Konyhai hibák: hogyan lehet megszabadulni a hívatlan vendégektől

Annak érdekében, hogy a hibák ne Annak elkerülése érdekében, hogy a hibák “elsajátítsák” konyháját, azonnal szabaduljon meg tőlük. Az ilyen kellemetlen jelenség, mint például a konyhai hibák, előfordul, függetlenül attól, hogy milyen gyakran végez általános tisztítást. A semmiből tűnnek fel. Valójában a káros rovarok könnyen bevándorolhatnak a konyhaszekrénybe közvetlenül a boltból – egy zacskóban friss gabonafélékkel vagy liszttel.

Miért indulnak a bogarak?

Gyakran előfordul, hogy a bogarak lisztből és gabonafélékből álló csomagokban találhatók. Gyakran babban telepednek le. Miután letelepedtek egy magban, hamarosan a bogarak őrlik az összes gabonát.

A termékek hermetikus csomagolása nem garancia arra, hogy a tartalom mentes parazitáktól. Közvetlenül a gyárakból és magtárakból léphetnek be otthonába.

A repülő egyedek szomszédos módon költözhettek a gabonafélékből, tésztákból, ömlesztve vásárolt szárított gyümölcsökből..

A paraziták bogarak formájában bármilyen módon bejuthatnak a konyhába A paraziták bogarak formájában bármilyen módon bejuthatnak a konyhába

Ismerd meg az ellenséget látásból

Egy gabonaőrlő, egy kis bogár és egy vörös lisztfaló száraz gabonafélékben telepedik le:

 • Gyömbér mucoevők – Ezek kicsi, körülbelül 2 mm hosszú, vörösesbarna színű coleoptera rovarok, hosszú antennákkal. A 15-17%-ot meghaladó nedvességtartalmú termékek vonzzák őket. Létfontosságú tevékenységükkel szennyezik a gabonaféléket és más élelmiszereket. A lisztfaló munkájának jellegzetessége az általa vezetett lisztrosták;
 • Kis bogarak – kis barna bogarak, körülbelül 3 mm hosszúak, rövid antennákkal. Liszttel vagy keményítővel jutnak be a konyhába, ahonnan repedésekbe és más termékekkel ellátott edényekbe másznak. Ezt követően nem lesz könnyű megszabadulni tőlük. A Hruscsak által elrontott élelmiszerkészletek darabosak lesznek. Használatuk emésztési zavarokhoz és mérgezéshez vezethet;

A kis bogarak által elrontott ételek csomókká válnak A kis bogarak által elrontott ételek csomókká válnak A gyömbérliszt -fogyasztók nagyon kicsik, nemcsak az ételeket, hanem az edényeket is elronthatják A gyömbérliszt -fogyasztók nagyon kicsik, nemcsak az ételeket, hanem az edényeket is elronthatják A kenyérőrlők különösen falánkok, és akár dohányba is kerülhetnek A kenyérőrlők különösen falánkok, és akár dohányba is kerülhetnek

 • Kenyérdaráló – a legfalósabb és mindenevő a többi bogárfaj között. Legfeljebb 4 mm -es rovarok, teste hengeres, barna árnyalatú, szőrszálakkal borított. Ezek megtalálhatók gabonafélékben, babban, liszttermékekben, teában, kávéban, süteményekben, dióban, állati takarmányokban és még a dohányban is..

Hogyan lehet eltávolítani a konyhában letelepedett hibákat?

Amint észreveszi, hogy apró hibák jelentek meg a konyhában lévő ételekben, azonnal intézkedni kell. A paraziták nemcsak elrontják a készleteidet, hanem elkezdenek szaporodni. Ha nem távolítja el azonnal, később sokkal nehezebb lesz megszabadulni tőlük..

Ha nem távolítja el azonnal a parazitákat, akkor az idő múlásával elfoglalják az egész konyhát, és nagyon nehéz lesz megszabadulni tőlük. Ha nem távolítja el azonnal a parazitákat, akkor az idő múlásával elfoglalják az egész konyhát, és nagyon nehéz lesz megszabadulni tőlük.

Ha a hibák kis számban indultak el, és azonnal észlelték őket, megpróbálhatja megmenteni a gabonaféléket. Ehhez szükség lesz:

 • Szitálja át egy szitán;
 • Melegítsük fel a sütőben + 100 … + 120 ° С hőmérsékleten;
 • Főzés előtt áztassa sós vízben, majd alaposan öblítse le.

Sajnos ez a módszer nem alkalmazható a babra. Ha a zsák csak néhány parazitákkal fúrt szemet tartalmaz, akkor a lárvák nagy valószínűséggel már a többiben élnek..

Ha az élelmiszer -rovarok szennyezettsége magas, akkor jobb, ha ezeket a gabonaféléket el kell dobni, hogy ne váljanak más élelmiszerekre való átterjedés forrásává, és ne károsítsák családtagjaik egészségét..

Hogyan lehet megszabadulni a muco-evőktől és a Hruscsakoktól?

Még akkor is, ha az elrontott terméket kidobják, nagy az esélye annak, hogy a parazitának sikerült tojásokat raknia a konyhájában.. Ahhoz, hogy megszabaduljon tőlük, szüksége lesz:

 • Ecet;
 • Babérlevél;
 • Szerecsendió;
 • Fokhagyma;
 • Üvegedények fedéllel.

Kövesse a lépésről-lépésre szóló utasításokat, amelyek segítenek megszabadulni a kis piszkos trükköktől:

 1. A konyhai szekrényeket többször öblítse le forró vízzel és ecettel.
 2. A gabonafélék, amelyekben rovarok nem jelentek meg, karanténban vannak a hűtőszekrényben vagy az erkélyen.
 3. Ha az étel egy hét múlva is tiszta marad, tegye azt fedéllel ellátott üvegedényekbe..
 4. Helyezzen babérleveleket és hámozott fokhagymagerezdeket a szekrények polcaira, ragasztószalaggal ragasszon szerecsendiót az ajtókhoz..

A megelőzés érdekében a gabonaféléket tartalmazó üvegtartályokat havonta egyszer kell mosni. Ez az intézkedés segít megelőzni a lárvák megjelenését az edények falán..

Megszabadulni a poloskáktól (videó)

Hogyan kell kezelni a darálót?

Ahhoz, hogy megszabaduljon a darálótól, blokkolnia kell a hozzáférést mind a termékekhez, mind a félreeső menedékházaihoz.. Ezért:

 1. Töltse ki a padló, az ablakpárkány, a fa és a bútorok hiányosságait.
 2. Használjon hermetikusan lezárt tartályokat gabonafélék, bab és egyéb ömlesztett termékek tárolására..
 3. Az édes, szárított gyümölcsöket tárolja a hűtőszekrényben.
 4. A fúró segít megszabadulni a darálótól, el kell helyezni a polcokon és a fiókokban.

Ahhoz, hogy a bogárral csiszológéppel harcoljon, gondosan le kell zárnia a padló repedéseit. Ahhoz, hogy a bogárral csiszológéppel harcoljon, gondosan le kell zárnia a padló repedéseit. A polcokon és a fiókokban elterített fúró segít megszabadulni a darálóbogártól A polcokon és a fiókokban elterített fúró segít megszabadulni a darálóbogártól Annak érdekében, hogy megakadályozzák a paraziták megjelenését a konyhában, az ömlesztett termékeket légmentesen záródó edényben kell tárolni. Annak érdekében, hogy megakadályozzák a paraziták megjelenését a konyhában, az ömlesztett termékeket légmentesen záródó edényben kell tárolni.

Megelőző intézkedések

Annak érdekében, hogy a hívatlan vendégek ne ébredjenek fel, a gabonaféléket a vásárlás után két napig tegye a fagyasztóba, majd öntse egy fedővel ellátott üvegtartályba. A tisztítás során a talált repedéseket azonnal forrásban lévő vízzel kezelje. Konyhai bútorokat kell mosni szappannal és szódával. Ezt követően az öltözőszekrényeket, asztalokat, polcokat ecetoldattal töröljük le.

Megszabadulni a parazita rovaroktól (videó)

Következtetés

A paraziták eltávolítása nehéz, de lehetséges. Rendszeresen tegyen megelőző intézkedéseket, és valószínűleg még akkor sem fogják mindenütt jelenlevő orrukat a combjába dugni..