Miért jó a sarokkonyha: megértjük a funkciókat

A sarokkonyha egyetlen négyzetméter hasznos területet sem hagy ki kihasználatlanul A sarokkonyha egyetlen négyzetméter hasznos területet sem hagy ki kihasználatlanul A kis konyhák nem engedhetik meg maguknak az egysoros konyhai készleteket, de van egy jó alternatíva. Figyelemre méltó, hogy sok modern dizájnt könnyű összeszerelni saját kezűleg, saját kezével, anélkül, hogy megfosztaná a tervezést az eredeti ötlettől..

Klasszikus sarokkonyha projekt

A sarokkonyha elrendezésének három fő eleme van: két oldalág és egy központi szegmens. Ez a készlet általában a konyha két falához van elhelyezve, de három falhoz is elhelyezhető. Először is, a központi szegmens megtalálja a helyét, majd az ágak már megtalálhatók.

A sarokkonyha oldalsó elemei különböző méretűek és formájúak lehetnek. A sarokkonyha oldalsó elemei különböző méretűek és formájúak lehetnek.

A sarokkonyha kialakítása a következőket tartalmazza:

 • Beépített készülékek szakaszai;
 • Tetősínek;
 • Pántos párkányok (háttérvilágítással);
 • Bárpultok;
 • Hamis dobozrendszer a kommunikációhoz.

Előfordulhat, hogy egyes részletek nem (a tulajdonos belátása szerint), de ha további elemeket szeretne készíteni a konyhából, akkor lesz helyük. A sarokkonyhákban gyakran bárpult is található. Ez egy racionális megoldás is, amely lehetővé teszi, hogy elkerülje az étkező térfogatát..

A tetősínek egy kiegészítő szerkezet, amelyre a gyakori használatú konyhai eszközöket lehet rögzíteni. A tetősínek kialakítása egyszerű, kicsik, nem nehezítik a teret, és saját kezűleg is rögzíthetők..

Sarokszekrény (videó)

Kényelem a sarokkonyhában

A szerkezet telepítésével kapcsolatos hibák nem ritkák, anélkül is összeállíthatja a konyhát, gondosan tanulmányozva az utasításokat és elkerülve a tipikus hibákat.

A legalapvetőbb hiba a zónák közelsége, amelyeknek éppen ellenkezőleg, egyenlő távolságra kell lenniük egymástól. Az étel elkészítésének helyét, a darabolás és az elkészítés helyét, valamint az élelmiszerek tárolásának helyét el kell különíteni egymástól. Vagyis kapunk egy ilyen “működő háromszöget”, amelynek csúcsai elfoglalják ezeket a zónákat..

Ha ezt az elvet nem tartják be, a sok felesleges hegedülés a konyhában kényelmetlenné teszi a főzési folyamatot..

Egy másik hiba a bárpulthoz kapcsolódik. A tulajdonosok saját kezükkel rögzítve gyakran szó szerint járhatóvá teszik. Vagy fordítva, egy sötét sarokba hajtják őket. Ne legyen az ajtónál, ne legyen túl közel az ablakhoz, és legyen elegendő hely a rúd mögött ülő számára, hogy ne korlátozza a tűzhely mögött tartózkodó személy cselekvési szabadságát..

A sarokkal és anélkül készült saroktervek fotógalériája példákat mutat a sarokkonyha kialakítására.

A helyzet nem kerülhető el, ha a falakon olyan szabálytalanságok vannak, amelyeket figyelmen kívül hagynak a konyha felszerelésekor. Saját kezével vagy szakemberei által, de a szabálytalanságokat el kell távolítani, különben a probléma esztétikai oldala kudarc lesz.

A bútorszerkezeteket nehéz felszerelni, ha a konyha egyenetlen falakkal rendelkezik A bútorszerkezeteket nehéz felszerelni, ha a konyha egyenetlen falakkal rendelkezik Egy kompakt sarokkonyhában teljesen lehetséges mindent elhelyezni, amire szüksége van Egy kompakt sarokkonyhában teljesen lehetséges mindent elhelyezni, amire szüksége van A bútorok összeszerelésekor és felszerelésekor fontos, hogy szigorúan kövesse a A bútorok összeszerelésekor és felszerelésekor fontos, hogy szigorúan kövesse a “háromszög” szabályt

Sarokkonyhák egy kis konyhához

Egy kis konyhasarok számára kényelmes a bárpulttal rendelkező opció, tekintettel arra, hogy nem terveznek másik étkezőt.

Választható fejhallgató az ilyen miniatűr konyhákban és Más funkciók:

 • Leggyakrabban a konyha L-alakú elrendezésének projektjét részesítik előnyben, a merőleges falaknál található;
 • Az U alakú sarokkonyhák három falat rögzítenek, néha egyszerűen lehetetlen ezt megtenni, vagy fel kell áldoznia valamit (például egy bárpultot);

Gyakran a sarokkonyhák egy kis helyen rögzítik az ablakpárkány területét, és elhelyeznek ott például egy mosogatóhelyet (a mosogató közvetlenül az ablakból megy);

 • A felvételek megtakarításának elve az, hogy egy kis konyha kialakításától függetlenül a minimálisra kell csökkenteni a felső fiókok és polcok számát, és ezt csak a fülhallgató alsó részének tágassága miatt lehet megtenni;
 • Ha egy kis konyha konyhája nem nélkülözheti a felső részt, akkor legalább az ajtókról le kell mondania – ezeknek a polcoknak a kinyitása a tér vizuális bővítését jelenti;
 • A sarokkonyhák kis bárpulttal egy ülősarokkal rendelkező konyha képét hozzák létre, különösen, ha ez a pult vonzó, nem terjedelmes kiegészítőkkel rendelkezik.

A sarok kis konyha bútorkészletének magasnak kell lennie A sarok kis konyha bútorkészletének magasnak kell lennie A modulszekrények áramvonalas formája kényelmessé teszi a kis konyhát A modulszekrények áramvonalas formája kényelmessé teszi a kis konyhát

A kis méretű sarokkonyha kialakítása pedig a közelmúltban kellemes volt a retro dolgokkal: a tervezők úgy döntöttek, hogy függönyöket készítenek az 50-60-as évek divatja felé, és visszaküldik a kis aranyos konyhai komódokat vagy polcokat. Velük könnyedén megtagadhatja a konyha extra hosszát, távolítsa el a felső szekrényeket. Igen, és egy ilyen elem törli az olykor érthetetlen rajzokat, amelyek fölött össze lehet törni a fejét..

Sarok kis konyha (videó)

Sarokkonyhák – csináld magad árnyalatok

Apró titkok segítenek megszervezni a teret úgy, hogy egy meglehetősen szerény felvétel indokolt legyen nem szabványos megközelítés:

 • Kiegészítő világítás, amely nem szerepel a rajzokban – lágyabbá teszi a kialakítást, hangulatos;
 • És az egyik falra, felszabadítva a felső szekrényből, akaszthat egy képet vagy panelt, amely valami hatalmasat ábrázol (rajz a táguló tér illúziójával), ez kiegészíti a fő dizájnt, és saját kezével elkészíti a a konyha egy kicsit nagyobb, bár vizuálisan;
 • A rúd feletti teret kiegészítő világítással is el kell látni;

A konyhában lévő bútorok szögletes elrendezése nagyban leegyszerűsíti a főzési folyamatot A konyhában lévő bútorok szögletes elrendezése nagyban leegyszerűsíti a főzési folyamatot

 • Saját kezével egy régi, unalmas sarokkonyha átalakítható decoupage segítségével – máshol nem talál ilyen kialakítást;
 • A sarokkonyha fő előnye – minden a közelben van, ami nagyon kényelmes. Kompakt megjelenésűek, teret szerveznek és könnyen ápolhatók..

Sarokkonyha kialakítása (videó)

Következtetés

Saját kezével összeállíthat egy sarokkonyhát, kiválaszthat egy jó elrendezési módszert, megszabadulhat a felesleges részletektől, amelyek összezavarják az amúgy is kicsi szobát.

Külsőleg az ilyen konyhák biztosan nem rosszabbak a lineárisaknál, és az edények tárolására szolgáló átalakítható elemek megjelenését kicsinek, de belül nagyon tartalmassá teszik..

Példák sarokkonyhákra (fotó)