja fenn az égést.
 • A PVC fólia alatt nem képződik páralecsapódás.
 • Egy ilyen mennyezetbe szinte bármilyen típusú világítóeszközt szerelhet..
 • A fényes mennyezet vizuálisan jelentősen megnöveli a szoba magasságát.
 • Az anyag ellenáll a korróziónak és a bomlásnak.
 • Vonzó kilátás.
 • A vászon erőssége.

A feszített mennyezeti fólia nagyon tartós, és nem engedi át a vizet, így nem félhet a szomszédok felülről történő elárasztásától.

A tágas és jól megvilágított szobában a kék és fehér anyagok klasszikus kombinációját használják a fényes mennyezet díszítésére, amely A tágas és jól megvilágított szobában a kék és fehér anyagok klasszikus kombinációját használják a fényes mennyezet díszítésére, amely “felemeli” az alacsony mennyezetet és vizuálisan bővíti a teret

Mínuszok:

 1. Az anyag nem tolerálja az alacsony hőmérsékletet, ezért nem ajánlott feszített mennyezet telepítése fűtetlen helyiségekbe.
 2. A film telepítését nem lehet egyedül elvégezni. Szüksége lesz egy asszisztensre.
 3. A fényes fólia többe kerül, mint a matt vagy bármely más.

Miután kiegyenlítette az ilyen típusú bevonatok előnyeit és hátrányait, biztonságosan telepítheti otthonába. Mint látjuk, több előnye van, mint hátránya..

Hogyan történik a fényes feszített mennyezet felszerelése

A feszített mennyezet felszerelése a legnehezebb dolog, de egyedül nem teheti meg. A vásznat saját kezével telepítheti, de mindenképpen segítségre lesz szüksége.

Összesen kétféle telepítés létezik:

 • Szigony módszer.
 • Osztott módszer.

Mindkét módszert széles körben használják a vászon mennyezetre történő felszerelésekor. Hogy melyiket válasszuk, rajtad áll. Csak sebességben és hatékonyságban különböznek egymástól, de összetettségükben szinte azonosak..

A mennyezet rögzítésének szigonyos módszere lehetővé teszi kiváló minőségű és rugalmas bevonat létrehozását, amely ellenáll minden deformációnak A mennyezet rögzítésének szigonyos módszere lehetővé teszi kiváló minőségű és rugalmas bevonat létrehozását, amely ellenáll minden deformációnak

A penge felszerelése szigony módszerrel:

 1. Vászon vásárlásakor ügyeljen arra, hogy területe kisebb, mint a telepítendő helyiség mennyezeti területe. A helyzet az, hogy a telepítés során a film kissé nyúlik..
 2. A mennyezet teljes kerületén speciális vezetőprofilt kell rögzíteni..
 3. Egy speciális pisztoly segítségével fel kell melegítenie a vásznat 60 fokra.
 4. Most rögzítjük a fólia széleit a profilhoz egy fűtőberendezés segítségével.
 5. Nyújtsa ki a fóliát, és továbbra is rögzítse a mennyezeti szegélyeket.
 6. Ugyanezeket a műveleteket kell elvégezni az ellenkező oldalról is..
 7. Amikor a fólia felmelegszik a kívánt hőmérsékletre, azt előre rögzített profilba kell helyezni.

Ne ijedjen meg attól, hogy a film leesik. Lehűlés után zsugorodni kezd, és a mennyezet tökéletesen lapos lesz..

Feszített mennyezet felszerelése vágott módszerrel:

 • A fólia ilyen módon történő felszerelésénél a vásznat valamivel nagyobb területen vásárolják meg, mint a mennyezet területe, amelyre fel kell szerelni.
 • Egy speciális zsinór segítségével rögzítenie kell a rögzítési profilt. A penge széleit rögzítő pengével rögzítheti.
 • Most meg kell húzni a vásznat a profilban, simítsa ki a redőket és rögzítse.
 • A felesleges fóliát építő késsel kell levágni.

Feszes, fényes mennyezet telepítéssel

Ha nem szeretne saját maga részt venni a vászon telepítésében, akkor különösen ilyen esetekben egyes bevásárlóközpontok, amennyiben tőlük vásárolnak anyagokat, lehetővé teszik, hogy az anyag szerelését szakemberek kedvezményesen rendeljék meg..

A feszített mennyezet felszereléséhez magasan képzett szakembereket kell bevonni, akik figyelembe veszik a tulajdonos ízlését, a változó divat tendenciáit, és hatékonyan és időben elvégzik a munkát A feszített mennyezet felszereléséhez magasan képzett szakembereket kell bevonni, akik figyelembe veszik a tulajdonos ízlését, a változó divat tendenciáit, és hatékonyan és időben elvégzik a munkát

Ha a költségvetése lehetővé teszi, hogy munkásokat béreljen a mennyezet PVC -fóliával való díszítésére, akkor jobb, ha ezt teszi. Valószínűleg a képzett szakemberek által telepített mennyezet jobban fog kinézni..

Fényes színű mennyezet

A PVC -fólia színpalettája hihetetlen számú színt tartalmaz, de leggyakrabban kék, barna, szürke és fehér árnyalatokat választanak. Gyakran láthatja a kombinált lehetőségeket..

A legnépszerűbb színkombinációk:

 1. Kék fehérrel.
 2. Piros, feketével.
 3. Narancssárga, fehér.
 4. Barna és kék.
 5. Sárga fehérrel.
 6. Világos zöld, barna.
 7. Fekete és fehér.

Kombinálhatja a színeket, anyagokat és textúrákat. Elég szokatlannak és érdekesnek tűnik..

Mint látható, a fehér szinte mindenhol megjelenik. Ez nem furcsa, mivel a fehér mennyezet szinte mindig jól illeszkedik minden szoba kialakításához..

Hogyan lehet törölni a feszes, fényes mennyezetet

Mivel a PVC fólia nagyon finom polimer anyagokból készül. Ekkor nem minden eszköz és módszer használható a feszített fényes mennyezetek tisztítására. Nem megfelelő gondossággal az anyag nagyon könnyen megsérül, ezért rendkívül óvatosnak kell lennie a mennyezeti tisztítószerek kiválasztásakor és vásárlásakor..

A mosogatószer a legjobb termék a feszített mennyezet ápolásához A mosogatószer a legjobb termék a feszített mennyezet ápolásához

Mi használható a mennyezet tisztítására:

 • Csak puha törlőkendőt vagy szivacsot használjon.
 • Kiválóan alkalmas tükrök vagy ablakok tisztítására.
 • Speciális szalvéták, amelyeket speciális folyadékkal előáztatnak.
 • Habos mosogatószer.

Rendkívül óvatosan járjon el ablak- és mosogatószerek használatakor, mivel nem mindegyik alkalmas mennyezet tisztítására..

Mi nem használható a feszített fényes mennyezet tisztítására:

 1. Csiszolóanyagokat tartalmazó termékek.
 2. Tárgyak szúrása és vágása.
 3. Kemény kefék vagy kaparók.
 4. Háztartási oldószerek.

Természetesen a szaküzletekben megvásárolható termékek a legalkalmasabbak erre az üzletre. Nem olyan olcsók, mint szeretnénk, de nyugodtan használhatja őket, és biztos lehet benne, hogy nem károsítja a feszítő anyagot. Miután megvásárolta a tisztítószert, alaposan tanulmányozza a leírását..

Fényes szürke feszített mennyezet: az egyensúly megtartása

A szürke feszített mennyezetet sok szín kombinálja, de nem minden belső térhez való. Ha túlzásba viszi a szürkét, akkor a szoba komornak tűnik, és ez nagy nyomást gyakorol a pszichére..

A szürke színt a fényes mennyezet kialakításakor kombinálni kell egy világos háttérrel, amely növeli a bevonat tükröződését, hangulatosságot és térfogatot kölcsönöz a helyiségnek A szürke színt a fényes mennyezet kialakításakor kombinálni kell egy világos háttérrel, amely növeli a bevonat tükröződését, hangulatosságot és térfogatot kölcsönöz a helyiségnek

A szürke, fényes feszített mennyezetnek megvannak a maga előnyei:

 • A szürke mennyezeten lévő szennyeződés nem annyira észrevehető.
 • Szinte lehetetlen látni a szürke foltokat.
 • Ha hirtelen megsérül a vászon, akkor könnyebb lesz megjavítani, mint mondjuk egy fehér vagy más színű vászon. Az a tény, hogy a szürke szín nagyon jól elfedi a vászon hibáit..

A kreatív emberek számára az ilyen mennyezet aligha alkalmas, ezért gondosan figyelemmel kell kísérnie a szürke szín egyensúlyát. A szürke felesleg egy szobában depressziós állapotot válthat ki..

Általánosan elfogadott, hogy a szürke hideg, ezért jól illeszkedik a zárt személyiségekhez. Ezenkívül a szürke színt ajánlott irodákban és dolgozószobákban használni. A lakóterekben jobb kombinálni más színekkel..

Fényes feszített mennyezet: vélemények

A fényes feszített mennyezetekről szóló vélemények sokfélék, de legtöbbjük pozitív. Nyilvánvaló, hogy lehetetlen minden embernek tetszeni, ezért negatív válaszok érkeznek azoktól is, akik ilyen mennyezetet telepítettek otthonukba..

Ezenkívül a rugalmas, fényes vásznak nem alkalmasak minden belső térbe..

Ha a költségvetés lehetővé teszi tervező felvételét, akkor jobb, ha ezt megteszi, és a konzultációt követően már világos, hogy telepítse -e a vásznat vagy sem..

Fényes feszített mennyezetek felszerelése (videó)

A nyújtható vásznak színválasztéka nagyon változatos, így nem lesz gond a mennyezet színének megválasztásával. Ezenkívül kombinálhat árnyalatokat, és elegáns színes mennyezetet kaphat. Mivel a feszített vásznaknak több előnye van, mint mínusz, és a pozitív vélemények jelentősen meghaladják a negatívakat, biztonságosan telepíthet ilyen mennyezetet otthonába..

Fényes feszített mennyezet kialakítása (belső fotó)