Készítünk egy 6 nm -es konyhatervet. m Hruscsovban: hogyan lehet a legtöbbet kihozni egy kis területről

Miután létrehozta a megfelelő kialakítást egy kis konyhához, sok előnyt szerezhet. Miután létrehozta a kis konyha megfelelő kialakítását, sok előnyt szerezhet. Ön boldog tulajdonosa egy különálló lakásnak Hruscsovban, de zavarba ejt egy 6 négyzetméteres kis konyha. m? Örülj! Ha megfelelő formatervezést készít, számos előnye lesz. És hogyan szerezheti meg őket, tanulni fog ebből a cikkből..

Bútorok elrendezése

A lényeg az, hogy helyesen tervezze meg a helyszínt és a szükséges elemek számát a belső térben. Készíts egy listát arról, hogy mit szeretnél a konyhában. És akkor csak azokat a tárgyakat hagyja, amelyeket használ. Most ezeket az elemeket úgy kell elrendeznie, hogy minden kéznél legyen, és főzés közben ne vegyen részt akadálypályán durva terepen. A konyhában lévő tárgyak elhelyezésének alapelve hűtőszekrény, mosogató, főzőlap. Csodálatos kis konyhája Hruscsovban nem kivétel ez alól a szabály alól..

Az ablakpárkányt borító munkaterület szögletes elrendezése az egyik legoptimálisabb lehetőség egy 6 négyzetméteres kis konyha számára. m Az ablakpárkányt borító munkaterület szögletes elrendezése az egyik legoptimálisabb lehetőség egy 6 négyzetméteres kis konyha számára. m

Most a bútor elhelyezésének módját választjuk, azaz megalkotjuk a belső teret. Számos belső lehetőség közül választhat, amelyek az ablak- és ajtónyílások helyétől, valamint a konyha szélességétől és hosszától függenek:

  • egy sorban;
  • a G betű;
  • mindkét oldalon.

A bútorok lineáris elrendezése elfogadhatóbb egy kis kombinált konyhában, amely bárpultot tartalmaz A bútorok lineáris elrendezése elfogadhatóbb egy kis kombinált konyhában, amely bárpultot tartalmaz Miután eredetileg megverte az ablakpárkányt, kompakt, de teljes étkezősarkot kaphat. Miután eredetileg megverte az ablakpárkányt, kompakt, de teljes étkezősarkot kaphat.

Lineáris

A belső tér első változatát lineárisnak is nevezik, és a legolcsóbbnak tekintik. Ez egy klasszikus minimalista stílus. Minden bútor egy fal mentén sorakozik. Ez a kialakítás a beépített technikák használatát feltételezi. A belső tér, amelyet egy közös asztallap egyesít, sokkal rendezettebben fog kinézni, mint a véletlenszerűen elhelyezett, több méretű szekrények..

L alakú

Gyakran előfordul, hogy egy Hruscsov konyhájában egy belső tér, G betűvel ellátott bútorok elhelyezésével. Az ilyen mosogatóknak meglehetősen magas ára van, de kialakításuk kényelme és ergonómiája megéri. Van egy olcsóbb lehetőség, ha derékszöget használ. Ezzel az elrendezéssel a Hruscsov kis konyhájának belsejét tekintik a leginkább elfogadhatónak.

2 fal mentén

Vannak keskeny és hosszú Hruscsov konyhák is, ahol kényelmesebb bútorokat elhelyezni mindkét oldalon a falak mentén. Figyelembe kell venni, hogy a konyhabútorok között legalább egy méteres átjárónak kell lennie. Ez a belső tér lehetővé teszi sok konyhai szekrény elhelyezését, nagy munkaterületet lehet szervezni. Azonban az ablak mellett csak egy kis hely marad az étkezőnek, vagy opcióként az egyik konyhaszekrényből kicsúsztatható asztal.

A bútorok elrendezésének standard változata egy kis konyhában a A bútorok elrendezésének standard változata egy kis konyhában a “G” betű módja

Bútorválaszték

Már hangsúlyozták, hogy a Hruscsov konyhájának belseje előnyös lesz, ha beépített bútorokat használ, így a megjelenés rendesebb lesz, a dizájn pedig harmonikusabb. Ügyeljen az átalakító bútorokra: a szegélykövet elhagyó asztalra; a munkafelület asztallá változik és fordítva; étkezőasztal, mint edények őrzője. A sima vonalakkal rendelkező bútorok jobban illeszkednek a 6 nm -es konyha kialakításához. m.

A konyhai bútorok átalakításának hiánya a kihúzható modulok folyamatos tisztításának szükségessége miatt A konyhai bútorok átalakításának hiánya a kihúzható modulok folyamatos tisztításának szükségessége miatt

A standard bútorok mélysége 60 cm, és a Hruscsov konyhájához 40 cm mélységgel lehet használni. Szerezzen több helyet 20 cm költséggel.

A kis konyha belseje magában foglalja a nyitott polcok elutasítását, amelyek a teret összezavarva ellopják a már hiányzó területet. Jobb magas szekrényeket felszerelni a mennyezetig, ahol a ritkán használt dolgokat tárolhatja a felső polcokon..

A hruscsovi konyha belsejében előnyös lesz a bárpult használata, különösen azért, mert most ez a bútordarab a trend.

A szokatlan kialakítás egy ablakpárkány használatát eredményezi, és a 6 négyzetméteres konyhabelső egyszerűen megköveteli ennek a hasznos területnek a lehető legnagyobb mértékű használatát. Asztalként és munkafelületként is funkcionálhat, és egy szekrényt helyezhet el a konyhai eszközök tárolására az ablakpárkány alatt.

Konyha kialakítás 6 négyzetméter m, általános ajánlások alapján sikeres lesz.

Szín

Az első lépés a szín kiválasztása. A hruscsovi konyha kialakítása mindenképpen világos színeket és jobb, mint a hideg árnyalatokat igényel. A természetes színek ideálisak egy ilyen belső térhez. Világos ékezetek készíthetők, de használatuk minimális legyen. Például néhány fényes ajtó egy szekrényen.

A sima bútorok és a homlokzatok hideg árnyalatainak természetes színei ideálisak egy 6 négyzetméteres konyhához. m A sima bútorok és a homlokzat hideg árnyalatainak természetes színei ideálisak egy 6 négyzetméteres konyhához. m

Könnyű

Használjon több fényforrást a tér vizuális nagyításához. Ebben az esetben a világításnak meleg színekben kell lennie. Ezt a hatást a belsejében lévő matt, áttetsző üveg is adja. Ha legalább egy kis tükröt helyez el az ablakkal szemben, akkor visszaverődve a napsugarak vizuálisan is megnövelhetik a konyhát a Hruscsovban. A kis konyha kialakítása egyszerűen kedvez a tükrök és üvegfelületek használatának.

Falak

A falaknak minél funkcionálisabbnak kell lenniük. Mindent rögzíteniük kell, amit képesek elviselni. Például mikrohullámú sütő. Annak érdekében, hogy ne foglaljon helyet, nem kell gipszkartont használni a falak bélelésére. Jobb kombinálni a csempe és a mosó tapéta.

Egy 6 nm -es kis konyha falai. m legyen a lehető legfunkcionálisabb Egy 6 nm -es kis konyha falai. m legyen a lehető legfunkcionálisabb A fali dekorációhoz jobb mosó tapéta és csempe kombinációját használni. A fali dekorációhoz jobb mosó tapéta és csempe kombinációját használni.

Padló

A Hruscsov konyhájában nem ajánlott zónázni. Ha hagyományosan csempét választ (ez a kialakítás a leggyakoribb!), Akkor jobb, ha könnyű és nagy. Készen áll a parketta lerakására, majd válasszon átlós fektetést. Ez vizuálisan növeli a teret. A parafa jól néz ki és működik.

Egy kis konyha padlójához jobb csempéket vagy világos színű laminátumot választani. Egy kis konyha padlójához jobb csempéket vagy világos színű laminátumot választani.

A folyosó

Igen igen! Van egy javaslat a folyosó használatára, amikor csak lehetséges. Például vegyen ki ott egy hűtőszekrényt, ez azonban megsérti az elhelyezés alapelvét: hűtőszekrény, mosogató, főzőlap. De mit adományozhat a kulináris remekművek létrehozására szolgáló terület növelésére. És a konyha kialakítása 6 négyzetméter. m csak hasznot húz ebből!

Most figyeljen az ajtóra a folyosóról a konyhába. Ideális esetben ez teljesen eltávolítható, és ívvel helyettesíthető. Sokan azonban nem szeretik a konyhai illatokat az egész lakásban, akkor legalább nyissák ki az ajtót a folyosóra..

Konyha kialakítás 6 négyzetméteren M videó)

Következtetés

A kis konyha nem jelenti azt, hogy a design korlátozott és kicsi lesz. 6 négyzetmétert hozhat létre. méter konyha Provence stílusában, minimalizmus, high-tech, tetőtér. A legfontosabb, hogy kreatívan kezeljük ezt a folyamatot..

Végezetül tanácsot szeretnék adni: egy kis konyha kialakításának végrehajtásakor egy elvet kell vezérelni – csak racionális megközelítést.

A 6 négyzetméteres kis konyha tulajdonosainak tagadhatatlan előnye van: kevés a takarítanivaló, de mindent helyben szerezhet! Csak használja a javasolt tippeket a kényelmes és stílusos konyha kialakításához Hruscsovban.

Konyhatervezés 6 nm Hruscsovban (belső fotó)