Seinä- ja lattialaattojen suunnittelu: koko, väri, onnistuneet yhdistelmät

Nykyaikaista ruokaa verrataan usein tuotantolaitokseen monien haitallisten mikroilmastovaikutusten vuoksi. Aggressiiviset aineet, äkilliset lämpötilan muutokset, korkea kosteus – kaikki tämä rajoittaa merkittävästi viimeistelymateriaalin valintaa. Sisustus on yhtä tärkeä – loppujen lopuksi juuri tässä huoneessa koko perhe kokoontuu illalliselle, ystävälliset teet järjestetään ja parhaat perinteiset piirakat leivotaan..

Materiaalivalinnan perusteet

Paras ratkaisu keittiöön on koristeelliset keraamiset laatat. Ennen nykyisen viimeistelyn päivittämistä kannattaa kuitenkin valita oikea laatta, jotta:

 • Lattia- ja seinäpinnat kestävät mekaanista hankausta ja rasitusta, koska keittiötä pidetään yhtenä talon suosituimmista ja puhdistetuimmista paikoista;
 • Laatta ei romahtanut iskuista tai astioiden vahingossa putoamisesta;
 • Pinnoite kestää altistumista kotitalouksien kemikaaleille, korkeille lämpötiloille ja kosteuden lisääntymiselle;
 • Lattialaatat eivät olleet liukkaita;
 • Sisustus loi miellyttävän ilmapiirin.

laatat keittiössä

Laattojen asennusmenetelmät

Keraamisten laattojen uskotaan korvaavan kaikki muut viimeistelymateriaalit keittiön verhouksessa. Sitä voidaan käyttää muovin, tapetin ja niin edelleen. Sinun ei kuitenkaan pitäisi valita samaa laattaa koko huoneelle poikkeuksetta – on parempi, jos se jakaa keittiön erillisiin vyöhykkeisiin korostaen keittoalueen (työalueen) ja ruokasalin.

Omituisella tavalla asetettu sisustus auttaa luomaan alkuperäisen suunnittelun. Yleisimmät muotoilumenetelmät ovat:

 • Ruudukkomallissa – kontrastisten yhdistelmien käytön ansiosta tällainen muotoilu on paras ratkaisu lattian koristeluun, ja lisäksi tämä tyyli sopii melkein mihin tahansa sisustustyyliin Skandinaavinen ennen klassikoita;

vinkkejä laattojen valintaan

 • Porrastetut keittiölaatat
 • Porrastetut keittiölaatat

Porrastetut keittiölaatat

 • Verhoukseen tilava tai valkoinen keittiö voit turvallisesti käyttää kirkkaita yhdistelmiä ja erilaisia ​​asennusmenetelmiä. Esimerkiksi: tilkkutäkillinen lattia tai esiliina, jossa on kirkkaita etnisiä kuvioita tai vastakkaisia ​​kuvioita.
 • Patchwork -esiliina keittiöön
 • Patchwork -esiliina keittiöön
 • Patchwork -esiliina keittiöön

Patchwork -keittiön lattia Lattialaattoja kuvioilla

 • Kontrastinen laattalattia keittiössä
 • Kontrastinen laattalattia keittiössä

kontrasti esiliina

 • Kalanruotojen asettaminen tai parketin jäljittely antaa sinulle mahdollisuuden uudistaa lattia laadullisesti menettämättä sen perinteistä luonnetta ja houkuttelevuutta;

Puuvaikutteiset laatat keittiössä

 • Laatoilla, jotka on asetettu vinosti, voit tasoittaa huoneen täydellisesti;
 • Koristeelliset mosaiikit ovat poikkeuksellinen ratkaisu keittiöön – erittäin luova ja erottuva. Vakiopäällyste voidaan vaihtaa mosaiikki keittiön taustalla, lattialla ja seinillä. Voit käyttää yksinkertaistettua versiota eli tyyliteltyä laattaa ja täysimittaisia ​​taidepaneeleja..

mosaiikkilattia ja esiliina

Vinkki: älä unohda, että mitä enemmän sisustettu lattia ja esiliina, sitä hillittympi keittiön muotoilu ja kuulokkeet.

Katso materiaalia aiheesta: Kuinka laatat asetetaan lattialle omin käsin.

Esiliinan suunnittelu – perussuositukset

Laattaesiliina

Tämän alueen laatat eivät vaadi suurta mekaanista lujuutta, mutta niiden on suojattava seinä luotettavasti saastumiselta ja kestettävä kosteuden, kemiallisten komponenttien ja korkeiden lämpötilojen vaikutuksia. Suunnittelu on tärkeää – vain esiliina voidaan vaihtaa, ja koko keittiö muuttuu. Jos aluksi käytettiin korkealaatuista laattaa, jota haluat hieman päivittää, sinun tulee käyttää erityisiä sisätarroja.

Voit valita materiaalin, jolla on erilainen kuvio (esimerkiksi jäljittelemällä tilkkutäkkiä, kuten yllä olevassa esimerkissä näytetään), mutta huoneen säilyttämiseksi harmonisena sinun on aloitettava seuraavista suosituksista:

 1. Suuret laatat asetetaan tilaviin huoneisiin, koska ne visuaalisesti ”syövät” tilan.
 2. Paikkatietojen luomiseksi käytetään vaaka- ja pystysuuntaisia ​​friisejä, joissa on kuvio.
 3. Päivittääksesi huoneen, voit käyttää useita värejä ja laatatyyppejä yhdessä asettelussa – kunhan ne vastaavat tyyliä ja sisustusta keittiö setti.
 4. Kuvioidut laatat voivat olla todellinen taiteellinen koriste keittiöillesi – voit korvata vakiomateriaalin erittäin koristeellisella valmiilla paneelilla.

Hyvin usein käytettyjä tiililaattoja keittiöön, jota kutsutaan yleisesti “sikaksi”. Tämä ratkaisu on ihanteellinen vintage -sisustukseen tai Provence- ja Loft -tyyleihin. Älä kuitenkaan unohda, että tilava, kuvioitu sisustus on vaikea puhdistaa – sinun on pyyhittävä huolellisesti rasva pois kaikista urista..

laatta esiliina

Laatat, joissa on luonnonkiven rakenne, sopivat myös tyyliteltyihin vanhoihin sisätiloihin – vakiomateriaali voidaan korvata mielenkiintoisimmilla karkealla muotoilulla olevilla reliefeillä, mikä luo etnisen “muinaisen” tyylin.

kivitehosteiset laatat keittiössä

Jos haluat tehdä luovan keittiösuunnittelun, voit valita laatan, joka jäljittelee puuta tai tilkkutäkkiä, tekniikkaa, materiaalia, jolla on alkuperäinen geometrinen kuvio tai voimakas rakenne.

Katso lisää: Laatan valinta esiliinalle: 12 vivahteita ja yleiskatsaus suosituista muodoista

Laattojen valitseminen keittiöön – väri ja tyyli

Kuviollisia keraamisia laattoja pidetään klassisena ratkaisuna – ne voivat jäljitellä puuta tai metallia, koristella kukilla tai abstraktioilla. Sisustuksen valitseminen on melko vaikeaa, koska sen pitäisi näyttää harmoniselta huoneessa asennuksen jälkeen. Jos tutkit ensin laattojen valintasuosituksia, löydät helposti tien kaupasta, ja asennuksen jälkeen et halua vaihtaa sitä pitkään aikaan..

Värin ja tyylin valitsemisen perussäännöt ovat seuraavat:

 • Laattojen suunnittelun ja värin on oltava sopusoinnussa keittiön ja työtason kanssa. Täällä voit käyttää kahta lähestymistapaa – luoda kontrastia tai päinvastoin poistaa kaikki epäjohdonmukaisuudet varjostamalla olemassa olevat elementit laattoilla, jotka eroavat enintään 2 sävystä.
 • Keittiössä on oltava vähintään yksi lisälaatta, joka vastaa laattaa, eli sitä vastaava väri. Se voi olla verhot tai seinäpaneeli. Vaikka päätät korvata yhden näistä pienistä asioista sovittamalla ne keraamiseen verhoukseen, näet kuinka koko huone muuttuu..
 • Sitä pidetään yleismaailmallisena valkoinen esiliina – tämä sisustus on helppo yhdistää muihin sisätilojen väreihin, ja lisäksi sitä on helppo päivittää sisätarroilla;
 • Beigeä pidetään myös neutraalina – se täydentää täydellisesti keittiöyksikön puuta ja laajentaa tilaa visuaalisesti;
 • Mustia laattoja käytetään vastakkaisissa yhdistelmissä – esimerkiksi epätavallisen ruudukon muotoilun luomiseksi, joka on esitetty edellä;
 • Suunnitteletko tilojen kunnostamista itämaiseen tyyliin? Sitten on parempi käyttää sinistä ja vihreää;

esiliina etniseen tyyliin

 • Materiaali, joka jäljittelee puuta tai kiveä ruskeilla ja harmailla sävyillä, sopii klassiseen, vintage- ja Provence -tyyliin;

ruskeat laatat keittiön esiliinassa

 • Floristisella sisustuksella luodaan viehättävä Provencen viihtyisyys.

Kukkainen esiliina

Paras ratkaisu fuusiotyyliin ei ole puu, vaan tiilimäinen sisustus. Korkean teknologian tyyliin kannattaa valita metallipinnat. Muuten, tavallisen laatan sijasta voit käyttää myös mosaiikkia – sekä pienten yksittäisten elementtien muodossa että valmiiden paneelien muodossa, joissa on monimutkainen kuvio liimattu verkkoon – se asetetaan seinälle, kiinnitetty ja saumat peitetty..

Keittiön lattialaatat

Sinun on valittava sisustus seuraavien suositusten perusteella:

 • Karkea, ei sileä koostumus on toivottavaa – jotta et luista, jos vahingossa roiskuu nestettä. Toisaalta epätasaisia ​​pintoja on vaikeampi puhdistaa;

Liukumaton laattalattia keittiöön

 • Lattian on oltava kulutusta kestävä – kulumisindikaattorit ovat vähintään 3-4 lujuusluokkaa (tällainen pinnoite ei vaadi vaihtoa pitkään);
 • Pinnoitteen värin ja tekstuurin tulee vastata valittua tyylistä ratkaisua;
 • On parasta, jos lattialaatat vastaavat kuulokkeen väriä tai sen pohjaa;

lattian väri ja kuulokkeet

 • Toistensa vastakkainen lattia ja esiliina näyttävät upeilta;

lattian ja esiliinan kontrasti

 • Lattialaatat voivat olla sopusoinnussa seinien kanssa;

lattia seinien kanssa

 • Ja se voi vastata esiliinan väriä, jos esiliina on yksivärinen;

esiliina vastaamaan lattiaa

 • Jos esiliina on kirkas, lattian tulee olla huomaamaton ja päinvastoin;
 • Monimutkainen muotoilu ei sovellu pieni keittiö – pienissä huoneissa lattia on asetettu tavalliseen tapaan suoraviivaisesti.

laatat lattiassa pienessä keittiössä

Voit myös yhdistää materiaaleja – esimerkiksi puuta jäljittelevät laatat, yhdistää kuvioidut reunat ja luoda ylellisen palatsiparketin jäljitelmän. Ja työalueella voidaan tehdä diagonaalinen asennus huoneen rajaamiseksi entisestään..