Viihtyisä lasten makuuhuone: 6 ikäluokkaa

Lapsen makuuhuoneen tulee olla paitsi luova myös toimiva. Lapsen makuuhuoneen tulee olla paitsi luova myös toimiva Lasten makuuhuone on paikka, jossa lapsi viettää suurimman osan vapaa -ajastaan, joten tällaisen huoneen tulisi olla toimiva, turvallinen ja täyttää kaikki lapsen vaatimukset. Tämän huoneen suunnitteluun on suhtauduttava vakavasti. Loppujen lopuksi ympäristö on yksi tärkeimmistä tekijöistä lapsen kehittymisessä ihmisenä.

Lasten makuuhuoneen suunnittelu lapsen iän mukaan

Useimpien perheiden lasten makuuhuone ei ole vain huone, jossa lapsi nukkuu, vaan myös lepo-, kotitehtävä- ja omia ajatuksia. Jokaisen asuintilan sisustuksen pääpiirre on toimivuus, eikä lastentarha ole poikkeus tästä säännöstä..

Lapsen huoneen sisustuksen on välttämättä vastattava hänen pienen omistajansa makua ja oltava hänen ikänsä mukainen.

Kahden vuoden iästä lähtien vauvoilla pitäisi olla oma huone tai ainakin oma nurkka talossa, mikä auttaa sen edelleen kehittymistä. Samanaikaisesti lapsen kasvamisen kanssa lasten makuuhuoneen suunnittelun on muututtava, kun lapsen tarpeet ja vastuut muuttuvat..

Lasten makuuhuoneen sisustamisessa on otettava huomioon lapsen mieltymykset ja edut. Lasten makuuhuoneen sisustamisessa on otettava huomioon lapsen mieltymykset ja edut.

Useat ikävälit ja vastaavat piirteet huoneen sisustuksessa voidaan erottaa:

 • 2-4 vuotta (paljon leluja ja värityssivuja, luovaa kehitystä tapahtuu);
 • 5-6 vuotta (lelut, kirjat, urheiluvälineet, kouluvalmistelut ovat täydessä vauhdissa);
 • 7-10 vuotta (opintotarvikkeet, harrastusmateriaalit, upottaminen kouluelämään);
 • 11-12-vuotiaat (oppikirjat, tietokone, kartat, maailmanetsintä);
 • 13-15-vuotiaat (oppikirjat, kosmetiikka, videopelit, murrosikä);
 • 16-18-vuotias (vauva on kasvanut, vanhempien ei enää tarvitse tehdä päätöksiä huoneen päivittämisestä).

Tee-se-itse-huolto lasten makuuhuoneessa parin vuoden välein ei ole ollenkaan välttämätön, joskus riittää, että muutat pari aivohalvausta, jotta lapsi tuntuu paljon mukavammalta.

Makuuhuoneen sisustus lapsille: lapsen unelmat tosielämässä

Lasten makuuhuoneen kunnostamisessa on tärkeää kiinnittää huomiota joihinkin hetkiin, jotka eivät ole uusia suunnittelijoille..

Nimittäin:

 • Huoneiden omistajien lukumäärä;
 • Lapsen sukupuoli;
 • Ikä;
 • Harrastukset;
 • Huoneen koko;
 • Huoneen ominaisuudet (muoto, ikkunoiden ja ovien sijainti jne.)

Huoneen omistaja on lapsi, joten ensinnäkin hänen toiveensa eivätkä aikuisen ajatukset tulisi ilmetä sisätiloissa..

Kun järjestät huoneen kahdelle lapselle, sinun on harkittava makuuhuoneen suunnittelua pienintä yksityiskohtaa myöten Kun järjestät huoneen kahdelle lapselle, sinun on harkittava makuuhuoneen suunnittelua pienintä yksityiskohtaa myöten

Jos talossa ei ole useita makuuhuoneita ja huoneessa asuu useita lapsia, on tärkeää, että jokainen varaa oman nurkansa ja yrittää tarjota heille mahdollisuuksien mukaan saman, mutta oman huonekalunsa. vältä kateutta ja riitoja. Tytöillä ja pojilla on täysin erilaiset hahmot ja käyttäytyminen, joten jos tyttö tarvitsee peilin, poika voi tarvita koripallokorin, tämä on otettava huomioon huoneen sisustuksessa.

Lapsen harrastukset tulisi heijastaa huoneen sisustukseen, ja jos lapsi saa mitalia, todistuksia tai palkintoja, hänen on ehdottomasti löydettävä paikkansa pienen palkinnon voittajan kunniallisessa kulmassa. Älykäs tilankäyttö sen ominaisuuksien ja mittojen mukaan auttaa esimerkiksi laajentamaan huonetta käyttämällä parvisänkyä, kerrossänkyä tai muunneltavaa sohvaa.

Huoneen jakaminen makuuhuoneeksi ja lastentarhaksi: ideoita

Koska lapsi ei vain nukku huoneessaan, vaan tekee myös muita asioita, on tärkeää jakaa huone eri vyöhykkeisiin, jotka vastaavat asioita, joita omistaja tekee siinä..

Lastentarhassa on suositeltavaa korostaa seuraavat vyöhykkeet:

 • Nukkumassa;
 • Koulutuksellinen;
 • Pelihuone;
 • Urheilu.

Pienen omistajan mukavuuden lisäämiseksi on suositeltavaa asentaa oma valonlähde kuhunkin vyöhykkeeseen..

Tilan rajaaminen auttaa jakamaan huoneen useiksi toiminnallisiksi alueiksi. Tilan rajaaminen auttaa jakamaan huoneen useiksi toiminnallisiksi alueiksi.

Makuutilassa on oltava sänky, vaatekaappi tai yöpöytä. Lapsi tietysti pitää siitä, jos tähän käytetään saman kokoelman modulaarisia huonekaluja. Tutkimusalueen tulisi olla kirjoituspöytä, tuoli ja säilytystila oppikirjoille ja kirjoille, tämä voi olla kaappi, yöpöytä tai hyllyt. Tutkimusalueen tulee olla hyvin valaistu, joten pöytä on parasta sijoittaa ikkunan viereen.

Leikkialueella tulee olla laatikoita leluilla ja lämmin matto lattialla, jotta lapsi ei vilustu. Vanhemmille lapsille leikkialue voidaan yhdistää urheilualueeseen esimerkiksi asentamalla seinäpalkit. Lapsella pitäisi olla ystäviä, joten sinun on mietittävä paikka huoneeseen kokoontumisia varten..

Lastenhuoneen luova sisustus

Lasten makuuhuoneen sisustuksen tulisi heijastaa sen asukkaan sisäistä maailmaa, joten sitä tulisi lähestyä kaikella vakavuudella..

Päiväkodin korjauksen tärkein asia on turvallisuus, joten kaikkien käytettyjen materiaalien on oltava korkealaatuisia ja ympäristöystävällisiä.

Huoneen värimaailma voi heijastaa sen omistajan henkeä. Tytöille huoneen sisustuksessa käytetään useimmiten vaaleanpunaista, valkoista ja liilaa väriä, poikien huoneissa – sinistä ja sinistä. Neutraalit värit ovat beige, keltainen ja vihreä, ja niitä käytetään huoneen sisustamiseen minkä tahansa sukupuolen lapsille. Punaiset ja oranssit värit sopivat myös kaikille lapsille, mutta sinun ei pitäisi antaa heille hallitsevaa paikkaa huoneen värimaailmassa, koska ne lisäävät emotionaalista jännitystä. Koko huone voidaan sisustaa tietyllä tyylillä tai käyttää tiettyä teemaa.

Erinomainen vaihtoehto tytön makuuhuoneen seinien koristeluun on taustakuva kirkkailla epätavallisilla väreillä tai muilla luovilla kuvioilla. Erinomainen vaihtoehto tytön makuuhuoneen seinien koristeluun on taustakuva kirkkailla epätavallisilla väreillä tai muilla luovilla kuvioilla.

Tytöille nämä voivat olla:

 • Kukat;
 • Prinsessat;
 • Keijut;
 • Maaginen kaupunki;
 • Suosikki satuja tai eläimiä.

Pojille seuraavat aiheet ovat tärkeitä:

 • Supersankarit;
 • Autot;
 • Urheilu;
 • Diat;
 • Laivat.

On parasta kuulla lapsen itsensä kanssa, mitä hän ajattelee, koska hän saattaa haluta asua puusta tehdyssä huoneessa, avaruudessa tai pohjoisnavalla jääkarhujen kanssa..

Suunnittelu voi sisältää maalausta, kipsilevyhahmoja, edullisia vinyylikuvia ja piirustuksia, joissa on kuvia suosikki elokuvastasi ja sarjakuvahahmoistasi. Erinomainen ratkaisu olisi käyttää tapettivärjäystä tai erityisellä pinnoitteella varustettuja tapetteja liidulla piirtämiseen..

Lasten makuuhuone parvekkeella: tärkeitä vaihtoehtoja

Mielenkiintoinen paikka lasten makuuhuoneen sijoittamiseen yhden huoneen huoneistoon voi olla parveke. Yöllä voit katsella tähtiä suuren ikkunan läpi ja päivällä voit opettaa läksyjäsi luonnonvalossa. Mutta tällaisen makuuhuoneen tekeminen on vastuullinen liike..

Tärkeimmät kysymykset lasten makuuhuoneen toteuttamisessa parvekkeella ovat eristys ja turvallisuus, jotta lapsi ei saa kylmää tai avaa helposti suurta ikkunaa.

Jos sinulla on pieni asunto, parvekkeelle voidaan järjestää makuuhuone lapselle. Jos sinulla on pieni asunto, parvekkeelle voidaan järjestää makuuhuone lapselle.

Jos lapsi on pieni, on parempi olla jättämättä häntä parvekkeelle, jotta hän ei voi avata ikkunaa, koska vauva ei ymmärrä lainkaan vaaran tasoa. Parveke ei yleensä sovellu pysyvään asumiseen ja talvella se on tarpeeksi kylmä, joten seinät on peitettävä eristyksellä, jotta estetään kylmän ilman ja tuulen pääsy.

On järkevää laittaa lapsi loggialle, jos:

 • Hän rakastaa huolehtia ympärillään olevasta maailmasta;
 • Muiden huoneiden valo ei riitä mukavaan opiskeluun;
 • Parvekkeella on riittävästi tilaa;
 • Parveke voidaan yhdistää päähuoneeseen lisäämään sen tilaa.

Mutta ennen kaikkea on mahdollista järjestää lasten makuuhuone parvekkeelle vain, jos lapsi itse haluaa sen..

Pienen lasten makuuhuoneen suunnittelu: ominaisuudet

Pieni lasten makuuhuone ei ole lainkaan ongelma kaikkien tarvittavien vyöhykkeiden onnistuneelle sijoittamiselle, jotka voidaan oikein ylittää tai yhdistää. Oikea kaavoitus voi tehdä pienestä huoneesta toimivan turvapaikan pienelle miehelle..

Perussääntö: pienen lasten makuuhuoneen suunnittelu on tehtävä vaaleilla väreillä, jotta tila kasvaa visuaalisesti.

On parempi sisustaa pieni makuuhuone vaaleilla väreillä, koska tämä auttaa laajentamaan visuaalisesti huoneen tilaa On parempi sisustaa pieni makuuhuone vaaleilla väreillä, koska tämä auttaa laajentamaan visuaalisesti huoneen tilaa

Jos kaksi lasta asuu huoneessa, kerrossängyn käyttö on erinomainen ratkaisu pätevästi säästää tilaa. On parempi ratkaista vanhempi lapsi ylemmälle tasolle, mutta jos lapset ovat suunnilleen saman ikäisiä, on parempi jättää tämä kysymys pienten omistajien päätettäväksi. Parvisänky säästää täydellisesti tilaa, jonka alle voit sijoittaa laadukkaan valmistajan pöydän tai vaatekaapin, esimerkiksi voit selata Ikean luetteloa.

Et voi käyttää parvisänkyä tai sijoittaa lasta kerrossängyn toiseen kerrokseen, jos:

 • Lapsi pelkää korkeuksia;
 • Suunnittelu on hauras;
 • Lapsi on liian pieni;
 • Ei ole turvallista tapaa nousta ja laskea.

Jos lapsi nukkuu sohvalla, on parempi valita muunneltava sohva taitettavaksi päivällä ja muodostaa siten istumapaikkoja vieraille tai perheenjäsenille. On vuoteita, jotka voidaan nostaa ja piilottaa päivän aikana, esimerkiksi kaapissa, mikä luo lisätilaa peleille tai urheilulle..

Kuinka valita oikeat tekstiilit lasten makuuhuoneeseen

Lasten makuuhuoneen tekstiilien tulisi täydentää osaavasti jo valittua sisustusideaa..

Mielenkiintoisia tekstiilielementtejä huoneessa voi olla:

 • Verhot;
 • Peite;
 • Matto;
 • Tuolin tai sohvan päälliset;
 • Tyylikkäät näytöt, jotka jakavat vyöhykkeitä.

On parempi valita kaikki tekstiilielementit lasten makuuhuoneeseen yhdellä värillä, jotta ne sopisivat kauniisti toisiinsa On parempi valita kaikki tekstiilielementit lasten makuuhuoneeseen yhdellä värillä, jotta ne sopisivat kauniisti toisiinsa

Tekstiilisten sisustuselementtien tulee olla toimivia ja turvallisia, mutta ne voivat myös täydentää lasten sisustusta. Niiden väri voi toistaa muiden sisustuskoostumusten värimaailman tai olla radikaalisti erilainen, mikä luo tyylikkään aksentin huonekaluelementteihin..

Verhot voivat olla mitä tahansa, mutta ikkunan edessä olevan tyllin on välttämättä läpäistävä valoa hyvin, jotta lapsi ei pilaa näköään tehdessään läksyjä pimeässä huoneessa.

Kaikkien huoneen kauniiden kangasosien tulee olla luonnonmateriaaleja, hengittää hyvin ja pestä hyvin. Emme saa unohtaa pestä tekstiilejä lastenhuoneesta ajoissa, valkoinen kangas on erityisesti merkki.

Lasten makuuhuoneen suunnittelukuva 2018: nykyaikaisia ​​ideoita

Vuonna 2018 modernin muotoilun tärkeimmät suuntaukset jättävät jälkensä lasten makuuhuoneisiin..

Kun järjestät lasten makuuhuoneen, älä ylikuormita huonetta tarpeettomilla esineillä. Kun järjestät lasten makuuhuoneen, älä ylikuormita huonetta tarpeettomilla esineillä.

Uudet tuotteet täyttävät seuraavat näkökohdat:

 • Minimalismi;
 • Sopivuus;
 • Laatu;
 • Korostus sängyssä;
 • Hellävaraiset värit.

Mitä modernit muotisuuntaukset sanelevat, on tärkeää muistaa, että lapsen huone on kuva hänen sisäisestä maailmastaan..

Lasten makuuhuoneen suunnittelu ja sisustus (video)

Lastenhuoneen tulee olla mukava, puhdas, turvallinen ja miellyttää omistajaa. Hänen on annettava hänen levätä ja työskennellä..

Lasten makuuhuoneen suunnittelu (sisäkuva)