Kombinationen af ​​loftets og væggenes farve: vi gør det efter reglerne

Korrekt udvalgte farver til loft og vægge gør rummet æstetisk tiltalende og hyggeligt Korrekt udvalgte farver til loft og vægge gør rummet æstetisk attraktivt og hyggeligt Det er ikke let at navigere i farvetilpasning: moderne tendenser modsiger traditionelle kompatibilitetsregler, og for farverige interiører kan kun lide i et par dage. Og så undertrykker og undertrykker de, så de ikke kan slappe af og blive distraheret. For at du kan lide kombinationen af ​​farver i rummet og dekorere interiøret, skal du tænke grundigt over alt og gøre dig bekendt med nogle regler for valg af farve på vægge og loft.

Valg af farve på vægge og lofter

Hvordan farverne vælges til vægge og lofter, bestemmer, hvordan rummet og dets interiør som helhed opfattes. For det korrekte valg af farver skal du således bygge på den stil, hvor rummet er planlagt, og hvilken størrelse det er..

For at forhindre monotoni i rummet skal vægge og loft males i forskellige farver. For at forhindre monotoni i rummet skal vægge og loft males i forskellige farver.

Nogle nuancer ved valg af farve til et værelse:

 • Hvis du ikke ønsker at skabe en “kontor” -atmosfære i rummet, skal du opgive de kolde nuancer af grå, blå og sort og hvid. Det er bedre at bruge disse farver kun i kombination med andre, varmere og lysere nuancer. Men med den rigtige dekoration og belysning vil selv kølige, tilbageholdende farver skabe en smuk, let og hjemlig atmosfære i stil med minimalisme eller hi-tech..
 • For lave lofter er den gyldne regel at kombinere et lysere loft med mørkere eller mere mættede vægge. Dette er en garanti for, at loftet vil se let ud, og dets basensitet vil ikke blive bemærket i dette farveskema. Med højt til loftet er det modsatte sandt. Hvis du vil harmonisere rummet, så ville den perfekte løsning være at skabe et lyst, iørefaldende loft med mange dekorationer, belysning, niveauer osv..
 • Hvis der er lidt lys i rummet, kan du gøre op med en så irriterende mangel ved hjælp af orangegule nuancer på loftet og væggene. I områder, hvor sommeren er en kortvarig gæst, vil loftets orange nuance minde dig om varmen året rundt.
 • Hvis du bor i et relativt varmt klima, og dine vinduer vender ud mod solsiden, vil overskydende orange nuancer skabe den forkerte atmosfære af overdreven varme. Vælg turkis, blå og lyse nuancer til et sådant værelse.
 • For værelser uden vinduer bør du bygge på rummets stil og størrelse. Traditionelt er gangen udført i lyse, fastholdte farver, og badeværelset bliver et objekt til at eksperimentere med farve og form. Fængslende fliser og falske lofter ser ofte ret harmoniske ud på badeværelset..

Der er mange regler for bestemmelse af det korrekte farveforhold for vægge og lofter. Men først og fremmest skal du bygge på dine egne ønsker og præferencer..

Sådan diversificeres vægge og loft i samme farve

Teknikken til at skabe monokrome væg- og loftdesign er kendt for sin evne til visuelt at øge loftets højde. Massive vægge og lofter vil se godt ud i kombination med en mørkere nuance af gulvet, der harmoniserer lysligheden i et værelse med et monokromt design..

Hvis vægge og loft er malet i samme farve, kan du diversificere dem ved hjælp af en gipsvægs -niche udstyret med neonbelysning Hvis vægge og loft er malet i samme farve, kan du diversificere dem ved hjælp af en gipsvægs -niche udstyret med neonbelysning

Hvordan kan du diversificere den monokrome løsning til vægge og lofter:

 1. Lys farve. Hvis spørgsmålet om visuelt at hæve loftet ikke er for akut, kan du gøre vægge og loft til en behagelig og lys nok skygge. Denne løsning er velegnet til en stue eller et køkken. Vælg farve med omhu, så eklekticismen i et sådant rum ikke bliver et levende helvede for dig.
 2. Gulvliste. Hvis du lavede et lyst loft og vægge, vil et fodliste 2-3 toner mørkere end den valgte farve behageligt forvandle rummet og dekorere et akavet hjørne mellem væggene og loftet.
 3. Kontrastvæg. En fantastisk løsning, der ofte bruges i soveværelset til væggen, der støder op til sengens hoved. Ideen udføres ved at dekorere 1 af væggene ved hjælp af fototapet, almindeligt tapet med et lyst mønster, maleri og så videre..

Det samme design af vægge og loft er ikke så kedeligt, som det kan synes ved første øjekast.

Traditionelt hvidt loft: hvilken vægfarve er den rigtige

Det hvide loft er en klassiker. For sin ideelle udførelsesform er folk klar til at bruge mange penge og kræfter. Og når et perfekt fladt hvidt loft er i dit værelse, skal du finde ud af, hvilke vægge der vil være i perfekt harmoni med det..

Det hvide loft passer godt til de olivenfarvede vægge Det hvide loft passer godt til de olivenfarvede vægge

Muligheder for valg af vægskærm til et hvidt loft:

 • Kontrasterende lyse vægge. Dette skaber et stilfuldt og iøjnefaldende design. I kombination med et hvidt loft vil lyse accentvægge hæve rummets højde, gøre det livligt og let..
 • Gradient. En glidende overgang fra et mørkt gulv til et hvidt loft sker på grund af væggene i den midterste skygge. Beige vægge og brune gulve kan kombineres med et hvidt loft. Eller grå vægge og et sort gulv.
 • I den skandinaviske stil og i minimalismens stil er loftets og væggenes hvide farve ret almindelig. Hvis du kan lide lyse og klare værelser med design af høj kvalitet, så tag et kig på disse områder..
 • Mørke vægge og lyst gulv. Denne mulighed ser utrolig hyggelig og varm ud. Mørke vægge vil skabe en følelse af sikkerhed, og et lyst gulv ser ud til at afspejle loftet. Overvej denne mulighed for et soveværelse og et børns værelse til en pige..

Hvidt loft er en fantastisk baggrund for forskellige farveeksperimenter.

Ildspil: rødt loft og vægge

Det er fantastisk at eksperimentere med farve. Især hvis du ikke er bange for ændringer, og du kan lide alt det nye. Rød er måske den mest aktive farve, du skal være forsigtig med, hvis du laver renoveringer og vælger dine yndlings nuancer til rummet..

Det røde loft og de hvide vægge er velegnede til højteknologisk eller moderne interiør. Det røde loft og de hvide vægge er velegnede til højteknologisk eller moderne interiør.

Virkningen af ​​rødt på en person:

 1. Energiserer og øger blodtrykket.
 2. Forårsager en aktiv følelsesmæssig baggrund.
 3. Tilpasser en person til udvikling og social vækst.

Hvis du har for rystende psyke, forhøjet blodtryk eller overvægt, så kan den røde farve i en sådan mængde have en dårlig effekt på dig..

Hvordan det grønne loft supplerer de gule vægge

Kombinationen af ​​grønt og gult er en vidunderlig livsbekræftende forening, der fremkalder tanker om sommerfriluftsliv, landdistrikter og muntre børnes tegnefilm. Grønt og gult er en kombination af lys og liv!

Gule vægge kombineret med et grønt loft vil tilføre køkkenet friskhed og originalitet Gule vægge kombineret med et grønt loft vil tilføre køkkenet friskhed og originalitet

I hvilke rum kan du kombinere et grønt loft med gule vægge og hvordan du gør det:

 • Børn. For et barn 3-7 år vil denne kombination være ideel. For yngre, vælg flere pastelfarver, og for ældre børn kan du lave lyse lofter og vægge. Børn elsker rige farver.
 • Badeværelse. Farvede badeværelsesfliser er populære og komfortable. Gul vil fylde badeværelset med varme, mens grønt vil give interiøret en dråbe øko-stil og kontrast. For at forhindre nuancer i at ødelægge hudfarven med deres højdepunkter, skal du bruge tilbageholdende, ikke særlig lyse toner..
 • Stue og soveværelse. Da disse rum kombinerer flere forskellige funktioner end et badeværelse og et vuggestue, er det her værd at opgive det samlede maleri af loft og vægge i gulgrøn kontrast. I disse rum er det bedre at kun bruge elementer, fortynde dem med hvid, grå, beige eller en anden neutral farve..
 • Køkken. Køkkenet er en zone med kreativitet og handling i madlavning. Grønne og gule farver sætter dig i et positivt humør og afslører madkunstens indre potentiale.!

Hvis du vil lave et værelse i en lys gul-grøn farve, så prøv at vælge sådanne nuancer, at de ikke irriterer øjnene..

Hvilke egenskaber forædler grønne vægge med et hvidt loft

Grøn er en meget kompleks og tvetydig farve. Hver farve har mange nuancer, men grøn slår alle mulige rekorder for dette tegn: dets spektrum strækker sig fra turkis til næsten limegult.

Grønne vægge og hvide lofter er gode muligheder for stuen. Grønne vægge og hvide lofter er gode muligheder for stuen.

Grøn kan have forskellige temperaturer:

 1. Varm grøn med en gul undertone. Fra lime til rent grønne urter. Denne skygge med et hvidt loft ser meget frisk og lys ud. Det vil være en god kombination til køkkenet..
 2. Kold grøn bærer en blålig undertone, på grund af hvilken en marin skygge af grønt vises. Køligt grønt kombineret med et hvidt loft vil skabe en nautisk stil, der harmonisk passer ind i stuen eller vuggestuen..

“Temperaturen” på den grønne nuance bestemmer atmosfæren, som rummet vil have.

Hvad betyder farveskemaet på vægge og lofter?

Hvis vi overvejer spørgsmålet om kompatibilitet mellem vægge og lofter ud fra farveskemaets indflydelse på en person, kan vi skille flere grundlæggende værdier af farver ud, der hjælper dig med at navigere og vælge den rigtige energi skal til dit værelse..

Interiøret i en moderne stue kombinerer perfekt røde vægge og et sort loft Interiøret i en moderne stue kombinerer perfekt røde vægge og et sort loft

Betydningen af ​​farver i interiøret:

 • Blå. Stilhed, ro, kølighed.
 • Rød. Ledelse, lidenskab, vrede, ild.
 • Gul. Belysning, glæde, rigdom, snedighed.
 • Grøn. Pasifikation, visdom, statisk.

Sort, hvid, beige og brun er de mest neutrale nuancer, der fungerer med forskellige farver..

Pro Tips: Sådan matcher du loft og vægfarver (video)

Farvetilpasning er et meget komplekst problem, der nogle gange afhænger af de fineste nuancer af farver. Derfor er det tilrådeligt at udvikle din egen smag og lære at se behagelige kombinationer og skelne dem fra en række andre. Eksperimenter og nyd resultatet!

Eksempler på kombinationen af ​​farver på loft og vægge (interiørfoto)