Hogyan lehet megszüntetni az eltömődést a mosogatóban: hatékony módszerek részletes utasításokkal

Elakadások megjelenésekor egyáltalán nem szükséges felvenni a kapcsolatot a közművekkel. Elakadás esetén egyáltalán nem szükséges felvenni a kapcsolatot a közművekkel És nem kell hívni a mestert: saját kezével tisztíthatja a csatornacsövet. Ezenkívül nem olyan nehéz, ha követi az egyszerű utasításokat..

Hogyan oldja el a mosogató dugulását dugóval

Mielőtt bonyolultabb módszerekhez folyamodna, megpróbálhatja megbirkózni az elzáródással egy szokásos dugattyú segítségével. Ez egy egyszerű háztartási cikk pálca és egy gumi tapadókorong formájában a végén (vagy valami hasonló), barátságos módon minden otthonban.

Hasznos, ha saját kezűleg kell kiküszöbölni az eltömődéseket, mivel a konyhában a mosogató elég gyakran eltömődhet Hasznos, ha saját kezűleg kell kiküszöbölni az eltömődéseket, mivel a konyhában a mosogató elég gyakran eltömődhet A dugattyú a legegyszerűbb, legzöldebb és legmegbízhatóbb módszer a kis dugulások eltávolítására A dugattyú a legegyszerűbb, legzöldebb és legmegbízhatóbb módszer a kis dugulások eltávolítására Ha a mosogatóban álló víz és vegyi anyag van, kesztyűt kell viselni. Ha a mosogatóban álló víz és vegyi anyag van, kesztyűt kell viselni.

A mosogatóban lévő lefolyót gumi tapadókorong zárja le, pár erőteljes szivattyúzó mozdulatot hajtanak végre. Ha működik, akkor a víz tölcsérrel a csatornába kerül. Ha nem, akkor újra kell próbálnia..

A fizika egyszerű törvényei működnek, általában egy dugattyú fogja kezelni az elzáródást. De előfordul, hogy meg kell szüntetnie egy mély dugulást, és itt jobb más módszereket használni..

Ha forró vizet önt a mosogatóba, a dugattyú termelékenyebb lesz. Ha forró vizet önt a mosogatóba, a dugattyú termelékenyebb lesz.

Hogyan tisztítsuk meg a mosogató kötéllel

A vízvezeték vezeték egy spirálba tekercselt huzal. A kábel egyik vége spirális fúrónak tűnik, a másik pedig fogantyú. A készülék hossza legfeljebb három méter lehet. Így kell viselkednie:

 1. A kábel végét vagy a lefolyóba vagy a lefolyócsőbe kell tolni, pontosan a potenciális elzáródás irányába terelve.
 2. Könnyebb két kézzel dolgozni: az egyik zavarás nélkül tolja előre a kábelt, a másik pedig a fogantyút tartva a huzalt a hossztengely köré csavarja. Ez megteremti a szükséges feszültséget. A kábelnek állandóan feszültnek kell lennie..
 3. Amikor a kábel már az elzáródás közelében van, előre-hátra mozdulást kell végrehajtania, és meg kell próbálnia megsemmisíteni a törmeléket.
 4. Csak a kábel kihúzása, öblítése és összehajtása marad.

Otthon nem nehéz kábellel elhárítani az elzáródást, azonban nem valószínű, hogy egyedül képes lesz erre..

A csatorna kábel végén fúró helyett kefe lehet A csatorna kábel végén fúró helyett kefe lehet A csatornatisztító kötél műanyag palackból készülhet A csatornatisztító kötél műanyag palackból készülhet

Kábel készítése elektromos fúróhoz (videó)

A szifon tisztítása

Ez a módszer szinte mindig segít, de jobb használni, ha egy dugattyú vagy kábel nem segít..

A szifon egy eszköz a mosogató alatt, ahogy a vízvezeték -szerelők nevezik. Törmelék halmozódik fel benne, amely tovább hatolt a leeresztőrácson.. A következőképpen járhat el:

 • Vödröt helyeznek a mosogató alá (nehogy elárasztják a padlót vízzel).
 • Távolítsa el a szifont és szerelje szét. A műanyag szifonok könnyen eltávolíthatók: a szifon tetején és oldalán lévő műanyag anyákat le kell csavarni, az alsó részt le kell csavarni.
 • A szifont megszabadítják a törmeléktől és alaposan megtisztítják. A víz a szokásos módon lefolyik.

Amikor a mosogató eltömődött, a szifont szinte minden esetben eltávolítják, mivel ez a legbiztosabb módszer.

A szifon szétszerelése, majd a tisztítás a legbizonyosabb és legmegbízhatóbb módja annak, hogy megszüntessük az összetettséget. A szifon szétszerelése, majd a tisztítás a legbizonyosabb és legmegbízhatóbb módja annak, hogy megszüntessük az összetettséget.

A szennyvízcsövek tisztítása szódával

Van egy népszerű módszer a vízvezeték tisztítására is – amelynek fő összetevője a közönséges szóda. Három evőkanál szódát öntenek a lefolyóba, majd ott nagy mennyiségű forró vizet engednek ki. Nem hideg, nem meleg, de hideg.

Van egy másik lehetőség is, ez is használható: ugyanazt a három evőkanál szódát ecettel (üveg) öntik, és tizenöt perc múlva a lefolyót forró vízzel mossák. Általában a mosogatóban nincs nyoma eltömődésnek..

És még egy recept, amelyet könnyű otthon elkészíteni: mosóport adhat a szódahoz, majd ugyanezt tegye.

Fontos: a szódát és az ecetet ne öntsük azonnal vízzel, hanem várjunk legalább tíz percet. Ne öblítse le a csatornát hideg vízzel..

Ezek az összetevők segítenek lebontani a zsírdugókat, lehetővé téve, hogy saját maga tegye meg a cső eltömődését a konyhában..

A konyhai mosogató dugulása meglehetősen gyakran előfordulhat, ezért hasznos, ha ismerjük a megszüntetésének különböző módszereit. A konyhai mosogató eltömődése meglehetősen gyakran előfordulhat, ezért hasznos, ha ismerjük a megszüntetésének különböző módszereit.

Háztartási vegyszerek

Mehet még egy utat: vásároljon speciális eszközöket a csatornacsövek tisztítására a boltban. Egyszerűen járnak el: az ajánlott mennyiségű terméket a csatornába öntik, majd vízzel mossák. A konyhai dugulásnak esélye sincs: gyorsan feloldódik.

De! Ezek az anyagok nagyfokú agresszivitással rendelkeznek; a bennük lévő aktív reagensek néha korrodálják a gumi tömítést, és még deformálják is a műanyag csöveket. Éppen ezért a háztartási vegyszerek gyakori használata elfogadhatatlan: évente kétszer nem ajánlott ezt megtenni. Ezenkívül az ilyen vegyszerek otthon nem felelnek meg a környezetvédelmi és egészségügyi biztonsági előírásoknak..

Melyik a jobb, dugattyú vagy kémia? (videó)

A mosogató eltömődésének megelőzése

Annak érdekében, hogy időnként ne váljon hagyománnyá, hogy saját kezűleg kezelje a csatornacsövek vízvezeték -eltömődését, betarthatja és be kell tartania a következő szabályokat:

 • Az edények mosása után minden alkalommal a szifont profilaktikusan meg kell tisztítani. Nem érdemes szétszedni, csak forró víz kapcsol be fél percre.
 • A forrásban lévő víz a következő módon is segít elkerülni a mosogató eltömődését: hetente egyszer elegendő méretű edény forrásban lévő vizet önthet a mosogatóba (például egy ötliteres edényt). Öt perc elteltével egy dugattyúval segítheti a lefolyást. A csatornacsövek ilyen öblítése saját kezével nem teszi lehetővé a zsír dugó kialakulását..

A forró víz kiváló környezetbarát megelőző intézkedés a mosogató eltömődése ellen A forró víz kiváló környezetbarát megelőző intézkedés a mosogató eltömődése ellen

 • Ezenkívül hetente egyszer elvégezheti a következő eljárást a mosogató eltömődése ellen: keverje össze a citromsav felét a szóda és a só egy részével. Öntsük ezt a keveréket a lefolyóba, adjunk hozzá még egy kevés forrásban lévő vizet. Az oldat öt percig hat, majd vízzel leöblíti.
 • És természetesen ne duguljon el a mosogatóban saját kezével – ne dobja oda az ételmaradékot, használjon szűrőhálót, végezze el a cső megelőző öblítését.

Az eltömődés megszüntetésének több módja (videó)

Következtetés

Leggyakrabban egy nőnek meg kell küzdenie a mosogató eltömődésével: és a csatorna tisztítási módjának egyszerűnek és kényelmesnek kell lennie. Ezért készen kell állnia az ecet és szóda formájában készített rögtönzött recepteknek, és a dugattyúnak mindig a helyén kell lennie. És ha egy kisebb baleset esetén felhívhatja a férjét, akkor a megelőző intézkedések egyszerűen nem vezetnek ilyen balesethez, vagy segítenek önállóan megbirkózni az elzáródással..