Laattojen ja laminaatin liittäminen kynnyksellä ja ilman – 5 ratkaisua

Laatat ja laminaatit yhdistetään huoneen ja sen kaavoituksen lisäämiseksi. Esimerkiksi keittiöissä, keittiöissä, olohuoneissa, eteisissä ja ovien alla. Tässä on 5 tärkeintä tapaa suunnitella liitos (luettelo suosion mukaan):

 • Mutterin tai telakointiprofiilin avulla;
 • Käytä tiivistysainetta (silikoni, akryyli, polyuretaani);
 • Korkkilaajennusliitoksella;
 • Saumojen välisen laattalaastin avulla;
 • Nestemäisellä korkilla.

Tässä artikkelissa tarkastelimme jokaista näistä ratkaisuista yksityiskohtaisesti ja esittelimme 40 valokuvaesimerkkiä..

Laattojen ja laminaatin liitos ilman kynnystä Hruštšovin keittiön sisätiloissa

Laattojen ja laminaatin liitos ilman kynnystä Hruštšovin keittiön sisätiloissa

Yhteinen ilman kynnystä – miten se tehdään ja miksi joskus on parempi olla ottamatta riskiä

Aloitetaan edullisemmasta, mutta myös monimutkaisemmasta ratkaisusta – laattojen ja laminaatin välinen liitos ilman kynnystä..

Kuinka tehdä laatta- ja laminaattisauma ILMAN kynnystä?

Laattojen ja laminaatin liittäminen ilman kynnystä on mahdollista vain, jos KAIKKI näistä viidestä ehdosta täyttyvät:

 1. Aseta molemmat pinnoitteet ei kelluvalla tavalla, vaan liiman päälle. Jos laminaatti asetetaan kelluvalla tavalla (kun lamellit asetetaan alustalle eivätkä tartu pohjaan), et voi tehdä ilman kynnystä.
 2. Saavuta sama korkeus laattoille ja laminaateille säätämällä liiman ja tasoitteen paksuutta. Suurin virhe on 1-2 mm. Tämä on toinen syy, miksi laattojen ja laminaatin välinen sauma on suunniteltava ilman kynnystä etukäteen..
 3. Tee paisuntasaumasta riittävän leveä. Jotta laminaatti laajenee ja kutistuu luonnollisesti, laatan ja laminaatin välillä on oltava vähintään 5 mm: n rako (keskimäärin 1 mm: n paisuntaväli tarvitaan jokaista laminaatin pituuden metriä kohti). Muussa tapauksessa laminaatti turpoaa, alkaa rypistyä, korkki voi jopa lentää ulos liitoksesta..
 4. Liitoksen tulee olla enintään 3 m pitkä ja huoneen koko saa olla enintään 25 neliömetriä. m. Mitä suurempi laminaatin pinta -ala on, sitä suurempaa laajennusrakoa se tarvitsee.
 5. Leikkaa laminaatti erittäin huolellisesti. Tämä vaatii erikoislaitteita ja pätevän käsityöläisen, varsinkin jos liitoksen muoto on monimutkainen..

Jos vähintään yksi näistä vaatimuksista ei täyty, kynnys on silti asetettava. Epäiletkö, kannattaako vaivata nivel ilman kynnystä vai onko parempi mennä helpommalle tielle? Ensimmäisen ratkaisun edut ovat ilmeisiä: siisti ulkonäkö, ei puhdistusta vaikeuttavia aukkoja, mikään ei häiritse kävelyä.

Laattojen ja laminaatin liitos Hruštšovin keittiön sisätiloissa

Laattojen ja laminaatin liitos ilman kynnystä Hruštšovin keittiön sisätiloissa

Ja mutterin puuttuminen näkyy siinä tapauksessa, että liitoksella on monimutkainen kokoonpano. Jos se on esimerkiksi liian pitkä, säteittäinen, aaltoileva tai kihara (siksak, kuusi- tai kahdeksankulmaiset laatat). Tässä on pari valokuvaesimerkkiä monimutkaisista liitoksista..

Kuusikulmaisten laattojen ja laminaatin risteys keittiössä

Kuusikulmainen laatta ja parkettilauta, jossa on sauma epoksilaattalaastilla

Toisaalta, kun teet päätöstä, muista, että riippumatta siitä, kuinka täydellisesti sauma on tehty ja kuinka laadukas laminaatti on, sen turpoamisriski on edelleen olemassa. Tässä mielessä mutteri on luotettavampi ratkaisu..

Joten mistä aloittaa sauman suunnittelu:

 • Jos haluat yhdistää laatan ja laminaatin ilman kynnystä, sinun on valittava tietyt materiaalit ja menetelmä liitoksen koristamiseksi etukäteen – ennen tasoitusvaihetta. Sitten vähän matematiikkaa: laskemme yhteen laattojen ja laattojen liiman paksuuden ja sitten laminaatin ja sen tausta / liiman paksuuden. Laske lopuksi kahden pinnan korkeuden ero. Rakentajien tehtävänä on tasoittaa tämä ero alustan, tasoituksen ja / tai liiman paksuuden vuoksi..
 • Kuitenkin, jos olet jo asettanut laatat, mutta et ole vielä asettanut laminaattia, on vielä mahdollista tehdä yksitasoinen lattia. Koska laatan paksuus on vakio, se asetetaan ensin ja sen jälkeen laminaatti voidaan säätää sopivaksi.

Lopuksi puhumme neljästä tavasta suunnitella laminaatin ja laatan välinen liitos ilman kynnystä..

Huomio! Minkä tahansa seuraavista tavoista valitset, kun asetat laminaattia lämpölaajenemista varten, jätä 5-10 mm syvennystä vastakkaisesta seinästä (myöhemmin se suljetaan sokkelilla).

Menetelmä 1. Sauman tiivistäminen laattalaastilla

Plussat: Yksinkertainen, edullinen ja toimiva tapa. Sopii vaikeille nivelille.

Laattalaasti laatan ja laminaatin välisessä liitoksessa

Miinukset: Laasti voi halkeilla rakennuksen kutistumisen myötä. Koska laatan ja laminaatin välinen sauma on kova, laminaatin laajennusrako on jätettävä jalkalistan alle..

Asennus: Sauma voidaan täyttää laastilla sekä lattian asennuksen aikana että sen jälkeen. Toimintojen algoritmi on seuraava:

 1. Tasoitukseen piirrämme tulevan liitoksen viivan merkinnän;
 2. Asetamme laatat linjaan, leikataan tarpeeton osa ja leikataan se hiomakoneella;
 3. Leikkaamme laminaatin, asetamme sen huomioon laajentumisraon ja käsittelemme reunan silikonilla;
 4. Täytämme sauman puoleen tai hieman enemmän tiivisteellä ja annamme sen kuivua;
 5. Tiivistysaineen päälle asetamme laastin saumaan ja tasoitamme sen;
 6. Sauman kestävyyden lisäämiseksi peitä se läpinäkyvällä lakalla..

Neuvoja:

 • Posliinikivitavaran epoksilaasti tai polymeerilaasti toimii erityisen hyvin;
 • Voit käyttää samaa laastia, jota käytettiin laattojen saumaamiseen.

Menetelmä 2. Tiiviste laattojen ja laminaatin välillä tiivisteellä (silikoni, akryyli, polyuretaani)

Plussat: Muovisuutensa vuoksi tiivisteiden avulla voit “kävellä” hieman. Samasta syystä erilaisten pinnoitteiden sauma ei huonone rakennuksen kutistumisen yhteydessä..

Laatta- ja laminaattiliitos silikonitiivisteellä

Sauma 1,5 mm täytetty silikonitiivisteellä

Miinukset: Joskus silikonitiivisteet kovettuvat ajan myötä. Tiivistysainetta voidaan käyttää vain noin 5 mm leveiden kapeiden saumojen tiivistämiseen..

Neuvoja:

 • Akryylitiiviste voidaan maalata ja lakata kuivumisen jälkeen (toisin kuin silikoni).

Asennus: Tästä videosta näet laattojen ja laminaatin poistamisen yhdessä tasossa ja liitoksen koristamisen silikonitiivisteellä.

Menetelmä 3. Korkkilaajennusliitos

Korkki -paisuntasauma on suosituin vaihtoehto mutterille. Ne voivat tehdä suoran liitoksen ja joskus säteen.

Laatta- ja laminaattiliitos korkkiliitoksella

 • Monet suunnittelijat mieluummin käyttävät korkkia. Ja on niitä, jotka pitävät sitä samana menneisyyden jäännöksenä, kuten alumiiniprofiileja..

Korkkilaajennuslaatat laattojen ja parkettilautojen välillä

Plussat: Näyttää hyvältä, liitokset ovat erittäin siistit. Puristettu korkki on pehmeää ja joustavaa, joten se voi luonnollisesti laajentaa laminaatti- / parkettilattiaa. Luonnollisuutensa ja plastisuutensa vuoksi korkkiliitos sopii erityisesti laattojen ja parketin / parkettilaudan / teknisen levyn välisiin saumoihin.

Miinukset: korkeampi hinta, ei sovellu kiharoihin, rajallinen sävyvalikoima, teoriassa se voi alkaa murentua talon kutistumisen vuoksi tai jopa lentää saumasta (mutta kuten käytäntö osoittaa, tämä on epätodennäköistä). Toinen merkittävä haittapuoli – korkin joustavuus ei riitä kompensoimaan laminaatin laajentumista tilavissa huoneissa (yli 25 neliömetriä).

Neuvoja:

 • Kun asetat laminaattia, voit ostaa korkin laajennusliitoksen vastaamaan sitä ja jo lakalla. Jos asetat parkettia / parkettilautaa, voit ostaa korkkiliitoksen ilman käsittelyä (kuvassa) ja jauhaa ja lakkaa se samanaikaisesti parketin kanssa.

 • Kaupallisesti saatavilla olevat viilutetut korkkiliitokset ovat erinomainen valinta puulattialle..

Koristeltu korkkiliitos

Asennus: paisuntasauma liimataan parketiliimaan. Työ suoritetaan seuraavasti:

 1. Ensin asetamme laatat. Hiomme reunan, tasoitamme sen, puhdistamme sen pölystä ja liasta pölynimurilla.
 2. Levitämme laajennusliitoksen ja leikkaamme sitä tarvittaessa.
 3. Käsittelemme asetettujen laattojen reunat liimalla.
 4. Työnnämme laajennusliitoksen saumaan ja painamme sitä tiukasti laatan reunaa vasten esimerkiksi käyttämällä rakennustasoa.
 5. Täytämme laatan ja kompensaattorin välisen mikroraon tiivistysaineella (vastaamaan kompensaattoria / lattiapäällystä), tätä varten voit taivuttaa sitä hieman. Paina sitten paisuntasauma lujasti uudelleen. Pyyhi ylimääräinen tiiviste pois.
 6. Asetamme laminaatin lähelle paisuntasaumaa.

Menetelmä 4. Liitos nestemäisen korkin kanssa (korkkitiiviste)

Korkitiiviste on joustava seos, joka perustuu korkkilastuihin ja liimaan.

Nestemäinen korkki

Plussat: Voidaan käyttää monimutkaisten muotojen liitoksissa.

Miinukset: Vähemmän siistit kuin tiivisteet tai korkkiliitokset, erityisesti leveissä liitoksissa (yli 7 mm). Huolimatta siitä, että kapeissa liitoksissa nestemäinen korkki asetetaan vaikeasti.

Kynnysliitos – miksi se on hyvä ja miten valita oikea profiili

Yläkynnyksen (telakointiprofiili) asentaminen tulee ensimmäisenä mieleen, kun herää kysymys, kuinka laatan ja laminaatin välinen liitos tehdään. Tämä ratkaisu on yksinkertaisin, monipuolinen ja korkealaatuisella suorituskyvyllä se voi näyttää hyvältä..

Kynnysarvojen tärkein plus: niiden avulla voit jättää riittävän leveät laajennusraot laminaatin lämpölaajenemiseen, mikä tarkoittaa lähes täydellistä takuuta siitä, että lamellit eivät turpoa ajan myötä.

Tässä on joitain valokuvia kauniista sisätiloista, joissa on yhdistetyt lattiat ja liitokset kynnyksiä käyttäen.

Laatan ja laminaatin välinen liitos kynnyksellä Hruštšovin keittiön sisätiloissa

Laatan ja laminaatin välinen liitos kynnyksellä Hruštšovin keittiön sisätiloissa

Laatta- ja laminaattisauma suurella pudotuksella

Laatta- ja laminaattiliitos, jossa on suuri pudotus puisen leveän ja korkean kynnyksen alle

Sisäänkäynti kynnyksellä

Keittiö, jossa lattia ja kynnys

Joissakin tapauksissa mutteri on ainoa mahdollinen vaihtoehto liitoksen suunnittelussa. Tässä on 7 tapausta, joissa se on korvaamaton:

 • Jos liitos on oven alla. Tässä tapauksessa kynnys on varsin sopiva, koska useimmiten se ei yksinkertaisesti ole näkyvissä oven alla..
 • Jos jokin päällysteistä (laminaatti) asennetaan kelluvalla tavalla.
 • Jos huoneen pinta -ala on yli 25 neliömetriä. m Mitä suurempi pinta -ala, sitä laajemman paisuntavälin tulisi olla laminaatin luonnolliselle laajentumiselle, mikä tarkoittaa, että muovitäyteaineesta ei voi olla kysymys.

Laatta- ja parkettilaudan sauma kynnyksellä

Tilavissa huoneistoissa ja maalaistaloissa laattojen ja laminaatin / massiivipuun risteys on mahdotonta ilman kynnyksiä

 • Jos pinnoitteiden ero on 5 mm – 1,2 cm, tässä tapauksessa et voi tehdä ilman monitasoista kynnystä.
 • Jos sinun on korostettava huoneen kaavoitusta. Vyöhykkeiden välisen rajan rajaamiseksi on erityisen hyvä käyttää esimerkiksi kontrastiväristä kynnystä, kuten tässä kuvassa keittiön studio.

Kontrastimutteri

 • Jos haluat piilottaa epätarkan sadon. Samoin lastut tai muut viat pinnoitteiden reunoissa.
 • Jos haluat suojata huoneen pölyltä ja lialta. Kynnykset tarttuvat murusiin, pölyyn ja likaan keittiöstä tai eteisestä olohuoneeseen.

Laminaatin ja laatan sauma kynnyksellä

Kynnyksen liitoksilla on kuitenkin seuraavat haitat:

 • Koska kynnys on lattiatason yläpuolella, se voi häiritä kävelyä.
 • Samasta syystä se kuluu nopeammin, ajan myötä se alkaa näyttää epäsiistiltä ja pilata lattian yleisen ulkonäön. Mutteri on ajoittain vaihdettava..
 • Kynnys vaikeuttaa puhdistusta, koska pöly ja muruset tukkeutuvat halkeamiin.
 • Aina ei ole mahdollista valita kynnystä, joka vastaa laminaatin tai laatan sävyä, ja yleensä se on hyvin havaittavissa. Rakennusmarkkinoilla ja ketjuhypermarketeissa myytävät profiilit näyttävät aina karkeilta ja halvoilta.
 • Jos liitos on erittäin pitkä (yli 2,7 m), profiilin valinta on vaikeaa tai jopa mahdotonta. Laajennettu koski (3,2 m) on hyvin rajallinen.
 • On usein teknisesti mahdotonta tai esteettisesti erittäin epätoivottavaa asentaa kynnys monimutkaisten muotojen (kiertyvät, kaarevat, kahdeksan tai kuusikulmaiset laatat) liitoksiin..

Kuinka valita mutteri tai liitosprofiili? Tässä muutamia vinkkejä valintaan ja asennukseen:

* Opas itsenäisten insinöörijärjestelmien suunnitteluun omakotitaloille ja kerrostaloille (osio Tuuletus, kappale 4.84)

Valitsitpa minkä tahansa mutterin, on toivottavaa, että se on kapea – enintään 1,5 cm leveä ja matala (korkeintaan 2 mm). Myös kynnykset, joissa on piilotettu kiinnitys (ilman reikiä itsekierteittäville ruuveille) ja ilman pituussuuntaisia ​​merkkejä, ovat suositeltavia (ne on helpompi puhdistaa). Ja tietysti profiilin tulee olla mahdollisimman lähellä sävyä ja mallia laattaan tai laminaattiin..

 • Peräliitos Tämä anodisoitu alumiinikynnys on 1,5 cm leveä ja alle 25 neliömetrin huoneisiin. m se voi olla jopa ohuempi – 1 cm leveä
 • Peräliitos Tämä anodisoitu alumiinikynnys on 1,5 cm leveä ja alle 25 neliömetrin huoneisiin. m se voi olla jopa ohuempi – 1 cm leveä

Sauma kynnyksellä 1,5 cm sisäpuolella

Esimerkki yksinkertaisimmasta ja edullisimmasta alumiinimutterista:

 • Jos olet suunnitellut laatan ja laminaatin välisen liitoksen etukäteen, on parasta asentaa profiili samaan aikaan laattojen asettamisen kanssa. Tämän tulisi olla telakointiprofiili, jonka kiinnitys asennetaan laatan alle (T-muotoinen kuten alla olevassa kuvassa, Z-muotoinen ja pää L-muotoinen) tai laatan ja laminaatin alle (H-muotoinen profiili). Tällaisen profiilin kätevyys on, että sen T-muotoinen ylempi koristeosa voidaan tarvittaessa poistaa (esimerkiksi kulumisen vuoksi). Lisäksi tällainen mutteri näyttää hyvältä ja sopii tiukasti lattiaan..

T-muotoinen metalliprofiili laattojen ja laminaatin risteyksessä

T-muotoinen metalliprofiili laattojen ja laminaatin risteyksessä, leveys 1,4 cm

Ja tässä on profiilikaavio yllä olevassa kuvassa..

T-muotoinen telakointiprofiili

 • Jos tasoite on jo kaadettu, päällysteiden ero oli enintään 5 mm ja sauma on suora, niin tiivisteeseen kiinnitetty kapea alumiininen T-muotoinen profiili on optimaalinen (kuvassa alla).

 • Jos liitoksen pinnoitteiden korkeusero on 5-12 mm, tarvitaan monitasoinen profiili (toinen nimi on siirtymävaihe);
 • Aaltoileville ja säteittäisille liitoksille tarvitaan joustava PVC- tai metallikynnys;
 • Emme suosittele käyttämään: itseliimautuvia kynnyksiä (epäluotettavia), kynnyksiä, joissa on näkyviä reikiä itsekelausruuveille (näyttävät rumailta), laatikkokynnyksiä (liian korkeat ja häiritsevät kävelyä);
 • Edullisia materiaaleja ovat alumiini tai massiivipuuta;
 • Kynnyksen koristeosan tulee olla mahdollisimman tiukka lattiaan. Vain tässä tapauksessa se on käytännöllinen ja kestävä..

T-profiilin asennus: T-profiilissa on asennusjalusta, joka asetetaan toiselle puolelle laattojen alle asennuksen aikana. Kun laatat ja pohja on asetettu, laminaatti asetetaan toiselle puolelle 5 mm: n raolla. Laminaatin asettamisen jälkeen kynnyksen pohjaan asetetaan kumitiiviste. Lopuksi kiinnityspohjaan asetetaan T-muotoinen koristeprofiili, joka peittää laatan ja laminaatin reunat..

Muutama vinkki

 • Helpoin tapa valita sopiva mutteri on laminaattivalmistajan kokoelmasta.
 • Joskus sen sijaan, että hämmentyisi liitoksen luomisesta ilman kynnystä, on helpompi luopua kokonaan ajatuksesta yhdistää erilaisia ​​pinnoitteita. Jos esimerkiksi pidät visuaalisesti puusta, se voidaan korvata käytännöllisellä puumaisella posliinikivitavaralla yhdessä lattialämmitysjärjestelmän kanssa. Mutta puun jäljitelmän (sama posliinikivitavara) telakoiminen luonnonpuulla tai laminaatilla ei ole sen arvoista, koska on lähes mahdotonta valita materiaaleja, jotka vastaavat ja vastaavat tekstuuria.
 • On erittäin tärkeää lattian asettamisessa ja laattojen ja laminaatin risteyksen koristamisessa löytää pätevä käsityöläinen, joka on jo tehnyt samanlaisen työn..
 • Muista, että jos huone on pieni (enintään 8 neliömetriä), yhdistetyt lattiat eivät näytä kovin hyviltä, ​​ne murskavat visuaalisesti ja vähentävät tilaa..
 • Jos haluat yhdistää laatat ja laminaattilattian keittiössä, suosittelemme, että teet vähintään 1 metrin leveän laatoitetun alueen (jalustasta, jossa on liesi ja pesuallas). Alla oleva kuva näyttää epäonnistuneen esimerkin yhdistetyistä lattioista – laattakaistale on liian kapea.

Kapea laattalevy keittiössä

 • On parasta laittaa laatat ensin. Koska sen alla olevan laminaatin tasoa on helpompi säätää. Lisäksi laattojen kanssa työskentely on aina märkää, mikä on haitallista laminaatille..

kuvagalleria

Yhdistetyt lattiat Laattojen ja laminaatin liitos kynnyksellä keittiössä

Esimerkki keittiön kaavoittamisesta studio -huoneistossa