Kefir piték, mint a szösz: egyszerű recept

A kefir piték elkészítése meglehetősen egyszerű, buja és ízletes A kefir piték elkészítése meglehetősen egyszerű, buja és ízletes

 • Főzési idő: 60 perc;
 • Adagok: 15;
 • Kcal: 237,1;
 • Fehérjék / zsírok / szénhidrátok: 4,45 g / 3,96 g / 47,09 g.

Könnyű piték kefirre

Minden embernek emlékeznie kell gyermekkorából a piték olyan csodálatos ízére, mint a pelyhek, minden nagymama és anya főzött, mivel nincs jobb annál, mint buja és aromás süteményekkel kezelni a családját.

Sok háziasszony jegyzetfüzetében különféle jegyzeteket tárol arról, hogyan lehet a tésztát pihe -kefirre pihentetni, és ez a recept válhat egy ilyen malacka bank kincses kiegészítőjévé..

A kefir pitékhez készült tészta nem igényel sok terméket, és könnyen gyúrható is. Az ebből a tésztából készült pite rózsásnak és étvágygerjesztőnek tűnik A kefir pitékhez készült tészta nem igényel sok terméket, és könnyen gyúrható is. Az ebből a tésztából készült pite rózsásnak és étvágygerjesztőnek tűnik

Van egy csodálatos recept, amely szerint minimális percek alatt főzhet élesztős pitét a kefirben a sütőben, és főzéskor, amely nem igényel különleges szakember -készségeket, elegendő, csak kövesse az utasításokat.

Hozzávalók

 1. Kefir – 1. evőkanál;
 2. Finomított olaj – 100 gramm;
 3. Cukor – 1 evőkanál. l;
 4. Só – 1 tk;
 5. Száraz élesztő – 11 gramm;
 6. Liszt – 600 g.

Készítmény

Annak érdekében, hogy a tészta olyan legyen, mint a pelyhek kefirén, akkor kiváló minőségű friss termékeket kell elkészítenie, és kövesse az utasításokat:

 1. Tegyünk vajat a kefirbe és melegítsük fel szobahőmérsékletre.
 2. Ezután adjunk hozzá sót és cukrot, és alaposan keverjük össze.
 3. Külön edényben lisztet és élesztőt kell keverni, csak a lisztet kell csak szitálni, különben nem lesz képes a tésztát bolyhossá tenni. Ha az élesztő granulátumnak tűnik, akkor meleg vízzel előre hígítjuk, hogy elkerüljük a csomókat a tésztában és az élesztő hiányos feloldódását. Egyes háziasszonyok a száraz élesztőt frissre cserélik 40 gramm mennyiségben.
 4. Ezután az összes összetevőt összekeverjük.
 5. A tésztát összegyúrjuk, és fél órát meleg helyen hagyjuk..
 6. Amint a tészta feljön, zsemlét vagy lepényt kell formáznia töltelékkel, és 20 percre be kell küldenie a sütőbe. Aranybarnára sütjük.

A kefir piték töltelékkel vagy anélkül is elkészíthetők A kefir piték töltelékkel vagy anélkül is elkészíthetők

Zsemle, mint a szösz a sütőben a 2. számú recept szerint

A túrós zsemle vagy a pite, mint a pihe sütéshez való hozzávalói ugyanazok, mint az első receptben, de a főzés lényege kissé megváltozik.

Ugyanis:

 1. A kefirt egy tálba kell önteni, és nem melegíteni kell, hanem szobahőmérsékleten, ehhez előre le kell tennie az asztalra, vagy egy dobozt meleg vízzel.
 2. Az élesztőt cukorral és vízzel hígítják, és ha biztosak benne, hogy valóban működni fognak, akkor azonnal hozzákeverhetők a liszt és a cukor egy részéhez..
 3. A lisztet szitálni kell, különben csomók keletkezhetnek, amelyek nyilvánvalóan elrontják a későbbi sütés ízét.
 4. A lisztet élesztővel hozzáadjuk a kefirhez, és alaposan összekeverjük.
 5. Ezután sót és a maradék lisztet öntjük.
 6. A tésztát alaposan és óvatosan össze kell gyúrni, majd miután megszűnt tapadni a kezéhez, 20 percig meleg helyen kell hagyni. A felfutási idő az élesztőtől függően változhat, ezért ne aggódjon, ha a tészta nem emelkedik az első 10 percben..
 7. A kapott tésztát kolbászba tekerjük, és egyenlő részekre vágjuk.
 8. Minden golyót össze kell gyűrni a kezében, és süteményt kell készíteni belőle, vagy el kell hagyni, tehát ha tekercseket tervez.
 9. Ha ezek lepények, akkor az előre elkészített tölteléket a torta középső részébe kell helyezni, és óvatosan össze kell vakítani a széleket.
 10. A pitét vagy zsemlét mindig olajozott pergamenre rakják, majd előmelegített sütőbe küldik.
 11. Néhány perc múlva, amint a kéreg megragad, a lepényeket megkenhetjük felvert sárgájával vagy növényi olajjal, hogy soványabbak és pirosasak legyenek.

Az ezen ajánlás szerint készített zsemle és lepény valóban a bolyhokhoz hasonlít, mivel ezek a legfinomabbak és a szájban olvadnak, és nem is állnak sokáig, mint minden közönséges élesztőalapú pékáru..

Kefir piték, mint a pihe recept lépésről lépésre fotó

Öntsük a kefirt egy tálba. Az élesztőt vízzel hígítjuk cukorral, átszitáljuk a lisztet és mindezt hozzáadjuk a kefirhez, mindent összekeverünk. Ezután adjunk hozzá egy kis sót és a szükséges mennyiségű lisztet Öntsük a kefirt egy tálba. Az élesztőt vízzel hígítjuk cukorral, átszitáljuk a lisztet és mindezt hozzáadjuk a kefirhez, mindent összekeverünk. Ezután adjunk hozzá egy kevés sót és a szükséges mennyiségű lisztet Addig gyúrjuk a tésztát, amíg nem tapad a kezünkhöz, majd tegyük meleg helyre 20 percre Addig gyúrjuk a tésztát, amíg nem tapad a kezünkhöz, majd tegyük meleg helyre 20 percre A tésztát kolbászsá nyújtjuk, és külön részekre vágjuk A tésztát kolbászsá nyújtjuk, és külön részekre vágjuk A tészta egyes részeiből kerek süteményeket készítünk, majd zsemlét formázunk A tészta egyes részeiből kerek süteményeket készítünk, majd zsemlét formázunk Előmelegíteni a sütőt. A tepsinket egy tepsire rakjuk, amit előtte sütőpapírral letakarunk Előmelegíteni a sütőt. A tepsinket egy tepsire fektetjük, amelyet előtte sütőpapírral borítottunk Amint aranyszínű kéreg jelenik meg a zsemléken, kivehetjük a sütőből. Amint aranyszínű kéreg jelenik meg a zsemléken, kivehetjük a sütőből.

Kefir piték (videó)