Puiset verhotangot verhoille: vaihtoehdot ja lajikkeet

Pyöreä karniisi on ylivoimaisesti suosituin Pyöreä karniisi on ylivoimaisesti suosituin.Puu ei ole myrkyllinen eikä vaikuta ihmisten terveyteen, ei vaikuta allergioiden esiintymiseen. Yksi näistä elementeistä on puinen reunus. Sen suurin haitta on materiaalin ja sen käsittelyn korkeat kustannukset. Siksi monet, yrittäen säästää rahaa, valmistavat puun reunaa omilla käsillään. Alla on lyhyt kuvaus työstä yksinkertaisen tee-se-itse-reunalistan valmistamiseksi puusta valmistetuille verhoille.

Kaksirivinen puinen karniisi ja puuvaikutteinen karniisi

Kaikki tietävät, että reunus on tarkoitettu verhojen kiinnittämiseen, mutta monet ihmiset eivät tiedä, että näitä tuotteita on useita tyyppejä..

Tällä hetkellä ne voidaan suunnittelun mukaan jakaa seuraaviin tyyppeihin:

 1. Ne, jotka on kiinnitetty seinään (seinään).
 2. Kattoon asennettavat reunalistat.

Ensimmäisessä versiossa reunoista on yleensä pyöreä poikkileikkaus. Pyöreät verhotangot ovat yleisimpiä ja laajalti myytyjä. Vähemmän yleinen on verhotanko seinään kiinnitettäville verhoille, joissa on neliöosa. Suurin osa näistä tuotteista on muovia, seuraavaksi suosituin materiaali on puu, harvemmin metalli. Tässä tapauksessa puun alla oleva reuna voi olla myös muovia. Erityisen muodonsa vuoksi tämän tyyppistä karniisia kutsutaan “patonkeiksi”.

Puisen verhotangon tärkein ominaisuus on, että se ei tarvitse jatkuvaa huoltoa ja pysyy houkuttelevana monien vuosien jälkeen. Puisen verhotangon pääominaisuus on, että se ei tarvitse jatkuvaa huoltoa ja pysyy houkuttelevana monien vuosien jälkeen.

Kattokarniisit ovat vähemmän suosittuja, mutta niillä on omat ansionsa..

Nämä sisältävät:

 • Yksinkertaisempi rakenne (mikä tekee niistä halvempia), ne on myös helpompi asentaa ja kiinnikkeet ovat luotettavampia kuin seinäkiinnikkeet.
 • Tällaisten verhotankojen avulla voit “piilottaa” juoksijat ja verhon yläosan. Tässä tapauksessa verhon ruma “tekninen” osa on piilotettu – helma ja silmukat liukusäädintä varten.

On syytä huomata, että katto on helpoin omatuotantoon, ja se on myös käytännöllisempi. Seinäverhotangolla on kauniimpi muotoilu.

Yleensä kaikki seinävaihtoehdot tehdään kaksirivisiksi, katotyypissä voi olla 3 riviä, mutta kolme riviä käytetään harvoin. Kaksirivisen puisen seinälle asennetun reunuksen valmistaminen on melko vaikeaa, tämä johtuu pääasiassa monimutkaisesta kiinnitysjärjestelmästä, jonka on kestettävä reuna- ja verhojen massa. Se on melko vaikea laskea, on myös ongelmallista tehdä kiinnikkeitä ja koota reunus. On myös melko ongelmallista tehdä kaksinkertaisia ​​”patonkeja”, mutta oikealla lähestymistavalla kaikki vaikeudet ovat ratkaistavissa.

Nykyaikainen yhteiskunta ei pysy paikallaan, joten tänään voit tilata puisen karniisin, joka täyttää tarpeesi: väriltään ja sijainniltaan Nykyaikainen yhteiskunta ei pysy paikallaan, joten tänään voit tilata puisen karniisin, joka täyttää tarpeesi: väriltään ja sijainniltaan

Alla on esimerkki kahden vaihtoehdon tekemisestä “patonkeille”: katto ja seinä. Tässä tapauksessa harkitaan, kuinka tehdä kaksirivinen puinen karniisi vain katotyypistä ja yksirivinen seinätyyny.

On huomattava, että puisten karniisien valmistukseen voidaan käyttää mitä tahansa puita – kaikki lajit sopivat näihin tarkoituksiin..

Puiset verhotangot (video)

Tee-se-itse puurunko: seinävaihtoehto

Tämä vaihtoehto on vaikein valmistaa, koska se vaatii monimutkaisen kiinnitysjärjestelmän valmistuksen..

Verkkotangon valmistamiseksi tämän muotoisille verhoille tarvitset pyöreän puupalkin ohjainta varten (noin 3-5 cm: n kokoinen osa riittää). Puun pituuden tulee olla riittävä ikkunan aukon sulkemiseksi, kun taas puutavaran tulee ulottua ikkunan aukon ulkopuolelle noin 15-30 cm kummaltakin puolelta. Joten 1 metrin leveydelle avattavassa ikkunassa tarvitaan 1,4 metrin pituinen terälevy.

Tarvitset myös useita pyöreitä palkkeja: halkaisijaltaan noin 5 cm ja halkaisijaltaan 8-10 cm.

Kiinnitystangon pituus 5 cm lasketaan kiinnityspisteiden lukumäärän ja ikkunan ja verhojen välisen etäisyyden perusteella.

Voit säästää rahaa puisen verhotangon ostamisesta, jos sinulla on halu ja kyky tehdä se itse Voit säästää rahaa puisen verhotangon ostamisesta, jos sinulla on halu ja kyky tehdä se itse

Vakiona verho sijaitsee 10-15 cm: n etäisyydellä ikkunasta, ja kiinnikkeiden välinen etäisyys saa olla enintään 0,6 m (vaakasuunnassa). Näin ollen 1 metrin leveään ikkuna -aukkoon tarvitaan 3 kiinnityspistettä. Siksi puun lukumäärä lasketaan kaavalla: pisteiden määrä * etäisyys ikkunasta verhoon = 3 * 15 = 45 cm. ja etäisyyttä voi lisätä).

Palkkia, jonka halkaisija on suurempi, käytetään elementtinä, johon ohjain työnnetään. Tätä varten keskeltä leikataan se pois, jolloin puukappaleesta tulee rengas. Tällaisen renkaan leveyden tulisi olla 5-10 cm, seinämän paksuuden 1,5-3 cm. Jos haluat tehdä renkaan 3 cm: n ohjaimelle, tarvitset 2 cm leveän puutavaran ja 1–1,5 cm paksun ”renkaan”, ts. Niiden alkupalkin halkaisijan tulisi olla 7-8 cm. Jos halkaisija on 5 cm, tarvitaan rengas, jonka seinämän paksuus on noin 1,5-2 cm, tangon halkaisijan tulee olla 8 -9 cm. Samasta tangosta valmistetaan “laasti” rakenteiden kiinnittämiseksi seinään.

Tarvitset myös:

 1. Rautasaha;
 2. Palapeli;
 3. Porata;
 4. Puu liima;
 5. Lyijykynä tai merkki;
 6. Mittauslaitteet;
 7. Lakka;
 8. Hioa.

Ei ole niin vaikeaa tehdä karniisia omin käsin, tärkeintä on tarvittavien työkalujen ja materiaalin saatavuus, josta teet sen Ei ole niin vaikeaa tehdä karniisia omin käsin, tärkeintä on tarvittavien työkalujen ja materiaalin saatavuus, josta teet sen

Ensimmäinen vaihe on leikata puu osiin. Tätä varten vaaditun pituinen ohjain katkaistaan, aihiot leikataan renkaiksi ja jaloiksi sekä tanko kiinnitystä varten.

Seuraava vaihe on materiaalin käsittely. Kaikki epätasaisuudet poistetaan aihioista hiekkapaperin avulla, kaikki puiset aihiot kyllästetään vettä hylkivällä liuoksella ja pohjustetaan. Ohjain voidaan avata heti lakalla.

Tee seuraavaksi renkaat-pidikkeet. Ota tätä varten halutun halkaisijan omaava työkappale, jonka leveyden tulisi olla noin 5-10 cm (terälevyn halkaisijasta riippuen), sitten siihen kiinnitetään terälevy ja merkit.

Merkitse palapelillä leikkaa keskeltä, jättäen renkaan, jonka seinät ovat halutun paksuisia.

Sen jälkeen seinien renkaisiin on tehtävä reikiä, joihin kiinnitystanko asetetaan. Merkitse tätä varten säde seinälle ulkopuolelta niin, että reikä on yhtä kaukana seinän päistä. Tämä reikä on tehtävä huolellisesti, koska seinä voi halkeilla. Tämän estämiseksi poratun ympyrän ympärysmitta porataan ohuella poralla. Tästä on pitkä aika, joten ole kärsivällinen. Sen jälkeen työkappale on valmis. Se lakataan ja jätetään kuivumaan.

Sinun ei tarvitse olla hyvä asiantuntija, jotta voit tehdä puisen karniisin omin käsin. Sinun ei tarvitse olla hyvä asiantuntija, jotta voit tehdä puisen karniisin omin käsin.

Viimeinen monimutkainen yksityiskohta on “laasti”. Sen on varmistettava, että kiinnitystanko on työnnetty siihen vähintään 5 cm, ja siihen tehdään sokea reikä, joka on yhtä suuri kuin kiinnitystangon halkaisija. Se on lakattava heti sen jälkeen..

Kuivaamisen jälkeen se kiinnitetään seinään ankkurilla, joka ruuvataan poratun reiän pohjaan ja kulkee tämän elementin läpi.

Tärkeä! Reiät eivät ole lakattuja!

Kun kaikki on valmis, he alkavat koota verhotangon. Kiinnitystanko asetetaan renkaisiin. Se kiinnitetään renkaaseen liimalla. Kun liima on kuivunut, katkaise kiinnitystangon osa, joka ulkonee renkaan sisään, palapelillä. Sen jälkeen ensimmäinen rengas asetetaan ohjaimen päälle, se asetetaan liimalle, jotta ohjain ei “kävele”, sitten renkaat ripustetaan verhoille, minkä jälkeen seuraava kiinnitysrengas asetetaan jne. Valmis rakenne työnnetään seinään kiinnitettyihin napoihin, jälkimmäiset on voideltu runsaasti liimalla.

Kattokaiteen tyyppi: puu

On paljon helpompaa ja nopeampaa tehdä tällainen verhotanko verhoille..

Tämä vaatii:

 • Puupalkit, joiden poikkileikkaus on suorakaiteen muotoinen, 2 kappaletta;
 • Huonekalujen kulmat;
 • Itsekierteittävät ruuvit;
 • Lakka;
 • Sähköpora;
 • Rautasaha;
 • Merkintätyökalut;
 • Metallioppaat (kaupallisesti saatavilla).

Kattoreunaa käytetään joskus huoneen pystysuuntaisen koon lisäämiseen visuaalisesti. Kattoreunaa käytetään joskus huoneen pystysuuntaisen koon visuaaliseen lisäämiseen.

Ensimmäinen vaihe on puupalkin käsittely. Valmistuksessa on käytettävä palkkia 100×10, 100×20. Sen pituuden tulisi olla sama kuin ikkunan pituus plus 40-50 cm (karniisin tulisi ulottua 20-25 cm kehyksen ulkopuolelle).

Tuloksena olevat aihiot 2 kappaletta käsitellään kosteutta kestävillä liuoksilla, pohjustettu.

Sitten ne on kytketty niin, että kappaleeseen saadaan kirjain “G”. Käytä tätä varten itsekelausruuveja (ne ruuvataan koko liitoksen pituudelta) ja huonekalukulmia (ne antavat rakenteelle lujuuden). Tämän jälkeen saatu rakenne lakataan ja / tai maalataan.

Seuraavaksi ruuvaa sisäpuolelta metalliohjaimet itsekelausruuveilla – verhotanko on valmis!

DIY -karniisi (video)

Voit kiinnittää tällaisen verhotangon suoraan kattoon itsekierteittävillä ruuveilla tai voit tarjota jonkinlaisen kiinnitysrakenteen.

Puinen verhotanko (kuva)