Baarituolin valintaopas

Olemme aiemmin kirjoittaneet, kuinka valita baaritiski tai saaripöytä, ja nyt kerromme sinulle, kuinka valita baarituolit keittiöön. Tästä materiaalista löydät hyödyllisiä vinkkejä, pienen yleiskatsauksen hinnoista ja valmistajista sekä 30 valokuvaesimerkkiä eri malleista..

Vaihe 1. Istuimen korkeuden valinta

Ennen kuin menet kauppaan, sinun on mitattava baaritiskin työtason korkeus ja ymmärrettävä, kuinka korkeat tuolit sen pitäisi olla.

 • Pöytälevyn ja istuinten korkeuden eron tulisi olla noin 30 cm, jos esimerkiksi telineen korkeus on 1 m, tuolin istuimen korkeuden tulisi olla noin 70 cm.

Tietenkin myös ihmisen pituudella on roolinsa, joten sinun on keskityttävä ensisijaisesti omiin tunteisiisi huonekalujen “koeajon” aikana.

 • Jos vieraat tulevat usein luoksesi, pöytäsi on epätyypillinen korkeus tai aiot vain käyttää tuoleja eri pöytiin, suosittelemme ostamaan tuolit, joissa on säädettävä jalka.

Vaihe 2. Suunnittelun valinta

Baarituoli koostuu istuimesta, jaloista ja jalkatuista, monissa malleissa on selkänoja ja käsinojat, joissakin malleissa on korkeussäätö, ne voivat kääntyä tai jopa taittua. Seuraavat vinkit auttavat sinua selvittämään, mitä rakentamista tarvitaan sinulle ja perheellesi:

 • Korkeat selkänojat ovat hyviä, koska ne voivat liukua kokonaan pöydän alle ja pinota päällekkäin, kun esimerkiksi peset lattiaa. Niiden istuminen pitkään on epämukavaa, mutta jos keittiö on pieni, ja käytät telinettä vain aamiaiseksi ja välipaloiksi, tämä vaihtoehto on täydellinen.
 • Baarituolit sisätiloissa
 • Baarituolit sisätiloissa
 • Jos baaripöytä korvaa ruokapöytäsi, toimii kodin minibaarina tai työpaikkana, anna etusija mukaville malleille, joissa on selkä ja käsinojat.

Baarituolit selkänojalla

 • Baarituolissa voi olla kolme, neljä tai yksi keskijalka, jonka alaosassa on leveä tuki (kuvassa). Turvallisin tuolivaihtoehto – 4 jalkaa.
 • Baarituoli toisella jalalla
 • Baarituoli toisella jalalla
 • Baarituolissa on oltava erittäin vahva jalkatuki, koska se ei ainoastaan ​​istuvan henkilön jalkoja tue, vaan myös auttaa istumaan korkealla istuimella.
 • Kääntyvä istuin on loistava bonus, jos käytät laskuria minibaarina tai jos juhlat usein ja nautit television katselusta esimerkiksi viereisessä olohuoneessa..
 • Jos keittiö on hyvin pieni, voit valita kevyet taitettavat tuolit. Näitä myydään esimerkiksi Ikeassa (Franklin -malli). On myös hyödyllistä käyttää yksinkertaisia ​​taitettavia tuoleja, jos otat vastaan ​​vieraita ja ottaa ne ulos vain tarvittaessa..
 • On suositeltavaa laittaa pehmeät tyynyt tuolien jalkoihin lattian suojaamiseksi.

Vaihe 3. Materiaalin valinta

Keittiön baarituolit eroavat paitsi korkeudesta myös käytettyjen materiaalien tyypeistä. Tällaisen ryhmän tuotannossa käytetään seuraavia materiaaleja ja niiden yhdistelmiä:

 1. Kullattu, hopeoitu teräs ja taottu. Vain tuki tai koko tuoli voi olla metallia. Metallipalkit – luotettavin ja helppo puhdistaa.

Bertoia sisätiloissa

Bertoia sisätiloissa

 1. Puu. Puiset tuolit ovat kauniita, mutta vaativat ruuvien säännöllistä kiristämistä. Lisäksi on erittäin toivottavaa, että puutuolissa on metallinen jalkatuki..

Puinen baarituoli Ingolf, Ikea

Puinen baarituoli Ingolf, Ikea

 1. Maalattua tai läpinäkyvää muovia. Muovituolit ovat kevyitä ja voivat näyttää upeilta. Joten esimerkiksi Louis Ghost läpinäkyvät polykarbonaattituolit, kuten alla olevassa kuvassa, näyttävät näkymättömiltä eivätkä häiritse tilaa. Muista kuitenkin, että muovi kestää enintään 100 kg.

Louis Ghost sisätiloissa

 1. Viiniköynnökset ja rottinki, sekä luonnolliset että keinotekoiset. Vain istuimet on valmistettu tästä materiaalista, mutta tämä helpottaa huomattavasti huonekaluja. Mukavuuden ja kauneuden vuoksi pajuja täydentävät tyynyt ja viitat.

Paju baarituolit

 1. Verhoilumateriaalit: nahka, eko-nahka, kankaat ja kuvakudokset. Pehmustetut tuolit ovat erityisen miellyttäviä ja mukavia istua, ja ne näyttävät erittäin tyylikkäiltä sisätiloissa..

Tuolit nahkaverhoilulla

Vaihe 4. Suunnittelun ja tyylin valinta

Viihtyisään maalaistyyliseen keittiöön sopivat puiset tai vintage-metalliset baarituolit verhoilulla tai ilman. Mallit, joissa on pajuistuimet, näyttävät myös hyviltä..

Maalaistyylinen keittiö

Maalaistyyliset puiset baarituolit

Klassiseen keittiöön hyväksytään myös yksinomaan puiset tai takorautaiset tuolit. Niiden tulisi muistuttaa tuolia mahdollisimman paljon, ja siksi niissä on oltava hyvä verhoilu, istuimet ja käsinojat.

 • Baarituolit klassiseen tyyliin
 • Baarituolit klassiseen tyyliin
 • Baarituolit klassiseen tyyliin
 • Baarituolit klassiseen tyyliin

Nykyaikaiseen sisustukseen tiukat suorat tai virtaviivaiset linjat ja muodot ovat tervetulleita. Kirkkaat tai päinvastoin neutraalit värit. Kaikki materiaalit ovat sopivia, ja muovi on erityisen orgaanista.

 • Baarituolit modernilla tyylillä
 • Baarituolit modernilla tyylillä

Mutta parvelle voit noutaa metallista tai puusta valmistetut tuolit, joissa on nahkaverhoilu, Tolix-tyylisillä kolmijalkoilla (kuvassa).

Pienen keittiön sisustus loft -tyyliin

Pop -taide ja fuusio ovat täysin vastakohta minimalistiselle hillitylle. Täällä sopivat epätavallisen muotoiset tai ainakin kirkkaat kehykset, kuten alla olevassa kuvassa..

Pop -art baarijakkarat

Vaihe 5. Etsitkö mistä löytää edullisia mutta hienoja tuoleja

Puolan baarituolit ovat hyvä vaihtoehto niille, jotka haluavat ostaa laadukkaita huonekaluja suhteellisen edullisesti. Signal -brändi tunnetaan materiaalien laadusta ja huonekalujen harmonisesta suunnittelusta. Alla olevasta kuvasta näet, miltä suositun S-300-sarjan Signal-baarituolit näyttävät keittiön sisätiloissa (hinta alkaen 8000 ruplaa).

Signal -baarituolit keittiön sisätiloissa

Vielä edullisempia huonekaluja löytyy Ikeasta. Lähes kaikkien Ikean baarituolien istuinkorkeus on 74 cm, suosituimmat mallit ovat puinen Ingolf (3999 ruplaa) ja Henriksdal (6000-9000 ruplaa verhoilusta riippuen).

Alla on valokuvaesimerkkejä siitä, miltä Henriksdalin (ensimmäinen kuva) ja Ingolfin (toinen kuva) tuolit näyttävät sisätiloilta.

Henriksdal sisätiloissa

Henriksdal sisätiloissa

Ingolf keittiön sisätiloissa

Ingolf keittiön sisätiloissa

Alkuperäiset baarikalusteet, esimerkiksi läpinäkyvät Louis Ghost -polykarbonaattituolit, Kartellin tehtaalta maksavat 30 000 ruplaa. Mutta löydät erinomaisia ​​kopioita venäläisistä verkkokaupoista hintaan 5000 ruplaa..

Louis Ghost sisätiloissa

Voit myös etsiä jäljennöksiä legendaarisista suunnittelijatuoleista Eames (6000 ruplasta) ja Tolix (5000 ruplasta).

Eames sisätiloissa

Eames sisätiloissa

Tolix sisätiloissa

Tolix sisätiloissa

Tolix sisätiloissa

Tolix sisätiloissa