Feszített mennyezet: a vászon felszerelése és 3 típusú rögzítése

A feszített mennyezet új színeket adhat a belső térhez, stílusosan kiegészítve a szoba kialakítását A feszített mennyezet képes új színeket adni a belső térnek, stílusosan kiegészítve a szoba kialakítását A legkeresettebb módszer PVC -fóliák rögzítésére szigonyos rögzítési módszerrel. A szerelés előtt először meg kell mérni a falak hosszát és az egyik átlót. Ha a mennyezet összetett sokszög alakú, akkor minden falat meg kell mérni. Fontos! Ha a helyiség bonyolult, bonyolult alakú, akkor azt három oldalra kell bontani, a mért oldalakkal.

Feszített mennyezetek felszerelése

A feszített mennyezetre nagy a kereslet, mert nagy szilárdság, stabilitás és kiváló textúra jellemzi őket. A mennyezet könnyen ellenáll az intenzív terheléseknek, és segítségével teljesen elfedheti a mennyezet hibáit és hiányosságait.

A feszített mennyezet nagyon szép textúrájú, és utánozhatja a hatást:

 • Tükrök;
 • Faipari;
 • Üveggolyó;
 • Bársony;
 • Dekoratív vakolat.

Sokan a feszített mennyezetet választják, mert az erő és a kiváló textúra jellemzi. Sokan a feszített mennyezetet választják, mert az erő és a kiváló textúra jellemzi.

Szereljen rögzítőelemeket feszített mennyezetre műanyag tiplik segítségével, mert ezek hosszú ideig problémamentesen szolgálnak. A feszített mennyezetek felszerelési technológiája meglehetősen egyszerű, ehhez először meg kell jelölni a horizontot, majd be kell csavarni a csavarokat. A nyújtószövet szövetét speciális bilincsekre rögzítik, kiegyenesítik, majd hőpisztoly segítségével felmelegítik és óvatosan simítják.

Amíg a vászon felmelegszik, gyorsan be kell illeszteni a szerelt keretbe, mert nagyon gyorsan lehűl. A stretch anyag kihűlése után nagyon szép és egyenletes felületet kap..

Stílusos feszített mennyezet: beépítési technológia

A feszített mennyezetek különböző anyagokból készülnek, így nemcsak a beépítési technológiában, hanem az anyagban is különböznek egymástól, így csak kiváló textúrájúak és tökéletesen illeszkednek minden belső térhez.

A feszített mennyezet a következőkből készülhet:

 • Poliészter szövet;
 • PVC fólia;
 • Üveggyapot.

A feszített mennyezet felszerelése előtt fel kell szerelni a keretet a helyiség teljes kerületére. A feszített mennyezet felszerelése előtt fel kell szerelni a keretet a helyiség teljes kerületére.

A stretch anyag gyártását az Istra cég végzi, a késztermékek értékesítését pedig különböző városokban, különösen Zaporozhye vagy Kostanay városokban. Ez az OKVED kódokkal látható a vállalat tevékenységének dokumentációjában. A feszített mennyezeti függöny felszerelése előtt el kell végeznie az előzetes szükséges méréseket. Ha ezt önállóan nem tudja megtenni, akkor vegye fel a kapcsolatot a szakemberekkel, mert a telepítő segít minden mérésben és a szerkezet helyes és gyors telepítésében. Sok vállalat szakosodott minden típusú feszített mennyezet vagy egy speciális opció telepítésére. Ezért fontos, hogy értékeljük az egyes szerkezetek minden előnyét, hátrányát és telepítési jellemzőjét..

A feszített mennyezet rögzítéséhez használt vásznat szigorúan a helyiség kerülete mentén rögzítik egy speciális bagett segítségével. A bagett egy speciális profilozott sín, amely a fal kerülete mentén van felszerelve. A bagett gyártásához alumíniumot vagy tartós műanyagot használnak.

Modern feszített mennyezet: professzionális szerelés

A feszített mennyezet professzionális felszerelése nagyon gyorsan és hatékonyan történik. A feszített mennyezet professzionális beépítésével jelentősen megnő az élettartama.

A feszített mennyezetek rögzítése háromféle lehet, különösen:

 • Szigony;
 • Clip-on;
 • Shtapikovoe.

Feszített mennyezetet felszerelhet a helyiség teljes rendelkezésre álló területére vagy csak annak egy részére, és a többi helyet más anyagokkal fejezheti be. A feszített mennyezet rögzítésére szolgáló szigonyrendszert csak PVC -fólia feszítésére használják. A szalaghoz hasonló alakú speciális elem hegesztve van a vászonra a szélek mentén. Egy ilyen elem segítségével rögzítik a feszítő szövedéket. A szigonyt bagettbe tekerjük és rögzítjük.

Feszített burkolatot szerelhet mind a teljes mennyezetre, mind annak különálló részére. Feszített burkolatot telepíthet mind a teljes mennyezetre, mind annak különálló részére.

A kapcsos rögzítési rendszer egy speciális műanyag ék használatát jelenti, amely megbízhatóan rögzíti a vásznat, rögzítve a profil belsejében. A rugalmas anyag felszerelése után a profilt speciális mennyezeti öntettel maszkolják. Az üvegező gyöngy nagyon szilárdan tartja a vásznat feszültség alatt a bagettben.

A feszített mennyezet rögzíthető rögzítése kizárólag szövetvásznak felszerelését jelenti. A bagett tartós műanyagból készült. Egy ilyen rögzítőrendszer nem igényel dekoratív szegélylécek használatát..

Fontos! Attól függően, hogy milyen feszített mennyezeti gyártási technológiát alkalmaznak, a vászon kiegyenesítése során a műveletek sorrendje eltérő.

A feszített mennyezetek telepítésének alapvető szabályai

A feszített mennyezet telepítésének folyamata meglehetősen fáradságos, ezért a legjobb, ha kapcsolatba lép egy szakemberrel, mert figyelembe kell vennie a szerkezet telepítésének eljárását és szabályait. Csak szakember tudja kiválasztani a feszítő mennyezet rögzítéséhez szükséges kötőelemeket és vászontípust.

A feszített mennyezet rögzítésének módja közvetlenül számos tényezőtől függ, különösen:

 • Az anyag, amelyből a vászon készül;
 • Mennyezeti terület;
 • Plafon magasság;
 • A világítótestek száma és helye.

A feszített mennyezetet a helyiségben végzett minden javítási munka befejezése után kell felszerelni. A feszített mennyezetet a helyiségben végzett minden javítási munka befejezése után kell felszerelni.

A feszített mennyezet felszerelése előtt feltétlenül be kell fejezni a javítási munkákat minden helyiségben, és alaposan meg kell tisztítani minden felületet a portól és szennyeződéstől. A baguette telepítése előtt meg kell mérni a mennyezet tér kerületét. A méréseket nagyon óvatosan kell elvégezni, mert ez a jövőben sokkal gyorsabban és könnyebben rögzíti a profilokat a helyiség sarkaiban.

Amikor a jelölés teljesen befejeződött, folytathatja a profil felszerelését. A profilt előre meghatározott szinten rögzítik a falakhoz. A profil rögzítéséhez tiplikre és önmetsző csavarokra lesz szüksége.

Amikor a profil teljesen rögzítve van, akkor elkezdheti a fólia felszerelését, előmelegítve a helyiséget hőpisztoly segítségével. Ahhoz, hogy a felület sima legyen, a vásznat nagyon egyenletesen kell nyújtani, a sarkoktól kezdve, és fokozatosan a középpont felé haladva. Ha szövetvászon és nem PVC -fólia telepítését végzik, akkor a vásznat ki kell nyújtani, kezdve a szoba közepétől a sarkokig.

Mennyi a feszített mennyezetek szerelési ideje

Sokakat érdekel, hogy mennyi ideig tart a feszített mennyezet felszerelése és hogyan van felszerelve. A kötőelemek és a vászon rögzítésének ideje a telepítés jellemzőitől és a végrehajtott szerkezet összetettségétől függ. Feszített mennyezet – különleges kialakítás, amely lehetővé teszi a ház belsejének nagyon gyors megváltoztatását és finomítását.

Stílusosan és gyorsan átalakíthatja a belső teret egy szobában egy gyönyörű nyújtó vászon segítségével Stílusosan és gyorsan átalakíthatja a belső teret egy szobában egy gyönyörű nyújtó vászon segítségével

A feszítőháló kialakításától függetlenül mindig így néz ki:

 • Fényűzően;
 • Elegáns;
 • gyönyörű.

Ha minden feltétel teljes mértékben teljesül abban a helyiségben, ahol fel kell szerelni a feszített mennyezetet, akkor a teljes szerkezet telepítésének és a vászon nyújtásának folyamata legfeljebb 2-3 órát vesz igénybe. A többszintű mennyezetek felszerelése kétszer hosszabb időt vehet igénybe. A feszített mennyezet helyes telepítésével az egész szerkezet hosszú ideig szolgál. A feszítő szövet sajátosságaitól függően a rögzítés módját választják ki. Sok cég garanciát vállal a feszített mennyezet felszerelése után.

A feszített mennyezetek egyszerű felszerelése

A feszített mennyezet meglehetősen szilárd szerkezet, amely régóta része az építési folyamatnak. Ez egy speciális szerkezet, amely vékony, de kellően erős vászonból áll, amelyet különleges módon nyújtanak az előkészített keretre..

Ezt a kialakítást a következők jellemzik:

 • Megbízhatóság;
 • Erő;
 • Hosszú élettartam.

A feszített mennyezetet nemcsak fényűző kialakítása jellemzi, hanem nagyfokú megbízhatóság is. A feszített mennyezetet nemcsak fényűző kialakítása jellemzi, hanem nagyfokú megbízhatóság is.

A telepítési módot a feszítőszalag rögzítésének típusa határozza meg. A rögzítési elv alumínium profil vagy PVC díszlécek használatán alapul. Ilyen rendszereket használnak a keret felszerelésére, amelyet ezután szilárdan rögzítenek a mennyezethez vagy a falakhoz. Abszolút bármilyen típusú rögzítés kiválasztásakor nagyon fontos biztosítani a szerkezet szilárdságát és megbízhatóságát, valamint a mennyezetre feszített vászon által létrehozott tartós feszültséggel szembeni ellenállását. Ezért a keret rögzítését tégla, beton vagy fa alapú megbízható és tartós mennyezeti födémhez kell elvégezni. Ha a mennyezet fából készült, akkor a nagyobb merevség érdekében speciális rögzítőelemeket kell felszerelni a teljes kerület mentén.

Fontos! A feszített mennyezetet úgy kell felszerelni, hogy a függöny és a mennyezet közötti tér le legyen zárva, és ne kerüljön levegő.

Hogyan szerelje fel a feszített mennyezetet saját maga

Sokan nem fordulnak szakemberekhez feszített mennyezet szereléséhez, mert úgy gondolják, hogy saját kezűleg fogom telepíteni, mert így további pénzt takaríthat meg. A nyújtó vászon önálló telepítése bizonyos ismeretek és készségek, valamint speciális eszközök jelenlétét vonja maga után.

A feszített mennyezetet saját maga is felszerelheti, a lényeg az összes szükséges anyag megvásárlása és a felület előkészítése A feszített mennyezetet saját maga is felszerelheti, a lényeg az összes szükséges anyag megvásárlása és a felület előkészítése

Ahhoz, hogy saját maga végezze el a feszített mennyezet felszerelését, a következőkre van szüksége:

 • Tisztítsa meg a mennyezetet a régi bevonattól;
 • A felület előkészítése a javítási munkákhoz;
 • Vegye fel a szükséges anyagokat;
 • Gondolja át a világítási rendszert;
 • Jelölje meg a mennyezeti helyet és szerelje fel a rendszert.

Minden feszített mennyezethez utasítások és szerelési rajzok tartoznak, így a telepítést saját maga is elvégezheti, a legfontosabb az, hogy az összes szükséges manipulációt nagyon hatékonyan és körültekintően hajtsa végre, mert ettől függ a szerkezet tartóssága..

A feszített mennyezet otthoni telepítéséhez a legjobb, ha szövetkendőt használ, mert egy ilyen szerkezet nem igényel speciális berendezést. Ebben az esetben nagyon fontos figyelembe venni a telepítési szabályokat és a biztonsági jellemzőket..

Feszített mennyezet felszerelése (videó)

A feszített mennyezetre nagy a kereslet. Ez egy nagyon robusztus és megbízható konstrukció. Ennek a szerkezetnek a telepítésekor azonban jobb kapcsolatba lépni egy szakemberrel..

Stretch mennyezet kialakítása (fotó)