Sähköjohdot modernissa keittiössä

Keittiön johdotukseen on kiinnitettävä erityistä huomiota, muuten ongelmia voi ilmetä tulevaisuudessa. Keittiön johdotukseen on kiinnitettävä erityistä huomiota, muuten voi ilmetä ongelmia tulevaisuudessa.Tänä päivänä keittiö on talon sähkön pääkuluttaja, koska siihen liittyy suuri määrä sähkölaitteita. Osaava sähköjohto nykyaikaiseen keittiöön auttaa välttämään monia epämiellyttäviä tilanteita, joihin liittyy tulipalo..

Keittiössä olevien sähkölaitteiden määrä on jo nykyään melko suuri, ja lisäksi se kasvaa tasaisesti. Keittiön sähkölaitteiden määrä on jo melko suuri, ja lisäksi se kasvaa tasaisesti, ja aikoinaan keittiön sähkölaitteista löytyi vain jääkaappi ja lamppu yleisvalaistukseen. Modernisti varustetussa keittiössä on monia eri kapasiteetin sähkölaitteita. Nykyään on vaikea kuvitella keittiötä ilman jääkaappia, vedenkeitintä, monitoimikoneita tai sen yksittäisiä osia, mikroaaltouunia ja pientä televisiota. Lisäksi keittiössä käytetään usein sähköuuneja ja -levyjä tavallisen kaasulieden sijasta, ja myös pesukoneet ja pesukoneet on asennettu. Jotta kaikkien keittiön sähkölaitteiden käyttö olisi turvallista, keittiön kunnostuksen on aloitettava pätevällä sähköjohdotuksella..

Kaiken keittiössä käytettävien sähkölaitteiden runsauden ansiosta siitä on tullut talon pääpaikka, joka ansaitsee paljon huomiota turvallisuuden varmistamiseksi. Ja haavoittuvin paikka koko talon yleisessä sähköverkossa voi olla lukutaidottomat sähköjohdot keittiössä..

Keittiön johdotuslaitteen spesifisyys

Ei niin kauan sitten keittiössä oli vain yksi pistorasia jääkaapille ja yksi kytkin yleiseen valaistukseen. Nykyään kaikki on muuttunut dramaattisesti: keittiön yleisen valaistuksen lisäksi on oltava työpaikan valaistus ja kaikkien alueiden paikallinen valaistus, ja jääkaapin lisäksi keittiöön on asennettu monia tehokkaita sähkölaitteita..

Varmistaaksesi mukavuuden ja älä polta talon sähköjohtoja asentaessasi sitä, sinun on otettava huomioon sähkölaitteiden kokonaistehon yhdenmukaisuus johdon poikkileikkauksen kanssa.

Sähköjohdot keittiössä Sähköjohdot keittiössä

Keittiön sähköasentaja on harkittava ja suunniteltava jo ennen asennus- ja rakennustöiden aloittamista ottaen huomioon kaikki vivahteet:

 • On tarpeen laskea kaikkien talossa käytettyjen sähkölaitteiden kokonaisteho ottaen huomioon, että niitä voi olla enemmän. Todennäköisyys, että kaikkia talon laitteita käytetään samanaikaisesti, on vähäinen, mutta laskenta on suoritettava kaikelle.
 • Sinun on selvitettävä itse talon virtalähteen aste.

Keittiön sähköjohtojen asennuksen erityispiirteisiin vaikuttaa luonnonvaroilla lisäksi toimivien laitteiden (kaasuliesi, pesuallas, pesukone ja pesukone) läsnäolo. Siksi kaikki tulevan keittiön sähköjohdot on pidettävä katon alla hätätilanteiden välttämiseksi. Johdot johdetaan pistorasioihin ja kytkimiin tiukasti pystysuunnassa.

Kaikki keittiön sähköjohdotuksessa käytettävät johdot on eristettävä kaksinkertaisesti ja asetettava suojaaviin aaltoputkiin.

Kaikki keittiön sähköjohdot on piilotettava. Suojaaallotuksen johdot työnnetään etukäteen valmistettuihin uriin. Tämän asennusmenetelmän avulla voit suojata johdot laadullisesti mekaanisilta vaurioilta ja eristää ne vahingossa tapahtuvan kosteuden tunkeutumiselta.

Mitä johdotusta kannattaa suosia

Kolmivaiheverkko kestää merkittäviä kuormia Kolmivaiheverkko kestää merkittäviä kuormia

On paljon parempi, jos taloon on kytketty kolmivaiheinen verkko. Tämä tapahtuu, kun keittiöön on asennettu sähköuuni kaasulieden sijasta. Tässä tapauksessa saapuva energia riittää, vaikka kaikki talon laitteet toimisivat samanaikaisesti..

Yksivaiheverkossa tarpeitasi on rajoitettava, koska 50 A: n sähkömittarin maksimivirralla suurin sallittu teho on 220 V x 50 A = 11 kW. Kolmivaiheisen verkon tapauksessa mahdollisuudet kasvavat 3 kertaa.

Sähkölaitteiden tehon kokonaislaskenta

Ammattilaisten kokemuksesta on jo pitkään tiedetty, että kojelaudasta keittiöön on vedettävä erillinen viiva. Tämä tehtiin automaattisten pesukoneiden massiivisen “käyttöönoton” aikana keittiöön..

Nykyaikana energiankulutus on kasvanut merkittävästi uusien kodinkoneiden ansiosta..

Jos talossa käytetään energiaa säästäviä sähkölaitteita (luokka A tai A +) ja valaistus tuotetaan energiansäästölampuilla, jotka säästävät energiaa valaistuksessa, sähkölaitteiden kokonaistehon laskeminen näyttää tältä:

 

P / p nroNimiVirrankulutus, kW

1

Televisio

0,07

2

Jääkaappi

0,1

3

Valaistus

0,15

4

Lattialämmitysjärjestelmä

0.7

5

Astianpesukone

1

6

Leivänpaahdin

1.5

7

Mikroaaltouuni

2

kahdeksan

Vedenkeitin

2

yhdeksän

Sähkögrilli

2

kymmenen

Vedenlämmitin

2

yksitoista

Rauta

2

Kaikki yhteensä:

13.52

Tämä ei tarkoita, että kaikkien sähkölaitteiden pitäisi toimia samanaikaisesti, mutta harvinaisissa tapauksissa se on mahdollista (esimerkiksi vieraiden tullessa).

Älä unohda, että keittiön lisäksi koko talo saa virtaa sähkömittarista, jossa myös energiaa kulutetaan..

Nykyaikaisen keittiön sähköjohtojen laskeminen

Sähkömittarin avulla voit hallita sähkön kulutusta Jos jatkamme 50 A: lle suunnitellun tavallisen sähkömittarin maksimivirrasta ja pyöristetään suurin kuormitusteho 11 kW: iin, tässä tapauksessa 3-johtiminen kuparikaapeli, jonka poikkileikkaus on 6 mm2 (VVG NG -kaapeli 3 x 6) riittää keittiöön. Jos asennat tehokkaamman sähkömittarin, jonka kuormituslaskenta on 14 kW, tarvitset kuparikaapelin VVG NG 3 x 10 (poikkileikkaus 10 mm2).

Huomio: on ehdottomasti kiellettyä maadoittaa eri linjojen maadoitus- ja nollajohtimet.

Jos talon yleisessä kytkentäkeskuksessa ei ole TN-S- tai TN-CS-maadoitusjärjestelmää eikä johdotusjärjestelmässä ole nolla suojajohdinta, voidaan keittiössä käyttää kaksijohtimista VVG NG 2×6- tai 2 x 10-kaapelia johdotuslaite (riippuen sähkömittarin maksimivirrasta). Älä kuitenkaan unohda, että tulevaisuudessa talon yleisiä johdotuksia voidaan nykyaikaistaa, ja on parempi ennakoida tämä etukäteen asettamalla kolmijohtiminen kaapeli.

Sähköpaneeli tai liitäntäkotelo

Keittiön vaihde voi olla erittäin hyödyllinen joissakin tilanteissa. Keittiön vaihde voi olla erittäin hyödyllinen joissakin tilanteissa.

Keittiössä tarvitaan kytkentärasia tai sähköpaneeli käytön helpottamiseksi. Sähköpaneelin asentamisen avulla voit ohjata jokaisen pistorasian ja kytkimen virtalähdettä, ja kytkentärasiassa vain valaistus- ja ulostulosilmukat on kytketty, mutta se ei suojaa yksittäisiä piirejä. Jos joudut korjaamaan jotain, sinun on katkaistava virransyöttö koko huoneesta.

Maadoitus- ja nollajohtimien kytkeminen suojan yhden liittimen alle on kielletty..

Sähköpaneelin tuloon on asennettava katkaisija, joka on suunniteltu suurimmalle kuormitusvirralle (50 A). Jokainen silmukka (rinnakkaisliitäntä enintään 5) on liitetty erilliseen kytkimeen – automaattiseen 25 A: n katkaisijaan. Poistoputket on valmistettu kuparikaapelilla VVG NG 3 x 2.5. Valaistuspiirit voidaan kytkeä 6 A: n katkaisijaan rinnakkain tai erillisiin paikallis- ja yleisvalaistuspiireihin, joista jokainen liittää ne omaan 6 A: n kytkimeen..

On muistettava, että sähköpaneelin asennuspaikan on oltava helposti saavutettavissa.

Keittiö on huone, jossa on korkea kosteus, joten tavallisten kytkimien – automaattisten koneiden – sijaan on parempi laittaa differentiaalikytkimet. Jos sähkölaitteiden eristys heikkenee, ne suojaavat sähköiskulta.

Yhteystiedot

On tärkeää valita ja asentaa keittiön kytkimet ja pistorasiat oikein. Valintakriteerit:

 • Kun valitset myyntipisteitä, sinun on kiinnitettävä huomiota nykyisiin arvoihin. Sen tulisi olla vähintään 16 A.Pidennä käyttöikää valitsemalla pistorasiat, joissa on nikkelipinnoitetut jousikuormitetut keraamiset lamellit.
 • Kytkimet voidaan suunnitella pienemmille virta -arvoille kuin pistorasiat.
 • On parempi ottaa kaksinkertaiset sisäiset pistorasiat ja kytkimet keittiöön, jotta niiden mekanismit ulottuvat mahdollisimman vähän seinän tason ulkopuolelle. Tämä suojaa niitä mekaanisilta vaurioilta, kun kalusteita järjestetään uudelleen tai kun yksi osista jätetään seisomaan, tarjoaa mahdollisuuden varaukseen.

Pistorasioiden asettelu keittiössä Pistorasioiden asettelu keittiössä

Asennussäännöt:

 1. Kosketinliitäntöjä koskevat säännöt edellyttävät pistorasioiden asentamista 300 – 400 mm: n korkeudelle lattiasta ja kytkimet 800 – 900 mm. Sähköjohtojen asentaminen keittiöalueeseen sisältää kuitenkin joitain vivahteita: pistorasiat on asennettava siten, etteivät kalusteet ja laitteet estä niitä tulevaisuudessa, ja että virtajohtojen pituus on minimaalinen ..
 2. Pesuallaskaapin sisään asennetut pistorasiat on suojattava kosteudelta.
 3. Hupun ulostulo voidaan asentaa 1800 – 2000 mm: n korkeudelle lattiasta, pistorasiat pöytäkoneiden sähkölaitteille (vedenkeitin, leivänpaahdin, kahvinkeitin, mikroaaltouuni) – 150 mm pöytälevystä. Pesukoneen ja pesukoneen pistorasiat on asennettu 400 mm: n etäisyydelle lattiasta, seinälle kiinnitetylle televisiolle – 2000 mm: n korkeudelle.
 4. Keittiölamppujen pistorasiat on sijoitettu yläkaappien yläpuolelle, jotta ne eivät näy.
 5. Yleisvalaisinkytkin on asennettu vakiokorkeudelle ja 100-150 mm: n etäisyydelle ovikehyksestä.
 6. Paikalliset valaistuskytkimet asennetaan helposti saavutettaviin paikkoihin, esimerkiksi – kaappien sivulle tai lähelle pistorasioita pöytälevyn yläpuolelle.
 7. Huonekalujen valaistukseen on asennettu erillinen kytkin.

Pistorasioiden määrä

Keittiössä ei ole paljon pistorasioita. Uusia sähkölaitteita saattaa ilmestyä, laitteita on ehkä ladattava tai laitteita, jotka eivät liity keittiöön, esimerkiksi äänilaitteita. Jotta uusi keittiö ei lopulta olisi täynnä jatkojohtoja ja kierrettyjä sähköjohtoja, on tarpeen asentaa riittävä määrä pistorasioita..

Pistorasiat asennetaan yleensä seinälle 1,5 – 2 metrin etäisyydelle toisistaan. Osa pistorasioista on käytetty ja osa huonekaluilla.

Ennen korjaustöiden aloittamista laadittu yksityiskohtainen hanke yksinkertaistaa tätä tehtävää huomattavasti. Jokaisen energiaa kuluttavan laitoksen sijainnin ennalta määrittäminen säästää aikaa ja investointeja..

On ehdottomasti kiellettyä suunnitella ja sijoittaa pistorasioita sisäänrakennettujen laitteiden rungon taakse sekä liesi ja pesuallas. Pistorasioita ei ole asennettu vetolaatikoihin.

Keittiön varavalaistus

Tällainen itsenäinen valonlähde voi auttaa monissa tilanteissa. Tällainen itsenäinen valonlähde voi auttaa monissa tilanteissa.Keittiö on yksi alueista, joissa koko perheen jäsenet vierailevat säännöllisesti. Varavalaistusjärjestelmä voi auttaa vaikeassa tilanteessa (onnettomuuden tai sähkökatkon sattuessa), joten se on hyvä valinta. Varavalojärjestelmän laite ei ole monimutkainen: katto-LED-lamput on kytketty 12 voltin 1 A: n kytkentävirtalähteeseen sisäänrakennetulla akulla.

Vaihtoehtoisia virtalähteitä valaistukseen käytetään palo- ja murtohälytyksissä. Jos huoneistossa on hälytysjärjestelmä, prosessi yksinkertaistuu huomattavasti..

Jos jostain syystä ei ole mahdollista kytkeä varavalaistusjärjestelmää, voit käyttää ladattavia LED-pöytävalaisimia vaihtoehtoisena valaistuksena. Tämä vaihtoehto on kannattavampi sen monipuolisuuden vuoksi: valoja voidaan käyttää kaikissa tarpeellisissa tapauksissa..

Kaasuvuoto- ja vesivuotohälytin

Kaasuvuotohälytyksen avulla voit tunnistaa ongelman ajoissa ja ratkaista sen Kaasuvuotohälytyksen avulla voit tunnistaa ongelman ajoissa ja ratkaista sen

Joidenkin raporttien mukaan nyt useimmissa vanhoissa rakennuksissa vesihuoltojärjestelmien ja kaasuputkien kulumisaste on jopa 80%. Viime vuosina Venäjällä ihmisen aiheuttamien onnettomuuksien tilastot ovat lisääntyneet useita kertoja. Siksi monet asukkaat alkoivat käyttää kaasu- ja vesivuotoanturia. Nämä edulliset laitteet varoittavat omistajia räjähtävistä kaasupitoisuuksista ja vuodoista sireenin avulla..

Jos asunto sijaitsee ylemmissä kerroksissa, vahingossa tapahtuvat vesivuodot voivat johtaa korkeisiin sakkoihin alakerran naapurien asuntojen tulvista. Kaasuvuodot ovat täynnä räjähdyksiä ja koko nousuputken tai sisäänkäynnin tuhoutumista.

Tietyn järjestelmän viasta varoittavien antureiden käyttö on yhä tärkeämpää..

Monet hälytysjärjestelmät voivat varoittaa omistajaa mahdollisesta onnettomuudesta matkapuhelinyhteyden avulla..

Jos noudatat perussääntöjä etkä laiminlyö asiantuntijoiden neuvoja, on täysin mahdollista tarjota itsenäisesti kunnollinen ja turvallinen virtalähde keittiöön, joka palvelee luotettavasti monta vuotta.