A mennyezet kiválasztása irodaterületre

Az irodában lévő gyönyörű mennyezet harmóniát és kényelmet kölcsönözhet a belső stílusnak. Egy szép mennyezet az irodában harmóniát és kényelmet hozhat a belső stílusba. Egy jó, modern vezető tudja, hogy alkalmazottai magas termelékenységéhez kényelmes körülmények szükségesek. Ezért különös figyelmet fordítanak az iroda belsejére. Az irodák mennyezetének ötvöznie kell a praktikumot, a kényelmet és a jó esztétikai megjelenést..

Irodai mennyezeti követelmények

Az iroda plafonjára vonatkozóan számos követelményt támasztanak.

Az iroda mennyezetének kiváló hangszigeteléssel és fényvisszaverődéssel kell rendelkeznie Az iroda mennyezetének kiváló hangszigeteléssel és fényvisszaverődéssel kell rendelkeznie

A legalapvetőbb:

  • Jó zajszigetelés, mivel a zaj hiánya hozzájárul a jó teljesítményhez
  • Környezetbarát anyagok. Azoknak az embereknek, akik 8-10 órát töltenek az irodákban, csak meg kell teremteniük a biztonságos munkakörülményeket.
  • Fényvisszaverődés. Ettől a tényezőtől függ, hogy el lehet -e hagyni a természetes fényt, vagy nem.
  • Lángálló anyagok használata. A mennyezet nem bocsáthat ki mérgező vagy egészségre veszélyes anyagokat magas hőmérsékleten. Ez a tényező különösen akkor fontos, ha az irodahelyiség egy sokemeletes épületben található, mert sokkal több időt vesz igénybe az emberek evakuálása egy sokemeletes épületből..
  • Az iroda mennyezetének meg kell egyeznie a belső térrel és a pénzügyeivel.

Mennyezet az irodában (videó)

Irodai mennyezetek, típusuk

A vakolás a legolcsóbb módszer. Bár ez a módszer gyakoribb a lakóépületekben, semmi sem akadályozza meg, hogy irodákban alkalmazzák. Mivel a vakolat a mennyezetre van felhelyezve, lehetséges a felső berendezés felszerelése, és ez vezetékek megjelenését vonja maga után a mennyezeten. Ezenkívül az esztétikai megjelenés érdekében szükség van a mennyezet kiegyenlítésére..

Gipszkarton mennyezet: előnyök és hátrányok

Ennek a kialakításnak a fő előnye, hogy képes elrejteni a mennyezeti födém hibáit és hibáit. Ez a fajta mennyezet lehetővé teszi szinte bármilyen világítás használatát. Egy másik plusz a jó ár. Ezenkívül a gipszkarton környezetbarát anyag. Nem tartalmaz mérgező anyagokat, valamint egészségre káros szennyeződéseket, ugyanakkor tűzálló.

A mínuszok közül megemlíthetjük azt a tényt, hogy nem érdemes gipszkarton mennyezetet telepíteni magas páratartalmú helyiségekbe, mivel ez az anyag gyorsan használhatatlanná válik..

Telepítéskor az irodai magasságtól körülbelül 10 centiméterre lesz szükség, ami sok a többi mennyezethez képest.

A gipszkarton mennyezet egy irodában olyan költségvetési lehetőség, amely elrejti a mennyezet minden egyenetlenségét. A gipszkarton segítségével egyedi és egyedi mennyezeti kialakítást hozhat létre A gipszkarton mennyezet egy irodában olyan költségvetési lehetőség, amely elrejti a mennyezet minden egyenetlenségét. A gipszkarton segítségével egyedi és egyedi mennyezeti kialakítást hozhat létre

Feszített mennyezet: előnyök és hátrányok

A feszített mennyezetek felszerelése nem tart tovább egy napnál, ami nagyon fontos az alkalmazottak munkája szempontjából. Ezenkívül a film, amelyből a vászon készült, nagyon praktikus. Ez jól használható többszintű mennyezetekhez, valamint más összetett konfigurációkhoz. Annak ellenére, hogy a vászon film, a tökéletesen lapos és szilárd mennyezet hatása létrejön..

A feszített mennyezet antisztatikus, és nem vonzza a port és a szennyeződést. Gyakorlatilag nincs szükség a mennyezet ápolására, csak néha törölje le. Páralecsapódás nem képződik rajta, ami a többszintes irodáknál fontos.

Vannak árnyoldalai is. Például a feszített mennyezet nagyon függ a hőmérséklettől. Ezért óvatosnak kell lennie a világítással, hogy ne károsítsa a mennyezetet..

Ezenkívül megfigyelhető egy speciális szag jelenléte. Ez a probléma viszonylag gyorsan megoldható. Ha a helyiség jól szellőzik, a szag 2-3 napon belül eltűnik. Egy másik dolog, ha a mennyezet felszerelése télen történik..

Emlékeztetni kell arra, hogy a film érzékeny az éles tárgyak okozta mechanikai sérülésekre. És szinte lehetetlen javítani az ilyen károkat..

A legnépszerűbb lehetőség a mennyezet befejezésére az irodában a nyújtás. Antisztatikus tulajdonságainak köszönhetően egyszerűen nélkülözhetetlen és kiváló módja lesz a mennyezet díszítésére az irodában. A legnépszerűbb lehetőség a mennyezet befejezésére az irodában a nyújtás. Antisztatikus tulajdonságainak köszönhetően egyszerűen nélkülözhetetlen és kiváló módja lesz a mennyezet díszítésére az irodában.

És a fő hátrány az ár. A feszített mennyezet drága öröm, és nem mindenki engedheti meg magának..

Az álmennyezetek típusai

  • Rack mennyezet.
  • Kazettás mennyezet.

Az állvány mennyezete alumínium keretből áll, amelyet a mennyezethez rögzítenek, és hosszú, keskeny panelekből, amelyek a kerethez vannak rögzítve. Szükség esetén ezek a lécek könnyen szétszerelhetők.

A kazettás mennyezetek szintén alumínium kerettel rendelkeznek, de eltérő szerkezetűek. A hosszú keskeny panelek helyett a paneleket kis cellák formájában rögzítik a kerethez.

Az álmennyezetek előnyei és hátrányai

Az álmennyezet a következő előnyökkel rendelkezik: tűzálló, környezetbarát, kiváló fényvisszaverő képesség Az álmennyezet a következő előnyökkel rendelkezik: tűzálló, környezetbarát, kiváló fényvisszaverő képesség

Az ilyen típusú mennyezet fő előnye a mennyezeti panelek színeinek és textúráinak nagy választéka. Tűzálló és környezetbarát, és néhányuk antibakteriális bevonattal is rendelkezik. Az álmennyezetek jó fényvisszaverő képességgel rendelkeznek, és lehetővé teszik a hangszigetelést és a szükséges kábelezést a mennyezet közötti térben. Az ilyen típusú mennyezethez speciális lámpatesteket és ventilátorokat értékesítenek..

Az álmennyezetek fő előnye, hogy gyorsan kinyithatja a mennyezet kívánt részét, és például kicserélheti a vezetékeket vagy valami mást..

Az ilyen típusú mennyezet egyetlen hátránya a magas ár..

Az irodai mennyezet magassága

Az irodaterület mennyezetének olyan magasnak kell lennie, hogy az álmennyezet alatt 15-25 centiméter legyen megkülönböztethető tőle. Az álmennyezetek felszerelését csak szakember végezheti, és ha nem teszi ezt ügyesen, akkor a lemezek közötti hézagok és rések láthatók lesznek.

Irodák esetében a minimális megengedett mennyezetmagasság 3 méter. Irodák esetében a minimális megengedett mennyezetmagasság 3 méter.

Irodaterület vakolása esetén a helyiség magassága nem változik, ami nem mondható el más lehetőségekről:

  • a gipszkarton mennyezetet levonják a teljes magasságból, körülbelül 10 centiméterből.
  • a feszített mennyezet körülbelül 5 centimétert vesz igénybe.
  • az álmennyezetek 15-25 centimétert vesznek igénybe.

Nem szabad elfelejteni, hogy elegendő helyet kell hagyni a vezetékek, a világítás és a hangszigetelés felszerelésére..

Mennyezetek felszerelése az irodában

A mennyezetek felszerelése nem lehet gondatlan, mert ha a telepítést rosszul hajtják végre, ez befolyásolja a megjelenést.

A vakolás lehetőségét saját maga is elvégezheti, ha rendelkezik bizonyos készségekkel. Ha nincsenek ott, akkor a mester munkája nem kerül sokba.

A nagy irodák esetében a leggyakoribb és legkényelmesebb megoldás a kazettás mennyezetek felszerelése A nagy irodák esetében a leggyakoribb és legkényelmesebb megoldás a kazettás mennyezetek felszerelése

Gipszkarton mennyezetek felszerelése

Az ilyen mennyezetek telepítésekor be kell tartania ezt a szabályt – a lapokat sakktábla mintába kell telepítenie.

Annak érdekében, hogy a csavarfej ne törje át a gipszkarton lapot csavarozáskor, használjon speciális csavarhúzó -rögzítőt korlátozóval.

Modern mennyezet az irodában

Az irodában a mennyezet harmonikusan illeszkedjen az összképbe. Különösen jól néznek ki a többszintű mennyezetek és a spot világítás, mivel lehetővé teszik a szoba területének harmonikus lehatárolását. A modern mennyezeteket egyre inkább ventilátorokkal és légkondicionálókkal, valamint hangjelző rendszerrel szerelik fel..

Ha a szervezet költségvetése lehetővé teszi, akkor megvalósíthatja a legmerészebb és legeredetibb ötleteket a mennyezet kialakításához Ha a szervezet költségvetése lehetővé teszi, akkor megvalósíthatja a legmerészebb és legeredetibb ötleteket a mennyezet kialakításához

A mennyezetek, amelyeken nyomtatott fotó látható, most trendben vannak. A képek nagyon változatosak lehetnek – a lényeg az, hogy ne zavarják a munkát. A képeket többnyire feszített mennyezetre nyomtatják.

Lámpák az irodában a mennyezeten

Az irodában a megvilágítási tényező fontos szerepet játszik, hiszen az alkalmazottak termelékenysége ettől függ. Általában világítással határolják be a munkaterületeket..

A világítás az irodában a fő tényező, amelytől az alkalmazottak hatékonysága függ A világítás az irodában a fő tényező, amelyen az alkalmazottak hatékonysága függ

Magas mennyezetű irodákhoz a maximális fényszóródású lámpatestek, alacsony mennyezethez pedig irányított vagy közvetlen fényű lámpatestek alkalmasak.

Napjainkban a LED -es világítás a népszerűség csúcsán van, de hátránya, hogy csak egy irányba bocsátanak ki fényt. Ezzel szemben a fénycsövek különböző irányokban bocsátanak ki fényt..

LED lámpák az irodában (videó)

Az összes mennyezet típusának mérlegelése után kiválaszthatja a legmegfelelőbb opciót, figyelembe véve az iroda magasságát, konfigurációját és világítását. A lényeg az, hogy a mennyezet praktikus, és ugyanakkor hozzáértő módon kombinálható az általános kialakítással. Ha követi az összes korábban leírt tippet, akkor biztosan sikeres lesz.!

Mennyezeti kialakítás irodahelyiségben (belső fotó)