Sådan laver du en bardisk til køkkenet med dine egne hænder: instruktioner

Bardisken bliver ikke kun en dekoration af køkkenets interiør, men også et funktionelt element. Bardisken bliver ikke kun en dekoration af køkkenets interiør, men også et funktionelt element Bardisken i moderne køkkener er et stadig mere almindeligt element i rumdesign. Det er relevant overalt – både i landhuse og i små lejligheder. Her er bardisken endnu mere relevant, for med dens hjælp kan du udnytte hver centimeter af området mest optimalt. Bardisken kan spille rollen som en væg, der adskiller køkkenet fra stuen, bordet, gæsternes hvilested. Lad os dvæle ved, hvordan man laver en bardisk med egne hænder..

Materialer og værktøjer

At lave en bardisk i køkkenet med dine egne hænder er ret simpelt. Denne type møbler anses for enkel at udføre og kræver ikke høje kvalifikationer inden for snedker- og snedkerarbejde. Det vigtigste er at bestemme designet og vælge de rigtige værktøjer og kvalitetsmaterialer..

Afhængigt af køkkenets design er selve bordets udseende under udvikling. Det kan laves ganske enkelt i form af et højt bord eller en bordplade med kantsten, eller det kan have yderligere hylder. I dette tilfælde skal du bruge et rør, der fungerer som en støtte. Valget af materialer udføres i overensstemmelse med bardiskens design.

Bardiske med en ramme kendetegnes ved deres massivitet, derfor er de kun velegnede til et stort køkken Bardiske med en ramme kendetegnes ved deres massivitet, derfor er de kun velegnede til et stort køkkenFor at gøre det kan du bruge:

 • Spånplade eller MDF;
 • Træfiberplade;
 • krydsfiner;
 • træ;
 • postforming;
 • plast;
 • gipsvæg;
 • mursten;
 • rustfrit rør; perforerede metalplader til dekorativ efterbehandling.

Af de værktøjer, du skal bruge:

 • stiksav;
 • bore;
 • skruetrækker sæt;
 • fastgørelseselementer.

Kendetegn ved materialer

Plast

Indtrykket af plasten påvirker direkte plastens tekstur, så du bør ikke spare på materiale Indtrykket af plasten påvirker direkte plastens tekstur, så du bør ikke spare på materiale

 • lys;
 • let at behandle;
 • holdbar – falmer ikke eller pletter;
 • billig.

Plasten er dog ikke særlig holdbar og ser billig nok ud. Der kan ikke laves en respektabel bardisk til køkkenet med egne hænder.

Lamineret spånplade eller MDF

Stangtællere af spånplader og MDF er en af ​​de bedste pris / kvalitetsmuligheder Stangtællere af spånplader og MDF er en af ​​de bedste pris / kvalitetsmuligheder

Spånplader og MDF -plader kan findes farvet, med efterligning af trætekstur samt efterligning af natursten. Dette giver dig mulighed for at skabe møbler til køkkenet i en lang række forskellige stilarter..

Af manglerne ved et sådant materiale kan den vigtigste skelnes – det koster meget mere end plastik.

Fordele ved laminerede spånplader eller MDF -plader:

 • modstandsdygtig over for fugt;
 • har en bred vifte af farver;
 • se moderne ud.

Gipsvæg

 • lys;
 • godt skåret – det er let at give det enhver konfiguration;
 • billig.

Gipsvæg gør det altid muligt at realisere næsten enhver idé, uanset om det er loftet eller i vores tilfælde bardisken Gipsvæg gør det altid muligt at realisere næsten enhver idé, uanset om det er loftet eller i vores tilfælde bardisken Ved hjælp af gipsvæg kan du forbinde stangbordet til loftet, hvilket gør interiøret visuelt Ved hjælp af gipsvæg kan du forbinde stangbordet til loftet, hvilket gør interiøret visuelt "mere indsamlet"

Fra gipsvæg kan du lave stativer af enhver form, selv den mest indviklede. Dette er praktisk, når du vil skabe et ekstravagant interiør, der koster et minimum af midler. Men vi skal huske, at gipsvæg er bange for stød og fugt..

Træ

Bardisken i køkkenet i træ er en klassiker i sig selv og kendetegnes ved, at den passer perfekt ind i designet af et køkken i næsten enhver stil Bardisken i køkkenet i træ er en klassiker i sig selv og kendetegnes ved, at den passer perfekt ind i designet af et køkken i næsten enhver stil For at træbardisken ikke skal se kedelig ud, anbefales det at kombinere racer For at træbardisken ikke skal se kedelig ud, anbefales det at kombinere racer

Et meget respektabelt, dyrt rack kan laves af naturligt træ. Men her har du brug for færdigheder i håndtering af materialet. Ulemperne ved træ omfatter det faktum, at det kan deformeres på grund af ændringer i fugtigheden i køkkenet. Derudover vil arbejdet med det kræve et professionelt værktøj til trimning (ende-ansigt behandling), som ikke alle har..

Hvor skal man stoppe

Bardisken i køkkenet kan laves på flere niveauer, hvilket vil være meget praktisk i hverdagen Bardisken i køkkenet kan laves på flere niveauer, hvilket vil være meget bekvemt i hverdagenDe mest egnede materialer til fremstilling er:

 • Spånplade;
 • Træfiberplade;
 • MDF.

De er lettere at håndtere med en konventionel stiksav..

For at lave en bardisk i køkkenet med egne hænder kan du også bruge færdige dele, der sælges i isenkræmmere-færdige bordplader, efterformede plader, MDF-facader til fremstilling af kantsten.

Mursten bruges til at lave basen til stativet. Men det skal huskes på, at dette er et ret tungt materiale. I nogle tilfælde er det bedre at bruge metalhjørner og rør..

At lave et stativ

Bardisken er ideel i ethvert rum, uanset om det er et lille køkken eller et landsted Bardisken er ideel i ethvert rum, uanset om det er et lille køkken eller et landsted

Bardisken består af:

 • bordplader;
 • grunde;
 • yderligere elementer.

Disse kan være hylder, som vil blive holdt af et metalrør, eller kasser og hylder, der er placeret i bunden. Højden på bordpladen i stangen skal som regel være lig med skrivebordets højde eller lidt højere.

Racks kan være enkelt eller multi-level. Højden på stativet er normalt mindst 1,5 m.

Bordplade fremstilling

Bordpladen er en af ​​produktets hoveddele. Hun sætter tonen. Bordpladen skal være:

 • holdbar;
 • modstandsdygtig over for mekaniske skader, fugt, kemikalier;
 • æstetisk.

Når du forbinder en bardisk med en vindueskarme i et lille køkken, vil det være meget vigtigt at vælge en identisk nuance, så elementerne ser ud til at være ét Når du forbinder en bardisk med en vindueskarm i et lille køkken, vil det være meget vigtigt at vælge en identisk skygge, så elementerne ser ud til at være en helhed.Du kan selv lave bordpladen af ​​spånplader, fiberplader, MDF. I dette tilfælde skæres en del af den ønskede konfiguration fra pladen ved hjælp af et stiksav. Ifølge markeringerne skal den skæres.

Yderligere saven – enderne skal rengøres omhyggeligt og få et færdigt udseende. Enderne skal indsættes med et specielt materiale, så får bordpladen et fabrikslignende udseende og ser æstetisk tiltalende ud. Derudover vil affasning beskytte køkkenbordets materiale mod forringelse..

Enderne behandles ved hjælp af plaststrimler eller melamin endekanter, som kan købes i butikker. Herhjemme er det svært at lime plast med egne hænder uden specialværktøj. Men hvis der er et værktøj til rådighed til at skære rillen, vil plastbånd være at foretrække. I dette tilfælde skal du lave en rille langs enden og derefter lime en plastkant ind i rillen. Anvendelsen af ​​plastkanter til enderne vil sikre produktets lange levetid og bidrage til at opnå et æstetisk og respektabelt udseende..

Hvis du ikke vil have baren til at holde i årtier, så er det bedst at bruge melamin kant. Det limes let og enkelt med et almindeligt jern, og alle kan klare dette arbejde med en bestemt træning..

Du kan lave en efterformende bordplade eller købe en færdiglavet version. I dette tilfælde behøver du ikke at skære bordpladen ud og kanterne ender..

Gør basen

Et headset eller et stangrør kan fungere som bunden af ​​tælleren, hvis stangtælleren er planlagt Et headset eller et stangrør kan fungere som bunden af ​​tælleren, hvis stangtælleren er planlagt "lunge" Basen kan være en metalkonstruktion (du har brug for hjørner eller et rør), spånplader, fiberplader, murstensvægge, endda et akvarium. Et akvarium med fisk ser ekstremt originalt og dyrt ud som en kantsten – et sted, hvor bordpladen ligger. Hvis du beslutter dig for at satse på et akvarium, skal du vælge en model lavet af tykvægget glas, der kan modstå store belastninger. Sådan et akvarium er dyrt, selvom resultatet er det værd.

Murværk ser meget monumentalt og respektabelt ud. I dette tilfælde er det at foretrække at bruge teglsten. Som regel bruges den til at dekorere øbardisken i køkkenet. I dette tilfælde skal køkkenbordpladen være lavet af sten, efterformet eller massivt bord..

En base lavet af spånplader eller MDF vil være meget mere økonomisk. Samtidig kan rammen være lavet af træ- eller metalhjørner. Den største fordel ved sådanne strukturer er deres lave vægt og evnen til at fastgøre bunden til gulvet, hvilket kun gør køkkenreolen mere stabil. Her kan du lave et skab, skuffer, hylder, der samtidig fungerer som dekorative elementer og som ekstra opbevaringspladser.

Trærammen fastgøres med selvskærende skruer. Ydermere er rammen beklædt med spånplader eller MDF -lærreder. Enderne på spånpladens dele behandles på samme måde som bordpladens ender. Du kan bruge færdige MDF-facader til køkkensæt. De vil spille rollen som døre. På samme måde indsættes færdige spånpladehylder i rammen, som kan købes i en isenkræmmer, og siderne af rammen er beklædt med spånplader i en passende farve.

Gør-det-selv bardisk til køkkenet (video)

Bardiskfastgørelse

Bardisken kan fastgøres enten til headsettet eller simpelthen til gulvet, hvis det har en ramme Bardisken kan fastgøres enten til headsettet eller simpelthen til gulvet, hvis den har en ramme. Oftest forudsætter tællerens design, at den er fastgjort til væggen med den ene kant, og den anden kant hviler på disken , hvis rolle spilles af stangkromrøret til køkkenet. Det er ikke noget problem at købe det – et rør med forskellige ændringer sælges i enhver bygning og møbelbutik og i køkkentilbehør.

For at stiverkonstruktionen skal være stærk, skal røret være godt forankret. Til fastgørelse kræves mindst 4 fikseringspunkter. To bør være ansvarlige for at holde bordpladen, 2 mere – for at fastgøre røret til gulv og loft. Samtidig skal røret passere gennem bordpladen – hertil laves et hul i sidstnævnte svarende til rørets diameter.

At lave en bardisk med egne hænder er slet ikke svært. Det vil koste meget mindre end et købt, og hvis det udføres korrekt, vil det se dyrere ud, fordi det vil gøre husets indretning unik og eksklusiv. Det vigtigste er at vælge materialer af god kvalitet og omhyggeligt udføre alt arbejde med fremstilling af stativet..