Køkkenbord og stole til et lille køkken: praktisk og komfortabel

De kompakte dimensioner af bord og stole til et lille køkken er ikke nok. De kompakte dimensioner af bord og stole til et lille køkken er ikke nok At købe et spisebord til et lille køkken har travlt næsten i første omgang og accepterer ofte de mest beskedne muligheder. I mellemtiden er det ønskeligt, at bordet ikke kun er kompakt, men også i overensstemmelse med det indre af rummet..

Hvilket bord man skal vælge til et lille køkken

Besvar et par spørgsmål for at vælge den rigtige tabel.

Tre vil være nok:

 • Hvilken form skal bordet have (rund, oval, rektangulær eller firkantet);
 • Hvilken skygge den skal være (mørk eller lys);
 • Vil det være et transformerende bord eller en ikke-foldbar struktur.

Baseret på disse svar vil det være lettere at vælge et køkkenbord. Selvfølgelig vælger du først et bord og derefter stole til det..

Når du vælger spisemøbler til et lille køkken, prioriteres bordet Når du vælger spisemøbler til et lille køkkenrum, prioriteres bordet

Kriterier for tabelvalg:

 • Bordet kan placeres i midten af ​​køkkenet (men med en lille optagelse kan du ikke rigtig gå rundt), mod væggen eller i hjørnet;
 • Bag ryggen skal personen, der sidder ved bordet, have mindst 40 cm ledig plads;
 • Jo færre bordets hjørner, jo flere mennesker kan sidde ved det;
 • Firkantede borde til et lille køkken er den bedste mulighed, og de ser mere organiske ud der;
 • Mørke toner er sjældent gode i et lille rum, så beige eller lyse farver foretrækkes;
 • En glasplade er et godt fund, det vil tilføre rummet lys, men vedligeholdelsen er ikke den nemmeste.

Du kan også lave et kompakt bord med dine egne hænder. Små håndmalede træborde er populære i dag. Du kan male et enkelt firkantet træbord med akryl, lak – dette er højdepunktet i ethvert køkken. Stole kan være i samme ensemble, også malet med egne hænder, eller der kan være mere beskedne stole.

Vinduesborde til et lille køkken (videoideer)

Små borde til køkkenet, hvis der er et barn i familien

Der er ofte en højstol i køkkenet. Til fodring af en baby, selvfølgelig. Den ene side af bordet falder bare på dem. Hvis det er muligt at sætte stolen et andet sted, er det bedre at gøre det. Men hvad nu hvis der ikke er nogen steder at sætte barnestolen, og den “æder” den ene side af bordet?

Derefter skal du for det første vælge en højstolsmodel, der vil være miniature i et lille køkken. For det andet, genovervej bordlayoutet. Dens to sider skal forblive frie. Desuden er mindst en af ​​dem bred (hvis bordet ikke er firkantet).

Cabriolet modeller og foldbare bordplader er den bedste måde at spare plads på Cabriolet modeller og indtrækbare bordplader er den bedste måde at spare plads på

Hvis højstolen kan foldes let, må den ikke foldes ud. Omdannelsesbordet hjælper også i en sådan situation. Hvis det også er let at folde det ud med egne hænder, kan bordet foldes, mens du fodrer barnet. Nogle modeller, når de er foldet, bliver til en bardisk i størrelse. Og derefter, om nødvendigt, med dine egne hænder forvandler du sådan et stativ til et normalt bord.

Hvis barnestolen kan skilles ad, så bordpladen kan tages af, får du bare en høj, stationær stol ved køkkenbordet. Når et lille bord med barnestole kan bruges til at fodre din baby, kan du fodre ham i et andet rum og gradvist vænne ham til en anden fodringsplan..

Nogle håndværkere kan i henhold til dette princip bygge en højstol med egne hænder, der klæber til køkkenbordet. Nogle håndværkere kan i henhold til dette princip bygge en højstol med egne hænder, der klæber til køkkenbordet.

Hjørne køkkenborde til et lille køkken

Hjørneborde i køkkenet er meget moderne. For et lille tekøkken er dette den bedste mulighed, hvis du henter et sådant bord, frigør du værdifuld plads i rummet med dine egne hænder..

Hjørneborde kan være:

 • Udskiftning af vindueskarmen. Mange virksomheder leverer en sådan service – de laver hjørneborde, der udskifter vindueskarmen, hvilket sparer plads betydeligt.
 • Langs længden af ​​den ene side af køkkenet. Dette er ikke sådan en almindelig mulighed, men det forekommer stadig. Normalt er et sådant bord zonet, den ene del spises, og den anden bruges som et opbevaringssted..
 • Ekstra bord. Der er et lille bord og et par stole i midten af ​​køkkenet. Og på to tilstødende sider af køkkenet er der et smalt hjørnebord, som både er dekorativt og bruges som opbevaringsplads eller endda som et studieområde..

Du kan også dekorere hjørnebordet med dine egne hænder med den nu populære mosaik eller maleri.

Halvcirkelformede borde til et lille køkken (video)

Små borde i køkkenet

En anden god mulighed er mini borde. De sælges i den mest usædvanlige form.

Mini bord muligheder:

 • Hylde. Det ser sådan ud – en kompakt bardisk mod væggen. Du kan også spise morgenmad bag sådan en hylde, især alene. Familie måltider kan afholdes i stuen ved et stort bord..
 • Sammenklappelig bordplade. Mekanismen er utrolig enkel. Når den er foldet, ser du bordpladen på væggen, den presses bogstaveligt talt mod den. Og så snart du skal spise frokost, folder du bordpladen med egne hænder, og det viser sig igen en lille bardisk.
 • Skuffe. Du kan også finde denne mulighed. En skuffe glider ud af et skab eller et skab, som faktisk viser sig at være et bord, hvor du kan spise.

Et udtræksbord gemt bag skuffens forside er en god hjælp til global madlavning Et udtræksbord gemt bag skuffens forside er en god hjælp til global madlavning

Og også en bardisk. Glem ikke denne gode gamle version. Desuden forbedres deres design, og du kan forvandle et sådant bord med dine egne hænder. Brug indvendige klistermærker eller for eksempel selvklæbende papir.

Klapbord til et lille køkken (video)

Ernæringseksperter rådgiver også om at købe små transformeringsborde til et lille køkken. Forklaringen er enkel – nogle gange er en person doven med at flytte bordet fra hinanden og kan dermed springe et ekstra måltid over og begrænse sig til et æble. Så du kan finde plusser i alt! Når du vælger et bord til et lille køkken, skal du huske på, at trange forhold ikke er det bedste princip for et køkken. Efterlad lidt plads, og det vil bogstaveligt talt være lettere for dig at trække vejret i sådan et rum..

Design af et køkkenbord og stole til et lille køkken (foto)