Konyhai bútorok Hruscsovban: hogyan ne tévesszen meg a választással

A hruscsovi konyha különlegessé válhat az eredeti tervezési megközelítésnek köszönhetően A hruscsovi konyha különlegessé válhat az eredeti tervezési megközelítés miatt. Mindazonáltal az ilyen konyhák kialakítása eredeti lehet, és a belső tér megfelel az Ön igényeinek..

Klasszikus design megoldás

Ha egyszerű és időigényes lehetőséget szeretne a bútorok elrendezésére, akkor forduljon a klasszikus megoldáshoz. Egy kerámia kötényt feltételez, amely könnyen használható, és nem okoz problémát a tisztítás során. Néha a mosógép megtalálja a helyét a konyhában, ez az elrendezés lehetővé teszi a fürdőszoba gazdaságos tervének teljesítését..

A család igényeitől függően a bútorkészlet mérete eltérő lehet A család igényeitől függően a bútorkészlet mérete eltérő lehet

A Hruscsov konyhája általában egyenes és hosszú, a bútorok és készülékek racionális elhelyezéséhez a konyhában több fülke szükséges. Elférnek benne hűtőszekrény, mikrohullámú sütő, mosogatógép stb..

A tér vizuális kiterjesztése érdekében a kis konyhák kialakítása magában foglalja a beépített tükrök használatát a bútorok felületén..

Annak érdekében, hogy elkerüljék a többletméterek összezsúfolódását, gyakran a konverter szekrényeket használják a szokásos konyhakészlet helyett..

A hruscsovi konyha belseje eredeti lehet a bútorok elrendezésének nem szabványos megoldásainak köszönhetően A hruscsovi konyha belseje eredeti lehet a bútorok elrendezésének nem szabványos megoldásainak köszönhetően A Hruscsov konyhájának kombinált verziójával és helyes zónázásával helyet találhat az étkezőasztalnak A Hruscsov konyhájának kombinált verziójával és helyes zónázásával helyet találhat az étkezőasztalnak

Gazdaságos terv a konyhában

Hruscsov konyhájának felújítása elfogadható áron és helytakarékosság, a következő tippeket használhatja:

 • Ceruza tokok levehető polcokkal – kényelmes tárolóhely;
 • A nyitott polcok fém rudakkal helyettesíthetők, ez korszerűbbé teszi a belső teret, és az egyenes vonal növelheti a teret;
 • A világos bútorok előnyösebbek – vizuálisan néhány méterrel megnövelhetik a konyhát;
 • Jobb, ha a fali szekrényeket tágra nyitott ajtókkal cseréljük ki szekrényekkel, amelyek ajtóinak emelőszerkezete van;
 • Megtagadhatja az ajtót a konyhában: érdekes lehetőségek és példák vannak az ajtók kialakítására;
 • A vízszintes hűtőszekrény nem extravagáns ötlet, hanem az utóbbi időben meglehetősen népszerűvé vált tendencia egy egyszobás kis lakásban;
 • A nehéz függönyök és a mérőórák hiánya nem egyezik: előnyösek a világos és szellős textíliák, világos nyomatokkal;
 • A javítás Hruscsovban mindenekelőtt megszabadulni a szeméttől és sok olyan értéktől mentes dologtól (szőnyegek, dekoratív polcok, üvegek);
 • A sarokkonyhák Hruscsovban megmentik a méterhiányt: az ilyen szerkezetek tervezése eredeti lehet, bármilyen osztályú, és a költségek nem olyan nagyok.

Más modern ötletek fognak segíteni, ha bútorokat választanak az egyszobás Hruscsov konyhájához.

Ötletek a bútorok elrendezéséhez a Hruscsov konyhájában (videó)

Szín és textúra egy turistaosztályú konyhához

Ha a színekkel minden világos – a fény, a meleg az elsődleges, akkor hogyan lehet világosabbá és érdekesebbé tenni egy ilyen belső teret??

Egyenes konyha, egyszerű kialakítás, korlátozott mennyiségű javítás, kis lehetőségek – mindez nem akadálya a szoba elvarázsolásának.

Méltó példák:

 • Ellentétes. A konyha világos színe továbbra is a fő, de az egyik fal sötétebb, tarkabb állagú. Ennek a falnak nem szabad ott lennie, ahol az ablak. Ezt kiegészíti a konyhabútorok befejezése – vékony, apró töredékek. Feltétlenül – könnyű és világos ablak dekoráció (például vakok meleg bézs árnyékban). A “gazdaságosság” kategóriából származó ilyen megoldás világosabbá teszi a konyhát, és ugyanakkor nem lop el több métert.
 • Két élénk szín hideg alapon. Az ilyen tervezési projektek különösen népszerűek az utóbbi időben. A konyha általános hangvétele, a készlet fő színe hideg tejszerű. A padló ugyanabban a tartományban van, a konyhaasztal (amely az ablakpárkány folytatása lehet) támogatja az együttest, az ablak díszítése azonos színű. És itt van több szekrényajtó – piros, fényes. Az étkezőben lévő székek pedig fényes kék színűek. És a belső tér azonnal vonzóvá, fényessé, élénk lesz. A javítási költségek nem fognak sokat növekedni, és egy egyszobás kis lakásban azonnal kényelmesebbé válik.
 • Fehér + fa. Hasonló kialakítás található az elit osztályú apartmanokban és a gazdaságos konyhákban. A klasszikus ötleteken alapul, amelyek a világos, elegáns fehér és a természetes faárnyalatok ötvözését szolgálják. Az ilyen bútorok a Hruscsovi konyha konyhájához kompromisszumot jelentenek a javítások kis becsléséhez, és megőrzik a gyönyörű, stílusos konyha ötletét.

A fehér konyha, természetes fa bútorokkal, vizuálisan tágasabbá teszi a kis konyhát A fehér konyha, természetes fa bútorokkal, vizuálisan tágasabbá teszi a kis konyhát

A fehér konyhai szett fa betétekkel néhány métert foglal el, de vizuálisan átalakítja a szerény belső teret magas színvonalú enteriőrré. A legegyszerűbb asztal, amelynek költsége minimális, egy áttört fehér abrosszal borítható, fából készült székekkel körülvéve. Egy egyszobás kis lakás esetében az ilyen projektek egyszerűen üdvösség: itt fogadhat vendégeket anélkül, hogy szégyellné a helyiségek szerénységét.

 • Kávéárnyalatok és fából készült akcentus. Egy másik gazdaságossági terv azok számára, akik nem engedhetik meg maguknak a drága felújításokat. A kávé ötletei a belső térben mindig melegek, hangulatosak és gyengédek. Egy ilyen bútorkészlet szépsé teszi a konyhát, és nem megy ki a divatból..

Az egyszobás 5-6 négyzetméteres Hruscsov épület konyháját színes ötletek mentik meg.

A világos árnyalatok természetes színei a bútorokhoz - a legelfogadhatóbb megoldás a kis konyhákban A világos árnyalatok természetes színei a bútorokhoz – a legelfogadhatóbb megoldás a kis konyhákban

Közvetlen konyha egyszobás Hruscsovban – gyakorlati tanácsok

A felújítás megkezdésekor használhatja a tapasztalt tervezők ajánlásait. Például készítse el a padlót a konyhában és a folyosón ugyanazzal a padlóval. Törli a határokat, vizuálisan hozzáadja a mérőket.

A bútorok közvetlen elhelyezése a Hruscsov konyhájában a leggyakrabban használt tervezési megoldás A bútorok közvetlen elhelyezése a Hruscsov konyhájában a leggyakrabban használt tervezési megoldás A hosszúkás konyha esetében az egyenes elrendezés a legelfogadhatóbb lehetőség a bútorok elrendezésére A hosszúkás konyha esetében az egyenes elrendezés a legelfogadhatóbb lehetőség a bútorok elrendezésére

Az egyenes konyha és a fényes feszített mennyezet nagyszerű kombináció. Ha a feszített mennyezet nem szerepel a gazdaságos javítási manipulációk listájában, akkor texturált tapétát ragaszthat a festéshez.

A masszív étkezőasztal egyenes út a rossz elrendezéshez, de egy vékony lábú üvegasztal jól jöhet. Egy egyszobás lakásban a dolgok ne terjedelmesek, hanem elegánsak legyenek.

A sarokkonyhák Hruscsovban (azaz fejhallgatók) modern kialakításúak legyenek, mert mindenesetre elveszítik az “egyenes vonalú” konyhát. Ezért a külső kialakítás miatt “ki kell szállnia”.

Bútorok a konyhához Hruscsovban (videó)

Következtetés

Az egyszobás lakásban a konyha nemcsak a főzés és étkezés helyeként játszik szerepet. Ezért a konyha kialakítása, a bútorok kiválasztása a tulajdonosok közvetlen feladata, akik azt szeretnék, hogy multifunkcionális legyen. A gazdasági terv a következő: több fény és hely, több átalakítható felület, kevesebb felesleges polc és apróság. Ha minden elem a helyén van, és egy egyszobás lakásban minden a polcokon lesz, és a felvétel nem tűnik olyan kicsinek.

Konyhai bútorok Hruscsov számára (fotó)