Køkkenbord i kunststen – monumentalt og praktisk design

Materialet har alle kvaliteterne til at være perfekt til bordet i dit køkken Materialet har alle de kvaliteter, der skal være ideelt til bordet i dit køkken I køkkenet skal alt være praktisk, behageligt og smukt. Dette gælder i høj grad også for arbejdsområdet. Det er selvfølgelig meget vigtigt, at bordet er behageligt at arbejde med og tjener så længe som muligt. Men ikke mindst vigtigt, jeg vil have bordet til at se æstetisk tiltalende og dyrt ud, og jeg ville ikke gerne skjule det under en olieklud. Og her er det værd at være opmærksom på den kunstige sten.

Hvad er kunststen

Køkkenborde med sort kunststen ser ekstraordinære ud, desuden er de meget praktiske Køkkenborde med sort kunststen ser ekstraordinære ud, desuden er de meget praktiske

Dette materiale er en moderne komposit, der kombinerer fordelene ved natursten og plast. I dag er der mange sorter af dette materiale. Dens kvalitet afhænger i høj grad af, hvilke komponenter den er lavet af..

Forskellige farver

I et bord kan både kunststen i forskellige farver og teksturer kombineres I et bord kan både kunststen i forskellige farver og teksturer kombineres

En række farver er en af ​​de vigtigste fordele ved kunststen. På grund af det faktum, at farven bestemmes af farvning af pigmenter eller naturstenflis, kan borde lavet af kunststen have en meget anden farve, endda en, der ikke findes i natursten. Og dette udvider i høj grad designmulighederne. Nu kan designeren selv skabe et helt futuristisk interiør med fluorescerende skinnende bordplader ved bordene – arbejde eller spisning.

Der er mange farveindstillinger. Disse er naturlige toner, lyse rene farver og mønstrede farver. Selve bordpladen kan være poleret eller mat. Dette udvider også designmulighederne..

Vigtig: Til spiseborde kan du vælge en sten indlagt med forskellige skær: sådanne borde ser meget respektable ud. Men på arbejdsborde er indlæg upassende – her er en kunststen i forskellige farver mere velegnet..

Fordele ved kunststen

På trods af at materialet er koldt, vil et sådant bord på ingen måde påvirke komforten i køkkenet. På trods af at materialet er koldt, vil et sådant bord på ingen måde påvirke komforten i køkkenet.

 • holdbarhed: kunststen tjener i meget lang tid – flere årtier;
 • nem behandling: i modsætning til natursten er kompositmaterialer meget lettere at skære og kan formes til enhver form. Dette udvider også designmulighederne;
 • stenen absorberer ikke vand og snavs;
 • Stenen deformeres ikke over tid og ændrer ikke udseende og farve;
 • modstandsdygtig over for ultraviolet stråling og falmer ikke i solen;
 • modstandsdygtig over for forskellige former for mekanisk belastning;
 • hygiejnisk: let at rengøre, modstandsdygtig over for kemiske rengøringsmidler.

Omkostningerne ved bordplader af dette materiale er ret høje. Men det er samtidig meget lavere end prisen på natursten. Derfor kan du ved hjælp af kompositmaterialer oprette dyre respektable interiører, mens du investerer meget færre penge..

Materialetyper

Akryl kunststen er praktisk, fordi den giver dig mulighed for at lave et bord i næsten enhver tænkelig form Akryl kunststen er praktisk, fordi den giver dig mulighed for at lave et bord i næsten enhver tænkelig form Et bord lavet af akrylsten kan laves i en enkel form, hvilket sparer mange penge Et bord lavet af akrylsten kan laves i en enkel form, hvilket sparer mange penge

Hele sorten af ​​kunststen er opdelt i 2 grupper:

 • akryl sten;
 • agglomerat.

Grundlaget for akrylsten er akrylharpiks. Det suppleres med forskellige fyldstoffer – naturstenflis, farvepigmenter, kvartssand.

Akrylsten har mange fordele – den er let at skære, ridse- og vandtæt, har en lang række farver og er lettere end agglomerat. Akrylborde kan have næsten enhver form. Og alt takket være materialets særegenheder – under opvarmning bliver det blødt, og det kan gives enhver form. Akrylsten bruges især ofte til at lave spisepladser. Et sådant bord kan ikke kun være rundt eller ovalt – du kan lave et ottekantet designbord eller med flotte ender. Også sofaborde med indviklede former, borde til stuer, arbejdsborde er lavet af akrylsten..

Agglomereret sten har omtrent de samme fordele, men vejer meget. Fordele ved agglomeratet:

 • særlig styrke;
 • modstandsdygtighed over for slid og ridser;
 • modstand mod ekstreme temperaturer
 • fugtbestandighed.

Agglomerat køkkenbord kendetegnes ved sin modstandsdygtighed over for forskellige former for skader og en lang levetid Agglomerat køkkenbord kendetegnes ved sin modstandsdygtighed over for forskellige former for skader og en lang levetid

Sådanne bordplader er ikke bange for at arbejde på dem med en kniv; varme retter. Agglomerat er mere velegnet til et skrivebord, der har brug for særlig styrke og modstandsdygtighed over for mekaniske skader. Det er bedst at lave et skrivebord ud af det og blive til en vindueskarme.

Vigtig: Kunstig sten fyldt med naturstenflis er vanskeligere at skære. Derfor bruges en sådan sten til at producere borde med enkle geometriske former..

Typer af borde

Kunstige stenborde kan have forskellige formål.. Oftest bruges kunststen til fremstilling af:

 • et arbejdsbord til køkkenet – et arbejdsområde til skæring af mad;
 • spiseborde til køkkener og spisestuer;
 • sofaborde;
 • arbejdsborde til kontoret.

Et spisebord lavet af kunststen vil være et lyst designerfund, der tiltrækker opmærksomhed Et spisebord lavet af kunststen vil være et lyst designerfund, der tiltrækker opmærksomhed Stensofaborde kan findes sjældent, men det må indrømmes, at denne løsning er meget original. Stensofaborde kan findes sjældent, men det må indrømmes, at denne løsning er meget original. En sådan bordplade vil ikke kun være en dekoration af køkkendesignet, men vil også bære praktisk. En sådan bordplade vil ikke kun være en dekoration af køkkendesignet, men vil også bære praktisk. En sten bordplade og et spisebord i en farve nøgle vil se temmelig godt ud. En sten bordplade og et spisebord i en farve nøgle vil se temmelig godt ud.

Under alle omstændigheder vil et bord lavet af kunststen se meget stilfuldt og respektabelt ud. Det skal huskes på, at når du vælger dette materiale, skal du sikre, at designet af hele rummet svarer til materialets niveau – et bord lavet af kunststen vil se latterligt omgivet af billige møbler og på en baggrund af billige tapet.

Vigtig: En bordplade kan være lavet af kunststen, eller hele produktet kan være lavet af den. Dette gør produktet imidlertid tungere og dyrere. Derfor foretrækker de kun at lave små møbler udelukkende af kunststen – sofaborde af designerformer. I dette tilfælde kan benet også være lavet af sten..

Udvælgelsesregler

Valget af farve afhænger helt af rummets designløsning og præferencer for husets beboere. Alligevel fraråder eksperter at vælge helt sorte eller meget mørke overflader. På dem er ridser, der vises over tid, hurtigere synlige.

Hvis du er bange for, at den sorte bordplade vil blive dækket med ridser - vælg en sort sten med forskellige teksturer - så ridserne ikke vil være synlige Hvis du er bange for, at den sorte bordplade vil blive dækket med ridser – vælg en sort sten med forskellige teksturer – så ridserne ikke vil være synlige

Derfor anbefaler mange eksperter i øvrigt at fokusere på kornete overflader, overflader med forskellige farvede pletter og mønstre til arbejdsområdet. Ridser fra en køkkenkniv er praktisk talt usynlige på dem, og det er meget vigtigt for skrivebordet..

Hvordan man køber

Det er ret svært at finde sådanne borde til salg. Som regel laves de efter et individuelt projekt. Det er ret svært at finde sådanne borde til salg. Som regel laves de efter et individuelt projekt. Stenborde med enkle former præsenteres i et sortiment ganske bredt, så du nemt kan hente det til dit køkken Stenborde med enkle former præsenteres i et sortiment ganske bredt, så du nemt kan hente det til dit køkken

I dag kan du med lige stor succes købe et færdigt bord fremstillet af kompositmateriale eller overlade det til et firma, der er specialiseret i deres fremstilling. Det vil være meget billigere at købe et færdigt bord. Denne vej har imidlertid to betydelige ulemper:

 • et sådant bord har en standardform – rektangulær, oval eller rund;
 • der er ikke så mange farveindstillinger.

Ifølge din egen skitse er det fornuftigt at lave et bord, hvis du har brug for en original form til individuelle størrelser og former af møbler, eller hvis et originalt koncept for et køkken eller et andet rum er udtænkt.

På samme tid kan skræddersyede borde endda dekoreres med en række forskellige indretninger eller laves indlagt på kunststen. Indlagt med perlemor ser monogrammer meget originale ud.

Fremstilling af borde efter dit eget design i specialiserede virksomheder tager normalt ikke meget tid..

Hvad bestemmer omkostningerne ved et bord til et enkelt projekt

Den endelige pris for et bord lavet af kunststen afhænger ikke kun af materialetypen, men også af bordets form Den endelige pris for et bord lavet af kunststen afhænger ikke kun af materialetypen, men også af bordets form

Det vil afhænge af mange faktorer, herunder omkostningerne ved udgangsmaterialet, kompleksiteten af ​​dets behandling, kompleksiteten af ​​bordkonfigurationen, tilstedeværelsen eller fraværet af andre stenborddele, herunder benene.

Yderligere indretning tilføjer værdi til produktet. Det skal også huskes på, at jo tykkere bordpladen er, desto højere er bordets pris..

Designmuligheder

Stenbordplade ser fantastisk ud - moderne og meget stilfuld Stenbordplade ser fantastisk ud – moderne og meget stilfuld Meget ofte bruges stenen sammen med gips. Meget ofte bruges stenen sammen med gips. Bordpladen i let sten er meget praktisk og forlader desuden interiøret Bordpladen i letsten er meget praktisk og forlader desuden interiøret "varm" og hyggeligt

Ikke kun ovenstående produkter kan fremstilles af kunststen. Et solidt bord ser meget imponerende ud, og kombinerer en vask, et arbejdsområde, et komfurområde og en vindueskarm. Denne bordplade skaber et enkelt køkkenrum og gør den meget funktionel, stilfuld og moderne..

Udover det sædvanlige køkkenbord kan du lave en bardisk. Her vil en kunststen også komme godt med. Sådan en bardisk vil se meget dyr og respektabel ud..

Plejeregler

Det er meget let at passe borde lavet af kunststen – de skal bare vaskes, når de bliver snavsede. På grund af det faktum, at materialet absolut ikke har nogen porer, tillader det ikke snavs og vand at passere igennem. Derfor farves det ikke selv fra farvning af væsker i modsætning til nogle naturlige materialer, herunder marmor og træ. Og modstandsdygtighed over for kemiske reagenser giver dig mulighed for at bruge rengøringsmidler.

Stenen er et meget praktisk materiale, fordi den ikke kun er modstandsdygtig over for skader, men også skjuler mindre ufuldkommenheder Stenen er et meget praktisk materiale, fordi den ikke kun er modstandsdygtig over for skader, men også skjuler mindre ufuldkommenheder

På trods af at den kunstige sten er meget modstandsdygtig over for mekaniske skader, kan der med tiden forekomme ridser på den. Men dette er ikke skræmmende – slibning giver dig mulighed for nemt at fjerne dem og returnere overfladen til sit oprindelige udseende.

Kunstige stenborde er en næsten ideel løsning til køkkenet. De er smukke, holdbare og meget praktiske. Det er værd at investere penge i sit køb en gang og glem alt om reparationsarbejde og køb af nye møbler i årtier.

Køkkenborde i kunstig sten (fotogalleri)