Cum să faci o bujor din foamiran: 9 sfaturi practice

Bujorul Foamiran este un decor excelent pentru decor și un accesoriu pentru haine. Bujorul Foamiran este un decor excelent pentru decor și un accesoriu pentru haine Din foamiran puteți confecționa diverse elemente decorative volumetrice, pentru a decora hainele (broșă, nasture, benzi, ac de păr), puteți crea flori decorative (hortensie, bujor, crizantemă) și păpuși, decorați rochii de mireasa, pentru a fi folosite ca material de placare. Cu toate acestea, foamiran este mai potrivit pentru crearea de flori artificiale, deoarece varietatea de culori și paleta de culori a acestui material vă permite să reflectați cu exactitate ceea ce a intenționat maestrul..

Realizarea unei bujori din foamiran: un master class de la specialiști

Efectuarea unei bujori conform instrucțiunilor pas cu pas nu va cauza dificultăți pentru meșterii novici, dacă urmați cu strictețe schema. Florile caracteristice bujorului sunt nuanțe de roșu, alb și roz, precum și combinația lor. De exemplu, bujorul asemănător copacului se distinge prin culoarea roșu aprins și roz..

Pentru a face o bujor din foamiran, avem nevoie de următoarele materiale și instrumente:

 • Foamiran (culoarea depinde de tipul bujorului);
 • Sârmă de 1,5 până la 2 mm grosime;
 • Margele cu diametrul de 2 mm;
 • Foarfece;
 • Vopsea acrilică;
 • Creion simplu;
 • Pensulă;
 • Banda decorativa;
 • Super-lipici;
 • Fier.

Pentru a obține stamine în centrul florii, trebuie să faceți un șablon sub formă de soare cu raze, care se pune pe tulpină înainte de a lipi petalele, iar cu ajutorul vopselei galbene puteți imita polenul.

Toate materialele pentru fabricarea bujorului foamiran pot fi achiziționate de la magazinul de artizanat Toate materialele pentru fabricarea bujorului foamiran pot fi achiziționate de la magazinul de artizanat

Instrucțiuni pentru a face o bujor din foamiran:

 1. Realizarea unei bujori începe cu tăierea unui șablon și a unui șablon pentru viitoarele modele folosind carton obișnuit. Pentru a face acest lucru, desenați o schiță a petalelor pe o foaie de carton cu un creion (fanteziați și încercați diferite versiuni de frunze de bujor) și decupați modelele rezultate.
 2. Aplicăm șabloane pe o foaie de foamiran, încercuim golurile și decupăm petalele.
 3. Încălzim petalele cu un fier de călcat. Pentru a face acest lucru, aplicăm modelul pe fierul încălzit și apoi, ținând capetele cu un acordeon și rulăm șablonul pentru a da structură.
 4. Vom realiza tulpina și centrul florii folosind o mărgea și o sârmă groasă. Aplicați adeziv super pe margele și lipiți-l cu sârmă.
 5. Lipim petalele, variind de la frunze mici la frunze mari. Ultimul rând de petale este lipit de tulpină.
 6. Tinem frunzele și dăm frunzelor un aspect mai voluminos.
 7. Facem frunze pentru trunchi din foamiran verde.

Facem o bujor din foamiran: faceți-le singuri șabloane

Modelele pentru modelele de bujor pot fi realizate din carton și, de asemenea, pot fi utilizate ulterior ca șablon pentru modelele viitoare, ceea ce va economisi timp pentru producția lor. Nu există flori în care două petale să fie la fel, deci nu ar trebui să vă limitați la opțiuni monotone pentru petale, ci să faceți, de exemplu, 8-10 tipuri de frunze.

Acum pe Internet puteți găsi multe variante de șabloane și șabloane pentru orice plante și flori care pot fi tipărite și utilizate în viitor..

De ce am nevoie de un model de bujor din foamiran și cum să-l fac

Pentru a obține flori frumoase și realiste, trebuie să creați modele pentru petalele interioare și exterioare. Prin urmare, în prealabil, trebuie să faceți petale subțiri și largi pentru frunzele interioare și, respectiv, exterioare. Modelele subțiri – ar trebui să fie în miezul viitoarei flori și larg până la tulpină.

Înainte de a crea o bujor din foamiran, merită să pregătiți în avans șabloane de petale de diferite dimensiuni Înainte de a crea o bujor din foamiran, merită să pregătiți în avans șabloane de petale de diferite dimensiuni

Pentru a obține volum, trebuie să tăiați un număr mare de petale (aproximativ 60 de bucăți, într-un raport de 30 intern și 30 extern).

Instrucțiuni pentru realizarea modelelor de petale:

 1. Pe o foaie de carton cu un creion simplu, desenați schițe de opțiuni pentru lamele unei flori;
 2. Tăiați modelele petalelor exact de-a lungul conturului;
 3. Aplicați șabloanele rezultate pe foaia de foamiran și tăiați formele rezultate.

Puteți face modele pentru flori fără șablon din carton, dar pentru aceasta trebuie să cunoașteți forma aproximativă a petalelor, ceea ce va economisi timp pentru realizarea meșteșugurilor.

Bujor minunat a crescut din foamiran: master class

Astfel de trandafiri se caracterizează prin sensibilitate, catifelare a florilor și volum de muguri. Tipuri de trandafiri de bujor: cu un centru deschis sau închis, monoton, cu nuanțe irizate. Pentru această clasă magistrală, se folosește un aspect monoton, cu care chiar și un începător poate face față..

Pentru a face un trandafir de bujor din foamiran, veți avea nevoie de:

 • Foi foamice de culoare roz grosime 0,5 mm;
 • Vopsea acrilică maro sau roșie pentru piele;
 • Foi de carton pentru realizarea șabloanelor de petale;
 • Sârmă groasă pentru tijă și talon pentru miez;
 • Super lipici sau PVA;
 • Creion și foarfece;
 • Uscător de păr sau fier de călcat.

Pentru a face florile moi și voluminoase, alege foamiran cu grosimea de 0,5 mm.

Pentru a face o bujor, puteți folosi foamiran de diferite culori: roz, alb, roșu Pentru a face o bujor, puteți folosi foamiran de diferite culori: roz, alb, roșu

Numărul petalelor dintr-un trandafir de bujor este mai mic decât pentru un trandafir obișnuit, dar datorită dimensiunii frunzelor, vom obține un trandafir mare și, lucrând cu vopsele acrilice, vom adăuga volum. În total, vor exista 5 dimensiuni standard de petale: 1 – 10 buc; 2 – 10 buc .; 3 – 15 buc .; 4 – 9 buc., 5 – 6 buc. (pentru frunzele tulpinii) fiecare dintre ele este pictată într-o culoare diferită (de obicei nuanțe de roz sau roșu), începând din mijlocul întunecat, terminând cu o tăietură ușoară a florii.

Instrucțiuni de fabricație:

 1. Dacă nu există șabloane gata făcute, atunci realizăm 5 dimensiuni standard de viitoare petale. Pentru a face acest lucru, pe o foaie de carton, trebuie să desenați opțiuni pentru modele și să le tăiați clar de-a lungul conturului;
 2. Pentru a da un aspect real, tastați 1 și 2 vopsiți partea superioară a petalei cu roz și galben pentru cea inferioară;
 3. Un trandafir are stamine, care sunt mai bine făcute din bucăți de sârmă moale, iar staminele în sine sunt făcute din vată înfășurată pe o sârmă. După aceea, le puteți vopsi în siguranță în galben. Baza rezultată pentru petale este ferm lipită sau înfășurată pe o tulpină de aceeași culoare.
 4. Cu ajutorul unui fier de călcat, modelează petalele. Pentru a face acest lucru, aplicăm petala pe fierul încălzit și, strângând partea superioară, fixăm poziția răsucind puțin flagelele și, dacă acest lucru nu este suficient, țineți-o mai mult.

Pentru mai mult volum, puteți încălzi partea inferioară a petalei cu un uscător de păr sau un chibrit.

Actiunile urmatoare:

 1. Începem să lipim primul tip de petale pe bază cu super lipici, în timp ce le schimbăm ușor unele față de altele, ceea ce va da mai mult volum. Este necesar să combinați dimensiunile 1 și 2 în timpul procesului de lipire, altfel trandafirul nu va fi luxuriant.
 2. În mod similar, lipim 3 tipuri de petale mai mari, cu o răsucire mai mică la baza petalei..
 3. Ultimul rând de pe mugur îl facem mai puțin răsucit pentru a adăuga splendoare.

În general, este mai bine să creați ultimul rând separat de întreaga floare, astfel încât la finalul lucrării să îl puteți introduce și lipi pur și simplu de jos..

Sfaturi suplimentare:

 1. Pentru a preveni căderea petalelor, după ce ați lipit 2-3 tipuri, faceți un substrat de susținere sub forma unui fir înfășurat cu vată densă.
 2. Vopsim tulpina verde și lipim pe ea cele 5 tipuri de petale, care vor crea ramurile trandafirului, ele sunt și verzi.

Cum se face o bujor din foamiran acasă

Pentru a face o floare sau un buchet mai voluminos, trebuie să decupăm cât mai multe tipuri de modele de petale și este, de asemenea, important să putem lucra cu vopsele. Chiar și un inventator novice se poate ocupa de această clasă magistrală..

Înainte de a începe să creați acasă o bujor din foamiran, ar trebui să urmăriți un videoclip cu un master class Înainte de a începe să creați acasă o bujor din foamiran, ar trebui să urmăriți un videoclip cu un master class

Pentru a face o bujor din foamiran, este suficient să aveți următoarele materiale, care pot fi cumpărate de la un magazin de artizanat:

 • Pentru petale, folosim foamiran gros de 2 mm, în cazul nostru alegem culoarea roz a frunzei;
 • Vom realiza tulpinile din sârmă groasă;
 • Miezul poate fi realizat dintr-o mărgele de lemn sau o bilă rulată din folie;
 • Vom tăia cu foarfeca;
 • Folosim acril pentru a adăuga volum;
 • Vom desena modelele cu un creion moale de 2M;
 • Super lipici sau PVA;
 • Fier de călcat sau uscător de păr.

Instrucțiuni pas cu pas pentru realizarea unei bujori cu propriile mâini:

 1. Luați câteva foi de carton și faceți schițe aspre ale petalelor, apoi puneți-le pe foile de foamiran și tăiați-le. Să facem 6 tipuri de lame de bujor. Bujorul nostru va consta din: 11 petale din primul rând, 10 petale din al doilea, 16 petale din al treilea și 7 petale din al patrulea rând..
 2. Vopsiți petalele cu acrilic roșu sau maro pentru a adăuga volum. În procesul de colorare, este important să știm că petalele mai îndepărtate de centrul florii sunt vopsite într-o culoare mai închisă..
 3. Cu un fier de călcat încălzit, adăugați volum petalei. După încălzire, răsucim o petală în degete, o îndreptăm și obținem o petală în formă de cupă.
 4. Lipim mărgeaua ca miez (înfășurăm mărgeaua cu o bucată de foamiran și o prindem cu fire).
 5. Vopsim tulpina și frunzele în avans în verde și începem să lipim rând cu rând de petale în sensul acelor de ceasornic.
 6. Pentru ca bujorul să arate mai original, puteți aplica sclipici decorativ cu un spray.

O astfel de bujor poate fi folosită pentru a decora hainele sau un ac de păr și chiar să o folosească în decorul unei camere..

O modalitate de a face bujori din foamiran cu propriile mâini

Pentru a face o bujor, nu trebuie să aveți cunoștințe complexe, este suficient să aveți materialele, instrumentele necesare și să urmați instrucțiunile pas cu pas. Pentru aceasta avem nevoie de: o bucată de foamiran 50 * 50 cm galben și roz, sârmă lungă 30 cm, super-lipici, foarfece, fier și guașă.

Bujorul Foamiran poate varia în funcție de numărul petalelor, dimensiunea și umbra Bujorul Foamiran poate varia în funcție de numărul petalelor, dimensiunea și umbra

Metoda de fabricare a bujorului din foamiran:

 1. Pentru a face o bujor, avem nevoie de șabloane pe care le vom imprima de pe Internet și le vom tăia pe carton. Mugurul de bujor va avea 49 de petale și 5 frunze pe tulpină (5 dimensiuni).
 2. Înconjurăm șabloanele de pe foamiran și decupăm petalele finite.
 3. Încălzim pe un fier de călcat și le răsucim pentru a da un aspect natural.
 4. Facem o minge de folie, introducem o sârmă în ea și o lipim.
 5. Aplicați puțin adeziv pe minge și aplicați alternativ petalele de la 1 la ultimul rând. Pentru a preveni căderea frunzelor, puteți înfășura cu fir de aceeași culoare după fiecare rând.
 6. Tentăm petalele cu guașă și adăugăm volum vizual.

Bujorul din foamiran s-a dovedit a avea dimensiunea de 15 cm. Această ambarcațiune va fi un cadou sau poate decora interiorul din cameră.

Buchete pline de bujori din foamiran și sârmă

Dacă vrei să faci un cadou original unei fete sau unei femei, dar nu vrei să dai flori naturale, atunci ai nevoie de un buchet de bujori din foamiran.

A face un buchet nu este dificil, trebuie să vă aprovizionați cu material, instrumente și răbdare.

Pentru a face un buchet de bujori, avem nevoie de:

 • Muguri de bujor prefabrați cu tulpină și frunze;
 • Sârmă verde sau panglică decorativă pentru combinarea florilor într-un singur buchet;
 • Pistol de pulverizare și sclipici auriu;
 • Bici transparent pentru un buchet.

Bujorii Foamiaran pot fi folosiți la decorarea unui buchet pentru o mireasă sau ca cadou pentru orice sărbători Bujorii Foamiaran pot fi folosiți la decorarea unui buchet pentru o mireasă sau ca cadou pentru orice sărbători

Vom face un buchet de 5 bujori. Colectăm astfel încât florile să nu se atingă și să arate în direcții diferite. Conectăm tulpinile cu o panglică, așezându-le în jurul circumferinței. Pulverizați aurul peste flori. Înfășurăm cu film transparent. Cadoul nostru este gata.

Dacă doriți, puteți combina bujori cu alte flori, cum ar fi hortensia sau crizantema..

Cum se modelează un mugur de bujor

Pentru a face un mugur de bujor, avem nevoie de foi de foamiran de orice culoare, sau mai bine roz, bile sau margele din folie cu diametrul de 2 cm, sârmă subțire pentru tulpini, pasteluri și lipici. În cazul nostru, vom face un ac de păr.

Instrucțiuni pentru a face un mugur de bujor:

 1. Tăiați un cerc de 5 cm din foamiran pentru miez și înfășurați o bilă cu el;
 2. Tăiați petale de diferite forme și dimensiuni în funcție de șablon;
 3. Colorăm marginile petalelor cu pastel roșu;
 4. Pentru a crea o formă convexă, folosim pietre rotunde mari;
 5. Lipim firul de dimensiunea necesară pe miez;
 6. Colectăm mugurul, lipind secvențial petalele de miez.

Un buchet de foamiran poate îmbunătăți semnificativ calitățile estetice ale oricărei camere Un buchet de foamiran poate îmbunătăți semnificativ calitățile estetice ale oricărei camere

Pentru a ascunde firul, înfășurați-l doar într-o cârpă verde..

Orice fată și femeie îi va plăcea această meserie dacă o faci cu inima.

Este posibil să se facă o bujor din foamiran de marshmallow

A face o bujor din foamiran de marshmallow este puțin mai dureroasă. Spuma de marshmallow trebuie diluată înainte de utilizare. Pentru a face acest lucru, puneți-l între două foi de hârtie și încălziți-l cu un fier de călcat, trageți o riglă de-a lungul suprafeței foii.

Progres:

 1. Am tăiat 3 dimensiuni standard de petale foamiran conform șablonului (înălțime * lățime 5 * 4 cm – 30 buc; 5 * 6 cm – 20 buc; 6 * 8 cm – 10 buc.).
 2. Răsucim fiecare petală și îi dăm o formă arcuită. Pentru petalele mari, folosim o minge, trăgând foamiranul peste ea.
 3. Realizăm miezul cu o minge de folie vopsită pentru a se potrivi cu culoarea materialului și lipim o tijă de sârmă pe el.
 4. Începând de la petale mici la mari, lipiți petalele pe minge.
 5. Un buchet frumos poate fi făcut dintr-o combinație de astfel de flori..

Bujorul îndemânatic din foamiran: master class (video)

O astfel de ambarcațiune va fi un cadou excelent pentru persoana iubită sau elemente originale de îmbrăcăminte sau decor interior. Nu este atât de dificil de creat, dar decorul se dovedește a fi foarte bun..

Fă-te-singur bujori frumoși din foamiran (exemple foto)