A matt mennyezet textúrája otthonának belsejében

A klasszikus stílusú, matt feszített mennyezet szerelmesei imádni fogják Ha a felújítás során a feszített mennyezetet vagy a plexit választotta, és valódi konzervatívnak tartja magát bármilyen helyiség kialakítása szempontjából, akkor a matt bevonatok a legjobban megfelelnek Önnek, és megfelelnek minden követelményének és paraméterének. Fő különbségük a fényes anyagtól az, hogy a matt mennyezetnek köszönhetően a szoba klasszikus, egyedi stílust kaphat. Ha alulról nézi, az az érzése támad, hogy a felület gondosan vakolt és meszelt. Igaz, az ilyen anyagok sokkal tovább tartanak..

A matt mennyezet előnyei

Ez a fajta bevonat egy felülmúlhatatlan és egyedülálló klasszikus változata, amely bármilyen belső térbe alkalmas. A matt mennyezet kétségtelen előnyei, hogy ideális stílusmegoldássá válnak azok számára, akik nem kísérleteznek, hanem szeretik a visszafogottságot és az egyszerűséget. Ennek a vászonnak köszönhetően stílusos design kompozíciót hozhat létre, amelyben az ilyen luxus elemek egyszerűen lenyűgözően kiemelkednek – terjedelmes oszlopok, stukkó formázás, exkluzív dekoráció, dizájner bútorok és természetesen régiségek.

A matt feszített mennyezet ideális azokban a helyiségekben, ahol diszkrét és egyszerű stílusra van szükség. A matt feszített mennyezet ideális azokban a helyiségekben, ahol diszkrét és egyszerű stílusra van szükség.

A fehér mennyezet és kétségtelen előnyei

 • A matt bevonatok megkülönböztető jellemzője a tökéletesen lapos és szilárd mennyezet hatása, mivel jó sűrűségű, nedvességállóságú, így tökéletes a fürdőszobában.
 •  Az ilyen típusú anyagok sokáig megőrzik színüket, és elnyomják a nem kívánt fényeket és visszaverődéseket..
 • A fehér bevonat a legolcsóbb és megfizethető: ugyanakkor olcsó, bár kiváló minőségű, tartósságú és szilárd.

Az árnyalatok sokfélesége kielégíti a ház vagy lakás legigényesebb tulajdonosának követelményeit is. Nemcsak egy közönséges, fehér mennyezetet telepíthet, amely tökéletesen illeszkedik a szoba kialakításához, hanem bármilyen más árnyalatot is választhat. Például a szürke hangsúlyozhatja a szoba színét..

Matt feszített mennyezet (videó)

A matt mennyezet jellemzői és textúrája

Az ilyen típusú ruhákat tartósságuk jellemzi. Tűz esetén az anyag védve van a gyulladástól. A matt mennyezet ideális új sokemeletes épületekhez, amelyek összezsugorodhatnak. Ha megnézi a katalógust különböző textúrájú és sűrű árnyalatú fényképekkel, akkor valószínűleg ezt az opciót részesíti előnyben. Ha nem szeretne banális fehér színt használni a belső térben, akkor a fekete, például a fürdőszobában nagyon hasznos lesz. A sötét árnyalatú mennyezetek ma meglehetősen releváns megoldás..

Ha a matt feszített mennyezetet nézi, akkor vizuálisan úgy néz ki, mint egy normál, tökéletesen fehérre meszelt vagy festett. Ha a matt feszített mennyezetet nézi, akkor vizuálisan úgy néz ki, mint egy normál, tökéletesen fehérre meszelt vagy festett.

A fürdőszoba és a matt mennyezet a legjobb megoldás

A magas páratartalmú helyiségekben a legfontosabb az anyag nedvességállósága. Ez a matt mennyezet fő előnye. Ezen kívül por-taszító hatása van, így mindig tisztának tűnik. A szennyeződések eltávolításához a felületről csak egy normál nedves törlőkendőre van szüksége. Ezenkívül ez a fajta anyag megakadályozza a penész és a penész növekedését. És a legfontosabb az, hogy egy ilyen mennyezet felülről védve van az öblöktől a többszintes épületekben. Szorosan fogja a vizet, amíg el nem engedi a lámpa vagy csillár lyukán. Ezt követően a díszítő elem eredeti formáját veszi fel..

A legtöbb tervező azt javasolja, hogy matt feszített mennyezetet szereljenek a fürdőszobába, mivel nagyon lenyűgözőnek tűnnek benne. A legtöbb tervező azt javasolja, hogy matt feszített mennyezetet szereljenek a fürdőszobába, mivel nagyon lenyűgözőnek tűnnek benne.

A fürdőszoba tökéletesen fog kinézni matt fehér vagy fekete mennyezettel. Mielőtt eldöntené, milyen textúrára van szüksége, először is gondolnia kell preferenciáira. Maga az anyag mindenhol ugyanaz, kivéve a szövetburkolatokat és az üveg mennyezetet..

Matrac üveg a mennyezethez: mi a fénypont

A plexi a szerves üveg egyik fajtája, amelynek fényáteresztő képessége 25-75%. Gyakran ezt a típusú bevonatot minden ismert akrilüveg, matt plexiüveg vagy egyszerűen akril nevezi. Nagyon gyakran akril anyagot használnak a kültéri reklámokhoz. Ezenkívül a matt üvegfelületeket széles körben használják a belsőépítészetben..

A matt plexi kiváló választás az erős és tartós dekoratív anyagokhoz a mennyezethez A matt plexi kiváló választás az erős és tartós dekoratív anyagokhoz a mennyezethez

A plexi megkülönböztető jellemzői:

 • Az átlátszó üveghez hasonlóan a matt, akril felületek többféle módon készülnek: extrudálás és öntés.
 • A fehér akril felület egyenletes, sima és átlátszó vagy átlátszatlan.
 • A fehér díszítőelem egyik vagy mindkét oldalán érdes felületű. Ugyanakkor a fényrészecskék szóródásának hatása a fény megrepedése miatt érhető el a meglévő felületi egyenetlenségeken és különböző mikroszkopikus hibákon. Ezenkívül az egyszerű plexi teljesen átlátszó lehet..
 • A fagyott hullámos plexi lenyűgöző volumetrikus és kifejezett mintázattal rendelkezik az egyik felületén. Az üvegfelület fő előnye a minta kifejezett térfogata, amely elrejti az esetleges karcolásokat és hiányosságokat
 • Az árnyalatok nagy választéka lehetővé teszi bármilyen belső tér díszítését.
 • A plexin áthaladó fény tökéletesen szórt, így teljesen egyenletes és kellemes az érzékeléshez.
 • A matt akril megkülönböztethető szilárdságától és tartósságától.
 • Az üveg felülete tökéletes a speciális szitanyomáshoz vagy öntapadós alkalmazásokhoz.
 • Az üvegburkolat segítségével mennyezete igazi mesterművé alakítható – lenyűgöző mozaikokkal bélelt ólomüveg ablak.

A matt plexi nem olyan népszerű, mint a feszített mennyezet. Az ilyen anyagokat viszonylag nemrég kezdték használni. A matt plexi nem olyan népszerű, mint a feszített mennyezet. Az ilyen anyagokat viszonylag nemrég kezdték használni.

Ha azt szeretné, hogy lakásának belseje igazi mesterművé váljon, akkor a plexi mennyezetre van szüksége.

Mázolt üveg mennyezet – egyedi belső tér

A matt üveg használata a mennyezet kialakításához meglehetősen friss lett. A hatalmas anyagválaszték lehetővé teszi, hogy valóban valódi művészi kifejezőképességet és eredetiséget érjen el a szoba belsejének kialakításában. Alapvetően a nappaliban a kényelem légkörének megteremtése érdekében a mennyezeti konstrukcióban matt akrilt használnak halvány háttérvilágítással és nyugodt árnyalatokkal. Az irodában a mennyezet főleg semleges tónusú panelekből készül. Nagyon gyakran szürke tónusú mennyezet látható. A háttérvilágítással ellátott akril felületek valóban funkcionális dizájnrészletgé válnak egy ablak nélküli és természetes fényforrás nélküli helyiségben.

A szerves matt üveg szépen elosztja a fényt a helyiségben, miközben jelentősen kompenzálja a hiányzó napsugarakat. Ugyanezen okból az ilyen típusú függesztett burkolat alkalmas olyan helyiségekbe, ahol nagyfokú megvilágításra van szükség, például a konyhában. Ezenkívül ezt az anyagot széles körben használják a nappalik elrendezésében..

A matt plexi vizuálisan egyenletes és kellemes fényt enged át A matt plexi vizuálisan egyenletes és kellemes fényt enged át

A plexi előnyei a mindennapi életben

 • Az akril környezetbarát bevonat, amely nem bocsát ki mérgező anyagokat;
 • Biológiailag közömbös és taszítja a nedvességet, ami nem járul hozzá a gombák és a penész növekedéséhez.
 • Az üveg sok év után is csodálatosnak tűnik..
 • Lemezek – tökéletesen sima és egyenletes felület, amellyel elrejtheti a különböző hibákat – sikertelen javításokat és terjedelmes padlókat.
 • A matt üveg nagyon kényelmes a telepítéshez. Ezenkívül a jövőben nem igényel további feldolgozást..
 • Tökéletesen feldolgozott sima vízzel és semleges háztartási vegyszerekkel.
 • A bevonat könnyen kezelhető.
 • A mennyezet díszítésekor a matt plexi óriási lehetőségeket kínál különféle kísérletekhez és valódi kreativitáshoz..

Anyagmozgatás

A plexi olyan anyag, amely szinte minden típusú feldolgozásra kiváló, nemcsak elektromos szerszámmal, hanem egyszerű kézzel is. Szabadon hajlítható, fúrható és könnyen vágható, anélkül, hogy kárt okozna. Ezenkívül az öntött befejező anyagok sokkal jobban megfelelnek ezeknek a céloknak. Túlzott igénybevétel esetén a plexilap megrepedhet. Ennek elkerülése érdekében gondoskodni kell a felület közvetlen melegítéséről..

A plexi egyedi dekorációs anyag, könnyen feldolgozható A plexi egyedi dekorációs anyag, könnyen feldolgozható

A lapfeldolgozáshoz nemcsak a szúrófűrész optimális, hanem egy egyszerű kézi fűrész is. Az anyag vágási módszerei hasonlóak a polikarbonát feldolgozásának néhány jellemzőjéhez. Meg kell jegyezni, hogy a vágószerszámnak szükségszerűen kis fogakkal kell rendelkeznie, hogy a vágás során az élek a lehető legegyenletesebbek legyenek. Annak érdekében, hogy a lap ne deformálódjon a túlmelegedés miatt a feldolgozás során, lehetővé kell tenni annak gyors lehűtését. Most a fő tényező, amely korlátozza a plexi használatának néhány jellemzőjét, a magas ár.

A könnyű feldolgozhatóság és könnyű gondozás, valamint a dekoratív tulajdonságok a plexi kétségtelen előnyei más befejező anyagokkal szemben.

Plexiüveg feldolgozás (videó)

Tehát a fantáziája és preferenciái, valamint a kiválasztott anyag dekoratív tulajdonságai legyenek a döntő tényezők. Matt feszített mennyezet vagy plexi borítás – ezt Ön dönti el. Végül is mindegyiknek megvannak a sajátosságai.!

Példák a matt mennyezet textúrájára (belső fotó)