Fa lépcsők a második emeletre: 4 fő típusú szerkezet

Stílusosan kiegészítheti egy vidéki ház belsejét egy gyönyörű fa lépcsővel a második emeletre Stílusosan kiegészítheti egy vidéki ház belsejét egy gyönyörű fa lépcső segítségével a második emeletre. Ősi idők óta elegáns és fényűző, pompás és kifinomult elegáns lépcsőtervezés érkezett hozzánk. Egy gazdag ház, palota vagy kastély sem teljes lépcső nélkül. Sokféle stílusban díszítették őket, de mindig is elegáns, főként fából készült szerkezetek voltak. Jelenleg a helyzet némileg megváltozott, és a lépcsők különböző építőanyagokból készülnek. De a fából készült modell nem veszítette el vezető pozícióját, és a fa lépcsők nagyon népszerűek..

Fa lépcsők a második emeletre: az épületek típusai és típusai

A harmadik és a második emeletre való felmászáshoz szükséges fa lépcsők különbözőek. A tervezők több ezer kész mintával rendelkeznek a padlóközi lépcsőkhöz..

A második emeleti fa lépcsők terveit egyedi megrendelések szerint dolgozzák ki, figyelembe véve a helyiség paramétereit, amelyben épültek, és az ügyfél kívánságait.

Ezenkívül egy projekt kidolgozásakor figyelembe kell venni a ház általános belsejét, mivel a lépcsőnek harmonikusan kell megközelítenie azt, nem sértve, hanem kiegészítve a teljes belső teret. A lépcső típusa bármilyen lehet.

A lépcsők felépítésének és megjelenésének kiválasztásakor feltétlenül figyelembe kell venni a helyiség kialakítását, ahol fel kell szerelni A lépcsők felépítésének és megjelenésének kiválasztásakor feltétlenül figyelembe kell venni a helyiség kialakítását, ahol fel kell szerelni

Fa lépcsők típusai egy másik emeletre:

 • Csavaros típusú lépcsők;
 • L alakú létrák;
 • П – 180 ° -ban forgatható;
 • Zabezhny típusú létrák.

A használt lépcső típusok a ház típusától és attól függnek, hogy a lakók milyen házban laknak..

Kész fa lépcsők a második emeletre: hogyan válasszuk ki a megfelelő modellt

A lépcső annyira egyedi tárgy a házban, hogy nagyon nehéz kész standard lépcsőt választani otthonához. Minden háznak saját elrendezése, mérete és kialakítása van.

Kész fa lépcsők a második emeletre csak egyedi méretek szerint rendelhetők, majd elkészítik vagy kiválasztják az Ön számára megfelelő lehetőségeket.

Annak érdekében, hogy helyesen kitalálhassa, melyik lépcsőre van szüksége, több árnyalatot is figyelembe kell vennie, amelyek megmondják, hogy melyik irányba kell mozognia..

Az interneten vagy a szaküzletekben megismerkedhet a kész lépcsők érdekes lehetőségeivel. Az interneten vagy a szaküzletekben megismerkedhet a kész lépcsők érdekes lehetőségeivel.

Figyelembe kell venni az otthoni lépcsőház választását:

 1. Ha ez egy nagy, tágas ház, ahol egyáltalán nem kell helyet takarítania, akkor egy U alakú forgatható és egy L alakú lépcső nagy platformmal megfelel Önnek.
 2. Ha korlátozott a hely, és minden funkcionális tárgyat be kell illesztenie, beleértve a bútorokat is, akkor jobb, ha L-alakú lépcsőt választ, tekercselő lépcsőkkel, vagy spirális lépcsőt, amely alatt biztonságosan használhatja elemek bútorok.
 3. Ha kisgyermekei vannak a házában, akkor ez saját követelményeket támaszt a lépcső kialakításával kapcsolatban. Nem tanácsos csiga- vagy lépcsőházat építeni egy kisgyermekes házban. Veszélyesnek tartják.
 4. Ugyancsak nem érdemes lépcsőházakat építeni a házban, ahol az idősek laknak. Az ilyen lépcsők mászása kimerítő lesz számukra..
 5. Abban az esetben, ha nincs nagy padlóközi hely, akkor a legjobb, ha L alakú lépcsőt épít.

Egy kisgyermekes házban a lépcső korlátját további felszállókkal kell felszerelni.

Fából készült lépcsők: az anyag pozitív oldalai

Sok tervező azt állítja, hogy csak egy fa lépcső alkalmas liftként a második emeletre. Vannak, akik azt próbálják bizonyítani, hogy a fa modellek elavult tervezési megoldások..

A fa lépcsők sokak szerint soha nem fognak kihagyni a használatból. Épültek, épülnek és épülnek, ha nem is mindig, de nagyon -nagyon sokáig.

Egyes tanítások, különösen a Feng Shui, azt állítják, hogy csak egy fa lépcső a legalkalmasabb a ház lépcsőjének építéséhez..

A fa lépcső előnyei a szép kialakítás és a tartósság. A fa lépcsők előnye a szép kialakítás és a tartósság.

Érvek egy fából készült lépcsőház mellett:

 • Nagyszerű design. Bármilyen modell és konfiguráció tervezhető tömör fából.
 • Az otthonosság érzése. Egyetlen fém-, kő- vagy betonlépcső sem teremt olyan meleg és kényelmes környezetet, mint a fából készült lépcső.
 • A fából készült lépcső bármilyen dekorációs elemmel díszíthető, például fafaragással.
 • A fa lépcső könnyen javítható. Könnyen tisztítható, kényelmes és praktikus..
 • Könnyű bármilyen építőanyagot, például fát bármilyen kívánt színnek vagy árnyalatnak adni..

Sokkal több érv szólhat a második emeleti fa lépcső mellett, és az a tény, hogy gyönyörű, tagadhatatlan.

Mi lehet egy lépcsőház egy faházban a második emeletre

Valószínűleg mindannyian megértjük, hogy korunkban a faházak vidéki házak, ahol a telek egy kis területén próbálunk felszerelni egy helyet a szabadtéri kikapcsolódáshoz, egy kis kertet és több ágyat zöldségekkel, és egy házat, amelyben lehet, hogy elhelyezze a dolgokat, elkészítse az ételt, melegedjen a kandalló mellett, szünetet tartson a melegtől, vagy menedéket nyújtson az esőtől. Hogyan építhet egy kicsi, de olyan multifunkcionális házat, amelyben teljesen kikapcsolódhat a város nyüzsgésétől és gondjaitól. Kétszintes kis ház – ez a megoldás sokaknak eszébe jut.

A faház lépcsője a második emeletre bármi lehet, nem kell, hogy fából legyen. A fa szerkezetek sok helyet foglalnak el. Vannak olyan anyagok, amelyek kisebb területet foglalnak el, és erősebbek, mint a fa..

A kis házak létrái túlnyomórészt egymenetűek, vagy szélsőséges esetekben kétmenetesek, kanyargós lépésekkel. Lehetőség van csigalépcsők építésére is.

A drága fából készült forgó lépcsők ma nagyon népszerűek. A drága fából készült forgó lépcsők ma nagyon népszerűek.

A kis faházak lépcsőinek építéséhez használt anyagok:

 • Fémszerkezetek acélból;
 • Alumínium profilú fém lépcsők;
 • Fémből és fából készült kombinált modellek;
 • Üvegszálas modellek.

A fa vidéki házak lépcsőinek fából készült modellje a legelterjedtebb viszonylag alacsony költsége és a hasonló lépcső saját kezű készítése miatt..

Csináld magad fa lépcső a második emeletre: a modell és a stílus választása

A lépcső elkészítése nem nehéz. Ennek megvannak az előnyei..

Csináld magad a fából készült lépcső a második emeletre, ez egy lehetőség a lépcső elkészítésére, a saját projekted szerint, és ugyanakkor pénzt takaríthatsz meg.

Az egyetlen “de” – ha nem túl erős az építőiparban, akkor először konzultáljon szakértőkkel. Segíthetnek a helyes mérések és számítások elvégzésében is..

Mielőtt folytatná a lépcsők gyártását, győződjön meg róla, hogy helyesen elvégzi az összes számítást Mielőtt folytatná a lépcsők gyártását, győződjön meg róla, hogy helyesen elvégzi az összes számítást

A lépcsőrajz elkészítéséhez a következő paraméterekre lesz szüksége:

 • Távolság az első emelet padlójától a második emelet padlójáig;
 • A lépcsők lépcsőinek lehetséges szélessége;
 • A lépcső alatt kiosztható távolság;
 • Lehetséges dőlésszög a lépcsőn;
 • A lépcső hossza.

A számítás után győződjön meg arról, hogy a lépcső hajlásszöge legfeljebb 45 ° és legalább 30 °. A lépcsőfokok szélességének 1 méteren belül, plusz vagy mínusz 10 cm -nek kell lennie. A futófelület szélességének, amelyre a személy lép, 25 cm -nél nagyobbnak kell lennie.

Hogyan kell kiszámítani egy fa lépcsőt a második emeletre: paraméterek

Első pillantásra szinte lehetetlen egyedül építeni a második emeletre vezető lépcsőt. De ha megpróbálja megérteni a helyzetet, akkor megértheti, hogy a lépcsőszerkezet elve minden lépcsőre ugyanaz..

Egyáltalán nem nehéz kiszámítani egy fa lépcsőt a második emeletre, mint építési objektum, csak minimális matematikai készségekkel kell rendelkeznie.

A paraméterek helyes mérése és papírra vetése után elkészítheti a megfelelő rajzot. A lépcsőházak építését mindig a projekt kidolgozásával kell kezdeni..

Egy speciális online számológép segít gyorsan elvégezni a lépcső minden számítását. Egy speciális online számológép segít gyorsan elvégezni a lépcső minden számítását.

Amit figyelembe kell venni a második emeleti lépcső kiszámításakor:

 • Minél kisebb a lépcsők dőlésszöge, annál alacsonyabb a lépcsők magassága, és annál több helyet foglal el a lépcső;
 • A lépések hozzáadásával meghatározhatja a menetek számát. Ha a lépcső több, mint 18 lépcsőfokot tartalmaz, akkor azt két emelvényre kell osztani egy peronnal;
 • A lépések számát a következőképpen számítjuk ki: a lépcsősor hosszát el kell osztani a lépcső magasságával.
 • A fából készült lépcsők főleg kosoura épülnek. Ennek megfelelően kiszámítják a menetek hosszát és a húzó hossza.

A számítások összeállítása után megkezdheti a lépcsőmodell tervezését, figyelembe véve a tervezési stílusokat.

Lépcsők készítése a fa második emeletére: a fajta megválasztása

Ha már úgy döntött, hogy önállóan épít egy fa lépcsőt a második emeletre, akkor ezt teljes felelősséggel kell vállalnia.

Fából készült lépcső a második emeletre nem tolerálja az elhamarkodott lépéseket. Minden lépést hatékonyan kell átgondolni és végrehajtani..

Szánjon rá időt, jobb újra mérni és újra elszámolni, mint később a házban vagy az országban a teljes lépcsőházat újra elkészíteni..

A vidéki ház lépcsőinek gyártásához a szakértők bükk vagy tölgy választását javasolják A vidéki ház lépcsőinek gyártásához a szakértők bükk vagy tölgy választását javasolják

A fa lépcsők építéséhez használt fafajták:

 • Bükkfa;
 • Hamu;
 • Cédrus;
 • Nyír;
 • Juharfa;
 • Égerfa;
 • Fenyő;
 • Tölgy.

Vannak olyan lépcsők is, amelyek elit fafajtákból készülnek, például mahagóni vagy ébenfa, de magas költségeik miatt jobb az építkezés során szakemberek segítségét igénybe venni..

Fa lépcső készítése a második emeletre (videó)

Egy gyönyörű fa lépcső a második emeletre kiváló tervezési megoldás azoknak, akik felvették a modernitást. Nem szokás fából készült külső lépcsőket készíteni. Ha kifinomult stílust ad az oldalsó oszlopoknak, elegáns és kényelmes lépcső kialakítást kaphat..

Fa lépcsők tervezése a második emeletre (fotó a belső térben)