Mikä on keittiön pistorasioiden optimaalinen järjestely ja kuinka paljon niitä tarvitaan

Koko talon turvallisuus riippuu pistorasioiden oikeasta sijainnista keittiössä. Koko talon turvallisuus riippuu pistorasioiden oikeasta sijainnista keittiössä On mahdotonta kuvitella huonetta ilman pistorasioita. Lisäksi jos kyseessä on keittiö, jossa käytetään paljon sähköä tarvitsevia kodinkoneita. Kuinka sijoittaa pistorasiat ja kytkimet oikein rajoitetulle alueelle ja kuinka paljon niitä tarvitaan – useita suosituksia.

Ajan alku

Ei ole tarpeen suunnitella pistorasioiden sijaintia keittiössä, kun korjaus on valmis ja huonekalujen järjestelyt sekä liesi ja jääkaappi yhdistetään. Ihannetapauksessa pistorasioiden paikan valitseminen tulisi olla keittiön remontin suunnitteluvaiheessa. Huoneen projekti ja sisätilojen kokonaissuunnittelu liittyvät läheisesti kysymykseen siitä, minne pistorasiat sijoitetaan, koska niiden pitäisi olla laitteiden sijainnit. Ja johdotuksen seinät on hiottava, johdotettava ja pistorasiat asennettava ennen huoneen viimeistelyä eikä tapetin ja laattojen liimaamisen jälkeen.

Keittiön pistorasiat suunnitellaan erikseen jokaiselle sähkölaitteelle Keittiön pistorasiat suunnitellaan erikseen jokaiselle sähkölaitteelle Työtason yläpuolella pistorasioita tarvitaan muihin sähkölaitteisiin Työtason yläpuolella pistorasioita tarvitaan muihin sähkölaitteisiin

Siksi ennen töitä sinun on suunniteltava, mihin pistorasioiden, kytkinten asennuspaikat merkitään, missä huonekalut ja laitteet seisovat.

Ensinnäkin sinun on määritettävä, mihin laittaa:

 • jääkaappi;
 • astianpesukone;
 • liesi;
 • huppu;
 • mikroaaltouuni;
 • pienet kodinkoneet, kuten vedenkeitin, monikeitin, leipäkone ja niin edelleen;
 • televisio.

Tärkeää: älä unohda, että tarvitset pistorasian erilaisten laitteiden liittämiseen, joilla ei ole mitään tekemistä keittiön laitteiden kanssa – pölynimuri puhdistukseen, laturit, kannettava tietokone. On kätevintä tehdä tällainen ulostulo virkistysalueen alueelle..

Tämän perusteella määritetään tarvittavien myyntipisteiden määrä ja niiden sijainti..

Pistorasioiden määrä ja sijainti määritetään yksityiskohtaisen keittiöprojektin laatimisen jälkeen Pistorasioiden määrä ja sijainti määritetään yksityiskohtaisen keittiöprojektin laatimisen jälkeen

Optimaalinen luku

Ennen johdotuksen tekemistä sinun on päätettävä, kuinka monta pistorasiaa tarvitset keittiössä ennen niiden asentamista. Tähän on olemassa jopa laskentakaava. Laskelma on tietysti ehdollinen, mutta hän ottaa huomioon kotitalouden tarpeet ja kuinka monta kytkintä ja pistorasiaa tarvitaan melko tarkasti.

Keittiössä pitäisi olla neljäsosa enemmän pistorasioita kuin vaaditut sähkölaitteet Keittiössä pitäisi olla neljäsosa enemmän pistorasioita kuin vaaditut sähkölaitteet

Optimaalisen asennettavien pistorasioiden määrän pitäisi siis ylittää keittiössä pysyvästi käytettävien sähkölaitteiden määrä 25%. Ylimääräinen asetus asetetaan vain niin, että harvoin käytetyt laitteet – sähköinen lihamylly, tehosekoitin tai tehosekoitin – voidaan kytkeä päälle. Ja samaan aikaan sinun ei tarvinnut irrottaa mitään tai vetää jatkojohtoja.

Keittiössä jatkuvasti käytettävät laitteet kuuluvat pakollisiin sähkölaitteisiin. Keittiössä jatkuvasti käytettäviä laitteita pidetään pakollisina sähkölaitteina.

 • jääkaappi;
 • sähkö- tai kaasuliesi, jossa on sähköinen sytytys;
 • televisio;
 • Astianpesukone;
 • huppu;
 • mikroaaltouuni.

Joissakin tapauksissa niihin kuuluu myös vedenkeitin tai muita pieniä laitteita, joita käytetään tässä talossa päivittäin. Keittiön sähköasentajalle tehdään projekti sen mukaan, kuinka monta kytkintä ja pistorasiaa tarvitset.

Pistorasioiden tyypit

On tarpeen paitsi määrittää, kuinka monta kytkintä ja pistorasiaa tarvitaan, mutta myös valita oikeat pistorasiat, jotka sopivat paremmin keittiöön. Keittiölle on ominaista korkea kosteus ja lämpötilan muutokset. Siksi tänne on asennettu pistorasioita, joilla on tietty kosteussuoja, joka varmistaa työn turvallisuuden. Näihin laitteisiin kuuluu laitteita, joissa on tiiviste ja kannet ja jotka on luokiteltu IP 44. Tällaiset eurooppalaiset standardipistorasiat on asennettu liesi, pesuallas, työskentelyalue – toisin sanoen, jossa on suuri roiskevaara.

Muualla keittiössä on täysin mahdollista asentaa yleisimmät pistorasiat. Jos talossa on lapsia, ne on varustettava lapsilta suojaavilla muoviverhoilla. Euro -standardin mukaiset pistorasiat on varustettu tällä vaihtoehdolla..

Jos puhumme helposta asennuksesta, tässä on etusijalla sisäänvedettävät ja sisäänrakennetut pistorasiat. Kääntyvän mekanismin ansiosta sisäänrakennetut pistorasiat voidaan piilottaa tai avata käyttöä varten. Sisäänvedettävät eurooppalaiset standardipistorasiat voidaan asentaa mille tahansa pinnalle, myös pystysuoraan. Ne voidaan valita asennettavaksi haastaville pinnoille.

Sisäänrakennetut pistorasiat eivät vie paljon tilaa Sisäänrakennetut pistorasiat eivät vie paljon tilaa Sisäänvedettävät tai sisäänrakennetut pistorasiat ovat pienikokoisia, turvallisia ja helposti saatavilla Sisäänvedettävät tai sisäänrakennetut pistorasiat ovat pienikokoisia, turvallisia ja helposti saatavilla

Asettelun säännöt

Johtoja pitäisi olla riittävästi, jotta ne toimittavat laitteille kaksinkertaisen virran kaikkien pistorasioiden ja kytkinten asentamisen jälkeen. Samaan aikaan tehokkaimpien laitteiden on saatava virtaa omasta linjastaan ​​ja niissä on oltava suojaava automaatio. Näitä laitteita ovat jääkaappi, sähköliesi.

Kaikki metallikoteloiset instrumentit on maadoitettava kytkentästandardin suositusten mukaisesti. Tämä voidaan tehdä itsenäisesti tai ohjaamalla asiantuntija. Sinun on muodostettava yhteys koneen kautta.

Muista valita johdotukset kuparijohtimilla. Alumiinijohdin voi epäonnistua nopeasti keittiössä.

Kaikki pistorasiat voidaan ryhmitellä. Jokaisella myyntipisteiden ryhmällä on oltava oma automaattinen kone. Tämä lisää turvallisuutta..

Jokaiselle ei-pienitehoiselle sähkölaitteelle on asennettava oma kone Jokaiselle ei-pienitehoiselle sähkölaitteelle on asennettava oma kone

Mihin ja mihin korkeuteen pistorasiat asennetaan

Tietenkin niiden sähkölaitteiden vieressä, joille ne on suunniteltu – kaavion tulisi sisältää yksityiskohtaisia ​​tietoja tästä. Yksi pistorasia on asennettava jääkaapin yläpuolelle, jääkaapin taakse tai sen viereen; yksi – uunin vieressä; yksi on astianpesukoneen vieressä. Pistorasiat ja kytkimet eivät kuitenkaan saa olla uunin takana tai pesualtaan välittömässä läheisyydessä. Yhden pistorasian tulisi olla TV -jalustan lähellä.

Sinun on myös asennettava vähintään yksi ulostulo työtason työtason yläpuolelle. Ja parempi – 2-3. Pöydän yläpuolella olevat pistorasiat on asetettu korkeudeltaan 10 cm pöydän reunasta.

Pistorasioiden korkeus keittiön työtason yläpuolella ei saa ylittää 10 cm Pistorasioiden korkeus keittiön työtason yläpuolella ei saa ylittää 10 cm

Sisäänrakennettujen laitteiden ollessa pistorasiat asennetaan vierekkäin 10 cm: n korkeudelle lattiasta. Hupun ulostulo on asennettu sen yläpuolelle. Pistorasioita on mahdotonta sijoittaa sisäänrakennettujen laitteiden taakse. Eurostandard olettaa, että pistorasiat ja kytkimet asennetaan pohjaan.

Keittiön käytön helpottamiseksi voit valita kaksinkertaiset pistorasiat ja kytkimet alla olevan taulukon vierestä.

Johdotus on välttämätön vaihe pistorasioiden asennuksessa, mutta ennen sitä sinun on päätettävä, minkä korkeus kytkimet ovat.

Asennuskorkeus riippuu ensisijaisesti emännän tottumuksista ja henkilökohtaisesta mausta. Jotkut pitävät parempana, kun pistorasiat ovat alareunassa, kun taas toiset pitävät sitä epämukavana. Pistorasian korkeus ja tyyppi on valittava jokaisen talon mukavuuden mukaan.

Mihin pistorasioita ei saa sijoittaa:

 • sisäänrakennettuihin laitteisiin ja huonekaluihin;
 • vaatekaapit ja kaapit;
 • pesualtaan yli.

Tämä on hyväksytty standardi sähkötöille..

Pistorasioiden sijainti keittiössä (video)

Johtopäätös

Voit tehdä johdotuksen itse – se ei ole vaikeaa, jos tiedät sähkötekniikan perusteet. Jos tietoa on vähän, on parasta antaa nämä työt ammattilaisille – sähköasentajille, jotka tuntevat työn tason. Sitten voit olla varma, että johdotuksissa ja tulipalossa ei ole tulipaloa..