Smalt køkkendesign: bedste ideer og nyttige tricks

Designet af et smalt køkken er en kompleks og ansvarlig forretning på sin egen måde. Hvordan gør man rummet både funktionelt og smukt? Hvordan placeres møbler korrekt, og hvilke farver skal man vælge, når man skal dekorere et sådant køkken? Vi leder efter svar på disse og mange andre spørgsmål i dag og finder ud af, hvordan et smalt layout åbner store muligheder for os inden for køkkenindretning..

Layout af et smalt køkken – hvordan man placerer en spiseplads og et sæt?

Det er ved hjælp af layout og arrangement af møbler, at du kan rette manglerne i et rektangulært rum. Der er flere muligheder for arrangement af møbler:

  • Et layout på en række, som også kaldes lineært, er når et køkkensæt installeres langs en lang væg, så køleskab og komfur er på hver sin side af vasken. Dette efterlader plads til passagen, og ledig plads kan bruges til spisepladsen. Til et meget smalt køkken er det bedst egnet. Du kan se forskellige måder at indrette møbler på billedet herunder..

Enkelt række layout af et smalt køkken uden spiseplads

Enkelt række layout af et smalt køkken - spiseplads

Enkelt række layout af et smalt køkken - spiseplads

  • L-formet (eller hjørne) layout møbler placeres langs tilstødende vægge for bedre proportioner, og skaber samtidig en ekstra arbejdsflade. I dette tilfælde kan du forstørre vindueskarmen og gøre den til en fortsættelse af bordpladen, bruge den som et bord eller placere en vaskemaskine i den resulterende niche..

L-formet smalt køkken uden spisegruppe

Hjørnesmalt køkken

Hjørnesmalt køkken med spiseplads

  • Et layout på to rækker er bedst egnet til et aflangt, men bredt nok køkken. Vælg denne layoutmulighed, hvis du har et stort rektangulært køkken. Derefter kan spisepladsen tages ud til den ene ende af køkkenet, for eksempel til vinduet.

Rektangulært aflangt køkken

Rektangulært aflangt køkken

Rektangulært aflangt køkken

Råd! Det skal huskes, at der mellem skabets rækker skal være 90-120 centimeter.

Se også materiale: Køkkendesign 5 kvm. meter fra renovering til indretning.

Hvis rummet er for smalt og smalt, skal spisestuen enten føres ud til et andet rum, som vist på billedet:

Smalt køkken uden spiseplads

Eller tænk over en ikke -standardløsning til at placere spisepladsen – en bardisk, et lille eller smalt bord, der kan klappes langs væggen.

Indretning af møbler i et smalt køkken

Indretning af møbler i et smalt køkken

Indretning af møbler i et smalt køkken

  • En anden mulighed for et sådant køkken er et U-formet layout. Praktisk med hensyn til rummets rummelighed og evnen til at udstyre køkkenet med alle de nødvendige apparater, men næsten al ledig plads bliver “spist op”. Med et sådant layout bliver du nødt til at overføre spisepladsen til rummet, for i køkkenet er der højst sandsynligt ingen plads tilbage.

U-formet smalt køkken uden spiseplads

På den anden side, hvis optagelserne tillader det, kan spisegruppen placeres som vist på billedet herunder.

U-formet smalt køkken

U-formet smalt køkken

Råd! Når du forbereder dit arbejdsområde, skal du huske på den såkaldte “trekantregel”. Komfuret, vasken og arbejdsfladen skal placeres side om side, som på tre punkter i den samme trekant. Dette giver dig mulighed for at bruge et minimum af tid og kræfter under madlavning og relaterede processer..

Valg af headset

Den bedste mulighed, som vil tage højde for særegenhederne ved et aflangt køkken, ville være at lave et specialfremstillet køkken, fordi typiske headsets normalt er lavet til standardlayouter. Du kan maksimere nytten af ​​et smalt rum ved at bestille åbne hylder (visuelt øge pladsen) eller skabe, der vil “strække” til selve loftet – dette vil løse opbevaringsproblemet, når de mest sjældent anvendte redskaber er placeret øverst på toppen , og de nødvendige nedenfor.

Sæt til et smalt køkken

Råd! Det er ønskeligt, at skabsdørene i dette tilfælde er lavet med gennemsigtigt glas, det kan være halvmat.

Sæt til et smalt køkken

Dørene til headsettet kan i øvrigt åbne opad – dette vil tilføre moderniteten til dit køkken, og intet vil forstyrre.

Blandt andet vil et headset, der er fremstillet efter dine ønsker, i tilfælde af et smalt køkken, give dig mulighed for at realisere de mest vovede ideer: hvad med udtrækkelige bordplader og foldeborde? De kan bruges både til at spise og til madlavning..

Se også materialet: Sådan udstyres et køkken med et areal på 6 kvm. meter.

Vægge

Hovedopgaven i designet af ethvert smalt rum er at visuelt “udvide” det. Dette kan opnås ved at vælge lyse farver til vægdekoration, som kan dækkes med både tapet og maling. Det er også tilrådeligt at få forklædet til at matche væggene eller lettere.

Smal farve på køkkenvæg

Selvfølgelig er det bedre, hvis væggene er monokromatiske, men du kan også vælge tapet med et mønster, i så fald er det vigtigste, at det er lille. En anden mulighed er tapet med et panoramabillede, som vil skabe et lineært perspektiv og udvide rummet. Det er bedre at nægte mørkt tapet, og endnu mere, du bør ikke fremhæve en lang væg med mørkt tapet, tapet med lyse små mønstre eller vandrette striber vil gøre meget bedre.

Tapet til et smalt køkken

Det er bedre at fremhæve smalle vægge med en mørkere nuance for at afbalancere rummet..

Gulve

Næsten alt er velegnet som gulvbelægning, du skal bare vælge det rigtige mønster og lægge gulvet korrekt.

Det er bedre at lægge fliserne diagonalt, som på billedet herunder..

Smalt køkkendesign - fliser på gulvet

Når du vælger en gulvbelægningsfarve, er det vigtigt at huske på, at det er bedre at vælge enten en, der står i kontrast til rummets hovedfarve, eller gentager den. For eksempel vil en mørk farve på gulvet få et smalt rum til at se højere ud, og lyse gulve, der ligner møblerne i farve, tilføjer lys..

Smalt køkkendesign - parket, laminat, linoleum

Råd! Et belægning af rektangulære elementer vil se godt ud, hvor den smalle side vil vende mod en lang væg – sådan kan du f.eks. Lægge et laminat.

Og her er nogle mere vellykkede eksempler på gulvbelægninger i et smalt køkken på de følgende fotos:

Smalt køkkendesign - parket, laminat, linoleum

Design, farve, indretning

Designet af et smalt køkken udføres bedst i en minimalistisk eller skandinavisk stil. Tilbageholdenheden af ​​disse stilarter vil være praktisk, for i et smalt køkken er ingen unødvendige genstande eller massive strukturer tilladt. Disse stilarter elsker orden, enkelhed, et minimum af små ting, der fylder rummet op – lige hvad du har brug for i et langt køkken. Det er bedre at vælge lyse farver ikke kun til dekoration, men også når du vælger møbler.

Design og indretning af et smalt køkken

Men hvis du kan lide levende farver, kan du føje dem til små ting som stole, stueplanter eller køkkenredskaber. Læs mere om farven i det indre af køkkenet her.

Smal køkkenfarve

Smal køkkenfarve

Se materialet om emnet: Køkken 7 kvm. meter i 9 trin.

Yderligere tricks

  • God belysning spiller en vigtig rolle, så vælg lysgardiner til vinduer eller Romerske gardiner. Førstnævnte er velegnede til store brede vinduer, og sidstnævnte til smallere vinduer. Ethvert køkken bør have flere belysningskilder, og endda et smalt. Loftkronen er bedst placeret over spisepladsen, arbejdsområdet er udstyret med spotbelysning. Loftslamper kan også hænges for at fremhæve et par områder af køkkenet, men det er vigtigt ikke at stille dem op for ikke at forbedre køkkenets “tunnel” udseende.

Langstrakt køkkenbelysning

Langstrakt køkkenbelysning

  • Reflekterende overflader vil visuelt udvide rummet: vælg blanke møbler og beslag, afslut med spejlelementer. Til loftet er en strækblank belægning bedst egnet..

Rektangulært køkkendesign

  • Hvis en balkon støder op til køkkenet, kan det blive et ekstra anvendeligt område. For eksempel, hvis du isolerer det ordentligt, kan du placere en spiseplads på balkonen eller placere et køleskab der..

Spiseplads på altanen

  • Husk, at vandrette linjer og mønstre får køkkenet til at se bredere ud og lodrette linjer højere. Placer derfor høje møbler og interiør langs de aflange vægge, og smalle endevægge kan afbalanceres med en bred vindueskarm og korte gardiner..

Vindueskarm-bord i et smalt køkken

Som du kan se, er det let at harmonisere rummet i et smalt køkken ved hjælp af korrekt udvalgte efterbehandlingsmaterialer, enkle møbler og en kompetent kombination af vandrette og lodrette linjer. Vi håber, at ved hjælp af vores tips og fotos bliver designet og arrangementet af et smalt køkken lettere og mere interessant for dig..