DIY-mâché pentru începători: instrucțiuni și recomandări

Realizarea de meșteșuguri din carton nu este deloc dificilă. Nu este deloc dificil să faci meșteșuguri din hârtie de hârtie. Hârtia de hârtie este o tehnică originală, care este acum folosită pe scară largă în școli și grădini ca mod de a lucra cu ace. Numele provine din franceză și se traduce prin „hârtie mototolită”. Învățarea modului de creare a meșteșugurilor nu este deloc dificilă, deoarece hârtia nu este o tehnică dificilă. În plus, această metodă este interesantă pentru mulți, deoarece nu este nevoie să cheltuiți mulți bani pe materiale. La urma urmei, pentru a face o piesă de mobilier frumoasă, o jucărie va avea nevoie doar de un ziar vechi sau de hârtie igienică, lipici, vopsele și imaginație. Este suficient să urmăriți o dată clasa magistrală pentru a vă asigura de acest lucru.

Tehnica papier-mâché pentru începători

Inițial, tehnica hârtiei a fost folosită la confecționarea păpușilor cu propriile mâini..

Acum, această metodă este utilizată pe scară largă pentru realizarea:

 • Ghiduri de studiu;
 • Manechinele;
 • Măști;
 • Jucării;
 • Recuzită teatrală;
 • Lădițe.

Meșterii profesioniști realizează din hârtie machiată chiar și accesorii pentru mobilier și corpuri de iluminat.

Inițial, tehnica hârtiei-mâché era folosită pentru a face păpuși. Inițial, tehnica hârtiei-mâché era folosită pentru a face păpuși.

Pentru începători să creeze meserii, există o regulă simplă – să arăți imaginația maximă și să ai răbdare..

Produsele sunt create în trei moduri. Mai întâi – hârtia este înmuiată în apă, înfășurată timp de 1 oră, extrasă. Orice lipici i se adaugă – PVA, tâmplărie, pastă. Toate ingredientele se amestecă până se omogenizează. Ar trebui să aibă consistența smântânii. În unele cazuri, un mixer este utilizat pentru amestecare. Din această compoziție, puteți sculpta meșteșuguri, puteți crea produse voluminoase, puteți vedea care, prin căutare, o clasă de master.

A doua metodă este de a lipi bucăți mici de hârtie de ziar în mai multe straturi pe o anumită bază..

Puteți crea meșteșuguri de orice complexitate din hârtie machiată Puteți crea meșteșuguri de orice complexitate din hârtie machiată

După crearea ambarcațiunii, decorarea se realizează cu vopsele, mărgele, mărgele, hârtie colorată, lac.

Ca bază pentru produse, puteți folosi tot ce vine la mână – baloane, bile, vaze, sticle, farfurii, rame de sârmă.

Papier-mache: animale

O mulțime de profesioniști din hârtie machiată oferă o clasă magistrală despre crearea figurilor de animale. Dar, nu este necesar să aveți o educație artistică. La urma urmei, puteți desfășura un master class acasă cu un copil. Realizarea animalelor cu propriile mâini folosind tehnica de hârtie machiată nu este deloc dificilă..

Iepuri amuzanți din carton mâché Iepuri amuzanți din carton mâché

Girafa: master class

Cadrul viitoarei ambarcațiuni sub forma unei girafe este realizat din sârmă rigidă. Hârtia igienică este îmbibată în apă caldă. Unii folosesc chiar tăvi de hârtie pentru ouă. După amestecarea hârtiei cu clei, puteți începe să creați o capodoperă cu propriile mâini. Se aplică un amestec adeziv pe cadru, se formează corpul animalului. Tehnica este similară cu modelarea cu plastilină.

După ce o parte a fost aplicată pe fir, lăsați stratul să se întărească. Apoi aplicați un alt strat, formând coada, urechile și fața girafei. Se lasă să se usuce. Este imperativ ca fiecare strat să fie uscat, altfel nimic nu va funcționa. Când corpul este gata, puteți trece la decorare. Cu ajutorul guașei vopsiți corpul în galben, faceți pete cu maro. Ochii și gura cu marker negru. După ce vopseaua s-a uscat, acoperiți cu lac.

Papier-mâché poate fi folosit pentru a face o girafă drăguță Papier-mâché poate fi folosit pentru a face o girafă drăguță

Oile DIY

Pentru a crea o oaie, veți avea nevoie de rame din plastic din ouă de ciocolată, vată, hârtie, vopsele, adeziv PVA. Suprafața cadrului trebuie tratată cu ulei vegetal înainte de a începe lucrul. Acest lucru vă va ajuta apoi să îndepărtați baza din plastic fără obstacole. Un adeziv pre-pregătit este aplicat pe jumătățile cadrului, cu un strat de aproximativ 3-4 mm. După întărire, baza este îndepărtată, iar jumătățile sunt lipite între ele. În consecință, trebuie să pregătiți două spații libere: pentru corp și cap..

Picioarele sunt realizate fie din hârtie, răsucindu-l într-un tub, fie din sârmă, care ulterior trebuie atașată la corp și aplicată pe fiecare dintre ele cu adeziv. După uscare, acoperiți figura cu adeziv PVA și aplicați bile de bumbac pe ea. Cu cât sunt mai multe bile, cu atât oile vor fi mai voluminoase. Ochii sunt tăiați din hârtie, urechile sunt formate din vată și lipite. Puteți vedea clar procesul uitându-vă la master class.

Și, de asemenea, un miel la fel de drăguț! Și, de asemenea, un miel la fel de drăguț!

Placă de hârtie-mâché

Cu ajutorul hârtiei, puteți realiza obiecte interioare originale cu propriile mâini. Clasa magistrală arată că profesioniștii creează plăci, picturi, lămpi de bucătărie rafinate. A face o farfurie cu propriile mâini este la fel de ușor ca decojirea pere.

Acest lucru va necesita:

 1. Vas de adâncime;
 2. Presă;
 3. Lipici PVA;
 4. Folie alimentară sau bandă scotch;
 5. Vopsele;
 6. Vopsea acrilică albă;
 7. Perii.

Rupeți ziarul în bucăți mici, umeziți-le cu apă. Placa este înfășurată cu folie alimentară. Primul strat de bucăți de ziar se aplică pe placa de bază fără lipici. Straturile ulterioare trebuie acoperite cu PVA sau pastă. Cu cât mai multe straturi, cu atât va fi mai puternică și mai durabilă nava..

Trebuie să știți că după fiecare 5-6 straturi este necesar să lăsați hârtia să se usuce, în timp ce îndepărtați bulele de aer.

Suprafața plăcii este acoperită cu vopsea acrilică. În viitor, poate fi decorat cu orice culoare – maro, roșu, verde. Unii iau șervețele cu imagini diferite ca bază pentru desen și le lipesc de o farfurie după ce au acoperit cu acril. Când se aplică culoarea de bază, marginile șervețelului nu vor fi vizibile.

Papier-mache: cutia

O clasă de master de la cei mai buni maeștri demonstrează că chiar și un copil poate face meșteșuguri frumoase cu propriile mâini.

Pentru a face cutia, trebuie să vă pregătiți:

 • Cilindri de bandă adezivă, carton;
 • Bandă Scotch (poate fi înlocuită cu bandă de mascare);
 • Lipici;
 • Foi de carton gros și subțire;
 • Ziar;
 • Foarfece, creion;
 • Material de grund;
 • Dantelă sau împletitură;
 • Mărgele, mărgele, pietre artificiale;
 • Gouache, perie;
 • Oja transparentă.

Baza cutiei va fi cilindrii de bandă scotch, respectiv folosiți. Pot fi înlocuite cu cilindri de hârtie foto din carton, groși. Unii folosesc carton obișnuit, acoperit cu clei și uscat.

În funcție de dimensiune, veți avea nevoie de 1, 2 sau 3 goluri. Cu cât sunt mai multe, cu atât va fi mai mare caseta. Elementele de bază ale mierii trebuie lipite împreună cu lipici sau bandă de mascare.

Un pas obligatoriu este realizarea fundului pentru cutie. Pentru a face acest lucru, puneți baza pe o foaie de carton și trageți un cerc din interior cu un creion, care este apoi decupat și lipit pe bază cu adeziv. Capacul este realizat în același mod, doar circumferința este conturată din exterior + 2-3 mm. Cutia trebuie să aibă o latură. Îl poți face din carton. Pentru aceasta, o bandă este tăiată cu o lățime de 15 mm. Folosind lipici, latura este lipită de bază.

Minunată cutie de bijuterii din carton mâché Minunată cutie de bijuterii din carton mâché

După ce frământați bine ziarele, ar trebui să le rupeți în bucăți mici. Acum puteți începe să lipiți baza cutiei. Este necesar să se aplice secțiuni de ziar în așa fel încât să se obțină o bază fără goluri. Numărul de straturi este 8-9. După fiecare 3 straturi, trebuie să lăsați ambarcațiunea să se usuce. Marginile neuniforme sunt tăiate cu foarfece.

Cutia nu trebuie să aibă contururi netede. Cu ajutorul unui adeziv, este posibil să adăugați flori, să faceți cutia o casă, decorând-o cu o fereastră, cărămizi și o ușă, aici, așa cum vă spune imaginația.

Hârtia igienică este înmuiată în apă, extrasă. Aici se adaugă și adeziv PVA. Este mai bine să amestecați compoziția cu un mixer până la consistența smântânii. Din acest amestec, puteți modela, ca din plastilină, orice element decorativ pentru o sicriu..

Clasa magistrală arată că specialiștii realizează modele, ornamente, desene. Elementele naturale arată foarte frumos în design – crenguțe de molid, scoici, boabe de cafea și multe altele. Pe capacul cutiei, puteți face o floare mare sau un model frumos dintr-un amestec adeziv. După ce toate elementele s-au solidificat, suprafața cutiei este acoperită cu un grund. În cazul în care există rugozități sau nereguli pe suprafață sau modele, toate defectele pot fi ușor îndepărtate cu hârtie de șlefuit sau o pila subțire. După amorsare, vopseaua acrilică albă se aplică pe întreaga suprafață a cutiei. De îndată ce se usucă, puteți ridica vopsele și vopsi ambarcațiunile. Dacă intenționați să decorați cu mărgele, panglică, catifea, toate aceste elemente sunt lipite de cutie cu adeziv. Etapa finală este tratarea suprafeței cu o ojă transparentă. Acest lucru se face pentru a fixa elementele cutiei și vopsea.

Papier-mâché vă permite să vă creați propriile obiecte de artizanat, care vor deveni nu numai elemente decorative excelente și pentru camere diferite, ci și cadouri minunate, memorabile.

Papier-mâché: legume și fructe

După ce ați uitat o dată, o clasă magistrală despre realizarea de meșteșuguri folosind tehnica din papier mâché, vă puteți asigura că procedura, deși lungă, nu este deloc complicată.

Fruct de hârtie-mâché Fruct de hârtie-mâché

Un element de decor excelent pentru bucătărie este o farfurie din hârtie de carton cu fructe artificiale, care sunt realizate și folosind această tehnică. Opțional, puteți crea nu numai fructe, ci și legume.

Oricare dintre fructele sau legumele reale este lipit cu folie alimentară și un adeziv (hârtie igienică, lipici) este aplicat pe suprafață. După uscare, stratul este tăiat în două părți, baza este îndepărtată și jumătățile ambarcațiunii sunt lipite împreună cu adeziv. Apoi fructele sau legumele sunt pregătite, vopsite cu guașă în culoarea corespunzătoare. După ce suprafața este acoperită cu un fixator – ojă transparentă.

DIY din carton pentru începători (video)

Astfel, puteți crea legume și fructe artificiale, figurine de animale și alte decoruri cât mai apropiate în formă și aspect de cele naturale.

DIY din carton pentru începători (foto)