Konyha-nappali kialakítás egy szobában: eredeti belső tér és további hely

A konyha-nappali csak nagy cégek és partik számára készült. A konyha-nappali egyszerűen nagy cégek és bulik számára készült A nappali a lakás központi helyisége, amely különös figyelmet vonz, és sokan idejük nagy részét a konyhában töltik. Sokak számára szükségessé válik e két helyiség kombinálása annak érdekében, hogy kényelmesebb legyen az ünnepek megszervezése, a vendégek fogadása és egy kis hely hozzáadása a szűk Hruscsov -apartmanhoz. A konyha-nappali lehetővé teszi, hogy egyedi belső kialakítást kapjon, de még nagy területen sem olyan egyszerű létrehozni, nem beszélve egy kicsiről.

A modern apartmanok esetében nem ritka a konyha és az egy szobába összekapcsolt nappali. Egy ilyen egyesülésnek számos előnye van, amelyek közül a legfontosabb természetesen a térnövekedés. Kiderül, hogy egy ilyen stúdió egy házban, ahol nincsenek külön szobák, hanem zónák egy szobában. A projektet vagy szakemberek készítik, vagy saját ötleteik alapozzák meg az ilyen társulást. Néha még a folyosó is részt vesz egy ilyen kombinációban..

Hogyan csatlakoztassa a konyhát a nappalival

Tehát, ha a Hruscsov kis méretű lakások tulajdonosai egyszerűen megpróbálják valahogy megtakarítani a többletmérőket, és “levegőt adni” otthonuknak, akkor az új elrendezésű modern lakások tulajdonosai stúdió jellegű kialakítást szeretnének otthonukban. Mindkét esetben a konyha a nappalival van összekötve. Ez nem fog működni az illetékes hatóságok jóváhagyása nélkül..

Mindenesetre a javítás előtt vegye figyelembe:

 • A fal lebontása vagy annak nagy része csak akkor lehetséges, ha a fal nem teherbíró;
 • Szobák kombinálása lehetséges, ha elektromos tűzhely van a házában, ha gáztűzhelye, akkor lehetetlen összekötni a szobákat, a válaszfalak vagy a tolóajtók a szobák között más kérdés;
 • Radikális permutáció szintén lehetetlen, az úgynevezett “nedves zóna” nem vándorolhat át a lakás másik részére, ezt a szabályok tiltják.

A tűzhelynek és a mosogatónak mindenesetre azon zóna határain belül kell maradnia, ahol az eredeti projekt azt javasolta, hogy elhelyezkedjenek..

A legsikeresebb kialakítás érdekében azt javasoljuk, hogy ugyanazt a stílust használja mindkét szobában. A legsikeresebb kialakítás érdekében azt javasoljuk, hogy ugyanazt a stílust használja mindkét szobában.

Két lehetőség van a szobák összekapcsolására. Mindkettőre ma van kereslet, de mindegyiknek külön projektre van szüksége, ismét, bizonyos hatóságokkal összehangolva.

A szobák kombinálásának módjai:

 • Az első út. A fal teljes lebontása. A szó teljes értelmében egyetlen szóköz jelenik meg. Leggyakrabban ebben az esetben a konyhaajtó lefektetése történik, ahonnan a folyosó kezdődik, pontosabban a folyosóra való kijárat. Ugyanakkor szabad rés alakul ki, ahol gyakran a hűtőszekrényt helyezik el. Természetesen a konyhába csak a folyosón keresztül juthat el..
 • Második út. A falat részben lebontják, széles nyílást készítenek, amely határolja a két zónát.

A második módszer különös figyelmet fordít a kombinált tér belsejének fontos részletére – a válaszfalra. Tervezése azzá az összekötővé válhat, amely két zónát egy stílussal egyesít..

A konyha és a nappali összekapcsolása: tervezői tippek (videó)

A konyha-nappali kialakításának jellemzői

Ma ez a tervezési technika nagyon népszerű, mivel lehetővé teszi, hogy vizuálisan bővítse a kis konyha területét egy kis lakásban. De nemcsak Hruscsov házakban használják, hanem tágas házakban, nagy stúdiólakásokban és loftokban is. Egyes lakások esetében a konyha nappalival kombinálva megoldja a terület bővítésének problémáját, mások számára – csökkenti a válaszfalak számát, és ennek megfelelően takarékoskodik az építőanyagokkal.

A konyha a nappalival kombinálva zónákra osztható, vagy lehet egyetlen tér A konyha a nappalival kombinálva zónákra osztható, vagy lehet egyetlen tér Ha nem szereti a nagy szobákat, ossza fel a konyhát zónákra, közvetlenül elválasztva a konyhát, az étkezőt és a pihenőterületet Ha nem szereti a nagy szobákat, ossza fel a konyhát zónákra, közvetlenül elválasztva a konyhát, az étkezőt és a pihenőterületet

Ha a lakás meglehetősen tágas nappalival és szokatlanul kis konyhával rendelkezik, akkor a fal mozgatásával növelheti a konyha területét a második szoba rovására. Így egy további nappalit kap a szűk hely miatt, és teljesíti a kombinált konyha-nappali álmát..

A kis konyha-nappali elrendezésének jellemzői

A falak megsemmisítése előtt önállóan kell eldöntenie, hogy érdemes -e megváltoztatni a lakás elrendezését, mert minden átalakítást egyeztetni kell a Lakásfelügyelőséggel, amely nem minden esetben hagyja jóvá ezt vagy azt a döntést. Ha az építészekhez fordulunk, akkor minden formális kérdésben részt vesznek. Ha úgy dönt, hogy saját kezűleg végzi el az átalakítást, akkor a munka megkezdése előtt sok irodát kell megkerülnie.

A bárpult általában elválasztó két szoba között. A bárpult általában elválasztó két szoba között.

A nappali és a konyha kombinált átalakítása számos olyan tulajdonsággal rendelkezik, amelyeket figyelembe kell venni:

 • Minimális mennyiségű bútor – több hely. Ha ezt a helyiséget nem tervezik az összes kellék tárolására, érdemes elhagyni a hatalmas talapzatokat és szekrényeket, minimális bútorok használatával.
 • Beépített készülékek – hasznos hely megtakarítása. A szabadon álló berendezések mindenesetre több helyet foglalnak el, és zavaros hatást keltenek. Ha helyesen választja ki a beépített konyhai berendezések kompakt modelljeit, akkor a konyhát kompakttá, ugyanakkor a lehető legkényelmesebbé és ergonomikusabbá teheti..
 • A szoba magassága – a terület racionális használatának fő szövetségese. Ha az összes szükséges bútort függőlegesen telepíti, ezt a területet maximálisan kihasználva, és a szükséges bútorokkal és készülékekkel teljesen kitölti a teljes teret a padlótól a mennyezetig, akkor nemcsak több négyzetmétert szabadíthat fel, hanem modern stílust is adhat a konyhának . A “magasságban” lévő konyhakészlet tervezésekor ne felejtsük el a kényelmet, szabad hozzáférésbe helyezve a leggyakrabban használtat.

A konyha-nappali ideális megoldás egy magánház számára A konyha-nappali ideális megoldás egy magánház számára Egy ilyen konyha a legelőnyösebb a kis lakásokban. Egy ilyen konyha a legelőnyösebb a kis lakásokban.

A konyha-nappalihoz legjobban illő kialakítás kiválasztásához gondosan tanulmányozza az összes rendelkezésre álló forrást, és ne rohanjon a következtetésekhez..

Konyha a nappalival kombinálva: tervezési és övezeti ötletek (videó)

Nappali és konyha kialakítása: zónázás

Egyetlen tervező sem fogja megmondani az univerzális zónázási módszert. Az egyik projekt különbözik a másiktól, mert a szobák elrendezése, mérete és jellemzői eltérőek. Sok múlik azon, hogy milyenek a dolgok az ablakokkal – milyenek, hogyan díszítik, hogy ugyanaz a stílus stb. Függetlenül attól, hogy a bejárati folyosót érinti -e az ilyen kapcsolat, befolyásolja -e a folyosó és annak tervezési koncepciója a ház egy kis stúdiójának kialakítását.

A nappalival és a konyhával kombinálva legalább három funkcionális területnek kell lennie, amelyek külön területet igényelnek:

 1. Munka zóna vagy főzőterület. Konyhai készletet, főzőlapot vagy tűzhelyet, mosogatógépet, valamint a szükséges háztartási gépeket tartalmaz.
 2. Pihenőzóna kanapéval, dohányzóasztallal és TV -vel várja vendégeit.
 3. Vacsora zóna. A házban egy teljes étkezőasztal és székek szolgálják fel az ételeket, és ünnepi rendezvényeket szerveznek..

A stúdiókonyha előnyei nyilvánvalóak: sok A stúdiókonyha előnyei nyilvánvalóak: sok "levegő" és kényelmet a mindennapi életben Egy ilyen konyhában például a bárban vacsorázhat és tévét nézhet. Egy ilyen konyhában például a bárban vacsorázhat és tévét nézhet.

A stúdiókonyha zónái tolófa falakkal választhatók el, kombinálva a tereket vagy 2 különböző szobára osztva A stúdiókonyha zónái tolófa falakkal választhatók el, kombinálva a tereket vagy 2 különböző szobára osztva

Ha a tágas szobákban meglehetősen nehéz elválasztani a munkaterületet a pihenő- és étkezőterületektől, akkor a kis konyha-stúdiókban ezt még nehezebb megtenni, de mégis Számos technika létezik, amelyek lehetővé teszik a nappali és a konyha vizuális elválasztását:

 • Kétféle padló kombinációja. A konyhában nedvességállóbbakat helyeznek el, az előszobában parketta, laminált vagy parafa. És e kettő közötti különbség sugárirányú lehet – ma egy ilyen tervezési ötlet divatos..
 • Többszintű mennyezet. Valahol fent, valahol lent – de hol, döntse el maga. Egy hasonló projekt többszintű szerkezetek, feszített mennyezetek használatát foglalja magában. A különböző megvilágítások kiegészíthetik az ilyen megkülönböztetés hatását: az étkezőben inkább pontszerű, az előszobában lágy.
 • Bárpult. Érdemes megfontolni ezt a régi jó lehetőséget. Egy kis konyha teljes értékű bárpultja túl sok helyet foglal el, és egy kis összecsukható szerkezet, ablakpárkánnyal kombinálva, egyfajta jelölésként szolgál a kombinált szobák között, és ugyanakkor egy teaasztal is. mindig illeszkedik a belső térbe, két ablak között elhelyezhető. A bárpult kicsi lehet, vagy bemutatható a szoba étkező részeként. Még ha egy ilyen stúdió kicsinek is bizonyult, akkor a bárpult helyettesíti a konyhaasztalt..
 • Konyha -félsziget vagy sziget. Ez nem opció egy kis lakáshoz, de ha rendelkezésre áll a méret és a belső tér, akkor ezt a lehetőséget mindenképpen érdemes megfontolni. A szigetet két oldal használja – az étkező oldaláról és a nappali oldaláról. Az ötlet azért is jó, mert a sziget két ablak között helyezkedik el, ami harmonikusnak és szimmetrikusnak tűnik – a belső tér ebből szinte mindig profitál..
 • Ebédlő asztal. Az asztal a konyha és a nappali középpontja. Ha egy kerek, összecsukható étkezőasztalt tesz egy kis szoba közepére, amely szükség esetén tömöríthető és a falhoz helyezhető, akkor zökkenőmentes átmenet lehet az egyik zónából a másikba, és harmonikusnak tűnik..
 • Egy nagy kanapé. És ez a tervezési ötlet olyan régi, mint a világ, de jó és sokoldalú. Egy nyugati házban senkit sem fogsz meglepni egy ilyen lehetőséggel, és egy ügyes sarok moduláris kanapé üdvösséget jelent kis apartmanjaink számára. Ez a különbség a két zóna között hangulatos vizuális határ lesz a terek között..
 • Íves vagy félíves. Ha kisméretű partíciót készít a boltív vagy a boltív között a konyha és a rekreációs terület között (fontos egy szűk helyiség számára), akkor ez nem csak vizuálisan osztja el a helyiséget, hanem finomítja is a kialakítását.
 • Képernyő nagyszerű lehetőség lehet a konyha “elrejtésére” a vendégek fogadása során, ez különösen kényelmes, mert nem mindig van idő a konyha megfelelő formába hozására, amikor a vendégek a küszöbön vannak.
 • Kis polcos egység polcokkal soha nem lesz felesleges egy multifunkcionális szobában. Díszítheti dekoratív eszközökkel, szobanövényekkel vagy akváriummal, amely mindkét oldalról teljesen látható lesz..
 • Kanapé. A zónák leválasztása kanapéval nem mindig kényelmes egy kis helyiség számára, mivel ez akadályt jelent, és zsúfolttá teszi a szobát.

A stúdiókonyha felújítást igényel, de az eredmény megéri A stúdiókonyha felújítást igényel, de az eredmény megéri

Természetesen ezek nem minden ötlet. Bizonyos esetekben a határoló lehet egy étkező attribútum – egy nagy étkezőasztal. Nem a legjobb megoldás egy négyzet alakú konyhához, de elfogadható egy téglalap alakú konyhához..

Bármilyen átalakítható bútor nagyon fontos lesz a konyha-nappali kombinációjában.

Konyha és nappali kombinálása: válaszfal

Az alacsony partíció egy modern szoba zónázási projekt, amely különálló, szép bútorrá alakítható. A két zóna közötti ilyen válaszfal dekoratív fülkéket, különféle polcokat és egyéb szerkezeteket tartalmazhat, amelyek a tér díszítésére használhatók. Néha hamis kandallót helyeznek be egy ilyen partícióba. Néha lapos akváriumot helyeznek el benne. És ha a partíció erős, TV -t akaszthat rá – jó megoldás a modern lakásokhoz..

Egy másik lehetőség egy ilyen belső térre egy keskeny üveg válaszfal. Üvegtömbökből áll, és fényt bocsát ki. Gyakran ilyen partíciót azok a tulajdonosok telepítenek, akik elégedetlenek a lakás ablakaival, vagy inkább a helyükkel. Az üvegtömb válaszfal pedig több fényt ad a térnek..

Az étkező válaszfala ennek megfelelően díszíthető. Vagyis például a főzés különböző tulajdonságaival díszített, otthon.

Az egyedi konyhák ideálisak stúdiókonyha létrehozásához Az egyedi konyhák ideálisak stúdiókonyha létrehozásához

Ha korábban ez két szétszórt szoba volt, akkor most a célja a zónák egyesítésének projektje, amelyet bár korlátozni kell valamivel, de kialakításuknak gyakorlatilag azonosnak kell lennie.

A nappalival összekapcsolt konyhák: belső fúziós trükkök

A modern apartmanok erre több lehetőséget kínálnak, de a kis lakásoknak minden esélyük megvan az ilyen egyesülésre..

Két zóna belsejének összekapcsolása:

 • Kísérletezés ablakokkal. Természetesen egyetlen ablak dekoráció kiváló kiút a helyzetből. Az ablakok fölé akaszthat, ha nem ugyanolyan, de hasonló függönyöket. A munkalapokat is ugyanabban a stílusban díszítik, ma sokan inkább az ablakok alatti munkalapokat finom szőrmetakaróval díszítik. Hangulatos és szép. És két ablak felett ugyanazt a süllyesztett világítást készítheti. Egy ilyen kialakítás, az ablakok feletti világítás az ismétlés eleme lesz, amely egyesíti a konyhát és a nappalit..
 • Textil. Megismételhető mind az étkezőben, mind az előszobában. A mai lakásokban a textíliák önellátó belső elemek. Például az étkezőben az asztalterítők és a székhuzatok négyzet alakúak. És ugyanaz a négyzet alakú párna az előszobában, minden ugyanabból a szövetből készült, vagy ugyanaz a dísz ismétlődik az ebédlőben és az előszobában..
 • Egy másik ötlet a színösszeállítás.. Ha már úgy döntött, hogy a pasztell színeket veszi alapul, akkor azoknak a kombinált tér egyik részében, a másikban kell lenniük. Nagyon óvatosan válassza ki a színeket, fennáll annak a veszélye, hogy csak véres foltoknak tűnnek.

A kis apartmanokban található kombinált konyha-nappali lehetővé teszi minden centiméter racionális használatát A kis apartmanokban található kombinált konyha-nappali lehetővé teszi minden centiméter racionális használatát

Ha a konyhában úgy dönt, hogy a négyzet alakú bútorokat részesíti előnyben, akkor hagyja, hogy a kínai négyzet alakú asztal helyet találjon az előszobában. Egy ilyen belső tekercshívás csak a csatlakoztatott tér javát szolgálja..

Konyha-nappali: előnyök és hátrányok

A kombinált konyha-nappali előnyei a következők:

 • A tér vizuális növekedése.
 • A természetes fényforrások növelése.
 • A lakomákkal való ünnepek megszervezésének folyamata leegyszerűsödik, mivel minden, amire szüksége van, kéznél van.
 • A teljes értékű étkező kialakítása.
 • Funkcionális és egyedi szoba kialakításának képessége.
 • Egy további nappali megjelenése a lakásban.

Mint minden átalakításnál, a nappalinak és a konyhának is vannak hátrányai:

 • A szag eloszlatása a főző ételből a nappaliba.
 • A helyiségek fokozott szennyeződése, és ennek következtében magas tisztítási követelmények.
 • Hangok megjelenése a konyhai készülékek munkájából a nappaliban.

Konyha-nappali kialakítása (videó)

A modern apartmanok esetében a nappali és a konyha összeolvadása a modernizáció és a kényelmesebb kialakítás módja. A kombinált konyha-nappali nagyszerű lehetőség a konyha bővítésére és egy további nappali felszerelésére egy kis helyiségben lakás. Ha a lakás területe megengedi, akkor ezeket a szobákat külön -külön hagyhatja, egymás mellé helyezve, széles ajtónyílással vagy ívvel elválasztva, és harmonikaajtót biztosítva. És bár egy ilyen egyesülésnek vannak hátrányai, egy jelentős előny meghaladhatja őket – ez az a tény, hogy a háztartás, akár tetszik, akár nem, több időt tölt együtt. És ez már fontos dolog a családi kapcsolatok megerősítése szempontjából..

Nappali konyha kialakítása (fotó)