Ohjeet yksivipuisen pallosekoittimen purkamiseen ja korjaamiseen itse

Jos haluat purkaa yksivipuisen sekoittimen, noudata ohjeita huolellisesti. Jos haluat purkaa yhden vivun sekoittimen, sinun on noudatettava ohjeita huolellisesti Halvat ja helppokäyttöiset, pallosekoittimet saivat nopeasti suosion ostajien keskuudessa. Mutta vain jos korjauksia tarvitaan tai sekoitin on korjattava, monille herää kysymys, mutta miten tämä laite puretaan. Mitä tehdä, jos pallosekoitin on korjattava?

Sekoituslaite

Purkamista koskevan kysymyksen ymmärtämisen helpottamiseksi sinun on ymmärrettävä sekoitinlaitteen periaate. Se on hana, jossa on yksi säätönuppi, joka on kiinnitetty yhdellä ruuvilla peitelevyn alle. Tällainen rakenne ei periaatteessa merkitse purkamisongelmia, jos korjauksia aiotaan tehdä tai jos tämä on tehtävä ennaltaehkäisevästi..

Yksivipuinen sekoitin on yksi kahva, jolla säädetään veden painetta ja lämpötilaa Yksivipuinen sekoitin on yksi kahva, jolla säädetään veden painetta ja lämpötilaa

Pallosekoitinta kutsutaan sellaiseksi koko rakenteen pään vuoksi, jota voidaan säätää. Hän teki sen ruostumattomasta teräksestä. Pallo itsessään on ontto keskellä, se sijaitsee venttiilin rungossa. Vesi syötetään joustavien johdotusten ja messinkiputkien kautta. Tapissa on kahva, joten pallo on liikuteltavissa. Reikäpatruuna on suljettu erityisten tiivisteiden vuoksi.

Yksivipuinen sekoitin voidaan toimittaa patruunoiden kanssa Yksivipuinen sekoitin voidaan toimittaa patruunoiden kanssa Suodattimet on asennettu, jotta patruunan reiät eivät tukkeudu kiinteisiin hiukkasiin Suodattimet on asennettu, jotta patruunan reiät eivät tukkeudu kiinteisiin hiukkasiin

Järjestelmä, joka suojaa mahdollisilta palovammoilta kuumaa vettä syötettäessä, on myös harkittu. Tällaisen nosturin patruuna on varustettu renkaalla, joka rajoittaa kahvan kiertokulmaa..

Patruuna sisältää kaksi metallikeraamista levyä, jotka ovat tiukasti toisiaan vasten, ne on jauhettu huolellisesti. Ultraäänihionnan ansiosta levyt estävät veden valumisen ulos. Niiden ansiosta vesi ei virtaa. Laite ei vaadi lisätiivisteitä.

Yhden vivun keittiöhanat voivat näyttää erilaisilta, mutta samalla niiden muotoilu on identtinen.

Katsaus yhden vivun keittiöhanoihin (video)

Korjaa materiaalit

Jos sekoitin vuotaa ja korjauksia tarvitaan, on täysin mahdollista korjata se itse.. Tätä varten tarvitset seuraavat työkalut:

 • Litteä ruuvimeisseli
 • Kuusiokoloavain
 • Vasara
 • Pihdit

Ennen kuin sekoittimen purkaminen on katkaistava asunnon keskusvesi.

Yksivipuisen sekoittimen korjaus (video)

Yhden vivun sekoittimen purkaminen

Ennen kuin aloitat sekoittimen purkamisen, vesi on suljettava keittiöstä. Ennen kuin aloitat sekoittimen purkamisen, vesi on suljettava keittiöstä.

Noudata ohjeita ja prosessi on nopea:

 1. Ensin sinun on irrotettava sekoittimen kahva. Tämä tehdään seuraavasti: sulkuventtiilit suljetaan, ruuvi löysätään kuusikulmalla, jonka päällä kahva pidetään, kahva poistetaan.
 2. Nyt ruuvimeisselillä sinun on painettava kevyesti kierrerenkaan uraa, käännettävä itse rengasta vastapäivään. Tässä tapauksessa pallosekoitin ei saa kääntyä kokonaan, sen alla olevat vesiletkut eivät saa vaurioitua..
 3. Pihdit otetaan, kromikupoli poistetaan. Tämä tehdään varovasti estääkseen kupolin alla sijaitsevan nelipyöräisen renkaan muodonmuutoksen. Muovirengas irrotetaan kromikupolista. Tämä tehdään kierreliitännän eheyden, lian ja sen vapaan pyörimisen tarkistamiseksi..
 4. Saadaan kilpirauhasen muoviosa; se koostuu kahdesta osasta – valkoisesta ja mustasta. Musta osa on tiiviste, jonka eheyden rikkomisen vuoksi vesi virtaa. Jos kyse on tiivisteestä, puhdistus ratkaisee ongelman eikä sinun tarvitse tehdä mitään muuta..
 5. Jos tiiviste puhdistetaan, mutta vettä virtaa edelleen, hana on purettava edelleen. Pallo on poistettava itse venttiilistä yksinkertaisella ylöspäin suuntautuvalla liikkeellä. Pallon lähellä näkyy reikä, joka asettaa koko mekanismin pyörimisalueen. Tutki itse palloa: se voi olla likainen tai pinnoite voi vaurioitua. Jos pinnoite on vaurioitunut, pallo on vaihdettava..
 6. Jos asennat uutta palloa venttiiliin, osan oikealla puolella kulkevan loven tulee sopia venttiilin yläreunaan..
 7. Sen jälkeen asetetaan suoja, joka sopii hanan puoleiseen aukkoon muovisella täyteaineella..
 8. Jouset näkyvät mustan tiivisteen alla, kun purkaminen on käynnissä, niiden on oltava toiminnassa. Jos näin ei ole, ne on myös vaihdettava irrottamalla litteällä ruuvimeisselillä.
 9. Tiivisteitä vaihdettaessa ei ole tarpeetonta käyttää silikonirasvaa, mikä pidentää osien käyttöikää.
 10. Nosturin purkaminen on vaikeampaa kuin kokoaminen. Kerätäksesi sinun on suoritettava kaikki toimet päinvastaisessa järjestyksessä. Tämän jälkeen korjauksen voidaan katsoa olevan valmis..
 11. Kytke vedenotto päälle, tarkista, virtaako vesi hanan ollessa auki. Jos vuoto havaitaan (erityisesti hanan pohjassa tai yläosassa), se on todennäköisesti pallo. Pallo on poistettava, nostettava nenä pohjasta ja vedettävä varovasti ylös.
 12. Pallo on tiivistetty kahdella renkaalla, nämä tiivisteet ja johtavat siihen, että ajan mittaan vettä virtaa suljetusta hanasta. Nämä renkaat poistetaan pienellä litteällä ruuvimeisselillä ja korvataan..
 13. Pyyhi tiivisteet rasvalla ennen renkaiden vaihtamista. Nyt korjaus on ehdottomasti ohi.

Ruuvin löysäämisen jälkeen voit irrottaa sekoittimen kahvan Ruuvin löysäämisen jälkeen voit irrottaa sekoittimen kahvan Kun kierrät kierrerengasta, venttiili ei saa pyöriä Kun kierrät kierrerengasta, venttiili ei saa pyöriä Jos pallon sijasta on patruuna, se puretaan samalla tavalla. Jos pallon sijasta on patruuna, se puretaan samalla tavalla. Kun nosturin kokoamisessa ilmenee ongelmia, noudata asennuspiirustusta. Kun nosturin kokoamisessa ilmenee ongelmia, noudata asennuspiirustusta.

On pidettävä mielessä, että sekoittimen nykyaikaisella valikoimalla sekoitin on erilainen, joten jotkut asiat voivat olla erilaisia. Mutta voit korjata hanan itse melkein millä tahansa sekoittimella..

Jos sekoitin patruuna

Tällaisessa laitteessa on pallon sijasta patruuna, joka perustuu kahteen keraamiseen levyyn. Patruunassa on alaosa, jossa on kolme vesireikää ja yläosa, johon vettä sekoitetaan. Toimintaperiaate on seuraava: ohjaussauvan asento muuttuu, yksi alareunassa olevasta reiästä on kohdistettu yläosassa olevan sekoituskammion levyn kanssa..

Jotta kiinteät hiukkaset eivät pääse patruunaan tai pikemminkin sen reikiin, on asennettava erityisiä suodattimia. Tämä ei ole korjaus, vaan ennaltaehkäisevä toimenpide..

Hyödyllisiä vinkkejä

Mitä voit tehdä sekoittimen käyttöiän pidentämiseksi? Jos sekoittimessa on patruuna, poista vanha levy, joka ei ole käytössä, ennen ostamista. Koska patruunat ovat halkaisijaltaan erilaisia, on olemassa vaara, että ylikuormitetaan ja ostetaan osa, joka ei ole kooltaan.

Sekoittimen korjaus tai ennaltaehkäisevä purkaminen (jos sen korjaamiseen ei ole ilmeistä syytä ja vesi ei virtaa), pallosekoittimen asentaminen, on suositeltavaa tiivistää jokainen kierreliitäntä PTFE -putkella.

Ennen sekoittimen purkamista voit myös ostaa kierretiivisteen kaseteista. Kaikilla tiivistysaineilla varustettuna voit korjata hanan itse.

Yksivipuisen sekoittimen purkaminen (video)

Johtopäätös

Keittiö- tai kylpyhuonealue katsotaan naisen liiketoiminnaksi. Nykyään nainen ei voi vain valmistaa illallista, vaan jopa purkaa sekoittimen. Säilytä ohjeet, noudata niitä, merkitse hyödylliset Internet-linkit, ja itse korjaavissa keittiökoneissa ei ole ongelmia..