Sådan laver du en køkkenbordplade af fliser med dine egne hænder: instruktioner fra mesteren

Flise bordplader kendetegnes ved deres praktiske egenskaber Flise bordplader kendetegnes ved deres praktiske egenskaber Det er ingen hemmelighed, at køkkenets hovedkvalitet er maksimal bekvemmelighed og funktionalitet. Et af køkkenets væsentlige elementer er bordpladen, der let kan laves af keramiske fliser med egne hænder..

Hvorfor fliser

Bordpladen kan hurtigt og let tørres af. Kan også placeres oven på fliserne til varme retter Bordpladen kan hurtigt og let tørres af. Kan også placeres oven på fliserne til varme retter

I sig selv er keramiske fliser et af de mest egnede materialer til arbejdsfladen, da fliserne ikke er bange for fysisk påvirkning, er lette at rengøre og har et behageligt udseende..

Og hvis du selv opretter en flisebelagt bordplade, bliver det en kilde til stolthed for hele familien. Hvordan du gør dette arbejde selv og undgå fejl, vil du lære herunder..

Materialevalg

Når du vælger et materiale til en flise bordplade, skal du overveje alle fordele og ulemper ved dette materiale Når du vælger et materiale til en flise bordplade, skal du overveje alle fordele og ulemper ved dette materiale

Valget af fliser er ikke tilfældigt. Det er et holdbart, funktionelt og visuelt tiltalende materiale. Du kan rengøre fliserne med almindelig sæbe eller opvaskemiddel..

Udover rent keramiske fliser kan du bruge porcelæn stentøjsfliser. Det er mere holdbart og er ikke ringere i sine egenskaber end natursten. Prisen er dog højere i forhold til konventionelle fliser..

Og de tilgængelige muligheder for flisefarveeffekter giver dig nu mulighed for at skabe absolut enhver løsning i dit køkken. Også populære er mosaiksæt med små fliser til køkkenet, som også kan bruges til at dekorere arbejdsområdet..

Bordpladens farveskema kan være helt anderledes. Her kan du kun blive begrænset af din fantasi. Bordpladen kan være ensformig, have et enkelt mønster af flerfarvede fliser (f.eks. Striber i forskellige farver) eller bære et fuldt mosaikmønster af flerfarvede fliser. Det er kun vigtigt at observere farvenes harmoni. Slutresultatet skal passe ind i køkkenets overordnede farveskema..

Størrelsen af ​​fliserne skal vælges baseret på rummets størrelse. I store køkkener er det bedre at bruge fliser med dimensioner på 30×30 cm eller mere. Små fliser vil se godt ud i kompakte køkkener – 15×15 eller 10×10 cm, samt mosaikfliser med en størrelse på op til 6×6 cm.

Råd: Brug ikke ribberede fliser på vandrette overflader. Ujævne fliser er mere behagelige at røre ved, men de har flere ulemper. Vand og snavs kan stagnere i hulningerne, som derefter vil være vanskelige at fjerne med egne hænder..

Påkrævet værktøj

Inden du begynder at lægge fliser, skal du læse reglerne og proceduren for installation af fliser. Inden du begynder at lægge fliser, skal du læse reglerne og proceduren for installation af fliser.

Vi nævnte ovenfor hvilken slags fliser der er brug for. Du behøver dog ikke bruge mange penge på nye fliser. Den gamle, der er tilbage efter renovering i badeværelset eller toilettet, er også ganske velegnet..

Det er let at skære gamle fliser i små stykker alene uden hjælp fra professionelle, til dette har du brug for en speciel maskine – en fliseskærer. Færdig små fliser kan bruges til at skabe et mosaikmønster.

Udover selve de keramiske fliser til byggeri, skal du også bruge:

 • Spånplade 2-6 mm tyk;
 • Flise;
 • Bygningsniveau;
 • Tre spatler – hakket, almindeligt og gummi;
 • Fugtbestandig fliselim;
 • PVA lim;
 • Silikoneforsegling med en svampedræbende sammensætning (vælg farven på fugemassen baseret på flisernes farve og det indre af rummet som helhed);
 • flise fugemasse;
 • fliseskærer;
 • stiksav;
 • selvskærende skruer 4-6 cm;
 • skruetrækker.

Bordplade

Vælg bunden af ​​bordpladen omhyggeligt, for holdbarheden af ​​hele bordpladen vil afhænge af bundens kvalitet. Vælg bunden af ​​bordpladen omhyggeligt, for holdbarheden af ​​hele bordpladen vil afhænge af bundens kvalitet.

Bunden til bordpladen er lavet i hånden af ​​tynde spånplader, som senere fliser med fliser.

Den stationære version af bordpladen er bedst egnet. Flisen på overfladen af ​​bordpladen eller kabinettet vil tilføre den meget vægt, hvilket vil resultere i at flytte bordpladen bliver et meget tidskrævende arbejde, og det vil være meget svært at gøre det på egen hånd. Hvis du beslutter dig for at gøre bordpladen bevægelig, skal du installere de nederste 4 ben af ​​mellemlængde (3-5 cm) eller hjul med en prop.

Spånplader skal fremstilles ved behandling med fugtbestandig imprægnering i 2 gange. Hvis dette ikke gøres, kan basen svulme op ved udsættelse for fugtig luft og deformere bordpladen..

Ved hjælp af træblokke bliver spånplader slået ned i rammen på den fremtidige bordplade. Rammen er fastgjort med søm, og pladerne er allerede fastgjort på selvskærende skruer. Dette giver os en hård base for flisen. Nu skal du fastgøre det afsluttende lag af træ på det..

Lim påføres de indvendige ark af materialet. Et lag af efterbehandlingsoverfladen påføres limen, som også fastgøres rundt i omkredsen med selvskærende skruer i trin på 10-15 cm. Et malingsnet fastgøres til efterbehandlingsarkene ved hjælp af lim.

Over for fliser

Efter omhyggeligt at have læst tipsene fra kitchenremont, vil det ikke være svært for dig at få det ønskede resultat. Efter omhyggeligt at have læst tipsene fra kitchenremont, vil det ikke være svært for dig at få det ønskede resultat.

Som på badeværelset er bordplader fastgjort med en specielt forberedt mørtel. Inden påføring af mørtlen sømmer vi en slags forskalling til bunden – tynde lameller med et tværsnit på 2×2 cm, som gradvist skal fjernes. Cementen anbringes på overfladen, der er omsluttet af lameller. Ved hjælp af spatler spredes cementmassen over hele planet.

Fliserne lægges jævnt på den jævne cement. For at opretholde jævne mellemrum mellem fliserne bruges specielle kryds. Lægning af keramiske fliser begynder udefra eller fra indgangen til det indre af rummet. Hvis hele flisen ikke passer ind i det resterende hul, skæres den ved hjælp af en fliseskærer – et specielt værktøj, der ligner sengen.

For at skære flisen uden unødvendige defekter på egen hånd, skal du tegne en snitlinje på indersiden med en blyant eller tusch. På ydersiden langs snitlinjen limes tapen. Dette forhindrer fliserne i at sprænge og revne. Skæringskanten behandles om nødvendigt med groft sandpapir eller en fil.

Enderne på bordpladen er udelukkende beklædt med afskårne fliser, der starter fra bunden. Efter lægningen skal den nederste række sikres med malertape. For at gøre dette skal du lime en strimmel tape vandret langs hele rækken og gå til siderne. Dette forhindrer fliserne i at flytte sig under deres egen vægt..

Når cementen er helt hærdet, er det nødvendigt at fjerne forskallingen og fylde samlingerne med den resterende opløsning.

Fugning

Giv tid til at løsningen tager fat - så bordpladen bliver stærk og pålidelig. Giv tid til at løsningen tager fat – så bordpladen bliver stærk og pålidelig.

Det sidste trin er at fugte fugerne mellem fliserne. Tør først den overskydende lim, der er kommet frem under installationen, fra selve flisen.

Råd: Hvis limen er tør og ikke gnider af, skal den fugtes med rigeligt vand. Efter 5 minutter kan limen fjernes i hånden uden et specielt værktøj.

Fjern overskydende lim med en svamp eller en fugtig klud. Vi fjerner også overskydende cementmørtel..

Fortynd en lille del af fugemassen, så den får konsistens som creme fraiche. Fortynd præcis så meget fugemasse, som du har brug for i dette arbejdsområde. Hvis du fortynder hele sammensætningen på én gang, sætter massen sig, før du er færdig med arbejdet..

Brug en gummispartel til at fylde alle samlinger med fugemasse. Prøv at fylde sømmene jævnt uden huller eller huller. Overskydende masse overføres med en spatel til et andet sted, og pletter fjernes med en fugtig klud eller svamp..

Når fugemassen er helt tør, vil din bordplade være helt klar til brug..

Råd: det tager cirka en dag for fugemasse, lim og cement at størkne fuldstændigt. I denne periode er det bedre ikke at bruge bordpladen og beskytte overfladen mod fysisk anstrengelse..

Gør-det-selv flise bordplade til køkkenet (video)

Vi anbefaler også at se denne video:

Konklusion

Inden du bruger din nye bordplade, skal du tørre fliseoverfladen med en fugtig klud og fjerne rester af støv, fugemasse eller cementmørtel.

Som du har set, er det let at lave en flise bordplade med egne hænder, det vigtigste er at følge vores instruktioner og ikke haste. God reparation!

Flise bordplade (foto)